künefe sıcak çaybence üstü dondurmalı künefe
bilgiler için sağol canımm
spiralin güvensiz olma gibi bi durumu varmı. diyelimki taktırdıkk .içerde kayma yaptıı ama farkedemedik. hamile kalma riski fazla dimi..:26:
yada kayma falan yapsa farkedilebilirmi hemen. ona göre dikkat ederiz en azından
bende künefeye varım.off sıcak bi çayla
selam kızlar işlerimin yoğunluğundan dolayı giremiyorum geçmişi okurken korunma yöntemlerinden bahsetmişsiniz.bu konuda birkaç bilgi vermek istiyorum.
spiral-ria:normal doğumdan sonra 40. gün uygulanır.rahmin giriş kısmına yerleştirilip spermlerin yumurtayla birleşmesini engelller.birde hormonlu spiraller var.spermlerin yumurtayla birleşmesini önlediği gibi hormon salgılayarak ta koruyorlar.sezeryandan sonrada 3-4 ay sonra uygulanıyor.eğer doğum sonrası değil de normal bir zamanda uygulanacaksa adetinin 2.-3. günü olması gerekiyor.
hap:doğumdan sonra kadın emziriyorsa ilk 6 aya kadar kullanılmaz.6.aydan sonra ek gıdalara geçiş yapıldığı için kullanılabilir ama yinde de sütten geçme olasılığı olduğu için 1 yaşından sonra öneriyoruz.hapı almayı 1 gün unutursan diğer gün 2 tane hap alarak açığı kapatabilirsin ama 2 tane unutursan korumaz.birde günde 10 dan fazla sigara kullanıyorsanız kesinlikle hap önerilmez.35 yaşın üstünde veya altında farketmez.bıraktıktan sonra hemen hamile kalabilirsiniz.ya da birkaç ay sürebilir.tam koruma için adetin ilk günü başlanır.asabiyet yapması gibi durumun hiçbir bilimsel açıklaması yoktur.yani asabiyet yapmaz.şuanki hapların hormon seviyesi düşük olduğundan kilo alımı azdır.1-1.5 kilo aldırır en fazla.
aylık iğne:hapın etkilerinin aynısıdır.kullanmaya başlayacağınız zamanlar da aynıdır.yanlız hergün yutmanız gereken birşey olmaz.aylık olarak vurulur ve bence hap tan daha iyi.adetin ilk günü başlanır.
3 aylık iğne:doğumdan sonra emziriyorsa kadın 6 hafta sonra başlayabilir.3 ayda bir uygulanır.yanlız bu yöntemin adet düzensizliği yapması gibi bir durumu var.bazen de adetten keser ama bu normal bir süreçtir.adet olamadım sıkıntım var gibi bir durum olmaz yani.bir de bıraktıktan sonra gebe kalma 10 ay kadar gecikebilir.
sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplarım müsait olduğum sürece.
kızlar ellazıgdada kar yagıyo kızım bi sevindi okullar tatil diyealıştı kız tatile şimdiden gitmek istemiyo bide kardeş gelince ne yapacak bilmiyorum
sen onu nerden bilion....
En sevdiğimdir...annemlerden ara ara isterim:)))
ama kimse bilmezki onu...delü....
Ii hatırlattın annem martın 10 unda gelcek söylimde getirsin gelirken
evet cnm..karlı havada insan boğazdan başka bişi düşünemio...zaten cuma iş falanda hak getire
elazığlımısınız yoksa sadece oradamı yaşıyosunuz
çok çok sağol canımmcanım spirali uygulattıktan sonra bir ay sonra mutlaka kontrole gidiyorsun zaten.herhangi bir durum varmı,kaymışmı,vücut atmışmı diye kontrol ediliyor.sonra da rahat rahat kullanabilirsin.yılda bir kez de diğer kontrooller oluyor ve 10 yıl kullanabiliyırsun,istediğinde de çıkarttırabiliyorsun.adetlerde il 3-4 ay düzensizlik olur,kanama artabilir.ama aşırı olmadığı sürece bir sorun teşkil etmez.
kerebiç neki :26: merak etim
ellazığlıyım canım
ohh miss cnm...benim beyde yapar öyle tadilat falan...ikeadan tv sehpası orta sehpa falan kurdu ama söylemesi ayıptır hepsinde resmen acemiliğini attı:)) ya eksik ya fazla parçamız mutlaka oldu
evet cnm halledersin inş.
ben haftay yaydım çalışınca ama yinede yıkama yerleştirme max. bi haftada ok olcak..
ya durun bugün mühim bi konuya değinelim..
- biberon emzik vs. i nasıl steril edcez?
- gögüs pompalarını bide her kullanımdan sonra yıkayıp streril etmek gerekirmi? yani iş yerine getirdim öğlen sağdım...akşama doğru bi daha sağcam o arada yıkamak paklamak gerekirmi? ilk kullanımda onun sterilizasyonu için bişi yapmak gerekirmi?
:44::44::44::44::44:
kesinlikle kerebiç.. offf bol cevizlii.. offf..
ohh miss cnm...benim beyde yapar öyle tadilat falan...ikeadan tv sehpası orta sehpa falan kurdu ama söylemesi ayıptır hepsinde resmen acemiliğini attı:)) ya eksik ya fazla parçamız mutlaka oldu
evet cnm halledersin inş.
ben haftay yaydım çalışınca ama yinede yıkama yerleştirme max. bi haftada ok olcak..
ya durun bugün mühim bi konuya değinelim..
- biberon emzik vs. i nasıl steril edcez?
- gögüs pompalarını bide her kullanımdan sonra yıkayıp streril etmek gerekirmi? yani iş yerine getirdim öğlen sağdım...akşama doğru bi daha sağcam o arada yıkamak paklamak gerekirmi? ilk kullanımda onun sterilizasyonu için bişi yapmak gerekirmi?
:44::44::44::44::44:
:)) çok mutlu oldum bende elazığlıyım...
bende çok sevindim şimdi nerdesiniz ellazığdamı
alla alla....çok şaşırdım bilemniz bak şimdi:) çünkü ist. da bilinmiyor...benim sormadığım yer kalmamıştır..mersin dışında bilinene yapılan bi yer hiç duymadım..bilenide duymamıştım:)))kesinlikle kerebiç.. offf bol cevizlii.. offf..
güzel bişikerebiç neki :26: merak etim
benimde aynen...fenalardayım..içimdeki yangın artıı şu an itibariylenoffffff ki ne offfff künefe falan heryerde olurda kerebiç heryerde olmazda, ben konyada hiç görmedim,benim birilerinden acilen istemem lazım
sıcak kaynar suda kaynatmak yeterli olur gibime geliyo:26:
alla alla....çok şaşırdım bilemniz bak şimdi:) çünkü ist. da bilinmiyor...benim sormadığım yer kalmamıştır..mersin dışında bilinene yapılan bi yer hiç duymadım..bilenide duymamıştım:)))
güzel bişi
benimde aynen...fenalardayım..içimdeki yangın artıı şu an itibariylen
pompa peki?
biberon için öyle diolar ya kaynar suda bekletcen yada kaynatcan..ama pompa takılyo kafama...kkelebek bi topik açmmıştı tecrübeli annelere soru soruodu..dur oraya yazim bakalım..cvp gelcekmi
alla alla....çok şaşırdım bilemniz bak şimdi:) çünkü ist. da bilinmiyor...benim sormadığım yer kalmamıştır..mersin dışında bilinene yapılan bi yer hiç duymadım..bilenide duymamıştım:)))
güzel bişi
benimde aynen...fenalardayım..içimdeki yangın artıı şu an itibariylen
pompa peki?
biberon için öyle diolar ya kaynar suda bekletcen yada kaynatcan..ama pompa takılyo kafama...kkelebek bi topik açmmıştı tecrübeli annelere soru soruodu..dur oraya yazim bakalım..cvp gelcekmi
yok hayır yozgatta yaşıyoruz... haziranda ankara yolcusuyuz:))
ama elazığa sıklıkla geliriz dedem halam teyzem oradadır...
yok hayır yozgatta yaşıyoruz... haziranda ankara yolcusuyuz:))
ama elazığa sıklıkla geliriz dedem halam teyzem oradadır...
yozgatta nerde yaşıyosunuz ben liseyi yozgatta okudum fenlisesinde bende yeri başkadır o yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?