Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Arkadaşlar doktordan tatile gideceginizi soylediginizde ekstra bi muayene ediyor mu ? Uzun yolu seviyorum esim 2 günlük 6 /7saatlik bi yere gidecek beni götürmüyor 😒😒 doktorla mesajlastik gidebilirsin dedi ama işte riskli filan diyor esim biz tup bebek yaptırdığımız için biraz hassas davranıyor da ben de gitmek istiyorum
Ben geçen hafta günlerce yürümeli yurtdışı tatili yaptım. Çok şükür negatif bir durum olmadı. Dün doktor randevum vardı. Muayenem bittikten sonra aklıma geldi 3 hafta sonra 10 saatlik araba yolculuğu yapacağımı söyledim, sorun olmaz dedi. Ama tabi bu benim durumum için geçerli mutlaka. Şimdiye kadar sıkıntılı bir durum yaşamadığım için olabilir. 2 -3 saatte bir durup yürürüm dedim, çok güzel olur dedi. Yani sonuçta 2-3 saat koltukta da oturuyoruz, yatakta da uzanıyoruz. Yolda durup hareket edip kan dolaşımını artırmak çok önemli burada. Ama tabi dikkatli olmakta fayda var 😇

kız şuan jeton düştü senin bebiş büyük ihtimalle kız yani yumurtlamadan sonra mı oldu birliktelik ona göre ikinciyii riske atmıyım 🤣🤣
Yok bacım ben hesapladım yumurtlamadan bir gün önce diger gün yumurtladım zaten ovulasyon testi yapmıştım testim pikken ilişki oldu ama diger çocuklarım oğlanlar tam yumurtlama günü oldu :)

Ayy cok teşekkür ederim ❤️ ilk defa duyunca korktum biraz. Benim doktorum da rahat konustu, su an panik yapma takip edeceğiz dedi ama durur muyum panik yaptım tabi 🙂 ama sizler duymuşsunuz daha önce, inşallah dediğiniz gibi geçer doğuma kadar 😇
inşallah canım sen stres yapma yeter ki 😇 :KK36:

Ay kızlar günaydın ben bu gün kötü uyandım, kendime gelip unutmam uzun süremi alacak sanırım, dün benim perinatolog bir video paylaştı. Bir bebeğin detaylıda bir parmağını görmek için 1.5saat ultrason yapmış ve sonunda görmüş, annesiyle ona gülüyorlar, sen git bu benim aklımda kal, sabahın altısında korkunç rüyayla uyandım. Bebeğimin elinde 7 parmak ayağında 8 parmak falan varmış yan yana çıkan 😞 ağlayarak uyandım resmen, Allahım iyiki rüyaymış diye hemen karnımı kızımı sevdim uyumam 9 oldu geriye 😒
Ay Allahım bizim bu rüyalar ne olacak bilmiyorum 🤷‍♀️ bende saçma sapan rüyalar görüyorum. Bazen gündüz böyle 10 dk bayılıyorum. Ama o 10 dakkada neler neler yapıyorum nelerle uğraşıyorum bi Allah bi ben biliyorum o yüzden seni çok iyi anlıyorum 🤣🤣🤣 birde bak benim gelişimde ne yazıyor 🤣 tam olarak 21+4üm bunu görünce biraz rahatladı içim normalmiş diye 🤣

Kızlar ya bir şey sormak istiyorum. Dün detaylıdan sonra doktorum 4 hafta sonra görüşelim hem şeker yükleme de yaparız dedi. Neyse beni bi telaş aldı. Şimdiye kadar ki kan testlerimde şeker ile ilgili bir sıkıntı görmedik. 3 aylık şeker olan Hb1Ac 5 çıkmıştı mesela 3 hafta önce. O yüzden rahat davranıyordum. Tatlı da yiyorum, meyve de pilav,patates de. Yani her zaman nasılsam öyle devam ediyorum. Ama böyle şeker ile sıkıntısı olmayıp şeker yükleme testinde şekeri çıkan kişiler okudum. Benim de şekerim çıkar diye tedirgin oldum. Var mı önceki gebeliğinde böyle olan? Dikkat etmeye başlamalı mıyım?

Kızlar ya bir şey sormak istiyorum. Dün detaylıdan sonra doktorum 4 hafta sonra görüşelim hem şeker yükleme de yaparız dedi. Neyse beni bi telaş aldı. Şimdiye kadar ki kan testlerimde şeker ile ilgili bir sıkıntı görmedik. 3 aylık şeker olan Hb1Ac 5 çıkmıştı mesela 3 hafta önce. O yüzden rahat davranıyordum. Tatlı da yiyorum, meyve de pilav,patates de. Yani her zaman nasılsam öyle devam ediyorum. Ama böyle şeker ile sıkıntısı olmayıp şeker yükleme testinde şekeri çıkan kişiler okudum. Benim de şekerim çıkar diye tedirgin oldum. Var mı önceki gebeliğinde böyle olan? Dikkat etmeye başlamalı mıyım?
Canım zaten bu rutin bir tahlil. Seninde degerlerin normalse muhtemelen şeker yüklemesi sonucun da normal gelecektir. Ama gebelikte zaten şeker bir miktar yukseliyormus. Eger yüksek gelirse de son 3 ay kalıyor o dönemi biraz dikkat ederek geçirirsin. Alıştıktan sonra şeker diyetine uymakta cok zorlanmiyorsun canım başta biraz zor geliyor ama.
Ama yine de mesela ne yersen ye özellikle tatlilar falan daha az yemeye çalış. Sonuçta normal hamile olmayanlara bile zararlı bunlar.

benim ölçülmedi daha canım 1 hafta oldu plesenta asagida dedigi
bu cuma tekrar gidicem o zaman ölcer belki
oglumdayken olctuklerinde 54 mm cikmisti baya uzun demisti doktorum ama suan kac bilmiyorum
vajinamda kasılma cok oluyor gun icin de
kemik agrısı gibi rahatsiz ediyor sende de oyle birsey oluyor mu gidince sorucam bakalım
bana da hafta erken 25. 28. haftalarda cıkmasını bekleriz dedi
benim rahim cok islem gordugu icin plesentanın yapışmamasını istiyo ondan korkuyo suan
2 sezeryan 2 kurtajım var yapışıp cıkmzsa sıkıntılı iş erken dogumdan falan cok korkuyorum
eltim erken dogum yapmisti 920 gr dogdu cocugu butun surece hakim oludugm icin aklma o geliyo geriliyorm
zamanın da saglıkla doguurp kucagimiza almak nasip olsun insallah
Evet sancılarım oluyo arada

ooo kesin kopkolay doğurcan inşallah bak da gör 🥳 hadi inşallah tabi herkes ister normal doğumu ama şartlar bakalım ne gösterecek :dua:
ayy yerim kız seni sağol motivene hayranım şuan🥳 evet bakalım hepimiz için en hayırlısını nasip etsin benimkide haftaya belli olcak normal mi sezeryanmı diye ilk detaylıda bişey görmüştüde doktor hayırlısı🧐

Back
X