kızlar hepinize merhaba.. ve hepinize hayırlı olsun diyorum.. allahım bebeklerinizi sağlıkla büyütmenzi nasip etsin inş.
bnde mayıs annesiyim sata göre 10 günüm var doğumuma. bnde biran önce kızımı artık kucağma almak istiyorum allahın izniyle. yalnız size bi sorum olucak. bunca işinizin arasında cevap verebilirseniz çok mutlu olurum..
38 haftamın başında bebeğimin baş ölçümü yani bpd 40 haftalık çıktı. doktor başı büyük olcak gibi bişey demedi. normal yada sezeryanda demedi. devlet hastanesine gidiyorum ve inanın boy kilo hiçbişey söylemiolar. ben internetten ac ve bpd ölçümleriyle yapılan kilo hesaplamasını yaptığımda 3400 civarı çıkıyo.
size sorum bebeğinin baş ölçümü büyük çıkanlar, doğduklarında kafaları büyükmüydü? yoksa bu değer normal bir değermi? yazarsanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkür ederim sizlere.. allahım yardımcımız olsun hepimizin..
ben iyiyim canım bebeşimde iyi hepimizdeki sorunlar bizdede varmmavilimm nasılsın bebişin nasıl
Bir deneyim inşallah işe yarar, tşkler canımslm kızlar ağlayan sebepsiz ağlayan bebeklerimize çözüm:)))googla buzuki orhan kolik cd indir yazın indirdiğiniz albümü ağlayan bebişlerinize dinletin..harika etki gösteriyor..adam anne karnındaki sesi taklit etmiş.. bi arkadaşım önerdi benim oğlanda işe yaradı deneyin derim:))
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kiralayabilirsiniz ben ankaradayım sümer aş. den medelanın pompasını kiraladım ucu yara olan goğsumu sağyrm surekli istanbulda daha fazla seçenek var hatta diger sehirlere de kargoyla gonderyrlar.
Arkadaşlar benim de sizlere sorum ankarada sünnet için tavsiye edeceğiniz dr varmı biz de 3 ayı geçirmeden yaptrlım diyoruz.
bizde aynı şeklde 38 de 40 görünüyoduk ama 34 cm.doğdu hiiç kafana takmaa büyük falan olmuyo 3200 doğdukızlar hepinize merhaba.. ve hepinize hayırlı olsun diyorum.. allahım bebeklerinizi sağlıkla büyütmenzi nasip etsin inş.
bnde mayıs annesiyim sata göre 10 günüm var doğumuma. bnde biran önce kızımı artık kucağma almak istiyorum allahın izniyle. yalnız size bi sorum olucak. bunca işinizin arasında cevap verebilirseniz çok mutlu olurum..
38 haftamın başında bebeğimin baş ölçümü yani bpd 40 haftalık çıktı. doktor başı büyük olcak gibi bişey demedi. normal yada sezeryanda demedi. devlet hastanesine gidiyorum ve inanın boy kilo hiçbişey söylemiolar. ben internetten ac ve bpd ölçümleriyle yapılan kilo hesaplamasını yaptığımda 3400 civarı çıkıyo.
size sorum bebeğinin baş ölçümü büyük çıkanlar, doğduklarında kafaları büyükmüydü? yoksa bu değer normal bir değermi? yazarsanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkür ederim sizlere.. allahım yardımcımız olsun hepimizin..
canım linkini yollar mısın bulamadımslm kızlar ağlayan sebepsiz ağlayan bebeklerimize çözüm:)))googla buzuki orhan kolik cd indir yazın indirdiğiniz albümü ağlayan bebişlerinize dinletin..harika etki gösteriyor..adam anne karnındaki sesi taklit etmiş.. bi arkadaşım önerdi benim oğlanda işe yaradı deneyin derim:))
herkese merhaba benim bebeğim 36 günlük acaba evde oto koltuğunu kullanmalımıyım altına destek de koyuyorum ama kemik gelişimini olumsuz etkilemekten korkuyorum bazen sallayınca onda uyuya kalıyo almalımıyım yoksa orada uyusamı
Merhaba nisan anneleri,ben mayıs annelerindenim.Bir sorum vardı bilgisi olan varsa cevap yazabilir mi lütfen?Ben emekli sandığına bağlı çalışanım,eşim ssklı.Bebeği etraftan emekli sandığına kaydettirin diyolar.İkisi arasında fark var mı?Prosedür nasıl işliyor?eşim benim üzerime kaydettirebilir mi yoksa benim de gitmem gerekir mi?Eşimin iş yerinden bir evrak falan alması gerekir mi?Teşekkürler şimdiden
sgk artık otomatik bir sistem olan spas (sağlık provizyon aktivasyon sistemi) a geçti. doğan çocuğun kimliği çıkarıldıktan sonraki gün otomatik olarak sağlık güvencesi yapılıyor. sistem önce babayı tarıyor eğer babanın sigotası varsa (ssk,bağkur,emekli sand. farketmiyor) çocuğu otomatik babanın üzerine kaydediyor. babanın yoksa anneyi tarıyor ve onun üzerine kaydediyor. ikisinin de yoksa 18 yaş altı bölümüne kayedilip sağlıktan yararlanması sağlanıyor.
bu arada https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ bu linkte istenen bilgileri doldurup müstehaklık kontrolünüzü yapabilirsiniz. bebeğin kimin üzerinden provizyon aldığını görmek için bebeğin bilgilerini giriceksiniz.
kızlar merhaba benim bebeğim 18 günlük gece uykumuz yok sürekli ağlıyor ve emmek istiyor ama benimle kavga halinde gibi gerçekten yoruldum sütüm yetmiyor diye mama veriyorum onada ebeler karşı vermesem kakasını yapmıyor.şimdi bide ishal oldu ama sarı diye doktora götürmedim tehlikeli ishal değildir umarım bana akıl verebilirmisiniz sürekli ağlıyorum oğluma bakamıyorum sanki şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?