2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

11. haftama girer girmez yaptırsam belli olur mu yoksa biraz bekleyim mi yarın 11. haftam başlıo

adet ağrıları gibi ağrı dırıyo bıraz kasıklarımdan ama ayakta fazla kaldım bugun ondandır belki menemenlik yaptım kışa yoruldum midem zaten fena ama domates kokusu ıyı geldi :)

çok ayakta kalma cnm dikkat et kendine

cnm ekleyebilirsen sevinirim bende pazartesi günü gidicem kısmetse 11. haftam bitmek üzere

benim de bulantım azaldı ama uyku sorunu başladı bende.sürekli uyumak istiyorum.akşam erkenden gözlerim kapanıyor.

yaaa bende oyleyim kedi gibi her firsatta kivrilip uyuyasim var... daha onceki hamileliklerimde hic boyle olmamistim. berbet bi durum hareket etmek bile zor geliyo.... umarim cabucak gecer bu halsizlik

buda 3 lü test 17, haftada yapılmış ikisindede risk çıkmamıştı
ama bu testler yuzde yuz doğru çıkıyo diyemem , arkadaşıma dawn sendromlu bebeğin demişlerdi sapa sağlam doğdu 3 yaşında şimdi yinede tedbir amaçlı yapıyoruz

inşallah bu testi hepimiz hayırlısıyla atlatırız bebeklerimiz sağlıklıdırlar

kızlar bende aşırı tükürük salgısı var acaba olanlar varmı gerçi alıştım ama inşallah geçer dışarı çıkınca zor oluyor

ben şebnem :)

Nereden : Bursa
en son dr kontrolume : 10 hafta 2 günlükken gittik

şu an 11 hafta 4 günlüğüz :)

hamile kaldığım kilo 69 şuan 65 kiloyum 4 kilo verdim

KIzLar şu mide buLantıLarım, kusmaLarım bir geçse de tadını çıkarmaya başLasam.. ŞimdiLerde sanki hastaymışım gibi geLiyor. Mızırdanıyorum. SabahLarı ağLIyorum artık, n'oLur geçsin buLantıLarr diye 8+4 üz. 3,4 hafta daha çekecek miyim? Erken geçmez mi? Bulantı için iLaç da kuLLanıyorum, çeşitLi öneriLeri de yerine getiriyorum ama psikolojik oLarak oLUmsuz etkiLedi bunLar beni, hiç geçmeyecek gibi

Hepyek gerçekten en zor dönemdesin bulantı konusunda 2 haftaya kalmıcak emin ol .Ben rennie duo kullandım ve ii hissettim kendimi ve 1 haftada geçti.Üzme kendini düzelir inşallah

merhabalar.ben o ikili ve üçlü testleri yaptırmayı düşünmüyorum.hem yanıltıcı olabiliyor.hemde bir problem çıkarsa aldıracakmıyız yani.Rabbim sağlıkla hayırla sağlıklı hayırlı evlatlarımızı bizlere nasip etsin inş.

yaaa bende oyleyim kedi gibi her firsatta kivrilip uyuyasim var... daha onceki hamileliklerimde hic boyle olmamistim. berbet bi durum hareket etmek bile zor geliyo.... umarim cabucak gecer bu halsizlik

aynen bende gündüz özellikle, şöyle 1 saat uyusam diye düşünüp duruyorum ama ne faydaa. kızım müsade etse. ilk hamileliğimde ben de böyle değildim

İkili veya 3'lü testte tabir-i caizse çocukta olan bir engel veya özürden %100 emin olunmuyor..
Ve bu testler sonrasında hamilelik sonlandırılmıyor..
Bu testler sadece cenin hakkında bir ön bilgi almak için yararlanılan testler..
Yani annesi babası siz herşeye karşı hazırlıklı olun son dakika bir sürpriz yaşamayın diye bilgilendiren testler..
En doğru kaynak amniyosentez yöntemi.. Ancak amniyosentezden sonra hamileliğin sonlandırılmasına karar verildiğini biliyorum ben..

Engelli bir çocuğa sahip olmak sanıldığı kadar kolay değil canım arkadaşım..
Daha önce de bahsettim benim eşimin erkek kardeşi %90 zihinsel ve bedensel engelli.. 31 yaşında..
Ayrıca eşimin baba tarafında halasının bir oğlunun sürekli engelli çocukları oluyor..
1. deneme engelli, 2. deneme engelli.. Ve yanlış hatırlamıyorsam 2 bebek aldırmak zorunda kaldılar..
Şimdi 2 evlatları var.. Gene eşimin halasının kızı da aynı şekilde..
Ve bu insanların durumları da pek fazla yok.. Tabi ki insan evlatlarına kıymak istemez..
Ama aldırmak da insanlar için bir çözüm olabiliyor.. Ki Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin..
Böyle bir durumla karşı karşıya bırakmasın..

Ayrıca daha önce de bahsettim.. 5. ayda ayrıntılı ultrasona girdiğimde doktor aynen şöyle söyledi:

Kızınız gayet sağlıklı.. Ama bu demek değil ki kızınız sağlıklı olarak doğacaktır..
Kalan 4 ay içinde anne karnında onu darbelerden korumalısınız.. Doğum sırasında veya doğum sonrasında
olabilecek bazı durumlarda çocuğunuzu sağlıksız kılabilir..

Herkesin tercihine saygım var.. Ama kesin konuşmamak gerektiğini düşünüyorum arkadaşım..
Bende aldırmak taraftarı değilim pek..
Allah kimseyi böyle zor kararlar vermek zorunda bırakmasın..
Bence aklımıza hiç böyle şeyleri getirmemeliyiz..

Düşündüğümüz zaman çok konuşulacak şey var..
Nice insanlar var ki sağlıklı bebeklerini aldırıyorlar..
Nice insanlar var ki bebek yapmak için herşeylerini veriyorlar..

merhaba cnmaynı şeyleri bende düşünmütüm hala düşünüyorum bilmiyorum..Rabbim zor kararlar aldırmayı nasip etmesin.. tecih yapmak zorunda bırakmasın cümlemizi.. sağlıkla sıhhatle kucagımıza alalım meleklerimizi inşallahh...

kızlar mide bulantısı çok kötü bişeymiş ya özellikle her yer hurma kokuyor ve çok tiksiniyorum,ama bugün yataktan kalkmadan önce birkaç tane çubuk kraker yedim öyle kalktım çok şükür biraz iyi geldi,bulantısı olanlara öneririm,buarada bu topikte izmitten kimse yok mu bana doktor ismi önerecek,herkese ii pazarlar,ha bir de özellikle hangi balıklARI TÜKETİYOSUNUZ YARARLI OLMASI AÇISINDAN

merhaba günaydın nasılsınız kızlarr???
bir kaçgündür de giremiyorum nete ne var ne yok bakalım???
geçmişe göz attım bi haklısınız valla kot çok rahatsız ediyor bende giyemiyorum esofman aldım 2 tane rahat rahat giyiyorum.. diyorum zaten anneme falan esofmanlarımdan beni ayıracak hiçbir yere gitmek istemiyroum:) düğünler var birsürü hepsine giderken tayt tunik giyiyorum tek üstüme başkada olan yok rahat edemiyorumda zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…