nisan anneleri önce kendinize sonra topiğe gelin
eskden dolup taşan geçmişi okumakta zorluk çektiğim topikte şimdi in cin top oynuyo,
bebişlerimz dünyaya geldi
yaşadıgımız zorlukları buldugumuz çözümleri burda paylaşalım ki
sıkıntılar azalsın sevinçler çoğalsın
6 nisanda sezeryanla doğum yaptım bi hafta yanımda ananem kaldı sonra gitti
o günden beri yalnızım
bebeğimde reflü var ne emerse aynen kusuyo yavrucum çok zor günler geçirdik
ilaç tedavisine başladık el kadar çocuga inş faydası olur
ayrıca inek sütüne alerjisi varmış dr bana diyet verdi süt ve ürünleri yasak
sabah 6 da uyandık o saatten beri kucagımda hop oturup hop kalktık az önce uyudu da kahvaltımı yapabildim
bazen tükendiğimi hissediyorum insanlıktan çıktım resmen kaş bıyık saç baş rezalet ev desen bi şey götürüyo
sizler de durumlar ne
bura böyle ıssız topik modunda olunca ben de mart anneleri ile takılmaya başladım
ama aklm sizde
hamileliği birlikte yaşadık bebeklerimizi de birlikte büyütelim
adaçayı yağını başka bir yağ ile(mesele zeytinyağı) seyreltiyorsun dimi eğer direk sürüyorsan bebeğinin cildi için zararlı olur aklında bulunsun canım
Selam şekerler uzun bir aradan sonra merhaba :)
Bebek olunca zor tabi ama ben yine iyi fırsat bulup giriyorum nete :)
Gaz problemi hep var yaabizde bi de kaka var hala bizr düzen oturtamadık.
2 akşamda bir Zeytinyağı içiyorum 1 çay kaşığı o söküyo biraz iyi bari.
Şimdi bi de hırlaması var.
Yüzünde sivilceler çıktı. Accık ince giydirelim dedim. Ama şimdide hırlıyor
hırlama için ne yapabilirim acep?
bi de normal doğum yapan arkadaşlar ,dikişleriniz ne zaman düştü?
benim 2 si hemen düştü biri hala duruyor. normal mi acaba? ayrıca kuyruk kemiğim ağrıyor çok
Geçmiş olsun canım, ben de çöktüm uykusuzluktan, inşallah düzene girecekler ama gece uykusuz kalmak çok fena bir şey, insan daha gergin oluyor. Benim de annem yanımda ama ağlayınca ben de dayanamıyorum, bebeğim ağlarken ben uyuyamıyorum. Allah yardımcımız olsunhepimizde aynı sorunlar Allah yarrdımcımız olsun güç kuvvet versin bizlere
canım bana dr 15 günlükken verdi ilaç çok gazlı bir kızım var ama ben kullanmadım
geceleri hep uykusuz huzursuz tabi bende sonra 20 günlükken ateşlendim
ve o kadar güçsüz kaldımki su şişesinn kapağını bile açamıyordum düşün 20 gün
boyunca ne gece ne gündüz uyudum sonra dr kendine bakman gerek diyince 2 gece annemlerde kaldım
gece uyuyacaktım annem bakacaktı kızma ve mama verecekti ama ne mümkün kızımın ağlamalarını
duyunca yine kalktım ateşli ateşli emzirdim yavrumu dicem o kendine dikkat et benartık dr
ne derse yapıyorum sap simplex kullanıyorum kullanmadığım için kızım çok ıkınmaktan göbek fıtığı oldu
hem kendim yorgun düştüm hemde kızım
Kesilmiş süt gibiyse yaradığından denir ama emdiği gbiyse fazlalığı atıyodur sütün artmıştır.kızlar bebeğim sabahtan beri 3 defadır kusuyo acaba üşüttüm mü ben yaa
Hepinize merhaba güzel anneler...bebişler geldi geleli kimse uğrayamıyor bile buraya...
Anladığım kadarıyla nisan bebişlerinin hepsi gazlı ve biraz problemli bebişler...
Öncelikle bebeklerimizin yüzlerinde çıkan isiliğe benzeyen sivilce gbi olan kabarcıklar bebeklerimiz iyileştiği kilo aldığı için(kaynak çok sağlam,eski topraklar)yani sıcakla alakası yok.Eskiden etlik denilirmiş.
Bizdede gaz ve reflü problemi varmış...Birde ıkınmaktan göbek fıtığı...5 tane dr a götürdüm ama fıtık günden güne büyümesine rağmen dr lar geçer diyor,kimi sar kimi sarma diyor.En son cerrah 2 yaşında ameliyat olur geçmezse dedi.
Gaz için önce kolix kullandık fayda etmedi neo baby kullanıyoruz...Oda faydalı değil gbi en son gttğm dr başka bi damla verdi...Ben humananın rezene çayını içiyorum birde her yediğim şeye kimyon kayıyorum,kahvaltı ederken peynire bile!Kızımın ayaklarına uyuyunca sıcak su torbası koyuyorum.
Kızım memede 5 dk.falan kalıyo ama çok hızlı emiyo ve memeyi iyi tutamadığındanmı nedir hava yutuyo.E süt foşur foşur geliyo oda yetişemeyince ya genzine kaçıyo ya hava yutuyo.Uykuya dalma sorunuda çok fena! Uyuyo memede ama gazını çıkarayım yatırayım derken uyanıyo tekrar sonra hadi baştan...Gündüz hep şekerleme şeklinde en uzun uyku 1 saat...Ama şeytan kulağına kurşun geceleri 3 saatte bir uyanıp emip uyuyo.sabah 8 - 13 arası uykusuz keyifsiz saatler...
Onun dışında bir de reflümüz varmış.Bence yok ama dr dedi.Dik tutup emzirilecek yatış pozisyonu değişecek falan ama ilaçveremem 1 yaşına kadar dedi.Kusma falan hiç yok.İnşallah dr yanılmıştır.
Kızlar Allah yardımcımız olsun...Çok şaşkınım ki hepimizin sorunları hemen hemn aynı ve gaz problemini bi şekilde aşmamız gerekiyo noolur çözüm bulan paylaşsın .. her yolu deneyelim...
ilk kızımda o kadar rahattım ki ne gaz ne uykusuzluk hiç bişey...Ama bu hiç benzemiyor ablasına.Allahtan Kreşe gidiyorda görmüyo beni.Zaten oldukça kıskançlık sorunumuzda var...
1.250 Gr aldık boyumuzda 6cm uzadı.
Allah ömürlerini versin sorunlar bi yana herşeye rağmen annelik kadar özel hiçbir şey yok..Kendinize bebişlere ii bakın kızlarr
MERHABA KIZLAR
nihayet biz gelebildik biraz zor olsada geldik.
perşembe hastanye yattık öğlen 1,5 gibi suni sancı verilmeye başlandı hiç bi faydası olmadı 2. suniyide yedim yine tık yok 3.yüde yedim yine yok 4e geçtik hafif başlar gibi oldu oda bele vuran hafifti amao hafifliğe rağmen açılmada bi değişiklik yoktu hala 1 cm di, dr dedi sen bilirsin ama açılma olmaz mecburen sezeryan olcak dedi bende kabul ettim cuma günü 11,05,2012 18:47 de spinal sezeryanla elif im doğdu. bugün çıktık hastaneden ama çocuğumla ilgilenemiyorum karnım ve dikişler sızlıyo oturup kalkmam yatmam zor sezeyan çok zormuşşş ama kısmet buymuş elden gelen bişi yok sağlıklı olsunda yeter, ama hala inanamıorum benimmi diye
MERHABA KIZLAR
nihayet biz gelebildik biraz zor olsada geldik.
perşembe hastanye yattık öğlen 1,5 gibi suni sancı verilmeye başlandı hiç bi faydası olmadı 2. suniyide yedim yine tık yok 3.yüde yedim yine yok 4e geçtik hafif başlar gibi oldu oda bele vuran hafifti amao hafifliğe rağmen açılmada bi değişiklik yoktu hala 1 cm di, dr dedi sen bilirsin ama açılma olmaz mecburen sezeryan olcak dedi bende kabul ettim cuma günü 11,05,2012 18:47 de spinal sezeryanla elif im doğdu. bugün çıktık hastaneden ama çocuğumla ilgilenemiyorum karnım ve dikişler sızlıyo oturup kalkmam yatmam zor sezeyan çok zormuşşş ama kısmet buymuş elden gelen bişi yok sağlıklı olsunda yeter, ama hala inanamıorum benimmi diye
ya kızlar hiç biyere çıktınızmı bebişlerle sanki çıkınca aglıyacak durmayacak gibi geliyo bugün 23 günlük oldu kızım babamızda korkutuyo beni çok sıkıldım gene evde tekbaşıma eşim büyük kızı aldı markete gitti bizde gelelim dedik yok aglar filan ne yaparız dedi ama artık bende bunaldım hastane dışında hiç çıkmadık bi gecen hafta oda bebegi aneme bıraktık evde yarım saaat bi yemek yedik geldik bide ben evde durmayı hiç sevmemresmen bunalıma girecem eşimde anlamıyo üf havalarda çok hoş degil doktorumuzda 15 hazirana kadar hava hoş olsa bile çıkarma havaya dedi bende zaten arabayla gidelim dedim
Arkadaşlar merhaba,
Bir de arkadaşlar.. bugün sol göğsümde bir acı,bir yanında kızarıklık ve ara ara gelen bir ağrı hissi var.. dokununca da acıyor.. biraz netten araştırdım.. damar tıkanıklığından bahsetmiş? benzeri bir problem yaşayan var mı? yardımcı olursanız sevinirim
ya kızlar hiç biyere çıktınızmı bebişlerle sanki çıkınca aglıyacak durmayacak gibi geliyo bugün 23 günlük oldu kızım babamızda korkutuyo beni çok sıkıldım gene evde tekbaşıma eşim büyük kızı aldı markete gitti bizde gelelim dedik yok aglar filan ne yaparız dedi ama artık bende bunaldım hastane dışında hiç çıkmadık bi gecen hafta oda bebegi aneme bıraktık evde yarım saaat bi yemek yedik geldik bide ben evde durmayı hiç sevmemresmen bunalıma girecem eşimde anlamıyo üf havalarda çok hoş degil doktorumuzda 15 hazirana kadar hava hoş olsa bile çıkarma havaya dedi bende zaten arabayla gidelim dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?