2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bugun ne yedıreceksınız bebeıslere benım corba yapmam lazım sızler neler hazırladınız akıl verın bana lutfen hergun degısık corba yapmaktan aklıma bısey gelmez oldu degısık bır fıkrı olan varmı

pek degişik degil ama canım demin bende tarhana yaptım içine az irmikle tel şehriye atım bakalım yiyecekmi sabahtan beri ne versem kustu nanede ilave etim ekstradan içi ısınsındiye

Son düzenleme:
hadi herkese iyi akşamlar abimlere yemege davetliyiz kalkayımda cicilerimiizi giyinelim kızlarla öpüldünüz bay

Efe kendi sacini cekmeyi aliskanlik haline getiriyor.ozellikle uykuya dalarken mamasini icerken yapiyor.heralde kendininde saci oldugunu kesfetmeye basladi.sizlerde de durum ayni mi

aynen canım yaaa,ben de merak ediyodum iyi denk geldi,emerken eliyle saçlarını çekip duruyor,sanırım biizm saçımız gibi onun da kendi saçı olduğunu farketmeye başladı

of kızlarya gitigimizle geldigimiz bir oldu ahsen huzursuzlandı tabi bende bunaldım erkenden döndük abimlerede ayıp oldu lokantaya gider gibi yemegimizi yedik geldik ablamlar annemler oturuyorlardım biz dönmek zorunda kaldık resmen boynuma sırtıma agrı girdi stresten

bugun oğlumu noel babayı yılbaşı şenliklerını falan görsün dıye gezmeye götürdük saat 12 de çıktık evden akşam 8de dönduk ayaklarımız ağrımasaydı daha gezerdık herhalde biz yemek yerken onada yedırdım artık butun avmlerden mama sandalyesı var kavanoz mamalrından aldım kendımde yaptım arada 3 kerede uyudu o gürültüde hiç umrunda değill anımasyoncular kılıktan kılığa girmişler birde canlı müzükle sürekli dolanıyorlar avmde bizimkide seslerı duydukça alkış yapıyooo önumuzden geçerlerkenn pusetin içinde zıplıyoo sankı çıkçak dışarıı güzel bir gun geçirdik inş. hasta falan olmaz burnumuzdan gelmez iyi eğlendii bayadır kalabalığa çıkmamıştı geçmişi okumadan yazdım inş sizlerınde günü güzel geçmiştir

Ne güzel canım, hepiniz için değişiklik olmuştur, maşallah oğlun da huysuzluk yapmamış, biz her zamanki gibi evdeydik. Babamız akşama kadar çalışıyor olsaydı da arabamız yok henüz, havalar da soğudu bebek arabasıyla da gidilmez

arkadaşlar geçen biriniz muhallebi tarifi yazmıştı pirinç unu, süt, pekmez falan tekrar tarif edebilir misiniz?? ben muh. yapmayı bilmiyorum bebeğime uykusu geciktiği günlerde bir denemeyi düşünüyorum

ya sorma bende bugün kahvaltı hazırladım 5-6 kaşıktan sonra kapadı ağzını açmadı yarın yine yapsam ya yemezse yazık günah içindekilere

evt cnm bizimkide öyle annesinin yaptıkları kesin ya bilmedendir yaada ben abartıyorum yanlış anladım amaaaannnnn kaynanaa işteeee
çocuk büyütmek pek zor be canım ama napıcan bu lohusalık dönemi kişiden kişiye göre değişiyormuş 1,5 yıla kadar devam edebiliyomuş bizimkiler ondan olsa gerek
ah be canım çınara çok üzülüyorum şu uykusu bi düzene girse nasıl olucak bilmem elifin uyku saatlerini söliimde belki çınara göre uydurursun
9,30 a kadar uyanmazsa o zaman ben mecburi uyandırıyorum mama alt değiştirip uyur (tabi arada değişiyor 11 i geçtiği bile oluyor) sonra en geç 1,30 da kalkar , 2- 3 lerde uyur 1-1,30 saat, 6-7lerde uyur bazen 9,30 dan sonra yine uyur yada ben uyutmam gece 11,30 dan sonra uyur
ama uyumaları 2 saati bulmaz

ya bende seni oh gezmeye gitti diye sevinmiştim ama bunu okudum üzüldüm ah nolcak be cnm böylee

Ne olduğunu bende anlamadım canım bu kadar kötü değildi uyku durumu. Yatırdığımda mırıldanır biraz bağırırdı sonra dalardı şimdi altını değiştirmek için yatırsam ağlıyor, gece gündüz ne zaman yatağa koysam ağlıyor. Dün gece 1 de uyandı 1-2 saat yatmadı yatağa koyduğumda ağlıyordu sonra saat 5 gibi aynısını yaptı 7.30 da kalktı 9.30 gibi gözleri kaşınıyor esniyordu bir türlü uyutamadım ağladı durdu, şimdi saat 11.15 yeni uyudu. Hayret birşey yani uyumak mı istemiyor bir kaygısı mı var anlamadım 1 aya yakın böyle oldu

canım noldu ya ahsen mi hastalandı:26:

kızlar merhaba, canım çok sıkkın ve içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor artık kendimi çok ama çok mutsuz hissediyorum..kızım hiçbirşey yemiyor, mamada içmiyor 2 gündür..artık benimde ona ne yemek yapasım geliyor nede başka bişi, çok bunaldım yaa..sabah güzelce kahvaltı hazırladım kendisine ama 1 lokma bile yemedi..öğlen çorba yaptım içmedi, zar zor uyuttum 1 çay kaşığı calpol vererek...2 gündür çok huysuz, hep ağlıyor..benimde sol kasığım ağrıyor 3 gündür..taşıyamıyorum da, iyice sinirlerim bozuldu yaaa..bende aç bırakıcam bakalım birde bunu denicem, işte o zamanda daha çok ağlarsa diye düşünüyorum..

burda 8 öğün falan yazanlar nasıl beceriyorsunuz bunu ya :) benmi beceremedim bu anneliği anlamadım

Dilek canım maşallah oğluna 11:30 kadar uyuyor, biizim en geç 7 de, sen tecrübelisin, lütfen neler yapabilirim yemesi ve uyuması için..

canım noldu ya ahsen mi hastalandı:26:
yok canım hastalamadı uykusu geldi yok inat yatmaz sonrada açıktı yemdi iyice huzursuzlandı bende baktım olacagı yok kalktık

canım güya bende tecrübeliyim ama tecrübe huysuz çocuga sökmüyor aynı durumdayız canım saba yumurta yaptım öldür agzını acmıyor zorla iki kaşık yedirdim kaldırdım 12 de dedim bişeyler vereyim 1 kaşık gür sabah yediklerinide kustu şimdi halen aç duruyor 2 çeşit ocakta pişiyor dedim hangisini begenirse onu yesin

valla kızlar iştah konusunda aynı durumdayız, benim kızım meyveye bayılırdı hele kavanoz meyvelerini çok severdi, şimdi ikisini de yemiyor, burnunda da hırıltı başladı, dişi de kaşınıyo galiba, yumurta kabusumuz oldu her gün yoğurt çorbasına katıp yediriyorum midem bulandı sarı yoğurt çorbası görmekten, hasta olacak falan ama uyansın dışarı çıkıcaz ayy bunaldım iyice giyecek birşeyi de kalmamış göbüşü hep dışarda kalıyor, ayakkabı lazım 2 hafta önce aldık şimdi olmuyo 18 numara almıştık küçük geliyo, tam yarmagül benimki

hayallah iyiligini versin yarmagül çok güldüm valla bizimde şevval dersanenin sınavına gitti babasıyla gelsin bende atıcam kendimi dışarıya hiç degilse bir yemek yiyip gelelim bunaldım boklu bezle mama kasesi görmekten
sabahtan beri ahseninin yedigi 5 tatlı kaşıgı çorba 2. dişi çıkıyor galiba bende zorlayınca kusuyor zorlamayayım diyorum gözüme yemedigi her ögün birazdaha zayıflamış gibi görünüyor üf anne olmak çok zor

of o kadar bunaldım ki içim çok sıkılıyor sadece ağlamak geliyo içimden ne dışarı çıkmak istiyorum nede başka bişey ruhum sıkıldı iyice

Son düzenleme:
tubacım ahsenın 1 aydır falan kusması var takıp ettıgım kadarıyla dişten iştahsızlık oluyor ama kusması benı bıraz düşündürüyor..yani dişten kusma olmaz ki canım..midesi bulandıkca yemek yeme ıstegıde olmaz...midesini üşütüyor olabılır ekşi kokulu kusuyor demiştin gecen gun..ayaklarını sıcak tut bakalım bır muddet ve yerde fazla oynatma ıstersen sadece fikir vereyım dedım belkı yerde de oynatmıyosundur cok ama aklıma gelenler bunlardı..gece de üşütüyor olabılır canım..
benım oğlanda cok sakın bır bebek degıl hele aksam olduktan sonra herkes eve toplanınca tam cıldırma esıgıne sokuyor bızı..esım dıyokı valla aksama kadar yorulmuyorum su 2 saatte yoruldugum kadar
nasıl ugrasıyosun bununla tebrıkler dıyor bana..uykuya dalma problemı bızde de var ama uyutmayı basarınca uyanmıyor bu guzel yönü..ama uyku saatlerını bı geceyım ancak battanıyede sallarsak uyutabılıyoruz..benım tek avantajım 3 aydır bı duzene oturtmaktı yasantısını bebegımın huyuna gore davranıyorum..bugunlerde hayır ne demek onu öğretıyorum bayagıda öğrendi..yatırıyorum sallamak ıcın ayagıma kalkmaya calısıp bagırmaya baslıyor.. hayır dıyorum sadece tekrar yatırıyorum..sonra olmayacagını anlayıp yatıyor canım..bırde gecen aklıma geldı soyleyım dedım sıze..bebegınız besıgını yada yattıgı yatagı begenmıyor olabılır..benımkı hıc besıkte yatmıyor 3 aydır benım yatakta ıkımız yatıyoruz.babamız salonda onu attık yataktan sadece benım yatagı cok sevıyor..sureklı dönüyor uykusunda yatırdıgım yerde asla bulmuyorum gece benım ustüme atıyor ayaklarını ve elımı tutuyor..bence yatırdıgınız yerı degıstırın atın kocalarınızı yataktan ben gıbı sızdeşaka bır yana gercekten uykusunu ıyı almayan cocuk iştahsız oluyor..uyku iştahınıda etkılıyor canım..yemek konuunda önerecegım sey ben soyle yapıyorum.artık masada yemek yemıyoruz bız .yere sofra serıyorum emırhanın ustune sofra örtusunu serıyorum..ellerıyle kendı yıyor..asıl yedırecegım yemegını o kendı bı seylerı kemırırken o arada yedırıyorum bır sofra belkı 40 dakka yerde kalıyor güle oynaya ortalıgın ıcıne ederek yıyor..sende bunu dene ..agzına bırseyler sokmadan yemegı önüne koy bebe bıskuvıli kahvaltımı verecen mesela koy sofranın ustune bebe bıskuvılerını..al de sadece o alıp dırek zaten agzına sokacak..o bıskuvıyı kemırırken hem pütürlü yemeyı öğrenecek hem aynı tatta verdıgın bıskuvılı yumurtalı kahvaltısını reddetmeyecektır..dene canım sende.

Son düzenleme:

evet bende onu düşündüm şimdi oturmayı ögreneli beri yani 1 aydır sürekli yerde çünkü bir anda tv ye yada nete dalıyorum koltuktan aşagı düşer diye yerde daha emniyetli annem elyaf yorganı ikikat yapıp kılıf geçirdi onun üzerinde sürekli çok ince degil ama bizim alt kat almancı diye kalorifer yanmıyor sogukmu acaba yürütecide pek sevmedi günde yarım saat anca duruyor :26:

of o kadar bunaldım ki içim çok sıkılıyor sadece ağlamak geliyo içimden ne dışarı çıkmak istiyorum nede başka bişey ruhum sıkıldı iyice

allah yardımcımız olsun dün ben agladım valla birazda olsa insan rahatlıyor. eşim demin diyo şükret allaha çok şükür saglıklı en fazla bir sene sonra rahatlarsın kafaya taktıkca daha stres oluyorsun acından ölmez ama gelde bana anlat çık gez biraz açılırsın canım valla demin ahseni ablama bıraktım dün kızdı eve tıkıldın kaldın kafayı yiyecen diye gelip aldı eniştem ahseni bizde gittik ahsene aşortman ayakkabı filan aldık valla birazda olsa açıldım

muhakkak üşüyordur canım..kusması ondan olabılır belkı elyaf yorgan ıyı olmus ayagını da bır kat daha fazla gıydır belkı kusması gececektır canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…