2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
aynen :16::16::16::16::16:

Ben normal doğumda istemiodum hiç ama...epidural sezeryan olcağı için gelcek eşim..
Zaten kendisi benden meraklı:))) bebeğimiz ilk aynı anda görmek istiyoruz allah kısmet ederse:31::31:

banada doktorum epidural normal doğurtayım seni.hiç acı bile çektirmem sana diyo ama etrafımda çok bilmiş insanlar toğluluğu diyoki epiduralde belde sıkıntı kalabiliyormuş..ya normal doğur yada genel anestezi al diyolar :26: Ama benim epiduralli doğum yapanda çok arkadaşım var onlar epidurali tavsiye ediyorlar.

ya kızlar benm dünden beri başım dönüyor
dün akşam yemek bile hazırlayamadım
resmen tabağa yemeği koyamadım eşimi
çağırmak zorunda kaldım geldi içeri yatırdı
tansiyonuma baktı biraz düşmüştü ama kalp atışlarım
126ydı biraz dinlendikten sonra 85e düştü şimdide
yine başım dönmeye başlıyor camdan dışarı bakamıyorum
düğme dikemeyen ben kızıma şapka örmeye çalışıyorum
örgü baş dönmesi yaparmı acaba bilemiyorum

göbek çizgisi haff bendede var açık kahve rengi
göğüslerimin altının çatladığını söylemiştim şimdi
oralara daha bir dikkatli krem sürüyorum sanki
pembelikler gitti eşimde belki çatlak değil onlar dedi

ben size asıl en önemli şeyi söylemeyi unutmuşum geçen hafta
doktora gittiğimde alttan muayene yapmıştı sonra ben göğüs
ucu kremi sordum ve göğsümn çatladığını söyledim oda evt
bende gördüm vajinanın orda var bi tane dedi şok oldum
eve gittiğimde gördüm gerçekten çatlamış oraya krem sürmem
imkansız demekki hiç kullanmasam ne olacaktı bilemiyorum
sizde bi kontrol edin

cnm tansiyon işi sakaya gelmez bi dr unu ara dünkü okudugum dogum hikayelerinde birininde tansiyonu düsüyo die gidiyo doguma alıyolar korkutmak gibi olmasındaa

banada doktorum epidural normal doğurtayım seni.hiç acı bile çektirmem sana diyo ama etrafımda çok bilmiş insanlar toğluluğu diyoki epiduralde belde sıkıntı kalabiliyormuş..ya normal doğur yada genel anestezi al diyolar :26: Ama benim epiduralli doğum yapanda çok arkadaşım var onlar epidurali tavsiye ediyorlar.

canım ya bu normalmi sezeryanmı....epiduralmi genelmi normalmi...bu konularda herkesin deneyimi farklı...
internnete herkes bi ayrı yorumlar yazmış...
etraftaki herkes bi ayrı bişi söylüo..
bence dr una güvenmekte fayda var...
9 aydır tanıyolar neyi ne kadar başarabileceğimiz azçok anlamışlardır bence...
açıkcası banada bi sürü bişi söyleyen oluoda dr uma güveniyorum bu konuda, kulaklarımı tıkamaya çalışıyorum
zira memnun olanda çok sıkıntı çekende çok...herşey güzel olur inş. diorum:34::34::34:

maşallah size canım
:nazar::nazar::nazar:

sabah minibüse bindim
kadının biri bana yer vermeye çalıştı
yanımdaki kadın
onun ne özelliği var diye kavga çıkarmaya çalıştı
ve ben koltuğa geçerken beni resmen sıkıştırdı

akşam yarım saatlik minübüs yolculuğu 1.5 saatte ayakta tamamladım
koltuklarda oturan genç kadınlar, erkekler ve lise öğrencilerinin hiçbirinin umrunda bile olmadı

ne kadar duyarsız ve öküz bir halk olmamızı tebrik ediyorum
helede bu lise öğrencilerini yetiştiren anne babaları tebrik ediyorum.

içimden insanlara karşı bu gün inanılmaz bir öfke çıkıyor,
ve böyle yapanların aynı şeylerini yaşamalarını Allahtan diliyorum.

hele de bu durumu bilipte umursamayan kadınlardan miğdem bulanıyor
gözümde en iğrenç yaratıklardan bile daha iğrençler....
sağol canım:16:aynı durumu bende yaşadım maalesef:19:hastaneye gittim devlet hastanelerinin durumu malum çok kalabalık oturmaya yer yok sıra var bütün kadınlar mal mal bakıyo yüzüme bi tane yaşlı dedecik kızım sen o halinle ayakta durma diye yer verdi bana:16:amca olur mu otur sen desemde zorla oturttu beni adamdan utandılarda sonra biri yer verdi adamcağıza.koskoca adam düşünüyo kadınlar sallamıyo bile Allahım ne günlere kaldık:19::19:
Aynen uyguladım canım tabi beni almaya gelemedi ama olsunnn.Çünkü benden 2 saat sonra falan geliyor işten eve gittim yine bütün gün gezmişler bu soğukta biz zor geliyoruz işe hanımefendiler gezmiş evde yemek yok bişeyler almışler yapmak için beni beklemişler Neyse dedim ben ne yemek yapcak nede yiyecek durumdayım ben yatacağım dedim. Kaynanam yatma daha kötü olursun falan yaptı. Bende duramıyorum yatacağım dedim yattım. Eşim geldi dinliyorum beni sormuyor bile yemek yaptık ye dediler. Aklına ben geldim Nur yedimi diye soruyo kaynana yatma dedim yattı diyor. Yanıma geldi sıkı giyinmiyosun işte böyle olur falan yaptı. Elini başıma koydu sen yanıyosun dedi.Bende Aşkım banyoya gireyim çok kötüyüm bacaklarım belime sürekli kramp giriyo boğazımda şiş bana yardım et dedim. Yarım saat çıkmadık tabi bir naz yapıyorum bir naz yapıyorum anlatamam eşim sen üzerini giy ben yemekleri ısıtırım yer yatarsın dedi. Neyse ağırdan ağırdan giyindim salona geçtim. Yüzler asılmış suratlar on karış eşim çağırdı gel bişeyler ye diye gittik yedik dedim biraz oturalım sonra yatarız. Salona geçtik ah vahh yaptım kafamı koltuğa koydum eşim yatalım istersen yarın işe gideceğiz nasılsa dedi. Kaynana hemen çay falan içelim öyle yatın yaptı. Eşimde yok yatalım çay içecek halimi var dedi anammmmmmmmmm çıdırdı çıldırdı resmennn sonra geçtik yattık ohhhh sabahtan belli on defa aradı nasıl oldun nasıl oldun diye eşim yaşasın:47::47::47::47::47:
canım çoooooook iyi yapmışsın beter olsunlar:46::46::46::46:
pofffffffffff
bi an önce 28 mart gelsin....
maniküre gidim saçlarıma fön çektirim, kaş bıyık bi bakıma girip, gidip doğurup gelimmmmmmm :16::16::16::16:

evet cnm bende arar ara seviom öyle örnekleri...
ev hanımı bi arkadaşın evine yemeğe gitmiştik iş çıkışı, kadın biz gittiğimizde güzellik uykusundan yeni uyanmıştı...
siz oturun ben bi yemek yapim dedi(allahdan günler öncesinde yapılmış bi plandı, davetliydik yani)
şükür sonunda yaptı yemeği....banyoda peteği üstünde kurumakta olan donları ve ütü masasının üstündeki dolaşıklığı görünce eşimde dönüşte sevgi manyağı yapmıştı beni, sana bi kez daha aşık oldum die.....ara ara gidelim istiom hep oraya :27::27::27:
alllahım rahatlığa bak:1:sen yemeğe çağır yat uyu hey allahım:31:biz bu halimizle yapamayız onu heralde:19:

canım ya bu normalmi sezeryanmı....epiduralmi genelmi normalmi...bu konularda herkesin deneyimi farklı...
Internnete herkes bi ayrı yorumlar yazmış...
Etraftaki herkes bi ayrı bişi söylüo..
Bence dr una güvenmekte fayda var...
Açıkcası banada bi sürü bişi söyleyen oluoda dr uma güveniyorum bu konuda, kulaklarımı tıkamaya çalışıyorum
zira memnun olanda çok sıkıntı çekende çok...herşey güzel olur inş. Diorum:34::34::34:

benim hemşire arkadaşım var. Epidural normal yaptı ki aylık adet olduğunda fenalaşan biriydi.çok çok nazlıydı.epidural sayesinde ben normal doğum yaptım düşün artık gerisini diyor.ve hiçbir şikayeti yok..başkaları dese kulağımı kaparımda çok bilmiş eltim ve kayınvalidem diyo o yüzden kafam karışık.

internnete herkes bi ayrı yorumlar yazmış...
etraftaki herkes bi ayrı bişi söylüo..
bence dr una güvenmekte fayda var...
açıkcası banada bi sürü bişi söyleyen oluoda dr uma güveniyorum bu konuda, kulaklarımı tıkamaya çalışıyorum
zira memnun olanda çok sıkıntı çekende çok...herşey güzel olur inş. diorum:34::34::34:

kesinlikle katılıyorum
her kafadan bir ses çıkıyor
eskiler normal iyi diyorlar
sezeryan olanalr ben çok memnunum
diyor normal olup sezeryan kötü diyen çok
sezeryan olup ay alttan dikiş olcana karnımda olsun
diyen var ne çeşit ararsan var yani yakında bizde
o çeşitlerden biri olcazz
oyyy çok az kaldı ve sanki doğuma yaklaşan ben
değilim artık canım hiç bişe yapmak istemiyor
daha var diye kendimi avutuyorum eşim çantan hazırsa ver artık bagjda dursun
diyo ben hiç oraları olmuyorum
ne olcak benm bilmiyorum

benim hemşire arkadaşım var. Epidural normal yaptı ki aylık adet olduğunda fenalaşan biriydi.çok çok nazlıydı.epidural sayesinde ben normal doğum yaptım düşün artık gerisini diyor.ve hiçbir şikayeti yok..başkaları dese kulağımı kaparımda çok bilmiş eltim ve kayınvalidem diyo o yüzden kafam karışık.

canım ya benimde ablam dio 40 yıl denememiş, ilerde nolcağı ne belliymiş epiduralde..deli edio beni..
ablamın inadına epidural istiom ben:))) kendi yapmadıya illa kıskanacak..kıskanççççççççççççç:27::27::27:
yani bence tıp bi buluş yapmış....insanlık yararına sunmuş...
faydalanmakta fayda var bencede:10::10::10:

canım ya benimde ablam dio 40 yıl denememiş, ilerde nolcağı ne belliymiş epiduralde..deli edio beni..
Ablamın inadına epidural istiom ben:))) kendi yapmadıya illa kıskanacak..kıskanççççççççççççç:27::27::27:
Yani bence tıp bi buluş yapmış....insanlık yararına sunmuş...
Faydalanmakta fayda var bencede:10::10::10:

off bilmiyorum ama yavaş yavaş tırsmaya başlıyorum sanki :18:
Doğum hikayeleri falan dinlemiyorum,okumuyorum hatta konuşturmuyorum yanımda kimseyi.

kızlar bi şey sorcam sir ağda gebelikte zararlı mı ? hadi genital bölge için belkide bacaklar için de mi zararlı yaaa ??:52::52::52:

Doktorum zararlı değil yaptırabilirsin dedi..
Son ay bende düşünüyorum gitmeyi komple :)
kaymak olucam :)
:24::24::24:

anam ömrümü yediler yok saç kestirme yok boyatma yok ağda yaptırma ee bende saldım çayıra mevlam kayıra :15::15::15:
ya o değilde genital bölgeyi değil zatende bacaklarımı yaptırcaktım ben :17::17::17:

valla hepsi için bir felaket teorisi var birilerinin en cok normal dogum için iyi diyolar adı üstünde bak normallllllllllll diyolar bide:1: ama bn cok korkuyorum ya ıkınamazsam doguramazsam ole dr bana bagırrısa aglarım fln gelemem ben ole seylere dr umda degişseck zaten ama sezeryanda bnm için riskli yapısıklıgım var bnm içerde oda ame zorluycak oda korkutuyo valla tırsmaaya basladım zaman azaldıkca :43:

canım ben sürekli yaptırıyorum,yaptıranda çok biliyorum, zararlı olduğunu sanmıyorum ama dr. una bi sor istersen...............

öyle yapim bari cnm . ama son ay bile olsa yaptırıcam kısmet olursa inşallah kendim yapamıyorumki :31::31::31:

öyle yapim bari cnm . Ama son ay bile olsa yaptırıcam kısmet olursa inşallah kendim yapamıyorumki :31::31::31:

bende bugüne kadar hiç gitmedim ama son ayda gideyim diyorum. Doğum stresi ile birlikte birde kıl tüy stresi yaşamayım.temiz olayım demi ama.en azından sadece kuafördeki kız görür o halimi.doğuma gitsem kimbilir kaç kişi görecek :1:

bende bugüne kadar hiç gitmedim ama son ayda gideyim diyorum. Doğum stresi ile birlikte birde kıl tüy stresi yaşamayım.temiz olayım demi ama.en azından sadece kuafördeki kız görür o halimi.doğuma gitsem kimbilir kaç kişi görecek :1:

tabi canım rahat olur ben ayda 1 gidiyodum haftaya perşembe tekrar gitcem ondan sonra 2 haftada 1 gitcem ki her daim temiz olyum,en azından bişey olup hastaneye gitcek olsam onun stresini çekmem.............

off bilmiyorum ama yavaş yavaş tırsmaya başlıyorum sanki :18:
Doğum hikayeleri falan dinlemiyorum,okumuyorum hatta konuşturmuyorum yanımda kimseyi.

canım tırs tırs olacağımız günler yakın inş. ama şimdi değil...zaten bu korkuyla çoook uykusuz gecelerimiz olacak...
önce şu ateş ölçer olayını bi çözen varmı yaa...
arzumun bu yeni çıkmış heralde bilen duyan varmı????
$mARZ-AR863_1[1].webp
Özellikleri:

32ºC- 42,9ºC arasında ölçüm yapabilme,
Kızılötesi teknolojisi ile kulaktan ateş ölçme özelliği,
Vücut sıcaklığı, oda sıcaklığı, yemek sıcaklığı ve de su sıcaklığı ölçebilme,
Alından ateş ölçme içinbaşlık,
Bebekler içinmama ve süt sıcaklığını ölçebilme özelliği,
Farklı ısı aralıklarını gösteren ısı LED ışığı ve göstergeleri,
LCD ekran ışığı,
30 adet ölçüm hafızası,
Her katdedilen ölçüm değerinin tarihi ile görüntüleme,
1 saniyede hızlı ve kolay ölçüm,
Uyku modu özelliği,
Özel koruma kutusu,

selam kızlar
yaklaşık 10 gündür yokum rapor aldım evde pc olmadığından giremedim.
bu arada görümcem ve 3 çocuğu tatil için bize geldiler. aramızda 6 saatlik mesafe var. 16 yaşında kızı 11 yaşında oğlu ve 4 yaşında bir kızı daha var. kızının eskilerini bana getirdi. neyse sağolsun ama bir çoğu yıpranmış ve lekeli. hatta ta oğlundan kalanlar bile var. ben de kalbi kırılmasın diye birşey demedim. o gittikten sonra atarım beğenmediklerimi dedim. eşim de öyle dedi. kızlar aslında benim problemim ne kıyafetlerin eski olması ne de 3 çocuğun yaramazlıkları. eşimin onlara gösterdiği tavır benim sinirlerimi bozdu. çünkü benim kardeşim gelince (20 yaşında erkek) onunla doğru dürüst 2 laf bile etmedi kardeşim bir ay biz de kaldı. hiç yüzü gülmedi. birlikte dışarı çıkmak istemedi. aynı odayı bile paylaşmadılar deseme yeridir. her yaptığı ona batıyordu. yok onun yanında yayyılıp yatıyormuş. yok çok dağınıkmış v.s...kardeşim de aslında abartılacak bir durum yoktu gerçekten objektif oalrak söylüyorum. ve eşimin bu tavırları yüzünden artık bize gelmek istemiyor. ben o zaman çok arada kaldım. ki ben onun ailesi gelince her zaman güleryüzlüyümdür. o neden böyle yaptı anlamadım, hoşlanmıyor olabilir sonuçta diye düşündüm. ama şimdi kendi ablasına yeğenlerine karşı o akdar anlalyışlı ki. süs eşyalrım kırılıyor. ev darmadağınınk hiçbirşey demiyor. kardeşimin açtığı sıcak suya bile takıyodu şimdi ablası suyu açık bırakıp fırını temizliyor hiç bir ses yok. tabi benim çok zoruma gitti bu durum. 12 yaşında çocuğun canı sıkılmasın diye yapmadığı şakalabanlık kalmadı. benim de doğal oalrak yüzüm düştü. suratım hep asık. özellikle o işten eve gelince. yine ablasına yeğenlerine aynı tavrı alamadım o yokken onlara normal davrandım. o da sordu neyin var falan söyledim. sen dedim kendi ailen olunca değişiyorsun benim ailem olunca böyle yapıyorsun. ben de senin gibi davransam ablan ilk otobüsle gitmek zorunda kalır dedim. o da sustu. biliyorum hatasının farkında ama belli etmiyor. abarttığımı söyledi. ben de kardeşime yaptıklarını hatırlattım. yorum yapmadı. tabi görümceme reklam olmayalım diye sessiz sessiz mutfakta konuşuyoruz. böyle sıkıcı 4 gün geçti allahtan bir cenaze oldu dönmek zorunda kaldılar yoksa 10 gün kalacakalrdı.
neyse kızlar durum bu. sizinle paylaşmak istedim. ama kalbim çok krıldı eşime. hatta gece sinirden ağladım. onun tripleri yüzünden ben de kardeşime haksızlık ettim. şimdi ablasına ve yeğenlerine bu akdar müsamaha gösterince delirdim. ve de şimdi aramız nanaeli. ne yapsa bana batıyor.:14::14::14: bana akıl verin napim ya. gerçi onlar gitti biz kaldık ama kalbim hala kırık.
bizim işyeri aile firması, annem hemen hemen hergün gelir işe abimle babama yardım eder, evleri anadolu yakasında bana uzak ama dükkan bu tarafta evime araçla 10 dk mesafede. eşim iş çıkışı benimle yürüyünce yorulduğundan, abim annemi her akşam benim yanıma getiriyodu ve benim aracımla yakındaki bir avm'ye gidip yürüyorduk. 26 yaşındaki kocam iş çıkışı çocuğunun annesiyle yürüyünce yoruluyo ama 55 yaşındaki kadın işten çıkıp benimle yürüyüşe geliyo. akşamları yürüyüş sonrası bize geliyoruz yarım saat kadar oturuyo annem, sonra dükkanı kapatıp annemi almaya geliyolar. annem bizde abimi beklerken eşim napıyo dersiniz, diğer odada pc'de oyun oynuyo. 1-2 ses çıkarmadım, bi akşam diğer odaya gidip sessizce içeri gel kadına ayıp oluyo dedim. ne alakası var? dedi, mırın kırın yaptı. baktım laf dinlemiyo annem gittikten sonra sağlam bir kavga çıkardım. nankörlüğü sinirimi bozdu çünkü.
ardından ne olduğunu anlatayım, sevgili annesi bi pazar sabahı biz uyurken yakınlarda işi olduğu için bu tarafa gelmiş, kocası da işi var diye getirdi bize bıraktı. habersiz küt diye geldi yani. ben de üstümde pijama var diye önce üstümü değiştireceğim dedim odadan çıkmadım 10-15 dk, sonra gittim mutfakta tezgahta bekleyen bulaşıkları makinaya yerleştirdim. çamaşır makinasına çamaşır attım. en son mutfakta bişilerle oyalanırken eşim yanıma geldi "içeri gelsene ne uğraşıyon bunlarla?" dedi ve aldı cevabını "sen haberli gelen annemin yanında durmuyosun hem de pc'de oyun oynuyosun. ben habersiz gelen annen daha önce de yaptığı gibi bana evi dağınık demesin diye ortalığı topluyorum bu mu yanlış? hem gör bakalım nasıl ayıp bişeymiş gelene yüz vermememek."
o günden sonra birazcık jetonu düştü karnı ağrıya ağrıya oturuyodu annemin yanında. sonra baktım paşam hafta içi toplu taşıma araçlarıyla teee beşiktaş'a halı saha maçına gidiyo 10-11 arası maç yapıyo eve 12'de geliyo hiç de dertlenmiyo, bu nedenle artık benimle yürüyüşe o geliyo.
erkek milletinin %99'u empati yoksunu ve odun oluyo arada yontmak gerek.
öyle kırılmak küsmek boş, kendimizi yıpratırız. adamların hamurunda yok, nasıl ki bize takmayın dendiğinde takmamak imkansızsa onlar için de hemen kabullenmek imkansız. yaratılış meselesi...

Back
X