2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kafama koydum bugün temizlik yapıcam .....:))))

:) bende her akşam yarın yapacam diyorum ama gece uykusuz geçince sabah vaz geciyorum ahseni yanlız bırakınca çok aglıyo benimde yazıgım geliyor hadi inşallah sen yaparsın kolay gelsin

teşekür ederiz canım olabilir burda indirim yoktu. evet canım bundan önce başka 1 yaş almıştım altan yelek bile giydirmeden olmamadı gittim degiştirdim arabanız varsa çok üşümezdi zaten astoronotun giydirmesi çıkarması çok zor sizde güle güle giyin canım

ben pekmezle ılgılı güzel açıklayıcı bır konu buldum çoğumuz bılıyoruz ama yınede tekrar olsun

Çocuk beslenmesinde pekmezin önemi

Pekmez hızla kana karışabilecek nitelikte bir gıda maddesi olduğundan acil enerji ihtiyacı için gerekli bir gıda maddesidir. İki yemek kaşığı (20 g) pekmez insan vücudu için çok değerli olan 2 mg demir, 80 mg kalsiyum ve 58 kcal enerjiyi içermektedir. Büyüme çağındaki çocuklar, işçiler, sporcular, gebe emzikli anneler için eşsiz bir gıda maddesidir.

Pekmez ayrıca 100 gramında 0.014 mg Vit B1 0.15 mg Vit B2 , 1,4 mg nisain içermektedir. Bu özellikleri açısından bala göre daha zengin olduğu tespit edilmiştir.

Yapılan bir diğer araştırmaya göre 1 kg üzüm ve 200 g pekmezin kalori açısından 1150 g süte, 300 g ekmeğe , 390 g ete eşdeğer olduğu belirtilmektedir. Ayrıca pekmezde bulunan şekerlerin, glukoz ve früktoz halinde olması sebebiyle bebek ve çocukların beslenmesinde büyük öneme sahiptir. Hem sindirim sisteminde parçalanmasına gerek yoktur, hem de kana geçmede ek bir enerjiye gerek duyulmadan hücre dışından içine basit düfüzyonla geçişi sağlanır. bu nedenle özellikle enerji aktivitesi yüksek olan çocuklarda ve sporcularda enerjinin pekmezle sağlanmasının büyük önemi vardır.

üzüm ve pekmezin içerdiği demir (16mg/kg) kolayca emilmekte ve günlük demir ihtiyacının % 35'i bu ürünlerce karşılanabilmektedir.

Pekmeze yoğurt veya süt katmak: Pekmezin kansızlığımıza iyi gelmesini istiyor ve demirinden faydalanmak istiyorsak onu ya tek başına yememiz veya C vitamini yoğunluklu portakal suyu gibi bir içecekle birlikte yememiz en doğrusudur. Böylece C vitamini, demirin en iyi bir şekilde vücutta emilmesini sağlamış olur. Aksine pekmezi, yoğurt veya süte ekleyerek yersek demirinden tam olarak faydalanamayız. Ayrıca pekmez, sadece tatlandırıcı olarak kullanılmış olur.

Demekki bütün çocuklar aynı bende benimki tek sanıyordunm komando edasıyla kaşla göz arası hopp terlik ağızda..

Ayyy maşallah canım herkese söyleme nazar değmasin. umarım böyle devam eder..

Oglum kabiz oldu kizlar cok zorlaniyo, acil olarak ne yapabilirim? Herkese iyi aksamlar...

Canım benimki günde en az 3 defa yaptığı için bir fikrim.

Eki Görüntüle 563925 ahsende kışa hazır çok şeker oldu teyzeleri

Maşallah kuzuma kırmızılar çok yakışmış montunuzu çok beğendim hayırlı olsun..

Canım ben sebzeleride meyveleride posasıyla yedirdim dr öyle önerdi. Sadece havucu haftada 1 defa ver dedi besin değeri çok yüksekmiş. Demir damlasınıda kilo başına 1 damla olarak veriyorum.

Teşekkür ederiz..

Allah yardımcın olsun canım biz ilk 3 ay böyleydik geceleri çok sık uyanıyor ama geri uyuyor. Birde sabahın beşinnde uyanmasa daha güzel olacak...

Mamayla beslenıyoruz bugun patates havuc be bulgur pure yaptım yedıler baska nasıl corba verebılırım arada yogurt meyve pourelerıde verıyorum

Mamayla beslenıyoruz bugun patates havuc be bulgur pure yaptım yedıler baska nasıl corba verebılırım arada yogurt meyve pourelerıde verıyorum

canım bebeklerin 4 aylık yanlış hatırlamıyosam eğer yeni geçtiyseniz ek gıdalara, sebze sayısı az olsun yani, tek çeşit sebzeyle başla, mideleri zorlanmasın, balkabağını haşlayıp süzgeçten geçirip zeytinyağı ekleyebilirsin, yoğurt çorbası unla yapabilirsin pişince zeytinyağı ve birazcık nane atarsın, mevsimi geçti ama organik kabak bulabilirsen havuçla çorba yapabilirsin, yoğurtlu çorbanın içine bu sebzelerden ekleyebilirsin, kereviz havuçlu çorba yapabilirsin 6 aya kadar böyle devam et, 6. ay da kıyma soğan domates eklersin yemek ya da çorba yaparsın, tuzsuz tarhana çorbası da var ben 6. ayda vermiştim,

kızlar demin bir konu okudum resmen başım agrıdı üzüntüden kimseyi katmıyorum kendimi söyleyeyim ahsen çok aglıyor durmuyor diye çok dert yanmışımdır sizlere demin okuduklarımdan sonra ne kadar şükretsek azdırkızlar bir anne bebegi aglamıyor diye nasıl üzülüyor dogum esnasında oksijensiz kalmış bebek kalbi durmuş masajla hayata dönmüş şimdi görmüyor duymuyor aglamıyor yemek vermesem 2 gün hiç tepki vermiyecek diyor of resmen allaha ne kadar şükretsem az allah evlatlarımızla sınamısın hiç birimizi o anneyede sabır bebeginede acil şifalar versin inşallah

tesekkurler yardımın ıcın dogru hatırlıyorsun cnm ılk bugun yaptım yarım bebe kavanozu yedılr cok sukur bısey daha eklıycem yaptıgım bu corbaları yarında verebılırmıyım acıkınca yapmak zor oluuyor bugun patates havuc ve bulgur denedım robotladım az yag koydum yarına kaldımesela meyve puresı veya suyu kac cc vermelıyım

ben hiç beklemiş yemek vermedim yemeklerin taze olmasını tercih ediyorum illaki bekledikçe vitamin değerleri kaybolur ve bakteri ürer, acıkmalarını bekleme canım mesela uyudularmı hemen tencereye koy onlar haşlansın uyandıkları zaman süzgeçten geçirir verirsin, ben bide tam 1 kase yaparım hiç artmaz blendır kullanmasan iyi olur tamamen pürüzsüz yaptığı için sıkıntı olur ilerde ben tel süzgeçten geçiriyorum herşeyi zor oluyo ama pütürlü oluyo biraz...bir de blendırın vitaminleri yok ettiği söyleniyor, canım bizim doktorumuz ne kadar yerse o kadar vereceksin diyor bir onlar ağzını açtığı sürece vereceksin doydularmı zaten açmıyolar ağızlarını, yalnız çok iştahsız bebekler var hiç ağızlarını açmıyolar onları zorlamak lazım bence, mesela benim kız da bazı yemekleri beğenmiyor ama mecbur oyun falan yediriyorum, sen yeni başladığın için zorlama yarım bebek kavanozu iyi yemişler zorlarsan tümden reddederler, 2 ay sonra herşey oturunca gerekirse zorlarsın,

ahh ahh bos vaktım olsada uyusam dıyorum cok yoruluyorum ikiz bebegımle ınan uyusunlar hemen 5 dk 5 dk kestırmeye gıdıyorum bugun bıraz puturluydu oksure oksre yedı alısmıslar mamaya su gıbı korktum bogazına yapısıyor gıbıydıler dınlenemeyınce sutumde azalıyor uzuluyorum ıns artarda ılac nıyetıne emsınler barı

ah canım tabiki işin zor iki kere annesin aman pütürlü olmasın daha kızz yutamazlar, benimkide emmiyor, gün içinde sağıp bikaç kaşık veriyorum ne çıkarsa sana kolay gelsin, temizlik filan boşver bebeklere bak yeter

Eki Görüntüle 563925 ahsende kışa hazır çok şeker oldu teyzeleri

canım biz de pahalı aldık 129 tl sanırım. o yüzden kastım 92 aldım bu arada astronotlar tavsiye edilmiyor arkadaşlar, sanırım hemencecik dar geliyor mağazalarda daha çok puflular var onlar daha pahalı sanırım daha sıcak tuttuğu için ben o kadar sıcak istemiyorum çünkü bebeğin terlemesi üşümesinden daha tehlikeli bence biz zaten arabayla yolculuk ediyoruz hep.

ayyyyyy yaiçim gitti bende çok yakınıyorum oğlan ağlıyo sürekli diye rabbim başka dert vermesin o anneyede bol bol sabır versinnnn.......

Günaydın kızlar hayırlı cumalar. Duru grip oldu demiştim dün akşam acile götürdüm dr başını sallayarak çocuk çok çok fazla tıkanmış dedi kalbim sıkıştı iğne yaptılar buhar verdiler kızlar anlamadımki en ufak bir grip anında bronşite çeviriyor nasıl geçirecem bu kışı bilemiyorum :18: :18: annemde hasta duru yu yengesine bıraktım aklım onda.

Gecmiş olsun canım ıhlamur ver gögsünü yuşatır ne kadarda dikat etsek olacak varsa oluyor

Geçmiş olsun canım, genelde kışın ben öyle oluyorum faranjitle başlıyorum bronşite dönüyor hamileyken 2 defa oldum, üşütmekten değil de terlemekten oluyordum. İnşallah çabuk atlatırsınız

kızlar aranızda aptamilin gece maması kullanan var mı normal aptamile göre özelliği ne acaba daha mı tok tutuyorrr
Ben mama hiç kullanmadım ama 7. aydan sonra başlayacam sanırım bu gece uyanmalarında etkili olacak mı acaba, genelde gece olanlar daha doyurucu diye biliyorum canım

Gecmiş olsun canım ıhlamur ver gögsünü yuşatır ne kadarda dikat etsek olacak varsa oluyor

Teşekkür ederim canım eve giderken alırım belki iyi gelir...

Umarım canım umarım sanada geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…