2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

canım süper gidiyor.
işe başlayacağım

Hoşgeldin yuvaya:))))
İlk günler gerçekten çok zor oluyoo ben 2 haftadır çalışıyorum alışamadım hala((
Ben konuyu diyetisyenle konuştum yok öyle bişey diyip eve gönderdi benii

ii nsapalım beklicez....

Bu arada kilo olayı sabitlendi bende.Tatile gidince 2 kilo aldım,şuan 5 kilo fazlam var doğum öncesi kiloma düşmem için. :44:
Ben de artık kilo veremiyorum önceleri hızla veriyordum ama yediklerime dikkat etmiyorum geçen hafta teyzem yanımdaydı sürekli yedim durdum zaten pek dışarı çıktığımda yok o yüzden geriye kalan 6 kilomu pek kolay veremem sanırım. Hamilelikte 20 kiloya yakın aldım 14 ünü verdim neyse önemli değil sütüm olsun da

Ben bugun baska bi doktora goturmeye karar verdim. Bi baksim genel durumuna.demiri biraktigimida soracagim. salyasi cok akiyo dis mi cikariyor acaba?
Birde benim oglum dun gece 12 de emzirdim sabah 7 de kalkti bende uyanamamisim iftara misafir cagirmistim cok yorgunluktan saatin alarmini duymamisim. Simdi vicdanim sizliyo..

canım çok değil ki hem acıksaydı senİ uyandırırdı...
bizimkinin de öyle şelale gibi...

canım vicdanın sızlamasın ya o acıksa zaten uyanırdı bizim doktorumuz yeni doğduğunda bile o uyanmadıkça sen emzirmek için uyandırma o zaten bir ihtiyacı olunca uyanır ee uyusun da büyüsün diye boşuna dememişler dedi.Ben de onun için rahat davranıom bu konuda gerçi benimki izin vermio o kadar saat emmemeye.
günaydın canım bebişlerin uykusu bol iştahı bol birgün olur inşallah bugün
Aminnn diyorum canım

Günaydın kızlar,iki saatlik uyku ile işe geldim devriliyorum resmen((
geçmiş olsun canım gece uykunuz kötü desene bakalım ben işe başlayınca ne olacak.Benimkinin gece uykusu çok iyiydi nazar ettim anlata anlata şimdi ben de senin gibi çekiyorum uykusuzluktan

Kan damlasını ve demir ilacını kullanmayan bir ben kaldım heralde,neyse 6. ayda başlayacağız biz heralde.

dün oyun halısı aldım ve sonuç 15 dakika sonra oyuncaklarla dögüşmeye başladı niye agzıma girmiyo diye şimdide yalvarıyo kucagıma almam için yani buda bi işe yaramadı
ben de kaç gündür taktım kafaya alacam diye almayayım o zaman bi heves dönence aldım 1 haftalıkmış hevesi o kadar bile sürmedi halı alırsam o da öyle olacak onun yerine başka şeyler alayım o zaman mesela kitapp Kitap kitap diye diye kafayı bozcam heralde

balıkesirde yaşıyorum ama oğluşumu ankarada sünnet ettirdim çokta memnun kaldık ..sünnetçimiz kadir mutlu internet sitesi var araştırabilirsin ..şimdiden allah kolaylık versin canım

Çok fenasın:))),bendeki fazlalık ne 5 ne 10...

Haklısın aslında ama ne biliyim eski kıyafetlerime girebilmeyi istiyorum artık.Aynı şeyleri giymekten gına geldi

Evet ilk bir ay çok hızlı verdim bende..Hem de özel birşey yapmadan..18 kilo almıştım,3,5 kilo fazlam vardı tatile gitmeden..Ee ana evine gidince hem çok yedim hem de iş yapmadım olan oldu neyse işe başlayınca yoğun tempo verdirir sanırım.

Ben de birkaç kez yaptım onu.Çok uykusuzdum ve alarmı kapatıp uyanamadım ki kapattığımı da hatırlamıyordum..O kadar bilinç yerinde olsa uykusuz da olsa kalkar insan bebişi için zaten.En fazla 5 saat aç kalmıştı kızım..Olur öyle arada vicdan yapma.

birkaç gündür giremiyodum anca geçmişi okudum..öncelikle bebişlerin fotoları çok güzel.hepsine maşallah..ben de zeynebimin fotosunu koymak istedim ama beceremedim.
sanırım bebeklerin huysuzluğu bu aralar aynı.benim kız 18 nisan doğumlu birkaç gün sonra 4. ayı doldurcaz ama son bir haftadır çok huysuz.gece uykuları düzene girmişti çok seviniyordum onu da kaybettik birkaç gündür uyanıp duruyo..acaba bu ay böyle değişiklikler oluyor mu??
bir de bazı sorularımmı size sorucam çünkü hala eşimi bebeğimizin her ay düzenli doktora götürmemiz gerektiğine inandıramadım.ona göre böyle şeyler gereksiz.ben tek de götüremiyorum.
kızım sadece anne sütü alıyor.biberon ve emzik almıyor.birkaç gündür doymuyor heralde.acaba ek bişeyler vermelimiyim.yani ek besin değil de hippin 4.aydan sonra kullanılan kaşık mamaları var onlardan mı kullansam diyorum içine biraz devam süütü koyup kaşıkla verebileceğim bi mama mı yapsam.biberonu almıyor çünkü.ek besin için sanırım daha erken.sebzeye falan.
cuma günü aşımız var.bakalım kilo alımı ne olmuş.3. ayda 5700dü.umarım biraz almıştır.aşılar ateş falan yapıyo mu kızlar.bizim kız zaten bu aralar huysuz.inşallah huysuzluk yapmaz..rotanın ikinci dozu da aşılarla aynı gün yapılacak.
kızım bu aralar hiç oyalanmıyo.herşeyden sıkılıyo.oyun halısı düşünüyodum ama burdaki arkadaşlardan okuduğuma göre pek işe yaramıyormuş.eeeeee nasıl oyalıycam ben bunu...
bu arada hala adet olmadım..umarım bi kaza olmaz:)))

1.5 aylıkken sünnet yaptırdık,iyiki de yaptırmışız,sünnet olduğu gün dahil diğer günlerden bi farkı yoktu,çok rahat atlattık,biz Eskişehirde yaptırdık canım

vicdanımn sızlamasın bence,demek ki acıkmamış,uykuya daha hasretmiş ki o da uyanmamış,yoksa zaten kendi uyanır çok acıksa ağlardı,artık gece uykuları da önem kazanmaya başlıyo,ben kendi ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum geceleri ve genelde de en az 5 saat oluyo arada,dün gece 1 gibi emzirdim sabah 6-6.30 gibi kendi uyandı,emerken tekrar uyudu sonra sabah 11 e doğru kalktı yine emzirdim mesela,ben 2 aylık olduğunda beri uyandırmıyorum hiç ,başlarda zaten 3 saatte bir kendi acıkıp uaynıyordu yavaş yavaş ara açıldı,deliksiz gece uykusunun da önemlş olduğunu düşünüyorum ben en az beslenmek kadar,o nedenle hiç uyandırmam,bir iki kere önceki gün o kadar yorulmuş ki 7 saat falan uyanmadan uyumuştu,ihtiyacı var ki bünyenin uyuyor bence.ben de uyumuşum ,bi uyandım göğüsler taş gibi olmuş kilosu ve boyu da yerinde 8 kg olmuşuzdur heralde artık,boyumuz da 65-66 cm olmuştur,zararı olsa gelişimin olumsuz etkielrdi diye bdüşünüyorum

biz de 10 gündür demir damlası ferro sanol kullanıyooruz. kızım 2-3 gündür kakasını çok ıkınarak yapıyor ve miktar gittikç azalıyor rengi koyulaşıyor ve çok koyu kıvamlı oldu. hele bugün o kadar ıkındı sıkındı bezde azıcık koyu renkli koyu kıvamlı bişey olmuş. dr u aradım bizimki izindeymiş yerine bakan dedi ki: demir bebeklerde karın ağrısı ve kabızlık yapabiliyor, hergün değil de gün aşırı verip gözlemleyin. şimdi ben cumaya kadar vermemeye karar verdim çünkü rengi bi acayip hani yeşil-sarı-kahve gibi belki de başka bir sıkıntısı var çocuğun belki de demirden değil diye biraz ara vericem. dedim bu hep böyle m olacak yok dedi bir süre sonra vücudu alışacakmış. aman ya içirmesi bir dert çıkarması bir dert, hiç sevsemedim ben bu demir işini.

kızlar bu siteyi mart annelerinde okumuştum gerçekten hoşuma gitti isterseniz bir göz atın bebişlerimiz için güzel şeyler var
Arda - Berk Akalın: 4. Ay doktor Kontrolü

çok güzel anlatmış,dediklerinin hepsini bierebir yapıyo oğlum valla,oyuncak kesmiyo yanında biz olunca oynamayı seviyo

belelek canım bak burdaki yazıda da bebeklerin artık gece sadece 1 kere beslenmesi gerektiği yazıyo,vicdan yapma

Son düzenleme:
kızlar oğluşuma türkü yazdım ismiyle uyumlu ben söylüyorum o gülücükler saçıyor

EFELERİN EFESİ DE
ANNESİNİN NEFESİ
BABASININ BİTANESİ
EVİMİZİN NEŞESİ...

nasıl olmuş?

canım çok değil ki hem acıksaydı senİ uyandırırdı...
bizimkinin de öyle şelale gibi...
doktorda öyle dedi. eğer acıksaydı seni uyandırırdı diye.. birde dişleri çıkacağı zaman salyasından ziyade herseyi kemirmeye çalışır o zmn dişinin çıkacağını anlayabilirsin dedi dr.

ayy aynı benim oğlum,doktora gittiniz mi bende götürmeyi düşünüyorum ama benimki aç kalmıyor hiç....

Doğru söylüyorsun bende bundan sonra öyle yapacağım. paşam ne zaman isterse o zaman emzireceğim. uyusunda büyüsün oğluşum. insanın içi rahatlıyor böyle şeyler duyunca.. annemde bırak o istesin emmeyi sen kalkmaya çalışma diyordu tabii o da anne beni düşünüyor diye düşünüyordum. kaynanamda tam tersi olur mu aç kalır çocuk dio :)

ben bugün doktora özellikle kan damlasını sormak için gittim. huysuzlaşıyor sürekli ıkınma durumundaydı. sağlık ocakları ve bazı doktorlar 4. ayda kan damlasını başlatıyor eğer bebeğin rahatsız oluyorsa 6. aya kadar verme ama 6. ayda mutlaka başlaması gerekiyor dedi. bende vermemeye karar verdim.

ben bugün doktora özellikle kan damlasını sormak için gittim. huysuzlaşıyor sürekli ıkınma durumundaydı. sağlık ocakları ve bazı doktorlar 4. ayda kan damlasını başlatıyor eğer bebeğin rahatsız oluyorsa 6. aya kadar verme ama 6. ayda mutlaka başlaması gerekiyor dedi. bende vermemeye karar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…