herkese merhaba,
uzun zamandır foruma girmiyordum, malum doğum ve sonrası toparlanmak biraz zaman aldı.
bebeğim bugün tam bir aylık oldu.doğum yaptığımdan beri sütün yeterli değil.ayrıca göğsümda çatlak ve daha sonra mastit oldu ve halada göğüs uçlarım toparlanmadı.doğru emzirmeyi bir türlü başaramadık.bebeğim ağzını fazla açmadığı için memeyi doğru tutamıyor.bu soruna çözüm bulamadım bir türlü.sütümüde zaman zaman sağıyorum en fazla 80cc cıktı sımdıye kadar cogunlukta 40 ve 25 cc cıkıyorçok morel bozucu.emzırdıkce gelıcek dıyorlar hala, ve emzırmeye devam edıyorum ama sılıkonlu meme ucuyla.cunku dıger turlu acıdan ölüyorum.
mamayıda tek seferde 60 cc verıyorum tabı emzırdıkten sonra.ve aglamaya baslarsa yanı doymadıgımı anlarsam.doğrumu yapıyorum ne dersınız.ıcım acıyor mama verdıkce ama ac kalmasından ıyıdır.ılk baska 250 gr kılo verdı verdı mınık kızım.bır aydada 850 gr aldı.bu sanırım normal bır kılo artısı.
bır kac gundurde kaka problemı yasıyoruz.poposunda catlak oldugu ıcın kakasını yapmadı bır gun boyunca.dr anestol ve madekasol krem verdı.karıstırıp suruyorum.pek ıse yaramıyorum sanırım.dun oglenden berıde kaka yapmadı.ve cok aglıyor.sabah kremlerını surdum omadı,poposuna zeytın yag surdum, karnını ve ayaklarının altını zeytın yağ ıle ovdum meme ucuna zeytın yağı surdum bıraz yaglı sut alsın ve kaka yapması kolaylassın dıye yıne yapamadı.toplam 4 saatlık mucadeleden sonra acaba aclıktanmı aglıyor dedım ve mama verdım.mamayı yıyınce uyuydu.ama hala kaka yok.sımdı uyanmasını beklıyorum.uyanınca oturma banyosu yaptırıcam.ınternetten okudugum kadarıyla ıyı gelıyormus.
bu arada bende depresyona gırıyorum galıba.
allah bebeklerımıze sağlık versın ve guzel yazılar yazsın ınsallah
sevgıler
merhaba nisan anneleri benim kızım doğalı yarın tam bir ay olacak benim acil yardıma ihtiyacım var göğüs uçlarımdaki çatlaklar artık çatlaklıktan çıktı yarıları yok emzirirken çok canım acıyor kızımda emmeden uyunmuyor iki gün emzirmeyelim sağarak verelim iyileşsin dedik dün uyutamadık ağlamaktan mecburen yine emzirdim birer yarıları biraz toplanmıştı açıldı. silikon meme ucuylada emziremedim emmiyor lansolin garmostat bepanten ayva çekirdeği suyu zeytinyağ bunların hepsini denedim hiçbiri geçirmedi. bebeğim emmeyince ağlıyor ben emmeye başalyınca ağlıyorum piskolojim bozuldu galiba bakamıyomuşum gibime geliyor. birde gaz sorunumuz var rezene kimyon çörek ötu suyu dednedin bakalım yarın doktora soracağım işallah bir çözüm yolu buluruz. desteğe ihtiyacım var etrafımdakilerin tek dedeiği emzir geçer birde bana sorsalar nasıl emzirdiğimi göğüs kalkanı aldık tamam kurutmuyo ama geçirmiyoda halimden sizler anlarsınız....
birde kızlar sütüm yetmiyor aptamil mama veriyoduk sonra çok gaz yapyodu esama mama vermeye başladık oda ikinci defadır gabız yapıyo ve her mamasına zeytinyağı koymamaıza rağmen mama verenler siz hangi mamayı veryosunuz benzer durumu yaşayanlar varmı yoksa benim kızımamı dokunyo anlamaıdm
anne olmak çok zor kızlar büyüyp bir yaşına gelseler hemen keşke ozman daha iyi anlarız belki dillerinden.......
bugün 22.günümüz benim sütüm hala çok çok azumudumu kesmeli miyim sizce? hep mama takviyesi yapıyorum mecburen, bir de emerken çok ağlıyor çok zor alıyor memeyi ağzına.
kızlar bebekleriniz uykularında arada tuhaf sesler çıkarıyo mu sizin de?bi şey oldu sanıp yatağına gidip bakıyorum,mışıl mışıl uyuyo,sadece benim bebiş de mi var acaba?
kızlar benim bebeğim 34 günlük ve doğduğundan beri özellikle uyanıkken böle genzinde bi şey varda nefes alamıyomuş gibi yapıyo hatta bazen nefesini tutup birden alıyomuş gibi yapıyo.
emerken hatta bırakıyo bazen sanki nefes almasına engel olan bi şey varmış gibi.
doktora sorduk normal dedi ama yinede tedirgin oluyorum ben bunu yaşayan var mı ?
merhaba nisan anneleri benim kızım doğalı yarın tam bir ay olacak benim acil yardıma ihtiyacım var göğüs uçlarımdaki çatlaklar artık çatlaklıktan çıktı yarıları yok emzirirken çok canım acıyor kızımda emmeden uyunmuyor iki gün emzirmeyelim sağarak verelim iyileşsin dedik dün uyutamadık ağlamaktan mecburen yine emzirdim birer yarıları biraz toplanmıştı açıldı. silikon meme ucuylada emziremedim emmiyor lansolin garmostat bepanten ayva çekirdeği suyu zeytinyağ bunların hepsini denedim hiçbiri geçirmedi. bebeğim emmeyince ağlıyor ben emmeye başalyınca ağlıyorum piskolojim bozuldu galiba bakamıyomuşum gibime geliyor. birde gaz sorunumuz var rezene kimyon çörek ötu suyu dednedin bakalım yarın doktora soracağım işallah bir çözüm yolu buluruz. desteğe ihtiyacım var etrafımdakilerin tek dedeiği emzir geçer birde bana sorsalar nasıl emzirdiğimi göğüs kalkanı aldık tamam kurutmuyo ama geçirmiyoda halimden sizler anlarsınız....
birde kızlar sütüm yetmiyor aptamil mama veriyoduk sonra çok gaz yapyodu esama mama vermeye başladık oda ikinci defadır gabız yapıyo ve her mamasına zeytinyağı koymamaıza rağmen mama verenler siz hangi mamayı veryosunuz benzer durumu yaşayanlar varmı yoksa benim kızımamı dokunyo anlamaıdm
anne olmak çok zor kızlar büyüyp bir yaşına gelseler hemen keşke ozman daha iyi anlarız belki dillerinden.......
kızlar benim bebeğim 34 günlük ve doğduğundan beri özellikle uyanıkken böle genzinde bi şey varda nefes alamıyomuş gibi yapıyo hatta bazen nefesini tutup birden alıyomuş gibi yapıyo.
emerken hatta bırakıyo bazen sanki nefes almasına engel olan bi şey varmış gibi.
doktora sorduk normal dedi ama yinede tedirgin oluyorum ben bunu yaşayan var mı ?
Canim oncelikle Rabbim yavrunu anali babali buyutsun ins. Ben haziran annesi olucam ama benim 4. Bebisim geliyor her emzirme donemimde ayni problemleri yasadim cektigin acilari cok iyi anliyorum. Benim sana ve diger bu sorunu yasiyan arkadaslara tek tavsiyem kuru sogan'i kestiginizde beyaz bir sivi akiyor ya onu surun gogsunuze ben bir tek bundan fayda gormustum. Bebis emdikten sonra onu sur birdahaki emmeye kadar dursun tekrar emzircegin zmn guzelce temizle yika gogsunu Allahin izniyle sizlerde gorursunuz faydasini cnm. Cok gecmis olsun.
CANIM Benim bbebiştede oldu hatta nefessiz kaldı tam 3 kere acile götürdük kuzumu gecenin bir yarısı...tükürükten boğuluyor nefesini toplayamıyor boğazında bişey var gibi yapıyor ..32 gün oldu bugün gece gündüz gözüm üzerinde bebeğimin insan çok panik oluıyor..doktorlarda heo normal dedi..onlar normal diyo ama insan hiç rahat olmuyo
1 ayı dolan anneler
*bebişlerin 2.doz hepatit b aşısını yaptırdınızmı?
özeldemi,sağlık ocağındamı yaptırdınız?
ateş yaptımı?
*40 ı dolan anneler genel kontrolünuze kaçıncı gün gittiniz
1 ayı dolan anneler
*bebişlerin 2.doz hepatit b aşısını yaptırdınızmı?
özeldemi,sağlık ocağındamı yaptırdınız?
ateş yaptımı?
*40 ı dolan anneler genel kontrolünuze kaçıncı gün gittiniz
nerdesiniz kızlar annelik nasıl gidiyor herkes bebişlerine kavuştu çok şükür bi eyidas kalmıştı bi haber yok daha bende kızlarlarla ugraşıyorum ikinci çocuk daha zormuş bide büyügü daha ilgi bekliyo ilk şoku atlattı ama halen sürekli yanımdan ayrılmıyo altını acarken emzirirken gaz çıkarırken hep 3 kişi yapıyozartık bi zaman sonra iyice alışır inşallah dün yarım kırkımızı çıkardık elazıgda hava daha çok ısınmadı yagmur çamur havalar bi ısınsın atıcaz anne kız dışarıya kendimizi çok sıkıldık artık gelenle ugraşmaktan daha dogru dürüsüt dinlenemedik işitme testi yaptırran varmı 1 ay dolmadan yaptırmak gerekiyormuş bizde daha gidemedik fırsat bulup
merhaba güzel nisan anneleri!
geç döllenme ihtimaline karşı mayıs başı diye çıktığımız yolu nisan sonunda tamamladık Allahın izniyle
oğlum gününü doldurarak ve kanala girmediği için sezeryanla dünyaya geldi =)
ben mayıs anneleri topiğiyle takip ettim gebeliğimin büyük kısmını ama artık resmen bir nisan annesiyim
bebişlerimiz geldi bahar da geldi bütün nisan annelerine evlatlarıyla sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum!
bugün 20miz doluyor oğlumu tek başıma yıkayacağım zaten öyle seviyor ki suyu Allah ondan razı olsun korkutmuyor annesini
göğüslerimdeki yaralar hala geçmedi bazen ağlayarak emziriyorum ama şifa olsun yapacak birşey yok
sizinkilerin uykusu nasıl merak ettim.
benimki saat başı kalkıyor geceleri
gündüz de en fazla 1 saat uyusa 3 saat uyanık
ben de dinlenemediğim için sütün akşama doğru suyunu çekiyor haliyle ve 1 ölçü mama veriyoruz
ne yapsam da mamayı vermesem diye düşündüm doktor emzik ver uykusa kolay dalar dedi. gündüz vermeyeceğiz sadece gece benim sütüm biriksimn diye vereceğiz bakalım inşallah işe yarar
kimsecikler yok ama yine de sorayım sizlere.Bebeklerinizin eldivenlerini çıkardınız mı?Doktorumuz eldivenleri çıkartın dedi ısrarla,cumartesiden(29 günlüktük) bu yana eldiven kullanmıyoruz.Ellerini izlemek ve öpmek,beni emerken bana dokunduğunu hissetmek çok güzel.Yüzümüzü çiziyoruz ama eskiye oranla çizmesi azaldı.Siz de durum ne acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?