2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
selam kizlar nasilsinz kac gundur giremiyodum.arkadasim doguma gitti bu sabah 40 haftasi bitti halen ne sanci ne nisan hic bir sey gelmedi.bide bu 3.dogumu yani.doktor suyun azalmis o yuzden suni sanci vericez demis.oglen aradim iste sabah bi verdiler sanci ama dozaji dusuktu dedi.halen gelen giden yok dedi.tekrar verecekler demisti.sonrada ne yaptilar bilmyorm.daha haber alamadm.ayy sabah duyunca doguma gittigini bi tuhaf oldum.hemen dua etmeye basladim.kur`an da bir sure var insikak suresi anlami yarilmak,acilmak.acilma olmasi icin biri mutlaka okusun size kizlar.o sureyi okudum iste.insan basina gelecegi icin daha iyi anliyo karsiyi.bizimde az kaldi yaaaa

Son düzenleme:

ben de eşim de bebekken yorgan örtmüşüz,hatta ben ikimizin de yorganını kullanıcam,onlara nevresim diktirip.Eşimin yorganı daha büyük onu 2-3 yaşına kadar rahat kullanır,benimki daha küçük,muhtemelen ilj 6 ay idare edicek,yorganlar çok güzel,yumuşacık,o yüzden ben yeniden yorgan diktirmiyorum,onların ölçüsünde nevresim dikitiriyorum,hem nostaljik de olur diye düşündüm,annesinin babasının yorganıyla uyucak,ne güsell yatağı da annem yapıcak,beşiği alınca onun ölçüsüne göre

canm sen moralini yüksek tut
sakın üzülme hemen.. her şey erken doğuma işaret değil ki..
hem artk yırtıyoz gibi geliyo 7. aya grdk bile..
bak toplanıyoz izmrde görüşelim rahatlayalım :)

nerdesin ki cnm sen

benm ailem seferihisarda canm.

arkadaşlar bende ticker yapmak istiyorum naasıl yaptınız yazarmısınız lütfennn?**

canım çok üüzüldüm de doktorunda maşallah küt küt solemiş insan daha usturuplu söler :S:S benimde idrar enfeksiyonu cıktı cnm once bi suda eriyen ilac verdi 5 gun kullandım sonra gene tahlıl yaptırdı gene enfeksiyon cıktı hic gecmemis antibiyotik verdi sanada acil şifalar diliyorum moralini bozmaa kimler neler yasıyor okuyoruz ama sapa saglam doguruyorlar allaha emant

canim masallah daha bebeklik yorganlarinizmi duruyobenim esyalarim tarih olmustur.ama ne guzelll senin bebklik yorganinda bebisin yatacak.

canım benim teşekkür ederim, buluşalım, omzunda ağlayacak koca göbüşlü arkadaşlara ihtiyacım var canım inan hamileliğimin başından beri tüm olumsuzluklara rağmen yüksek tutuyorum moralimi, soğukkanlıyımdır da ben, diğer türlüsünün bize bir faydası yok ama hemen atlatamıyor insan.
Bu arada ben bugün doktor çıkışı kemeraltında bakındım biraz, ordaki bebek mağazalarında her şey bir ara da bulunuyor ya, çoğu marka da var nakit parayla gidip pazarlıkla her şeyi bir gün de halledebilir insan.

hmm uzakmışın cnm nasıl olacak senin merkeze geldiğin bi zaman ayarlayalım sen belirle yani zaman

adacım kıyamam hakkettn dilsahh buraya geldiginde goruselım yaa bende cok istiyorummmmmm siz ne zaman derseniz ben her daim musaitim

canım teşekkür ederiiim, sana da çok geçmiş olsun ya nerden kapıyoruz bu enfeksiyonu, o kadar dikkat ediyoruz. bahsettiğin ilaçtan ben de kullandım o zaman yanma vardı idarda o ilaçtan sonra kesildi yanma ama bu tuvalette ki kasılmalar çok feci idrar yollarından sonra mesaneye geçiyormuş bu enfeksiyon sonra da böbreğe eğer tedavi edilmezse, ihmal etme canım sen de, kullan antibiyotiğini.. ben de ki problem ağrı sızı önemli değil zaten de, bebeği etkilen kısmı çok can sıkıyor, Allah yardımcımız olsun ya dilsah ın dediği gibi az kaldı..

evt canım zaten bebek soz konusu olunca canımız sıkılıyor

kızlar dünden beri kuru bi öksürüğüm var..göğüs kafesim acıyo ve yanıyo resmen..burun akıntım falan yok...öksürmekten uyuyamadım akşam..günde ne kadar ıhlamur içebiliriz acaba bilen varmı...göğsümü yumuşatsın diye içiyorum bolca ballı limonlu...bide bala toz zencefil katıp yedim...durmadan sıcak bişeyler içmek istiyorum..çok acıyor göğsüm...

canım ciğerim gözün aydıınnnn

Yupppppppppiiiiiiii:)))))
yarın kar tatiliiiiiii.......
bütün gün temzlik yapacağım
ne mutlu bana

istanbulda kara teslim oldu,tipi şeklinde 2 sattir yağıyor kar kalınlığı 2cm buldu bizim sokakta

canım yaa,eşim 8 gündür yatıyor öksürük ve ateşten,içtiği ilaçlarda doğru düzgün fayda etmedi..ıhlamur,bal,pekmez ne denediysek olmadı..doktorlarda ilaç yazıyo sadece..yarın ve öbürgün içinde iş yerinden izin aldı bakalım inşallah düzelir sende o da

amin canım..aman allahtan bende ateş falan yok..sadece öksürük...sıcak şeylerle yumuşatmaya çalışıyorum...umarım bu kadar bitkisel desteğin bebeğime zararı olmaz...

bak şimdi 1 lt suya 1 yeşil elma 20-25 karanfil 1 çubuk tarçın atıp kaynatacaksın sonra süzüp balla tadlandırıp içeceksin süper geliyo oktay usta tarifi

kızlar tecrübeli annelerden alıntı

)))))canım merhaba...ben yan yatma yastıgını aldım...içini rahat etmesini istiyorsan al bence....bebeğim 3 aylık halen kullanıyorum...yatagın içine koy üzerine bir penye battaniye at ondan sonra yatır...cok rahat edersin geceleride....ama şöyle yap ....sag tarafına yatırdınmı emzirmek için kaldırdın yada v.s uyandı yastıgı cevir bu sefer sol tarafına yatır..yani bi sag bi sol yap....1-2 ay sonrada gündüzleri onun yanındayken sırt üstü yatır ki kafasının arkası sürekli yan yatmaktan sivri kalmasın ama yanında oldugun zaman sırt üstü yatır allam muhafaza kusar falan...daha bebekler çünkü allah korusun boğulurlar...birde yastıgın uzun tarafı sırtına gelecek...beşikte olsa sallamaya alıstırma zor oluyor ben beşiğinde sallamaya alıstırdım şimdi durmuyor beşikte ancak sallarsam duruyor.....emzik 1 aydan sonra ver iyi olur aglayınca verirsin hemen ama herzaman verme karnı tok olunca alırsa huzursuz olunca verirsin....bu arada cok su iç sütün cok olsun 2-3 lt....ne kadar cok emzirirsen okadar cok sütün olur...memeden gelen ilk süt suludur sonradan en son gelen süt yaglı süttür bebege kilo aldıran yarayan süt sonradan gelen süttür bu nedenle bi memeyi verince sonuna kadar emzir 1-2 saat sonra emzireceğin zaman diğer memeye geç....lansinoh göğüs ucu kremi al...15 gr olanı yeterli cok büyük almana gerek yok hatta şimdiden göğüs uclarına sürmeye basla bu kremi sürünce göğüsünü yıkamadan bebeği ezirebilirsin koyun yagından yapılıyor zararı yok...bu arada eger göğüslerin cok yara olursa bir kaseye karbonatlı su yap ufak sargı bezleriye yada pamukla karbonatlı suya batırıp göğüslerini sil oda iyi gelir hemde bebişinin agzı paukcuk olmaz....ve göğüsünü her emzirmede sil tozlu olmasın bebeğinin agzı pamukcuk olur...gazlı bezi küçük küçük kes kaynatılmıs içme suyuyla ıslat her emzirmede bir tane al sil....1 tane plastil mandal sepetinin kare olanını düşün küçük boy ondan al içine pişik kremi 5-6 bez ıslak mendil alt değiştirmesini koy odada hemen elinin altında olur dagınıklık olmaz diğer odalara gitsen bile tek tek tasımazsın malzemeleri sepeti götürürsün...birde 3-4 ay pamuklu ılık suyla temizle bebeğinin altını daha saglıklı.....bu arada bebeğin çok pişik olursa hakiki zeytinyağı sür 1-2 gün anında gecirir.şimdilik söyleyebileceklerim bukadar....allah hayırlı saglıklı evlat nasip etsin...allah bir avazda kurtarsın...

arkadaşlar sağlık ocağına gidip aşı yaptıran var mı aranızda ben hala yattırmadım sizce geç mi kaldım ? 26+1 olduk bu gün ?

gırıggale değil cnm gırşeer oki mi ama orda oturuyo annemler eh işte ora da yarı memleket 5 yaşından sonra oraya yerleştik

inanmıyorum bir kırşehirli gördüm burda. ben kırşehirli değilim ama 9 aydan beri burdayız. hatta kamanda oturuyoruz. yani izmitten sonra burası bana kötü geldi....bebikime alışveriş yapcam herşey çok pahalı burda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…