2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar çokkkkkk kötüyüm..bugün ilk kez kızımı bakıcıyla yalnız bıraktım..saat 12.30 gibi bıraktım 15.00a kadar.hiç durmamışş ağlamış..benim kız emzik ve biberon almadı..emiyo mama corba falan da bir iki kaşık alır sonra bırakır. kadın diyoki hiçbir şey yediremedim neler neler yaptım bir kaşık alıyo sonra yemiyo ağlıyo..emmek istediği için karnı da aç uyumamış ağlamış..kadın nerdeyse ben buna bakamam diyecekti..napacağımı şaşırdım 2. dönem okula başlıycam artık.bu hep böyle ağlıyacak mı..gittim beni gördü hemen gülüp kucağıma atıldı bakıcıya bağırıyo laf sayıyo resmen..içim yandı çok kötü oldum.biberonA alışsa belki daha rahat olur en azından emme isteğini giderir.nasıl alıştırcam biberona ara sıra deniyorum ama almıyo..offfff vicdan azabı çekiyorum resmen bunalıma girdim iyice..okuldayken aklım sürekli onda olacak..o ağlarken ben nasıl rahat ederim..

kızlar çok kötüyüm resmen bütün eklem yerlerim agrıyor akşam acile gittik iğne vuruldum agrı kesici antibiyotik verdi doktor emziriyorum içmeyeyim dedim ama çok sancım var gecen balık kızarttım camı açtım kızartırken demek üşüttüm bünyemde zayıftır hemen şifayı kaptım inşallah ahsene gecmez ahsen hanımı sallamaya bile takatim yok ama ısrarla uymadı babası salıyor halen üf gece ne yapacam bilmiyorum mamada yemedi karnı tok olsa hiç degilse belki az kalkardı başım çatlıyor sanki

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım, ev işi, çocukların bakımı derken kendimize hiç dikkat etmiyoruz. Öksürük filan varsa emzirirken maske kullan evi havalandır, ellerini yıkamaya dikkat et. Ben de kaç defa hastalandım hatırlarsan bir belim tutuldu bir grip oldum üstelik eşim seyahatteydi oğlumla o halde tek başıma ilgilendim ama Allah yine de güç veriyor onlara bakabilmemiz için. Acil şifalar dilerim

canım ben de senle aynı durumdayım..ben hamileliğimde de 9 ay evdeydim.riskli gebelik olduğu için dışarı çıktığım gün sayılıdır..öğretmenim aslında ama şimdiye kadar ücretsiz izin almıştım..zeynep de aynısı..yanından ayrılamam bi gezmeye falan gitsem insanları görür ağlar..artık evin içinde çıldırmak üzereyim bazen sinir krizi geçircek gibi oluyorum ağlıyo bana yapışıyo mutlu olmuyo bir de üstüne uymazsa dayanamıyorum artık hırpaladığım oluyo..benim annem de uzakta o da gelmez pek.burda hiç kimsem yok..kızım doğduğundan beri 2-3 saat birine bırakıp çıkıp gezdiğim yok..bir bugün okula gitmem gerekiyodu bakacak olan kadına bıraktım o da ağlamış ben gelene kadar..şimdi de içim sızlıyo keşke çalışmasaydım da onu buna mecbur bırakmasaydım diyorum..bugün boyunca içim içimi yedi.napıcam bilmiyorum.annem falan burda olsaydı ona bırakmak içimi rahatlatırdı.bugün eve gelince tutamadım kendimi ağladım zeynep de bana baktı ağladı yavrum

Zor bir durum gerçekten, bu saatten sonra biberona alışması zor benim oğlum alışamadı. Oğlum tok bile olsa 2 saat sonra 5 dk. bile olsa emmek ister huzursuzlanır. Okula başlamadan önce birkaç gün sen evdeyken bakıcı gelsin önce kadına biraz alışması lazım, yeni gördüğü bir kişiye anneleri yanlarındayken alışmaları daha kolay oluyor. Allah yardımcın olsun canım inşallah bu süreci kolay atlatırsınız. Havalar güzel olsaydı dışarıda gezmek de rahatlatırdı evde sürekli seni arayacak tabi, şu kış bitse artık

yaza bende çalışıcam ve şimdiden huzursuzlanıyorum benım oğlum okadarda bana yapışık değil ama kvdeme güvenmıyorum eşini buyuttuğune göre torununuda büyütebilir dıye düşünebılırsınız tabı ama ınsan sadece karnının doyurulmasıyla buyumuyorki ona psikolojık olarak nasıl bakacak asıl takıldığım konu bu insan olarak hiç hoşlanmadığım yapıda bırı ve oğlumu onun buyutmesını asla ıstemıyorum çalışmasam kendım baksam bu seferde çalışmadığım için laf sokup duracak bılmıyorum ne olcak gunlerde hemen geçiyor yaz geldi bile nasıl yapçam bılmıyorum

Doğru söylüyorsun canım annene bırakınca için biraz daha rahat ederdi, aileden uzak yaşamak zor gerçekten. Aslında en sevilecek en güzel zamanları ama her zaman bir an önce büyüse diye dua edip duruyorum. İnşallah ikinizde bu duruma kolay alışırsınız, oğlum yeni yeni insanlara alışmaya başladı, önceleri kimsenin kucağına gitmiyordu ağlardı inşallah zeynep de alışır ama yalnız kalmayı sevmiyorlar tabiki, bugün biraz temizlik yapayım dedim stresle ne yaptığımı bile anlamadım sızlanmalarından 4 saat geçiyor uyutmaya çalışıyorum çok direniyor uykusunun geldiği çok belli ama uyuyamıyor nedenini anlamadım özellikle yanında bekliyorum uyumuyor yataktan kaldırınca susuyor hemen 2-3 defa da bu taktiğe alıştı çatlayana kadar ağlamaya başlıyor ben inat ediyorum önce almayacam diyorum sonra dayanamıyorum sonra hiçbirşey olmamış gibi oturuyor karşımda ben ise sinir küpü sonra da ona sinirlendiğim için üzülüp ağlıyorum çok masumlar

Herkesin bir sorunu var canım, benim de kayınvalideminde hoşlanmadığım yanları var mesela şunu yapma verme desem kafasının dikine göre hareket eder her şeyi kendi bilir yaşından dolayı kendini daha bilgili sanıyor şahsen ben oğluma bakmasını istemem. Tabiki çalışmak konusundaki seçim sana ait kendini nasıl huzurlu hissedeceksen öyle yap boşver onlar zaten hep söylenir hiç memnun edemezsin ki sanki onlar bizi çok memnun ediyorlar tabi kendi adıma konuşuyorum

ewt cnm çalışsamda memnun olmıycak çocuğumu bana düşman edicek bılıyorum sürekli benı eleştırır durur çocuğumun yanındada yapıcak bunu bılıyorum alıp çocuğumu gidesim geliyo kalsınlar ana oğul

evet canım zaman çok çabuk geçiyo..ben diyodum ki ben çalışmaya başlayınca zeynep nerdeyse 10 aylık olacak ama işte geçti zaman..kayınvalidemin bakması konusunda aynı şeyi düşünüyorum..benim söylediğimin tersini yapıyo gıcıklığıma sanki..daha küçükken kucakta gezdirme diyodum daha öyle dedğimin dakkasına kucağına alıp oda oda gezdiriyodu..kendi ağzında çiğnedği lokmayı verecek ben bakmasam..onu bi maharet sanıyo..evet onlar da çocuk yetiştirmiş ama bizim istediğimiz gibi olamaz..doğumdan önce torunumu kreşe bakıcıya vermem diyodu..kararı benim yerime veriyo düşün..neyseki liseye giden bi kızı olduğu için gelemedi..bize 40 dk uzaklıkta bi ilçedeler.kızı olmasa dünden razı gelip kalmaya.ilk doğum yaptığımda 1 ay falan onlarda kalmıştık stresten ölecektim..

ne kadar oldu bebeğin canım,çalışmıyo da olsan her gün bir kaç saat bakıcıyla bırak kızını ona alışsın,ek gıdalara ağırlık vermeye başla,yoğurt çorba falan en azından,ya da severse muhallebi,meyve vs,öğretmensen (ben de öğretmenim ) programın nispeten rahat olacaktır,,sen yokken başka bi şeyler yiyebilirse iyi olur,ben de 6 aylıkken başladım çalışmaya,annem ve kayınvalidemler dönüşümlü bakıyo,ama ben 2-3 aylıkken bile emzirip bir iki saat çarşıya ya da kayınvalidemin evinin yakınında alışveriş merkezi var oraya gidiyodum başkalarına alışsın diye,çok şükür yabancılık çekmedi ben çalışmaya başlayınca,ek gıdaya da alıştırmıştım baya,yani yoğurt ve kahvaltısını yiyordu az da olsa,sağdığım sütü bırakıyodum falan ama senin 8-9 aylık vardır bebeğin, alışırsa biraz biraz rayına oturur her şey,bakıcıyla daha önce yalnız kalmış mıydı?yoksa ilk günü müydü?

9aylik oldu canım ama bana çok bağlı. Ek gidaya ilk gectigimde her seyi yiyodu ama uzun zamandir bisey yemek istemiyor. Corba muhallebi meyve her sey çöpe gidiyor. Bir de bi huyu var yatmadan once emecek. Dun de uyku vakti gelince uuyut demiştim kadina bişey yemedigi icin uyumamis bir de memeyi aramış aglamis. Bugün yine biberon denedim yok ağzına deyince bile ağlıyor. Kadinla daha önce ben varken birlikte olmuştu. Dun ilknkez bas basa kaldilar. Ders Programı biraz daha iyi ayarlanmaya calisacak ama sonucta 4-5 saat bensiz kalmasi lazım. Napacam bilmiyorum. Gecd boyunca düşündüm. Alisir mi acaba. Bugun meme vermedim gelmis göğsümu cekistirip agliyo yine emzirmedim kucağıma geldi göğsüme yatip uyudu. Agladim ben de öyle görünce.

ahh...ahh.. yaramı deştiniz kızlar.. bende çalışmaya başlayınca mecburen kayınvalidem bakıyo çocuğa, herşeyin en dogrusunu bilir kendisi!!! ben bunu böyle yap anne desem tam tersini yapar....sürekli kendisini benimle kıyaslar, oğlum ben eve gelince mutlu olur çırpınır, kayınvalidem " ben eve gelince de bana da aynen böyle yapıyo " der, doğumum da bile herkese kendi doğumunu anlatıp durdu yaa,
ama mecburen katlanıyo insan, sonuçta torunu herkesten daha iyi bakar diye düşünmek istiyorum.

Canım zor bir durum bende işe başlıyacağım zaman çok dert ettim kendime benim kızım bana çok düşkün değil ama ağlama krizleri çok allahım 4 ay boyunca hiiç susmadan ağladı geceleri uyuyamazdım düşünmekten benimkine eltim baktı kaynanamda yardımcı oldu sağ olsun mecbur çalışacağız. Bende diyorum çalışmasaydım çocuğum bana daha çok bağlı olurdu zaten emmedi ona göre diğer insanlardan hiç farkım yok ama uyumlu bir bebek hiç kimselere yabancılık duymaz herkeste durur ben buna çok üzülüyordum ama sürekli arkamdan ağlamasından iyi diye düşünüyorum.

Canım kızımda emzik almadı başlarda sonra birisi bakkal emziği önerdi onu cookk diye aldı gerçi ben bir ay önce bıraktırdım.. Ama gerçekten ağlayan bebeklerde işe yarıyor pekmez falan da sürebilirsin biberon a allah yardımcın olsun...

Allahım yaaaa varmı böyle insanlar bu zamanda canım sen eşinle konuş sana uygun olan neyse onu yap konuşur konuşur durur yada 2 laf söyle tıka sın ağzını
istemedeğin bir insanın çocuğuna bakması kadar kötü bir şey yok. Benim kızıma eltim bakıyordu ve 4 4 lük bakıyordu rahatsızlandı kaynanamda dediki ben bakarım kusura bakma anne sizin ev yol geçen hanı gibi gelen giden belli değil dedim ve düşün diğer eltimde onunla aynı evde 4 çocuğu var en küçüğü duru dan 6 ay büyük düşünebiliyormusun manzarayı :) eğer benim evimde bakarsan gel buyur yoksa olmaz dedim biraz üzüldü ama ne yapyım çocuğum söz konusu olunca hiçkimseyi takmam kafama ve ben kayınvalidemi severim çok iyi bir insan. SEn ona göre değil çocuğuna uygun olan neyse onu yap bence..

Geçmiş olsun canım nasıl oldun ????

Allah annemden razı olsun benim annemde pek onaylamdı benim evliliğimi ama desteğini hiçbir zaman esirgemedi benim babamda vefat etti nişanlı abim var evde onu bırakıp geldi bende kalıyor yoksa mahfolmuştum bu havada duru yu getirip götürmek ölüm olacaktı zavallı abim de ortalık malı gibi bir ablamda bir bende sağolsunlar ne deyimkiii haklarını ödiyememm..

Kızlar bu nasıl bir bebek ya dün eve tedaş tan adm gelmiş fatura için duru yu görmüş bizim kız adama öpücükler atmaya başlamış demişki teyze sevebilirmiyim biraz kucağına almış kızıda duru gibiymiş hadi gidelim demiş neneye baybay yap bizimki anneme baybay yapmış öpücük atmış ve adamın boynuna sarılmış gülsemmi ağlasammı bilmiyorum cadı kızım birde bana böyle davransa iyi olacakk....

Kızlar dün yine uykusuz bir gece geçirdik duru hanımın ağlama krizi tuttu bu aralar yine sıklaştı.. Annem aradı az önce çocuk dr u çıkmış tv de dinlemiş demişki gece huzursuz olan ve sürekli ağlayan bebeklerin yastıklarına lavanta çiçeği koyun mışıl mışıl uyur ve çiçeği kaynatım suyu evde gezdirince mikroplar da öluyormuş ben bugün alıp denicem işe yararsa tavsiye ederim....

Ya birde duru çok hareketli ben izlerken bile yoruluyorum ya dün yeminederimki yarım saat 1 dk durmadan odanın içinde dolaşıp durdu yürüme çabaları devam ediyor 10 defa düşşe 10 defa kalkıyor yoruldumda şöyle oturayım demiyor mama yerken bile sürekli hareket halinde babası kılıklı sizlerde durumlar nasıll..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…