2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

meyveleri püre yapıp az şeker koy yada yiyorsa pekmez:)
o zaman tatlı diye seviyor

günaydın ve iyi kandilelr,

kızlar siz bebişlerinize anans ve kivi evrmeye başladınız mı?
bizim dr tropikal meyve asitli portakal mandalşina verme 9 ayına kadar demişti
ancak elmadan bıktı kızım bende ananas vermeye başladım bikaç gündür
birde bu aralar sebze çorbasını beğenmiyoruz onun yerine unlu çorbalar,tarhana filan daha ağırlıklı veriyorum haftaya tekarar başlıcam sebzelere

Son düzenleme:

bizimkide öyle altını bağlrken savaş veriyoruz eline hemen pişik kremi oyuncak tutuşturuyorum ona bakarken saniyeler içinde bağlıyorum.
sanırım oyun yapıyorlar:)
bir de gelişim açısında saklambaç oynayın bebişlerinizle.azıcık görünün kaçın bırakın sizi bulsun

Patatesi nasıl yaptın ??

kızlar çorbaların içine ekmek vs. ekliyormuusnuz?

Evet ekliyorum..

meyveleri püre yapıp az şeker koy yada yiyorsa pekmez:)
o zaman tatlı diye seviyor

Canım püre şeklinde kesinlikle yemiyor eline veriyoruz ama 2 defa boğazına kaçtı bugün meyve filesi var ondan alacam..

Sanada iyi kandiller canım. Valla ben artık ayrı yapmıyorum evde ne pişiyorsa ondan yediriyorum az tuzlu ....

Kızlar bügün kendimden nefret ediyorum vicdanım da hiç rahat değil nasıl oldu bilmiyorum oğlumun uyuyacağı zaman yaptığı huysuzlukları artık hepiniz biliyorsunuzdur uykusu gelse yorgunluk belirtileri gösterse bile yatağa koyduğum an bütün uyku kaçıyor ve bir süre sonra çığlıkla ağlamaya başlıyor bunu yeni öğrenmiş yaklaşık 1 aya yakın her uyku saati benim için kabus uyutmasam da yorgunluktan huysuzlaşıyor hiçbirşey yapmak istemiyor sabahın 7.30 da uyanmışız zaten gece de 6-7 defa kalkıyor uyku nedir bilmez oldum eve hapsolmuşuz, üstüne uykusu geldi huzursuzlandı gözlerini ovuşturup esniyor kulaklarını çekiyor filan aldım emzir salla filan mayışmış tam yatağa koydum hemen ters dönüp oynamaya başladı sonra ağlamaya çığlık atmaya benim de sinirlerim çok bozulmuştu bu uyutma sıkıntısından sıkıldım hem gittim çocuğa çok kötü bağırdım hem de ellerine vurdum çok şiddetli değil ama sonuçta şaka ya da oyun değildi sonra yataktan kaldırınca da sert bir hareket yapmamak için kendimi çok sıktım sonra da başladım ağlamaya, yazık hem ona acıyorum hem kendime, savunmasız bir bebeğe yaptıklarıma bakın, hem de annem gibi bir anne olmayacağım demiştim, annem çocukken çok döverdi bizi,o yine çocukken dövmüş daha oğlum bebek, vicdanım hiç rahat değil umarım oğlum bana küsmemiştir onu çok seviyorum hatta herkesten korumaya çalıştım bu zamana kadar gözüm hep üstünde ama ben nasıl bunu yaptım bilmiyorum. Anneme yalvarıyorum gel biraz yanımda kal, senden hiçbir beklentim yok sadece yalnızlık bunalttı beni diyorum ama o da sen gel diyor ben de kendi evimde daha rahatım, şimdi yanına gitsem kardeşim sigara içiyor ve ayakkabılarıyla halılarda yürür onu uyarıp sinirlerim bozulacağına evimde daha rahat ederim.
Bu arada Herkesin kandilini kutlarım, Allah herkesin gönlüne göre versin

canım senanında dişi çıkıyor bu aralar o yüzden aynen ne gece uyuyor,uyuturken hopluyor zıplıyor,gece çok kalkıyor filan
akşam olupta uyutma saatimiz gelince beni sıkıntı basıyor bi uyutsam diye bakıyorum
geçenlerde bizimde öyle çok sinirlendir beni zor tutum kendimi
ellerine aynen azıcık vurdum ama şakayla karışık
bu yüzden hiç kendini suçlama bir daha yapmıcam de başka şeylere vur :)
ama sıkıntıları var ondan böyle olduğunu kabul ettim çünkü birkaçgündür gayet iyiyiz yemek yerken uyurken :)

ben diyetteyim eşimde bu aralar yoğun çalışıyor evde yemek yaptırmıyorum bakıcıya:)
o yüzden senaya özel yapılıyor hala yemekler:)
şu meyve filelerinden arkadaş aldı bebeişi sapını ağzına sokuyormuş file kısmıyla ilgilenmiyormuş:)

Son düzenleme:
Asında sadece ağlaması değil genel olarak ben çok yoruldum bunaldım, sen ne güzel çalışıyormuşsun eminim özlüyorsundur ama akşama kavuşuyorsunuz, en azından dışarıda işte bir sosyal ortama giriyorsun ben ise bütün gün aynı şeyler ve üstüne huysuzluk yapınca ağlayınca sinirlerim iyice bozuluyor kendime hiç vakit ayıramaz oldum temizlik bile yapamıyorum tek kalmayı hiç istemez bir de hafta da bir gün yarım gün eve temizlikçi çağırıyordum günlük temizlik ütü yapıyordu öyle yüzeysel olarak yine beni çok rahatlatıyordu kadın şimdi aylıkçı bir yere başladı ben öyle kalakaldım sanırım bunlara da sıkıldım bugün de patladım

Aynen dediğin gibi canım file ve içindeki meyve umurunda olmadı ancak tutma sapını kemirip duruyor yani diş kaşıyıcı gibi

eğer destek alableceğin biri varsa bebeği zaman zaman bırak hem o alışsın hem de sen rahatla..
benim ailem yok burda,kv de ben bakamam diyor ama eşimin dayısı var onun eşi çok istiyor bakmak
yarım da olsa ona baktırıyorum haftasonları..hem onun bebeği olmamış o mutlu oluyor hem de ben rahatlıyorum eşimle vakit geçiriyoruz

ara ara olur öyle,sonuçta bizim de bi sabır noktamız oluyor,ben hep aklıma ya bir özrü olsaydı ya ciddi bi hastalığı olsaydı napardım diye düşünüyorum sabrım taşmak üzereyken ve sakinleştiriyorum kendimi,yoksa daha sabrımızı çok zorlayacaklar.Ben annenin tavrına takıldım,1 hafta bile gelip kalamıyor mu annen?Sonuçta kendi evi tabi daha rahattır ama sonuçta sana yardıma gelicek,1 haftacık rahatsız oluversin nolcak ki?Yanlış anlama sakın,sadece annene şaşırdım biraz,seni öyle bunalmış görünce iki eli kanda olsa bi kaç gün nefes alsın diye koşturup gelmesi gerekirdi eğer ciddi bir rahatsızlık ya da neden yoksa bence.Yani ben kendi annemi düşününce biraz değişik geldi annenin bakış açısı.sonuçta biraz destek veren oldu mu inan daha kolay oluyor bebek bakımı,bir kaç saat bile alsalar başından,kendini dinler nefes alırsın

Canım o kadar kafana takma böyle şeyler ister istemez oluyor sabrımız taşıyor. Geçen gün duru yu ayağımda sallıyorum uyusun diye iş yerinde yorulmuşum zaten bel fıtığım var canım yanıyor , bir direniyor bir çığlık atıyor sinirlerim bozuldu gecenin 2 si yüksek sesle yat uyu uyuu artık diye bağırdım annemde belki açtır dedi ve mama yedireli 1 saat anca olmuştur neyse yaptım geldim çocuk biberonu ağzına almasıyla uyuması bir oldu bende bütün gün onu düşündüm nasıl bir anneyim diye onları gözümüzden sakınıyoruz ama oluyor böyle şeyler sıkma canını arsız ve ağlayan çocuk çok zor inan çevremdeki insanların çoğunun bebekleri akkıllı benimkine bakıyorum cazgırr,, huysuzz allah sabır versin bize.... Seninde kandilin kutlu olsun .. AMİNN

Ne yapacağımızı şaşırdık vallaa bir deyim bakimm..

bende ayn şekilde yapıyorum evde ben veriyorsam eğer:)
bu arada sizin 2. bebiş mi ahsenn..
evet canım 8 yaşında bir kızım daha var

canım çok bunaldın sen insanız sonuçta sen tüm sorumlulugu tek başına yüklenmeye çalışıyorsun eşininmde iş saatleri yogun heralde benim eşim gibi bazen bende çok bunalıyorum ama benim daraldıgımda yakınlarda birileri oluyor ama ben pek bırakamıyorum ahseni çok özlüyorum oda bana çok bagımlıydı sanki bu aralar çok okadar kalmadı dün nerdeyse 1 saat salladım 10 dakika bile uyumadı birde kalkmış ben kaşlarımı çatım kızgın bakıyorum anladı kızdıgımı bana öpüçük veriyor o an tüm sinirim gecti migi arkadaşın dedigi gibi saglıklı lar çok şükür ben unutsamda eşim çok hatırlatır ne kadar şükretsek azdır

bu arda hayırlı kandiler allah yavrularımıza hayırlı uyku ve hayırlı iştahlar versin öpüldünüz

Annem pek evliliğimi onaylamamıştı canım, özellikle de evlenip istanbula yerleşmemi onaylamadı her ne zaman çağırsam, bana evlenmeden önce söylediklerini tekrar ediyor o zamanlar kızım ben öyle gelip gidemem iyi düşün taşın demişti, yoksa maddi manevi yardımı oluyor tabi ama yanımda olması tabiki ayrı bir destek verecek bana 4 ay oldu görmeyeli yani aslında bir sorumluluğu da yok babam hayatta değil erkek kardeşim de zaten yetişkin bir insan aslında istese gelebilir en azından bana da değişiklik olurdu hem de biraz dışarı çıkardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…