2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

ewt oyle bi deniycem

ya benim de bu ara her gün ayrı türde bi ağrı giriyo bi karnıma bi kasığıma bazen adet ağrısı gibi bazen göbek deliği baskısı..yatıp geçirmeye çalışıyorum normaldir heralde deyip..sitelerde de şu kasılma hareketiyle birlikte olmayınca hepsi olabilir diyo ya..en çok ona dikkat ediyorum..az kaldı arkadaşlar ya hadi bi gayret diyorum hepimize bugüne şükür tamamladığımızı da bi görsek

geçmiş olsun canım ben tam 1 aydır yatıyorum dr.şimdilik 28 haftayı sonra 32 hafta hedefmiz dedi seni çok iyi anlıyorum annem memleketten geldi

İnşallah bebeklerimiz sağlıkla zamanında gelirler canım. Benim abimin eşi 31. hafta erken doğum yaptı geçen ay ama ona müdahele edemediler önceden anlaşılmamıştı çünkü hastaneye gittiğinde de 7 cm açılmıştı rahim ve doğumu durduramayacakları için aldılar. Kuzucuğumuz 1750 gr doğdu 3 hafta küvezde kaldı şimdi evde ve maşallah çok sağlıklı.
Erkenden durum teşhis edildiğinde bebeği içerde tutmak daha kolay doğumu iğnelerle ileri tarihe atabiliyorlar. İçiniz rahat olsun artık bebeklerimiz erken de doğsa sağlıkla hayata sarılabilirler. Allah en hayırlı zamanda bebeklerimizi bize kavuştursun inşallah.

canım bende aynı şeyi hissediyorum. pek önemsemedim ama herkeste oluyordur diye.

Ben de öyle sanıyordum. neyse sende de oluyormuş :) Bana çok anormal gibi gelmemişti haftada 1-2 kez yaşıyorum bir de bu durumu özellikle otururken alttan dürtüklüyo :)

Ben de öyle sanıyordum. neyse sende de oluyormuş :) Bana çok anormal gibi gelmemişti haftada 1-2 kez yaşıyorum bir de bu durumu özellikle otururken alttan dürtüklüyo :)

bana da oluyor. ama nasıl karnımızı tekmeliyorlarsa arada da arka tarafları tekmelemeleri mantıklı geliyor :)

iğneli sonrası kabuklanma oluyor.kabuklar dökülene kadar bolca pudra sürünce iz kalmıyor.ama pudra sürmeyip bide kaşırsan kırmızı kırmızı izler kalıyor.ben vücudumun hemen hemen heryerine uygulattım iğneliyi,kol kısmımda biraz iz kaldı ama zamanla geçecek şekilde izler.

geçmeyince neden önemli ki acaba:44:?

canım bana sadece 1 email gelmiş.etli yemeklerin olduğu
diğerleri gelmemiş.sana zahmet bi el at canım

Arkadaşlar avatarımı nasıl değiştireceğim ban yardımcı olsanız. Bir türlü beceremiyorum nereden girip yapıyorduk yaffff

Arkadaşlar avatarımı nasıl değiştireceğim ban yardımcı olsanız. Bir türlü beceremiyorum nereden girip yapıyorduk yaffff

canm yukarda yararlı linkler yazan yere gir oradan profilimi düzenle de
solda avatarımı değiştir var oraya girip yapabilirisin

şuan ibrahim saraçoğlu tv de söylüyor
anne sütünü fışkırtan şeyler:
1-) taze üzüm yemek
2-)hergün 8-9 inciri bölüp kaynatıp suyunu içmek

alıntı...(mart annelerinden)

cnm ben 31+1 de aldım gidiyorsun hastaneye dr asistanları hazırlıyo sen sadece katkı payını ödüyosun muayne olmadığın için onlar 32 haftalık olarak hazırlıyolar sonra başhekime götürüyosun evrakı orada onaylanıyo bir nushasını onlar alıyo senn adına sgk ya yolluyolar işlemler için sen istersen muhasebene sende kalan evrakın fotokopisni bırakıyosun daha sonra doğuma giderken hastanenin sana verdiği izin raporunuda yanına alıyosun onlar sana yeniden bir rapor hazırlıyolar ve o evrakla sgk dan paranı alıyosun bukadrmış anlatırken uzun ama yaptırırken 5 dk sürüyo.....

bende biraz önce iş yerimdeki personel sorumluma sordum..dediki sgk hastanesinden yada sgk anlaşmalı özel bi hastaneden 32. haftamın herhangi bi günü gidip almam gerekiyomuş...hafta sonu gittiğim dr um bana dediki 31. haftada gel bana muayene edim ultrason kağıtlarınla falan git rapor alacağın kuruma, yeniden muayene etmezler sadece raporu yazarlar dedi....bilginize kızlar...

bide aklıma takılan bi soru:
kanun dio ya doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta iznin var.
ama doğumdan önceki 8 haftanın 5 haftasını rapor alırsan açlışabilirsin diyor..
kalan 3 haftadada mecburi izinlisin diyor(38-39-40)
şimcik ben dielim ki 38. haftada doğum yaptım...kalan 2 haftam yani 39 ve 40. haftada kullanabileceğim 2 haftalık izin yanıo dimi..
yani doğumdan sonra olan 8 hafta ve önceden rapor aldığım 5 hafta yani toplamda hakettiğim 13 haftalık iznim doğurduğum andan itibaren başlıo dimi...38+5 de doğurdum dielimki...13 haftam 38+2 den itibaren başlıo kalan 1 hafta 2 günüm yanıo dimi..biri beni teyid etsin:44::44::44:

Son düzenleme:
günaydın kızlar gecenin bilmem kaçında içindekileri ağız yoluyla tuvalete boşaltma iğrençliğinden sonra gevrek gevrek rahatlayan midem sabaha doğru uyumama izin verdi sağolsun.
8'de eşimi işe kaldırmak için uyandım, (ben uyandırmazsam kalkamıyo) sonra tekrar yattım, 9'da tuvaletim geldiği için kalktım, 10'da telefonum çaldı arayan kişiye 1 saat sonra arayın şimdi müsait değilim dedim 1 saat sonra tekrar aradı ondan yarım saat sonra da annem aradı. yeterr beee!!! nidasıyla kalktım yataktan. son 5 gündür filan toplamda 4-5 saat uyuyamıyorum geceleri
peki bu dün neye sebep oldu size söyliyim mi???

sabah eşimle dr'a gittik, ardından karşıya geçtim annemin yanına beraber kahvaltı yapıp bebik alışverişi edeceğdik. yolda annem aradı ekmek al fırından dedi. ben de eve 3-5 sokak mesafedeki fırından ekmek almak için arabayı park ettim indim ama bi yandan hem uykum var hem de üzerimde garip bi uğursuzluk hissi. daha önce sölemiştim hamilelik için ucuza cici bi mont buldum diye o mont hardalla sarı arası bi renk ben de sarılı yeşilli cici bi şal sarıyorum boynuma göbek deseniz aldı yürüdü eşim o halime yeni bir penguen türü bulundu sarı penguen diyo gören gülümsüyo bana haliyle dikkat ve nazar çekiyorum. annemin oturduğu yer ecük kırsal kesim insanının yoğun olduğu bi yer insanlar böle değişik giyimlilere uzaylı gibi bakar orda. neyse ben fırınla araba arasındaki mesafeyi yürürken zati bi tedirgin olup içimden dua okudum. karşıdan karşıya geçerken çok dikkat ettim. geldim arabaya bindim işaretimi verdim yola baktım ama burnumu çıkarmamla bi kamyonetin arabanın önüne çatt diye çarpması bir oldu. tühh dedim baya çizilmiştir, araba çıkmaz 3-5 gün servisten o sinirle indim arabadan ne göreyim ön taraf almış yürümüş. çok şaşırdım sonra tutanak filan dediler ara ara ruhsatı da ehliyetimi de bulamıyorum.
bi yandan arabayı servise çekmeleri için yol yardımını aradım telefona çıkan salak kadına arabanın yürüyen aksamında problem olmadığı halde çekilmesini istediğimi çünkü tamponun kablolarıyla beraber yerde olduğunu o şekilde sürülemeyeceğini anlatmaya çalışıyorum,
bi yandan ehliyet ve ruhsatı arıyorum eşim bagaja sakladım demişti ama yok
bir yandan adamlar hadi işimiz var diyo
bir yandan da tartıda ağır çıkmamak için 9'daki randevuma aç gitmişim. dr doğuma girdiği için 11:30'da muayene oldum ordan kahvaltı için taaa karşıya geldim saat 12:30 olmuş bir paket çubuk krakerle duruyorum midem cayır cayır yanıyo

telaş yapacağını bildiğim halde işin içinden çıkkamadığım için mecburen annemi aradım kadının şekeri ve tansiyonu var. geldi eli kolu birbirine dolanmış bana bişi oldu diye ödü kopmuş adam da gevrek gevrek kaskonuz var hasarı karşılar bişi olmaz diye sırıtınca annem adamın üstüne yürüdü bi kollarından tuttu sallamaya başladı. mala geleni karşılar kasko bu kız hamile sokak arasında o hızla nereye gidiyon da bu kadar fena çarpıyon ya ona bebeğe bişey olsaydı kasko onu da mı karşılaycaktı diye gürledi. araya girdim sakinleştirmeye çalıştım.
kazayı ben pek umursamadım daha önce aracıma park halinde yada yolda 8'de 8 kusurlu şekilde hep başkaları çarptığından kazaya alışıktım bu benim ilk kusurlu kazam oldu 3 yıl içinde ona üzüldüm sicilim kirlendi diye
annem inanmıyo yok sen korkmuşsundur kalk hastaneye gidelim diyo. ayyy ne uğraştım onunla çok korkmuştu kıyamam. görseniz bi ayağına başka ötekine başka çorap giymiş. bahçede kullandığı çamurlu topraklı montuyla gelmiş inşaat işçisi gibi görünüyodu
neyse sonuç olarak arabayı çektiler haftaya cumaya kadar yok, yerine yedek araç istedim annem olmaz bundan sonra araba sürme nereye gideceksen ben gelir seni götürürüm dedi. akşam da kendisi eve bıraktı. araç kör noktamda kaldığı için göremedim dedim ama aslında uykusuzluktan kaynaklı bi dalgınlık vardı üstümde. ben de bundan sonra araçla sadece yakın mesafe yerlere gitmeye karar verdim. karşıya falan geçmeyeceğim. bu bi işaretti sanki kaza seni her an her yerde bulabilir azıcık dikkatsiz olursan...

muyeneme gelince;
dr 12'de kalkıp kahvaltı yaptığımı duyunca kilo alma sebebin bu metabolizman yavaşlamış, her gün erken kalkıp 9'da kahvaltı yapman 12'de öğle yemeği yemen 2 meyve-yoğurt cinsi ara öğünle akşama kadar durman akşam da çok hafif bir sulu yemek yemen lazım dedi.
yarın sabahdan itibaren erken kalkacağım inş.
bu arada dr'un tartısı beni 78 tarttı gece kustuktan sonra bi tarıldım 75 çıktım. kusmak faydalıymış, dr'a alışkanlık yapmasından korkuyorum dedim korkma miden kötüyse boşalt gitsin dedi. bugüne kadar böyle yapsam almazdım sanki bu 12-13 kiloyu
bebikim de 1.200 gr olmuş maşallah

hurçlara koyduktan sonra erkenden yapman gayet mantıklı

bu arada gaz sorunu yaşayan varmı aranızda bu gazdır arkadaş
ben bazen gazdan uçan balon gibi oluyorum

ben ilk 6 ay kullanmayı düşünüyorum ondan sonra zaten emekleme sürecinde yerlerde mikroplala haşır neşir olacak acık hassasiyetini azaltayım önden

hadi güzel haberler alırsın inş. cnm...maşallah ya artık bayağı 1 kilo oldular, çok komikler, çok tatlılar ..maşallahho suyun tadını bi ben beğendim heralde:))
benden bir önceki kız o suyu idrarını içiyormuş gibi biifadeyle içince ödüm koptuydu ben dayanamam dedim, sonra bi içtim amanın o ne lezzet öyle

geçmiş olsun canım ben tam 1 aydır yatıyorum dr.şimdilik 28 haftayı sonra 32 hafta hedefmiz dedi seni çok iyi anlıyorum annem memleketten geldi
cnm çok geçmiş olsun ben de 9.-17. haftalar arası yattığım için sizi anlayabiliyorum. sona bu kadar yaklaşınca daha zor olsa gerek ama az kaldı sabır allah hepimize yavrularımızı bağışlasın

canım bununla geçmiş olsun Allahım beterinden korusun canım bundan sonra gerçekten de kullanma uzak yerlere falan biz ne kadar dikkatli olsak da karşı taraf dikkatsiz ve hatta bazen öküz olabiliyor...Canım rabbim başka yaşatmasın inşallah

Kızlarrr kumsal çıkmış sanırım gönderdiği belgeleri bana da yollayabilecek olan var mu lütfeeeennn mail adresimi özeline ataymm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…