2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar bugun oğlumun veli toplantısı vardı sabahtan öğleye oradaydım..nasıl gurrulandım bılsenız 90 dan asagı notu yoktu tum öğretmenlerı cok guzel seyler soyledıler..bu duygu tarıf edılemez..bu duyguyu tatmayanlar daha bebeklerı kucuk olanlar ılerıde daha ne guzel duygular sızı beklıyor...allah canlarını sag etsın küçüklüklerı bır ayrı tat buyuduklerını gormek onlardan umutlanmaya baslamak oda ayrı bır tat..allah herkese versın evlat inş
Maşallah canım, tebrik ederim ne büyük mutluluk ve gurur, başarıları daim olur inşallah darısı bizim miniklerin de başına

arkadaslar bezde 11 25 e gecen varmı..gececegım ben sankı sıkıyor bacaklarının iç kenarları katlı tombiş:nazar:sıkıyor..2 aydır aktif bebek kullanıyorum 4+ ama oda oturuyor 11 25 kullanan varmı cokmu buyuk 4+ ya gore:26:

Canim senin oglun kac kiloydu? Ben uzun zamandir bes numara kullaniyorum, üstten büyük geliyodu baslarda ama dedigin gibi bacaklarini sıktığı icin gecmistim su an gayet iyi ama uzun süre de bunu kullaniriz oglum artik eskisi gibi kilo almiyor ne de olsa...

Ben de eşimle yıkıyorum aslında tek yıkıyor gibi sayılırım yalnız en son onun kollarıına veriyorum duruluyorum bebek küvetinde bana pratik geliyor bizim banyo soğuk henüz merkezi sistem açılmadı şimdilik böyle idare edeceğiz. İnşallah elif sağlıklı büyür Allah bir daha yaşatmasın kötü günler. Ben de kızım olsun çok isterdim ama gurbette olunca 2. çocuk bana zor geliyor bel rahatsızlığım da var hayırlısı olsun yine de belli olmaz
az önce baya bi ben tek yıkayayım dedim eşim yanımdayken ama başını yıkarken zorlandım eşimin tutması gerekti elif başını yıkatmayı sevmiyo korkuttuk heralde çocuğu :(
Amin canım ya inş Rabbim kşmseye vermez çok zor bazen aklıma geliyorda ağlayasım geliyor
yalnız olunca dediğin gibi zor olur kısmet hayırlısıyla günü geldiğinde olur inşallah :)
banyodan sonra bebe yagı sürüyormusunuz biz pehlivanlar gibi halen yaglanıyoruzda halen :21:

ben bebe yağı almıştım canım ama zeytin yağını kullanmaya başladım doğduğundan beri bebe yağından daha iyi dediler hem doğal bizimki öyle duruyor belki gün gelir kullanırım :)

4+ mı biz daha 3 numara kulanıyoruz o çok büyük olmazmı ben sizlerden duyup 4 aldım gecen ay kulanamadım ahsene çok büyük geldi öndeki resim kapandı kız senin oglan obez olacak dikat et :9:

ahsen kaç kilo ki daha 3 kullanıyorsunuz ben bayadır 4kullanıyorum hatta tam oturuyor bi 4+ yı göreyim dedim daha iyise çok büyük değilse ona bile geçsem daha iyi olur sıkmasın çocuğu bazı dr.lar bir numara büyük kullanın diyor kalçada sorun olmaması için
elif 8 kilo bizimki biraz tıkız etli bacaklar yanaklar falan güzel sıkmalık :) acaba çokmu kilolu dedim dr.a ama normal dedi mamayı çokmu veriyorum diye düşünür olmuştum

Geçmiş olsun canım, güvenli dediğimiz yürüteçler bile tehlike olabiliyor, görünürde birşeyi yoksa korkudan ağlıyordur tabi biraz canı da yanmıştır. Allah korusun. Her yer tehlike koltuğa, yatağa bırakamıyoruz... Allaha emanet olsunlar

ahsende çorabına düşman hemen cekip çıkarıyo sonrada hemen agzına:1:

çok geçmiş olsun canım nasıl düşmüşki halıya filanmı takıldı acaba bende bazen mama sandalyesine baglamadan koyuyorum ama çok korkuyorum mutfaktan çıkmaya allah korusun yavrularımızı

önerilerin için çok sağol dediklerini not aldım uygulayacağım mama saatinide 3e düşüreceğim,bakalım bizim küçük hanım ne yapıcak inşallah yer :)

dediğin gibi canım önlük takmak zor oluyor ama yenen ben oluyorum,bizim çoraplar sürtünmekten yeni diye bişey kalmıyor ben ayaklı pantoln giydiriyorum dediğin gibi tutmuyor ayağında birşey

ah kıyamam canım ya hakikaten güvende diye düşünürüz yürüteci ben hiç almamayayım bari...
bi kaç ay önce koltuktan düşmüştü elif nasıl korktum elif ağlamadı onun yerine ben ağladım o kadarda koltuğun her tarafına yastık koymuştum gitmiş en baş tarafa ordaki azıcık yerden düşmüş benim onu gördüğümde yeni düşmüş yerde oturuyor hemen yere yattı çünkü o zaman tam oturamıyordu daha..
Allah ım hiç birine kaza bela vermesin melekler onlar daha :(

maşallah kuzuya yerim seni ben:nazar:
canım nasıl olmuş düşmüş sasırdım allah allah..eskıden yurutecler daha az guvenlıydı bır yere takıldıgında falan tepe taklak gıtme olasılıgı vardı hele yuvarlaksa yürütec.ama sımdıkı modellerde ımkan yokkı düşmeye.içine düşmüş demıssın acaba oturma yerınde takılması gereken yerlerın montajındamı bır yer takılmayı unutulmuşş.. yanı içine düşmesi ancak bu sekıl olur bende kullanıyorum cok hızlı sürüyor koşuyor hatta takılıyor halıya gecmek ıcın hoplaması gerektıgını de oğrendı ama hıc düşme gıbı bı ıhtımal olmuyor..yürütecınız yuvarlakmı canım..yavrum mirayım nasılda korktu kımbılır..kıyamam yaa.

fıstık kızım benım kocaman olmus annesı yemıyor uyumuyor desede gelısımı hızla devam edıyor kuzumun:9:

hepiniz çok sağolun kızlar nasıl düştü hala anlayamadık biyerlere takılmadı içine düşmüş koyduğumuz yere:43:baktık heryeri takılı bazen geri dönmeye çalışıyo tek ayağı havada kalıp diğer tarafa yanlıyodu yine öyle yaptı düzelemedi heralde ama çok ağladı içime oturdu bende ağladım:43::43:
allaha emanet yavrularımız 2 dk içinde oldu herşey Allah herşeyden korusun yavrularımızı:26::26::26:

kızlar miray yürüteçten düştü:14:
nasıl oldu hala bilmiyoruz babası yürütece koydu mutfağa çay almaya geldi bende mutfağı toparlıyorum bi çığlık ağlama koştuk hemen yürüütecin içine düşmüş yerde yatıyor nasıl korkmuş çok ağladı iç çeke çeke:43::43:
çok korktum ya:14::14:

benim kızımda yürüteçe sadece 1 ay bindi çok akıllı ve önce kafa sonra kollar hop arkadan ayaklar iniyordu yürüteçten ama biz 8 aylık filandık takip ederek bndir eğer yöntemini bulduysa hep yapar bizimki yaptı fakat o kadar iyi öğrenmişki bigün bi baktım biri pijamamı çekiyor kızım şoka girdim örümcek salonda ve düz duruyordu devrilmemişti sonra yere ilgisini çekecek bişeyşer koyduk düşmeden indi hiçte ağlamadı yrüteçte kaldırıldı

ahsen kaç kilo ki daha 3 kullanıyorsunuz ben bayadır 4kullanıyorum hatta tam oturuyor bi 4+ yı göreyim dedim daha iyise çok büyük değilse ona bile geçsem daha iyi olur sıkmasın çocuğu bazı dr.lar bir numara büyük kullanın diyor kalçada sorun olmaması için
elif 8 kilo bizimki biraz tıkız etli bacaklar yanaklar falan güzel sıkmalık :) acaba çokmu kilolu dedim dr.a ama normal dedi mamayı çokmu veriyorum diye düşünür olmuştum
Çınar da 8 kilo biz de 4 noyu kullanıyoruz ama 2 aydır bu kiloda geçen ay hiç kilo almadı doktor olabilir bazen bebekler kilolarını sabit tutarak dengeleyebilir dedi diş çıkarma döneminden de kaynaklı olabilir dedi bizim bacaklarımız çok inceldi bu ay, acaba kilo alamıyor mu diye kafa taktım. 4 no kavrama açısından iyi fakat bizimki ne zaman kaka yapsa berbat taşıyor bacaklarından beline nasıl oluyor anlamadım gevşek bırakmıyorum. Bu paket bittikten sonra ben de bir büyük alayım. Normalde bu ay doktora götürmeyecektim aşımız yok ama gelişim takibi için götürecem boy kilo durumunu takip etmeliyim bir de bu iştahsızlığı için

benim kızımda yürüteçe sadece 1 ay bindi çok akıllı ve önce kafa sonra kollar hop arkadan ayaklar iniyordu yürüteçten ama biz 8 aylık filandık takip ederek bndir eğer yöntemini bulduysa hep yapar bizimki yaptı fakat o kadar iyi öğrenmişki bigün bi baktım biri pijamamı çekiyor kızım şoka girdim örümcek salonda ve düz duruyordu devrilmemişti sonra yere ilgisini çekecek bişeyşer koyduk düşmeden indi hiçte ağlamadı yrüteçte kaldırıldı
ay inanmıyorum tatlım ya hayal etmesi bile güzel :)biri geliyo pijamadan çekiyo :) ben almayayım dimi yürüteç falan :)
Çınar da 8 kilo biz de 4 noyu kullanıyoruz ama 2 aydır bu kiloda geçen ay hiç kilo almadı doktor olabilir bazen bebekler kilolarını sabit tutarak dengeleyebilir dedi diş çıkarma döneminden de kaynaklı olabilir dedi bizim bacaklarımız çok inceldi bu ay, acaba kilo alamıyor mu diye kafa taktım. 4 no kavrama açısından iyi fakat bizimki ne zaman kaka yapsa berbat taşıyor bacaklarından beline nasıl oluyor anlamadım gevşek bırakmıyorum. Bu paket bittikten sonra ben de bir büyük alayım. Normalde bu ay doktora götürmeyecektim aşımız yok ama gelişim takibi için götürecem boy kilo durumunu takip etmeliyim bir de bu iştahsızlığı için

al bakalım dene büyük gelirsse nasılsa bi gün ondan kullanıcaksın, sağlıklı olsunda boşver kilosunu, bi götür için rahatlar hem
bizim aralık başında 6. ay aşılarımız var bebeğim çok ağlıyorr üffff :(

ay inanmıyorum tatlım ya hayal etmesi bile güzel :)biri geliyo pijamadan çekiyo :) ben almayayım dimi yürüteç falan :)

al bakalım dene büyük gelirsse nasılsa bi gün ondan kullanıcaksın, sağlıklı olsunda boşver kilosunu, bi götür için rahatlar hem
bizim aralık başında 6. ay aşılarımız var bebeğim çok ağlıyorr üffff :(
Oğlum da bu ay biraz ağladı öncekilerde pek ağlamıyordu ve ilk defa 6. ay aşılarında 2-3 gün çok huysuzdu ateşlendi, elif niye aralıkta aşı vuruluyor bu ay vurulması gerekmiyor muydu

Oğlum da bu ay biraz ağladı öncekilerde pek ağlamıyordu ve ilk defa 6. ay aşılarında 2-3 gün çok huysuzdu ateşlendi, elif niye aralıkta aşı vuruluyor bu ay vurulması gerekmiyor muydu

günden güne değişiyor bizimde en son hepatit oldu onda huysuzlandı.biz 1 ay sonra yaptırıyoruz geç başladık 2. ayı sorduk dr.a yaptırmayın dedi sonra günümüz geçiyomuş sağlık ocağından aradılar dr. sadece boğmacayı yaptırmayın dedi haliyle bizde geç kalmış olduk

canım ne bılım 3 cocuk mecbur yetısmek zorundasın..ıkısının derslerı yemeklerı kıyafetlerı okul hıc bır hatayı affetmıyor ev desen temızledıkten sonra derler ya ucunu bırakınca bı dagılırsa toparlamak cook zor oluyor bende sureklı koşuşturuyorum..belkı tecrubelerımden dır emırhanı bır duzene oturttum .2 saat uyur 2 saat uyanık cok sık beslenır bu sebeple gunluk corbası yogurdu gece maması bunları mecbur hazırlıyorum yemeklerımı o uyurken koyuyorum ocaga.pişerkende forumu takıp edıyorum canım:34:cocuklar evı pek dagıtmaz sadece odalarına pek sıgamıyorlar dolaplarını da kızım masllah el becerısı cok ıyı ayırır katlar..bazen camasırlarımı bıle serıyor..eşimde hafta sonları genel temızlık yaparım cok yardım eder..annem hamılelıgımın son ayında ben yatalak kaldıgım ıcın:1:bende kalmıstı..eşim ona el surdurmedı temızlıkte.annem sasırıp kalıyordu benden daha ınce ınce temızlık yapıyor dıyordu..gercekten oyle cunku hamılelıgımde hepsını öğrettım.ben ıstemeden benı hamıle bıraktıgı ıcın cezalıydı:9:sımdıde alıskanlık oldu cumartesı öğle gelır gelmez baslıyor her yerı kaldırmaya.dıyorum yapma ya temız.. yok dıyor canım ıstedı bı süpüreyım evı.:1:boyle ıste canım.yanı bıraz bızım evde toplayan cok bırde ben fazla takıntılıyım galıba..iş varsa ben beklersem hastalanıyorum:9:..cocuklarda kucuk degıller artık oğlum 11 kızım 9 yasında..sende ılerleyen yıllarda bakarsın termınator gıbı olmussun sımdı daha yenısın:34: öpüyorum canım:54:

kızlar bugun oğlumun veli toplantısı vardı sabahtan öğleye oradaydım..nasıl gurrulandım bılsenız 90 dan asagı notu yoktu tum öğretmenlerı cok guzel seyler soyledıler..bu duygu tarıf edılemez..bu duyguyu tatmayanlar daha bebeklerı kucuk olanlar ılerıde daha ne guzel duygular sızı beklıyor...allah canlarını sag etsın küçüklüklerı bır ayrı tat buyuduklerını gormek onlardan umutlanmaya baslamak oda ayrı bır tat..allah herkese versın evlat inş

ben öğretmenim, öğrencilerim başarılı olduğu zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorum, ki anne olarak bu duyguyu yaşamak kimbilir ne kadar güzel, bu başarı da sizin payınız çok büyük, kızım emeklemeye çalışınca bile gururlanıyorum ben:1: inşallah biz de yaşarız bunları, eşinizi de gerçekten tebrik ediyorum örnek bir baba, biz hayat bilgisi dersinde anne ve babaların görevlerini anlatırken çocuklar babalarını hep işten gelip tv karşısında pijamayla yatan olarak tasvir ederler klasik türk erkeği, benim kocam da dahil:1: yine de yükünüz ağır Allah kolaylık versin

canım gecen ay 6900 dü bu ay daha gitmedik ne kadar olmuş bilmiyorum ama benim gözümde hiç büyümemiş gibi geliyo bakalım saglıklı olsunda kilo önemli degil fotolarda çok tombik çıkıyo bide doguştan gidigi var biz cenenin altındakiyere gidik deriz oda kilolu gösteriyo kuzumu :1:ama bezi sıkmıyo bacakları filan rahat ,bezi az kaldı bidaha deneyeyim zararlıysa 4 noyu :emir_bebek:

canım malatyaya geliyoruz bugün erkenden kararlaştırsaydık görüşürdük malatya parkta hava soguk orda takılır tüm gün keşke görüşseydik :5:

canım malatyaya geliyoruz bugün erkenden kararlaştırsaydık görüşürdük malatya parkta hava soguk orda takılır tüm gün keşke görüşseydik :5:

canım eşim yok ama benim çağırdılar gitti ne zaman gelecek bilmiyorum asker olunca saat yok:25:
ne güzel olurdu ya burda arkadaşım yok çok üzüldüm bak şimdi:43::43::43:

arkadaşlar aranızda keçi sütü kullanan varmı, varsa hangi marka , ve yoğurt deneyen oldumu keçi sütü ile ??? anne sütüne en yakın süt diyorlar ne kadar doğru bilemem benim kızım anne sütü almadı sayılır 1,5 aylıkken bıraktı çünkü sütüm çok azdı bugün KAY marka keçi sütü aldım yoğurt olarak denicem...

mrb arkadaşım ben arada yazı yazıorum buraya.keçi sütü konusu gecince cewap wermek istedim.ben 2 aydır kullanıorum.bursada oturuoz.köylerden taze keci sütü bulup getiriorm ben. herseyini onla yapıorum muhallebi kahwaltı yoğurt.kaynatınca 1 parmak kaymak oluo onu da weriorum 1-2 çay kaş. bide günde 2 kez 150+150 kadar direkt biberonuna koyuyorum.dewam sütlerine pek güwenemiodum katkı maddelidir die.anne sütü az aldı benimki.bana hep yapay büyüyomuş gibi geliodu.ama dewam sütünü de bırakamıorum tabii.bende 2 kere biberonla keçi sütü de werince içim daha rahat edio.suyla karıştırmaya gerek yok buarada.hiç bi sorun da yasamadım memnunum.bu arada köy sütlerine ulaşmadan önce netten araştırdım.2 marka war kay ve bolana marka.bolana daha güwenilir die okumuştum çoğu yorumdan.boluda sırf keçi ürünleri üreten bi firma araştır.ben bursada hangi marketlere sütlerini pazarlıo die araştırıp o marketlerden almıştım.kilosu 5 tl we günlük keçi sütü.sende nerde oturuosan bi arastır isteersen

kızlar oğlumu ilk kez küvetinde oturtarak yıkadım,filede ykıyodum hep,ay nASIL bayıldı anlatamam size,pat PAT elleriyle suya vurup kahkaha atmalar fALAN,ÇOK SEVDİ

mrb arkadaşım ben arada yazı yazıorum buraya.keçi sütü konusu gecince cewap wermek istedim.ben 2 aydır kullanıorum.bursada oturuoz.köylerden taze keci sütü bulup getiriorm ben. herseyini onla yapıorum muhallebi kahwaltı yoğurt.kaynatınca 1 parmak kaymak oluo onu da weriorum 1-2 çay kaş. bide günde 2 kez 150+150 kadar direkt biberonuna koyuyorum.dewam sütlerine pek güwenemiodum katkı maddelidir die.anne sütü az aldı benimki.bana hep yapay büyüyomuş gibi geliodu.ama dewam sütünü de bırakamıorum tabii.bende 2 kere biberonla keçi sütü de werince içim daha rahat edio.suyla karıştırmaya gerek yok buarada.hiç bi sorun da yasamadım memnunum.bu arada köy sütlerine ulaşmadan önce netten araştırdım.2 marka war kay ve bolana marka.bolana daha güwenilir die okumuştum çoğu yorumdan.boluda sırf keçi ürünleri üreten bi firma araştır.ben bursada hangi marketlere sütlerini pazarlıo die araştırıp o marketlerden almıştım.kilosu 5 tl we günlük keçi sütü.sende nerde oturuosan bi arastır isteersen

slm arkadaşım bende bursadayım bana özelden msj atarmısın nereden alıyorsun yakınsa bende alırım çünkü benım oturduğum yerdehiç ebn duymadım keçi sutu satan bır yer

slm arkadaşım bende bursadayım bana özelden msj atarmısın nereden alıyorsun yakınsa bende alırım çünkü benım oturduğum yerdehiç ebn duymadım keçi sutu satan bır yer

özelden msj atamıorum yeni üyeyim die.ÖZHAN market.süt ürünleri satıo sadece sanırım.bursa özhan market die yaz googlea.şubelerinin adres we telefonları war.5 şube falan war.sana en yakın neresiyse ara.ben telefonla sipariş werdim.bebeğim için alıcam falan de.ismini yazdır.her hafta persembe yada cuma günleri gelio.onlar arıolar sütünüz geldi gelin alın die.bide ben 3 kilo falan alıorum aldığım gibi saklama kaplarına bölüorum yarım kilo ciwarında hepsini buzlua atıorum.anne sütü daha hassas olmasına ragmen nasıl buzlukta duruo bende öle yapıorum.hergün yarım kilo kadarını çözdürüp yğurttu muhallebiydi falan kullanıorum.öyle bozulmuoda.

malatya parka gittik bugün 3 e doğru hep bakındım ahseni görürsem tanırım yada sen mirayı tanırsın diye ama göremedim seniii:5:

Back
X