kafama koydum bugün temizlik yapıcam .....:))))
Güle güle kullansına ahsen, ben de kanz dan aldım astronot mont, pek memnun değilim 1.5 yaş aldım ama kesimi dar giydirene kadar sıkılıyo bizim kız, bayram öncesi ve bayramdan sonra 1 ay kadar yüzde elli indirimliydi montlar, 90 liraydı 45 e aldık, şu an indirim bittiyse ondan normal fiyatına almışındır, yalnız bizim kız montla çok terliyo yaa giydirip arabaya biniyoruz arabada çıkarmak inerken tekrar giydirmek zor, çıkarmasam ter içinde kalıyo hapşırmaya başlıyo, senin aldığın daha iyi en azından giydirip çıkarması kolay, bz de seneye böyle alırız artık
evet canım bu önemli bir konu aslında mesela yerleri falan normal ya da sabunlu suyla silmel gerekiyomuş çünkü etrafta zararlı mikroplar olduğu kadar yararlı mikroplarda varmış, aşırı hijyenik maddeler hepsini öldürüyomuş ve vücut en ufak bir mikropla karşılaşınca bağışıklık olmadığı için çöküyomuş, ben kızım 20 günlükken okula götürdüm bütün öğrencilerim tek tek öptüler yüzünü ellediler bikaç mikrop alsın dedim ama içim de gitti o sırada, benim kızın şimdiki favorisi terlik altı yalamak bazen ortalıkta unutuyorum anında yalamış oluyo yıkanmış terli verdim yalasın diye hiç oynamadı illa giyilmiş terlik
kesinlikle doğru canım,ben de çoğu şeyi sadece sıcak suyla yıkıyorum,öyle sürekli bi şeyler kaynatmıyorum,doğduğundan beri de öyle yaptım,maşallah grip falan olmadık,geçen haftalarda ben hastaydım,hafif bi burun tıkanıklığıyla atlattı, oğlum.1 gece tıkanır gibi oldu ertesi güne iyileşti,emziği yere düşünce suya tutup veriyorum,ben çok inanıyorum aşırı hijyenin zararına,arkadaşım 1.5 yaşından itibaren kendi çamaşırlarımızla yıkamaya başladım demişti,ben de acaba diyorum yaşından itibaren evdeki pijamalarımla beraber yıkasam mı,sonuçta zaten emiyo beni ve evdeki kıyafetlerime dokunuyo,öyle öyle başlayayım diyorum
Oglum kabiz oldu kizlar cok zorlaniyo, acil olarak ne yapabilirim? Herkese iyi aksamlar...
arkadaşlar geçende bir arkadaşımız bebeğine brokoli suyu içirdiğini yazmıştı, dikkat etmemiştim sonradan aklıma takıldı, vermek mi gerekirmiş bu tür sebze sularını, meyve sıkacağında mı hazırlıyoruz çiğden, ne sıklıkta ne miktarda vermeliyiz, başka hangi sebze suları tavsiye ediliyor??
bir sorum daha olacak ben en son bebeğim 7 kg iken doktorumuzla görüşmüştüm. 7 damla veriyorduk kan ilacını şimdi 8,9,10 kilo olunca birer damla artırdınız mı miktarları, maalesef ben de düzenli ilacını veremeyenlerdenim unutuyorum)): birde mesela pekmez veriyoruz ya pekmez kan ilacı fazla gelirmiymiş bileniniz var mı sevgiler, yanıtlarınızı bekliyorum.
Eki Görüntüle 564150 Eki Görüntüle 564151
Besinlerde demir başlıca iki şekilde bulunur. Hem ve non-hem demir olmak üzere... Bu konu çok önemlidir. Çünkü hem demiri başlıca etlerde bulunur. Özellikle de kırmızı et hem şeklinde demir ihtiva eder. Hem demirinin yani hayvansal kaynaklı demirin emilimi daha yüksektir ve diyetteki diğer besinlerin varlığı ve çeşidi emilimi olumsuz etkilemez. Daha anlaşılır şekilde kırmızı ve beyaz etin içinde, yumurtanın sütün içinde bulunan demirin emilimi diğer besinlerden etkilenmez.
Hem olmayan demir (non-hem demir) ise bitkisel kaynaklıdır. Bir sebze ne kadar demirden zengin olursa olsun, etlerin yerini bu nedenle tutamaz. Sebze, tahıl ve baklagillerin içindeki demir hem kaynaklı değildir ve emilimleri de çok düşüktür.
Sağol canım. Öne çeksem ne fayda ki. Bugünümüzü anlatayım sana canım. Gündüz 2 gibi uyudu yarım saat. Akşam 5 gibi uyuttum gene zar zor. 6 gibi kalktı. 7'de yemek yedik, annem de bizdeydi dünden beri. Hep oyun, hem oyun yani. Hiç boş durmadı. 9 gibi banyo yaptık, saat 10'da uyudu. Gece 12'ye 5 kala uyandı. Uyutmaya çalıştım tekrar, yarım saat kucağımda kollarım koptu artık düşün. Babası aldı, o da uyutamadı. Saat 2'ye çeyrek kala falan gene uyutma çabalarıyla uyuttuk bu sefer. Beşiğine koydum, en az 4-5 kere açtı gene gözleri kalkmaya çabaladı. Artık hal de kalmadı tabi. Gene aldım kucağıma salla salla daldı uykuya. Uyuyor şimdilik, 15 dakika önce uyandı emziğini verdim uyudu. Uyumamak için sürekli bir direniş var resmen. Kucakta uyumak istiyor, bazen çok uykusu varsa yanına uzanıyorum ağzında emzik, elinde benim memem ya da saçlarım uykuya dalıyor. Ayakta sallamayı denedim, hemen kalkmaya çabalıyor. İlk zamanlar battaniyede sallanırdı şimdi battaniyede sallayınca oyun gibi görüyor ve gülmeye başlıyor hemen. Uyumaya hazırlanırken bile tedirgin oluyorum sürekli, uyanacak şimdi diye.
Mamayla beslenıyoruz bugun patates havuc be bulgur pure yaptım yedıler baska nasıl corba verebılırım arada yogurt meyve pourelerıde verıyorum
canım bebeklerin 4 aylık yanlış hatırlamıyosam eğer yeni geçtiyseniz ek gıdalara, sebze sayısı az olsun yani, tek çeşit sebzeyle başla, mideleri zorlanmasın, balkabağını haşlayıp süzgeçten geçirip zeytinyağı ekleyebilirsin, yoğurt çorbası unla yapabilirsin pişince zeytinyağı ve birazcık nane atarsın, mevsimi geçti ama organik kabak bulabilirsen havuçla çorba yapabilirsin, yoğurtlu çorbanın içine bu sebzelerden ekleyebilirsin, kereviz havuçlu çorba yapabilirsin 6 aya kadar böyle devam et, 6. ay da kıyma soğan domates eklersin yemek ya da çorba yaparsın, tuzsuz tarhana çorbası da var ben 6. ayda vermiştim,
tesekkurler yardımın ıcın dogru hatırlıyorsun cnm ılk bugun yaptım yarım bebe kavanozu yedılr cok sukur bısey daha eklıycem yaptıgım bu corbaları yarında verebılırmıyım acıkınca yapmak zor oluuyor bugun patates havuc ve bulgur denedım robotladım az yag koydum yarına kaldımesela meyve puresı veya suyu kac cc vermelıyım
ben hiç beklemiş yemek vermedim yemeklerin taze olmasını tercih ediyorum illaki bekledikçe vitamin değerleri kaybolur ve bakteri ürer, acıkmalarını bekleme canım mesela uyudularmı hemen tencereye koy onlar haşlansın uyandıkları zaman süzgeçten geçirir verirsin, ben bide tam 1 kase yaparım hiç artmazblendır kullanmasan iyi olur tamamen pürüzsüz yaptığı için sıkıntı olur ilerde ben tel süzgeçten geçiriyorum herşeyi zor oluyo ama pütürlü oluyo biraz...bir de blendırın vitaminleri yok ettiği söyleniyor, canım bizim doktorumuz ne kadar yerse o kadar vereceksin diyor bir onlar ağzını açtığı sürece vereceksin doydularmı zaten açmıyolar ağızlarını, yalnız çok iştahsız bebekler var hiç ağızlarını açmıyolar onları zorlamak lazım bence, mesela benim kız da bazı yemekleri beğenmiyor ama mecbur oyun falan yediriyorum, sen yeni başladığın için zorlama yarım bebek kavanozu iyi yemişler zorlarsan tümden reddederler, 2 ay sonra herşey oturunca gerekirse zorlarsın,
ahh ahh bos vaktım olsada uyusam dıyorum cok yoruluyorum ikiz bebegımle ınan uyusunlar hemen 5 dk 5 dk kestırmeye gıdıyorum bugun bıraz puturluydu oksure oksre yedı alısmıslar mamaya su gıbı korktum bogazına yapısıyor gıbıydıler dınlenemeyınce sutumde azalıyor uzuluyorum ıns artarda ılac nıyetıne emsınler barı
:) bende her akşam yarın yapacam diyorum ama gece uykusuz geçince sabah vaz geciyorum ahseni yanlız bırakınca çok aglıyo benimde yazıgım geliyor hadi inşallah sen yaparsın kolay gelsin
kızlar demin bir konu okudum resmen başım agrıdı üzüntüden kimseyi katmıyorum kendimi söyleyeyim ahsen çok aglıyor durmuyor diye çok dert yanmışımdır sizlere demin okuduklarımdan sonra ne kadar şükretsek azdırkızlar bir anne bebegi aglamıyor diye nasıl üzülüyor dogum esnasında oksijensiz kalmış bebek kalbi durmuş masajla hayata dönmüş şimdi görmüyor duymuyor aglamıyor yemek vermesem 2 gün hiç tepki vermiyecek diyor of resmen allaha ne kadar şükretsem az allah evlatlarımızla sınamısın hiç birimizi o anneyede sabır bebeginede acil şifalar versin inşallah
Günaydın kızlar hayırlı cumalar. Duru grip oldu demiştim dün akşam acile götürdüm dr başını sallayarak çocuk çok çok fazla tıkanmış dedi kalbim sıkıştı iğne yaptılar buhar verdiler kızlar anlamadımki en ufak bir grip anında bronşite çeviriyor nasıl geçirecem bu kışı bilemiyorum :18: :18: annemde hasta duru yu yengesine bıraktım aklım onda.
Geçmiş olsun canım, genelde kışın ben öyle oluyorum faranjitle başlıyorum bronşite dönüyor hamileyken 2 defa oldum, üşütmekten değil de terlemekten oluyordum. İnşallah çabuk atlatırsınızGünaydın kızlar hayırlı cumalar. Duru grip oldu demiştim dün akşam acile götürdüm dr başını sallayarak çocuk çok çok fazla tıkanmış dedi kalbim sıkıştı iğne yaptılar buhar verdiler kızlar anlamadımki en ufak bir grip anında bronşite çeviriyor nasıl geçirecem bu kışı bilemiyorum :18: :18: annemde hasta duru yu yengesine bıraktım aklım onda.
Ben mama hiç kullanmadım ama 7. aydan sonra başlayacam sanırım bu gece uyanmalarında etkili olacak mı acaba, genelde gece olanlar daha doyurucu diye biliyorum canımkızlar aranızda aptamilin gece maması kullanan var mı normal aptamile göre özelliği ne acaba daha mı tok tutuyorrr
Gecmiş olsun canım ıhlamur ver gögsünü yuşatır ne kadarda dikat etsek olacak varsa oluyor
Geçmiş olsun canım, genelde kışın ben öyle oluyorum faranjitle başlıyorum bronşite dönüyor hamileyken 2 defa oldum, üşütmekten değil de terlemekten oluyordum. İnşallah çabuk atlatırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?