2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Canım bebeğin hayırlı olsun...
Bende aynı senin gibiyim.Bebeğim 12 günlük.
Medela elektrikli pompadan memnun kalmadığım için elimle süt sağıyorum.İki göğüstende toplam 40cc anca çıkıyor.Bebek mutlaka daha fazla emiyordur ama her saat başı 1 saat emziriyorum,sonrasında yine açmış gibi ellerini ağzına götürüyor ve huzursuzlanıyor.Arkasından 60 cc mama verdiğimde 3 saat rahat bi uyku çekiyor.
Bende alışmışım cc ölçüsüne,emzirirken doyup doymadığını bi türlü anlayamıyorum.
Kimi görsem süt kanallarının açılması için bol bol emzir diyor.Ben saatlerce emzirme başındayım ama oğlumu doyduğunu anlayamadığım için kendimi işe yaramaz hissediyorum...
Acemilik kadar zor bişey yokmuş gerçekten.
Allah yardımcımız olsun.
Bu arada benim hiç göğüs ucu yaram olmadı.Avent göğüs kalkanı kullanıyorum.
İlk günlerde her emzirme sonrası lansinoh krem sürüp kapatıyordum,şimdi ise sadece kalkan kullanıyorum çünkü uclarım iyice alıştı artık.Tavsiye ederim.
Birde bebeğinin seni emmeyi bırakmaması için medela çalma biberon tavsiye ediyorum.Bizde çok etkili oldu.

Son düzenleme:

Göğüz ucu yaraları için avent göğüs kalkanını şiddetle tavsiye ediyorum.12 günlük anneyim,hastanede ilk gün göğüslerim çok fena oldu,hemen kalkan aldırıp her emzirme sonrası lansinoh krem sürerek kapattım.2 günde iyileşti ve artık krem bile kullanmama gerek yok.
Gaz için bende rezene-kimyon tüketiyorum,şimdilik sıkıntımız yok,kendisi çıkarabiliyor gazını ama zaman ne gösterir bilemem.
Bu arada bende aptamil kullanıyorum başından beri.Düne kadar hiç sıkıntımız olmadı ama en son dün gece sulu koyu renkli kaka yapmasından sonra bugün daha hiç kakasını yapamadı.
Yarın doktora götüreceğim,içim rahat etmiyor hiç.

bugün 22.günümüz benim sütüm hala çok çok az umudumu kesmeli miyim sizce? hep mama takviyesi yapıyorum mecburen, bir de emerken çok ağlıyor çok zor alıyor memeyi ağzına.

Benim bebeğimde ilk hafta mama takviyesi yüzünden biberona(dr.browns) alıştı ve beni emmek istemiyordu.Göğüs ucum yeteri kadar büyük olmasına rağmen bi türlü tutamıyordu.Medela çalma biberon aldım ben ve çok memnunum.Süt az olsada emzirme sıklığını arttırdım.Şimdi arada yine zorlanıyor tutarken ama genel olarak memnunum.

kızlar bebekleriniz uykularında arada tuhaf sesler çıkarıyo mu sizin de?bi şey oldu sanıp yatağına gidip bakıyorum,mışıl mışıl uyuyo,sadece benim bebiş de mi var acaba?

evet canm benm kizda cikariyo garip sesler uykusunda.uyandi sanip bakiyorm ama halen uyuyo.nette okudum normalmis bole sesler cikarmalari.endise edecek bir durum yok yani

canim endise etme benim kizda oyle surekli tikaniyo heemn dik tutum sirtina vuruyorum hafif hafif sutun bol geldiginden oluyo hizli cekiyolar yutamiyolar cimcimeler ben bakiyorum arka arkaya oluyo az daha dik pozisyonda emziriyorum sende bi dene oyle

Canim oncelikle Rabbim yavrunu anali babali buyutsun ins. Ben haziran annesi olucam ama benim 4. Bebisim geliyor her emzirme donemimde ayni problemleri yasadim cektigin acilari cok iyi anliyorum. Benim sana ve diger bu sorunu yasiyan arkadaslara tek tavsiyem kuru sogan'i kestiginizde beyaz bir sivi akiyor ya onu surun gogsunuze ben bir tek bundan fayda gormustum. Bebis emdikten sonra onu sur birdahaki emmeye kadar dursun tekrar emzircegin zmn guzelce temizle yika gogsunu Allahin izniyle sizlerde gorursunuz faydasini cnm. Cok gecmis olsun.

kızlar bu gün saat 6 da uyandı bebeğim karnını doyurduktan sonra tekrar yatırdım ama balkon kapısı ve odanın kapısı açık kalmış ve ben resmen uykusuzluktan sızmışım.yani iki kapı karşılıklı açık kalmış.üstüde çok kalın değildi bi penye battaniye örtmüştüm sadece. iki üç saat öyle yatmış uyanır uyanmaz burnuna baktım soğuk değildi.hemen sarıp sarmaladım ama faydalı olmuş mudur bilmiyorum.
sizce bi şey olur mu ya üşütmüş müyümdür sizce?

canım bizde 34 günlüğüz ayısı bizdede var hık mık filan diyo böyle kitleniyo birden bire sanki benim 2.çocuğum ama kızımd bu kadar olmamıştı az vardı banada normal dediler merak etme

benim hiç yara olmdı ama bu çözüm birçok taıdığım fayda oldu kesinlikle bu iyi geliyor.

benim kızımda öyle ya gün içinde 1-2 kez tıkanıyoruz malesef ve benim ödüm kopuyo bişey olcak diye herkes normal diyor ama ... insan korkuyor ister istemez gece uyumasın ama böyle tıkanmasın ben katlanırım diyorum

24. gün kontrole gittim ben doktorum 3 hafta sonra gel demişti . hepatit aşısınıda tam 1 ay dolunca sağlık ocağında yaptırdık, ateş yapmadı canım

kızlar kalça ultasonu çektiren varmı aranızda?? biz çektrdik 1 ay dolunca bi dahaki ay tekrar çekilcek bi sorun olsa doktor tedaviye başlardı dimi?? değerler normal dedi doktor ama yenilenicek olunca tedirgin oldum

dün yaptırdım ben cnm,özel hastanede yaptırdım ateşi olmadı gece,kalça ultrasyonuda çekildi herşey normal çok şükür bin şükür

kabizlik icin zeytinyagi vermenizi tavsiye ederim bizimde gaz sancimiz devam ediyor abimizin kiskancligi devam ediyor kizlar 2. anneligim bu ve ilkine gore daha rahatim ve size tavsiyem biraz rahat olun kendinize eziyet etmeyin elinizden geleni yaptiginizi dusunun

Merhaba bayanlar, normal doğum yapanlara bir sorum olacaktı, benim dikiş yerini pansuman yaparken bir şişlik var ama hastaneden geldiğimden beri var olan bir şey bu normal mi acaba bir enfeksiyon belirtisi mi? Dikiş yerleri ne zaman iyileşiyor bu konuda bana cevap verebilir misiniz

nerdesiniz kızlar annelik nasıl gidiyor herkes bebişlerine kavuştu çok şükür bi eyidas kalmıştı bi haber yok daha bende kızlarlarla ugraşıyorum ikinci çocuk daha zormuş bide büyügü daha ilgi bekliyo ilk şoku atlattı ama halen sürekli yanımdan ayrılmıyo altını acarken emzirirken gaz çıkarırken hep 3 kişi yapıyozartık bi zaman sonra iyice alışır inşallah dün yarım kırkımızı çıkardık elazıgda hava daha çok ısınmadı yagmur çamur havalar bi ısınsın atıcaz anne kız dışarıya kendimizi çok sıkıldık artık gelenle ugraşmaktan daha dogru dürüsüt dinlenemedik işitme testi yaptırran varmı 1 ay dolmadan yaptırmak gerekiyormuş bizde daha gidemedik fırsat bulup

benim bebiş 2 aylık yani 1 haftası kaldı işitme testini yaptırdık dün yaptırabilirsin canım bende dışarı çıkmaya korkuyorum benimki durdurmayacak diye ne zaman çıkcam bilmem bu gidişle zor çıkarırım bi kere denedim daha 10 metre gitmiştikki bi bağırıp ağlamaya başladı hemen döndük bi alışsa hergün çıkaracam ama:18:

merhaba güzel nisan anneleri!
geç döllenme ihtimaline karşı mayıs başı diye çıktığımız yolu nisan sonunda tamamladık Allahın izniyle
oğlum gününü doldurarak ve kanala girmediği için sezeryanla dünyaya geldi =)
ben mayıs anneleri topiğiyle takip ettim gebeliğimin büyük kısmını ama artık resmen bir nisan annesiyim

bebişlerimiz geldi bahar da geldi bütün nisan annelerine evlatlarıyla sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum!
bugün 20miz doluyor oğlumu tek başıma yıkayacağım zaten öyle seviyor ki suyu Allah ondan razı olsun korkutmuyor annesini
göğüslerimdeki yaralar hala geçmedi bazen ağlayarak emziriyorum ama şifa olsun yapacak birşey yok

sizinkilerin uykusu nasıl merak ettim.
benimki saat başı kalkıyor geceleri
gündüz de en fazla 1 saat uyusa 3 saat uyanık
ben de dinlenemediğim için sütün akşama doğru suyunu çekiyor haliyle ve 1 ölçü mama veriyoruz
ne yapsam da mamayı vermesem diye düşündüm doktor emzik ver uykusa kolay dalar dedi. gündüz vermeyeceğiz sadece gece benim sütüm biriksimn diye vereceğiz bakalım inşallah işe yarar

kimsecikler yok ama yine de sorayım sizlere.Bebeklerinizin eldivenlerini çıkardınız mı?Doktorumuz eldivenleri çıkartın dedi ısrarla,cumartesiden(29 günlüktük) bu yana eldiven kullanmıyoruz.Ellerini izlemek ve öpmek,beni emerken bana dokunduğunu hissetmek çok güzel.Yüzümüzü çiziyoruz ama eskiye oranla çizmesi azaldı.Siz de durum ne acaba?

canım benim kızımda yarın 1 aylık oluyor.ben gündüz uyuduğu zaman süt çekiyorum sağma makinesi ile.gecede sütüm bittiği zamanlar o çektiğim sütleri veriyorum 30-40 ml.yetiyor sanırım mamadan iyidir yinede.

ben eldiven sevmiyorum ,dün çıkarayım dedim hemen saçını tuttu.sanırım bi müddet daha takmak zorundayız.parmağını gözüne filan sokar diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…