2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar ya benim kız televizyon seyretmeyi çok seviyo baktırmak istemiyorum ama bakıyo siz baktırıyor musunz

anneler merhaba kızım 6 ay 10 gunluk 1.5 aydır sut alerjısı olduu anlasıldı neocate dıye mama var onu kullanıyoruz aptamıl cok yordu bıtanemı 9.ıayda kecı sutu yogurdu peynırı denıcez

kızlar ya benim kız televizyon seyretmeyi çok seviyo baktırmak istemiyorum ama bakıyo siz baktırıyor musunz

cnm o sıkıntı bizde devar,bakıcımıza sıkı sıkı tembihliyorum aman tv izlemesin baktırma diye o da sanırım izletiyor ara sıra,akşam yorgun geliyorum okuldan ona rağmen oğlumla oynayıp oyalamaya çalışıyorum sırf tv izlemesin diye,zeka geriliği,dikkat eksikliği vb.hastalıklar malüm tv.den oluyor

anneler merhaba kızım 6 ay 10 gunluk 1.5 aydır sut alerjısı olduu anlasıldı neocate dıye mama var onu kullanıyoruz aptamıl cok yordu bıtanemı 9.ıayda kecı sutu yogurdu peynırı denıcez
aılede kımsede alerjı yok ama oldu ıste daha 4.5 aylıktı APTAMIL VERDIM bastan asagı kıpkırmızı dokuntu oldu hep agladı yemedı ıcmedı kakası mukusluydu ıshal oldu gunde 19 kere su gıbı yavrum kendı dr.umuz cok ıyı bı dr.hemen arastırdı abı sut alerjısı sımdı 7.ayda yumurta denıcez neocate ıcın rapor cıkarttı pahalı bı mama bı kutusu 90 yaklasık 2.5 kutu gıdıyo aylık kı sadece muhallebısnın ıcıne katıyorum bıberon almıyo zaten rapor sayesınde 6 kuTUya 120 verdık yoksa 540tı

aılede kımsede alerjı yok ama oldu ıste daha 4.5 aylıktı APTAMIL VERDIM bastan asagı kıpkırmızı dokuntu oldu hep agladı yemedı ıcmedı kakası mukusluydu ıshal oldu gunde 19 kere su gıbı yavrum kendı dr.umuz cok ıyı bı dr.hemen arastırdı abı sut alerjısı sımdı 7.ayda yumurta denıcez neocate ıcın rapor cıkarttı pahalı bı mama bı kutusu 90 yaklasık 2.5 kutu gıdıyo aylık kı sadece muhallebısnın ıcıne katıyorum bıberon almıyo zaten rapor sayesınde 6 kuTUya 120 verdık yoksa 540tı

kızlar bu akşam eşimde bende çok şaşırdık oğlum yaprak sarma içi yedi hemde karşıdan kapıyooo tavuksuyuna çorbavardıı dedım yemez ama damak tadı oluşsun dıye ondanda verdım kendı normal kaşığımla hemen ıkı damla ay onada bayıldıı gıttım onun kaşığını aldım onlavermeye başladım daa kaşığı görürken ağzını açıyo şaştık kaldıkk biz sofrada ne yersek onlardan yemek istıyoo bız yerken ağzımızın içine bakıyo hayır açta değildii hem çok sevındım hem şaşırdımm çünkü çorba yedirememem buyuk olay olmuştuu kayınvalide görümce bolbol eleştırıyorlardıı çok şükür demkki zamanı gelincee herşey oturuyor yerınee :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

cnm benimde ananenm yaptı taze tarhana ben 15 günden beri falan veriyorum çok seviyo içine 2 ölçekde devam sütü koyuyorum bide cicibebenin ekmekleri var bazen ondanda ufalıyorum içine kızım çok severek yiyo

cnm ben sabah kahvaltısınada ekmek koyuyorum şimdilik çorbalarıı ekmeksız verıyorum bılmıyorum hatamı edıyorummm kabız olmuş bıraz ekmek yapmıştır dıye düşünüyorum başka katı bişi vermedım çünkü demın zorla kupkuru heykelcık gıbı bişiçıkarmışş oyuzden bıraz daha alışsınsındırım sıstemii çorbasınada koycam ekmek

canım bizdede olabileceği düşüncesiyle 1 kutuda biz kullandık neocate ama bizim kız içmedi, bende aptamil veriyordum hep şimdi bebelac 2 ye geçtim..bizde öyle kırmızılıklar falan olmadı sadece kakasında mukus ve kan oldu ama birdahada olmadı..şimdi çok şükür iyi, arada yoğurt falan veriyorum, deniyorum yavaş yavaş peynir falan..Allah2ım korusun yavrularımızı..

AHSEN canım bende öyle düşünüyorum artık kendim yapıp göndercem, zaten et, tavuk ekleyebilirsin dedi, akşamdan hazırlar götürrüm..hem kafamda rahat eder ..

kızlar desteksiz orurmaktan kasıt halının ortasına arkada da hiç bi destek olmaksuzın oturma mı yoksa kanepede sırtını dayayıp yanlarına bir şey koymadan oturma mı?

başkalarını bilmem ama ahsen artık koltugun kenarına koyunca başı yokarda dura biliyo önce koydugumda iki kat şekline geliyordu şimdi dik dura biliyo ama arkasında birşey omadan oturamıyo dahada erken zaten uzun süre oturması doktorumuz zorlama istiyorsa oturt dedi

kızlar günaydın, bebişler ve sizler iyisinizdir inşAllah..Bizde çok şükür iyiz, bu arada herkese hayırlı cumalar diliyorum..

Size sorum kahvaltı işini nasıl yapıyorsunuz? ben bu sabah devam sütünün içine biraz etimek, birazda labne peynir koydum ama yemedi :(( sonra tek mama yaptım içti, kahvaltıyı siz nasıl hazırlıyorsunuz acaba? neyin içine neler katıyorsunuz?

Birde ben çok fazla bişi vermiyorum sanırım, aklıma geldikçe şunu vereyim diyorum, siz saate göremi ayarlıyorsunuz?

kızlar günaydın, bebişler ve sizler iyisinizdir inşAllah..Bizde çok şükür iyiz, bu arada herkese hayırlı cumalar diliyorum..

Size sorum kahvaltı işini nasıl yapıyorsunuz? ben bu sabah devam sütünün içine biraz etimek, birazda labne peynir koydum ama yemedi :(( sonra tek mama yaptım içti, kahvaltıyı siz nasıl hazırlıyorsunuz acaba? neyin içine neler katıyorsunuz?

Birde ben çok fazla bişi vermiyorum sanırım, aklıma geldikçe şunu vereyim diyorum, siz saate göremi ayarlıyorsunuz?

canım bende tam olarak gecemedim ek besine dün yarım yumurta sarısına 1 tatlı kşıgı labne katım 1 yemek kaşıgı kadar oldu ıhlamurla beraber bi on dan bi ondan zorla yedirdim sonrada ögleden sonrada ince birdilim elma rendeledim okadar başka birşey vermedim çünkü yemek istemiyor çokta zorlamak istemiyorum

canım bende tam olarak gecemedim ek besine dün yarım yumurta sarısına 1 tatlı kşıgı labne katım 1 yemek kaşıgı kadar oldu ıhlamurla beraber bi on dan bi ondan zorla yedirdim sonrada ögleden sonrada ince birdilim elma rendeledim okadar başka birşey vermedim çünkü yemek istemiyor çokta zorlamak istemiyorum

bizimkide yemiyor ya, ya eliyle itekliyor kaşığı yada tüüüü deyip her yeri batırıyor ama benim şaşırdığım ne biliyormusun, bakıcı diyor çok güzel yedi, hemde 2 kepçe falan diyor, benim ağzım açık kalıyor..zorlamı tıkıyor acaba :)))) bugün tarhana yapacakmış, toz götürmüştüm kendsine, bende diyecektim diğer çorbandan yokmu daha diye :)) ama kuzuma kötü falan davranır die suyuna gitmeye çalışıyorum, bayramdan sonra sölicem, artık et tavukda katılacağı için ben akşamdan yapıp getirrim hergün taze olarak dicem :) aslında iyi biri kadın ama işte gel anne yüreğine sor :) en azından şevkatli olduğunu biliyorum, Allah'tan korkan biri.. sabah kucağımda ela o çağırdı gel diye hemen kollarını açtı gitti :(( sevmese gitmez heralde dimiii ???

merhaba kızlar bizde dün elayı kontrole götürdük, 8,300 olmuş, hastalıktan zayıflamıştı pek almamış..doktor kahvaltıya başla dedi, yumurta prynir vs.. ama ben işten dolayı başlayamıyorum, bakıcıda allaha emanet onada canım sıkıldı, kadın 4 gündür sanki aynı çorbayı veriyor. ben az yap diyorum, olmazsa bayramdan sonra kendim akşamdan yapıp götürcem..çok canım sıkılıyor, bu iş olmasa ne güzel olurdu..

uyku sorununa gelince gece bizde 4-5 defa kalkıyoz, artık bunaldım..ne zaman tam uyuyacak bu veletler ya:) zaten kucaktan hiç inmiyor..orası ayrı sıkıntı..

Canım valla iyice fırçala kadını yada kendin yap. Benim kıza yengesi bakıyor allah razı olsun dört dörtlük bakıyor ama yinede çorbasını yoğurdunu kendim yapıyorum yoğurt konusunda pek başarılı olduğum söylenemez :1: kaynanadan yardım istedimm. Valla uyku sorunu bizdede var en geç 10 da uyuyor ama ben işleri halledene kadar o uykusunu almış oluyor en az 3 defa uyanıyor bizim gaz problemimizde var çocuk çatlicak ya bu kadar gazı neresinden çıkarıyor anlamadım...

Benimleyken fazla ilgilenmiyor ama yengesi bayağı ilgili olduğunu söylüyor..

Geçmiş olsun canım ..

konuya bodoslama dalıyorum kusura bakmayın kızlar ama dayanamadım yaa, bu nisan bebişlerinin uykuyla derdi ne ki yaa, kızım doğduğundan beri gece 3 ten önce hiç uyumadım, uykuları hep 20-30 dakika sonra 2 saat oyun istiyo, çok kucakçı bir bebek olmasına rağmen artık yuvarlanmayı öğrendiği için yerde vakit geçiriyo ama bu seferde yoğurdu yemeği ben de hal kalmıyo, neden kısacık uyuduğunu çözemedim:50: gece 3 te yattı ve 6 da uyandı daha yarım saat önce uyudu:19:

kocalarından yeteri destek göremeyen kızlar, ben pek hiç destek olanı görmedim, varsa yoksa kendi rahatları, senin ne halde olduğun önemli değil, bende durmuyo al, acıktımı al, uykusu var galiba al baktıkları sürede de zaten ya yemek yaparız ya ev işi:47:

bence yapmamız gereken takmamak, mesela ben bu gün yemek yapmıycam banane, niye parçalıyorum ki kendimi, eline sağlık diyen mi var, çocuğuma bakmak zaten yeterince yıpratıcı, bu hayat böyle beceriksiz kadınlar her zaman el üstüdür kıymetlidir dikkat edin, biz yaptıkça mecburiyet oluyo ohhhhhhh be içim şişmişti:47:

kayınvalidesi muska yaptıran arkadaş, o muskayı takmamakla en güzel cevabı vermiş olursun, çocuğumun buna ihtiyacı yok deyip kestirip at, çok meraklıysa kendi taksın, bu ne yaa kocayla uğraş bide aile uzantılarıyla uğraş,

Valla canım hepizde aynı problem var ne yapalım allah eksikliklerini göstermesinn...

Koca konusuna gelince bende sadece ben dertliyim sanıyordum. Dün kızı yengesinden aldım , çocuğu yıkadım çamaşır serdim çamaşır katladım evi topladım bu arada
duru altına yaptı gel , duru mama yicek gell , o arada çocuklada ilgileniyorum , sonra çat kapı misafir gelmezmi zaten yorgunum neyse onlar gitti saat 12 bana yemek ısıt demezmi kan beynime sıçradı bırak yardım etmeyi kendi işini bile görmüyor birde sabah işe gidecem allahım yarabbim ısıtmadım gittim uyudum arkamdan söyleniyordu ..

selam canım biz de grip olmuştuk dr peditus vermişti ama atlatamadı oğlum daha sonra kendi druna götürdüm o iburamin cold ve burun spreyi verdi burda da yazmıştım bir de iğne vermişti, iki güne iyileşti öyle ki bütün huysuzluğu geçti... bizim dr sanki ilaçlar konusunda biraz rahat gibi ama verdiği ilaçlar iyi geliyor, ben pek emin olamıyorum yine de... siz de en kısa zamanda iyileşirsiniz inşallah.

Evet canım biröncekinde bizede peditus , burun damlası, brıcanıl diye öksürük şurubu vermişti 3 günde atlatmıştık ama şimdi hırıltısı var. Bizim dr da pek ilaç taraftarı değil canım bilemiyorum mesela kaç defa hırıltı için götürdüm ilaca gerek yok dedii....

bizimkide yemiyor ya, ya eliyle itekliyor kaşığı yada tüüüü deyip her yeri batırıyor ama benim şaşırdığım ne biliyormusun, bakıcı diyor çok güzel yedi, hemde 2 kepçe falan diyor, benim ağzım açık kalıyor..zorlamı tıkıyor acaba :)))) bugün tarhana yapacakmış, toz götürmüştüm kendsine, bende diyecektim diğer çorbandan yokmu daha diye :)) ama kuzuma kötü falan davranır die suyuna gitmeye çalışıyorum, bayramdan sonra sölicem, artık et tavukda katılacağı için ben akşamdan yapıp getirrim hergün taze olarak dicem :) aslında iyi biri kadın ama işte gel anne yüreğine sor :) en azından şevkatli olduğunu biliyorum, Allah'tan korkan biri.. sabah kucağımda ela o çağırdı gel diye hemen kollarını açtı gitti :(( sevmese gitmez heralde dimiii ???

Canımm ya bencede sevmese atılmaz sen fazla kafana takma, ama yemek konusuna gelince bencede kandin yapp ne olur ne olmaz. Yemek konusuna gelince benim eltim bakıyor , oda diyor şunu yedi bunu yedi diye bendeyken o kadar yemiyor bence bebişler bize naz yapıyor..

Canım valla ben kahvaltıda sadece yumurtanın sarısı ve labne peynir veriyorum ben böyle karışık şeylere karşıyım biraz belkide kendim sevmediğim içindir .. Pekmez almayıda düşünüyorum. Maşallah kızım ne versen yiyor domatese bayılıyor dün yengesi eline ıspanaklı börek vermiş mecbur kaldım demet diyor ağzımın içine bakıyor elini uzatıyor dedi sofra görünce nasıl hücum ediyor tahmin bile edemesssin ama burdaki arkadaşlar kilo larını yazınca şaşırıyorum benimki çok tombiş korkuyorum dr na sordum sınırda dedi ama şimdilik önemli değilmiş inşallah anası gibi şişko olmazz..

kıslar
bebeişin suyunu kaynatıyormusunuz
ben erikli yada hayat bebek suyu alacağım kaynatma konusunda kararsızım.doktoruna soran varmı?

canım ben iki gündür doktorun dediğine uyarak domates ve salatalık rendeleyip içine tuzu alınmış peynir ve yumurta sarısı veriyorum,bitirince de 1 tatlı kaşığı pekmez gayet güzel yiyor ...

Son düzenleme:
Back
X