Canım inşallah geçici bir süreçtir zaten gece çok fazla kalkıyor ona razıyım önceleri akşam yatırırken çok direniyor ve ağlardı şimdi 5-6 gündür gündüz yatırırken çok ağlıyor normalde 2 defa gündüz uyurdu zaten en fazla 1 saat civarı sürerdi, 4 gündür gündüz zorla yatırmaya çalıştım ama bugün çok ağladı geri kalkmaya çalışıyor yatmıyor ağlayıp duruyor ve hiç uykusu da gelmiş gibi görünmüyordu ve tam 7 saat uyumadı aslında hergün aynı şeyleri yapıyoruz neden düzeni bozuldu anlamadım genelde uyuma saatlerimiz aynıydı kendi çok direnmeye başladı ben de ağlamasına dayanamadığından onu birkaç defa kaldırdım alıştı sanırım. Bu son 2 aya yakın uyumaya direniş gösteriyor ondan önce dediğin gibi uyku vakti olduğunu anlıyordu, inşallah şu dişlleri çıkar da o rahatlar ben deselamlar
benimde 7 nisan doğumlu bi oğlu var ve evet bizde aynı sorunları şiddetli şekilde yaşıyoruz. ama teselli bulduğum ya da bulmak istediğim tek nokta bebeklerimizin diş çıkarma döneminde bu sıkıntıları çok sık yaşadığı ve geçici olduğu (inşşşaalllah)
Bir yerde okumuştum bebeklerin bu dönemde uykuya direnme, özellikle geceleri çığlık atarak uyanma nöbetleri, iştahsızlık, huysuzluk gibi sıkıntıları çok oluyormuş. Yapmamız gereken sanırım çok daha fazla sabırlı olmak (nasıl mümkün olacaksa tabi) ben ne olursa olsun gündüz uykularını 2-3 defa yaptırmaya çalışıyorum çünkü farkettim ki(benim oğlumda özellikle) biraz ısrar edince uyuması için, direnci kırılıyor sanki sonunda..ama rutinlerimiz var öncelikle uyku için, o da anlıyo uyku vaktinin geldiğini, Tracy hogg un kitabında okuduğum bi cümle herzaman hoşuma gitmiştir; "bebekler rutini sever..." Allah uykusuz annelere sabır ve uyku, bebeklerine ise bol bol uyku nasip etsin inş..
mirayda öyle ya 4 saat arayla anca uyuyo gecede kaç kere kalkıyoruz belli değil ne zaman düzene gircez pfKızlar, benim oğlumun uyku aralığı 4 saate çıktı mesela sabah 7.30 da uyanıyorsa 11.30 da ancak zorla ağlayarak uyuyor yoruldum ya bu uyutma kabusundan sanki günde 2 defa uyumak istemiyor sizce günde tek uyumak için daha çok küçük mü 4 mayısta 9 aylık olacak. Geçen ay böyle yapmıştı sonra kendiliğinden düzelmişti 2,5-3 saat içine uyuyordu şimdi 4 saati geçiyor yine zorla uyutuyorum hiç uykusu gelmiyor yani hiç belirti yok önceden özellikle sabahları esner, gözlerini kaşırdı...böyle 11.30 da uyuyunca öğleden sonraki uykusu çok geç oluyor ya bu çocuk neden böyle oldu bu kadar kötü değildi aklım diyor boşver hiç uyutma ama dinlenmese huysuzlaşacak ve o uyanıkken hiçbir iş yapamıyorum gece deliksiz uyusa o da yok en az 5-6 defa kalkacak sabahın da 7-8 inden uyanacak zaten her gece uyutma kabusumuz vardı şimdi gündüzde başladı. Normal ağlamadan şöyle 20-30 dk da uykuya dalsa günde 2 defa gece de rahat yatsa başka birşey istemeycem bütün gün zaten yanında oturuyorum kendime yemek yapamıyorum bazen ancak ona yapıyorum uykusuzluk zaten var. Büyüdükçe uykuları uzayıp kendi kendilerine uyuyacaklarına daha kötü oldu. Allahım sen bana sabır ver son günlerde yaşadığımız tek farklı şey bir iki gün dişlerinden dolayı huysuzdu bir de geçen hafta ablam 2 günlüğüne biz de kalmıştı bunlar etkiler mi? Bir de bebeklerde istisna durumu yokmuş ağladı mı bir defa yataktan kaldır hemen öğrenip uyguluyorlarmış peki o zaman iyi olan düzenli şeyleri niye hemen öğrenmiyorlar
Kizlar selam.benim kizda hasta oldu.aksam isten geldim bakicidan alim dedim baktim burnu salya sumuk.ya benden yada amcasi gelmisti ondan bulasti.bitiyo tekrar basliyo ya kabus gibi.yine uykusuz geceler basliyo.esimde yolda kalmis kardan kapanmis yollar.tek basima kafayi yemem ins bu gece.bide yarin misafir var hic bisi yapamadim elayla.sabah yaparim dedim esim gelir dusuncesiyle oda yok.napcami sasirdim ya..
Bence ondandır canım. Bugün biz de taksiden inince kusacak gibi oldu sonra düzeldi.sağol canım bizde araba mı tuttu acaba diye düşündük bidaha kusmadı çok şükür:26:
Canım çok geçmiş olsun. Kendini suçlama ne kadar da sakınsak kaçamayız dayanamayız ki.kızlar ahsene de bulaştırdım hastalıgımı
çok kötü ateşlendi gece sabah doktora götürdük 6 tane iğne bir çanta ilaç la eve döndük zaten bana çok düşkündü iyice yapıştı resmen yepışık yaşıyoruz bende tam düzelmedim dinlemedimki birde ahsene çok üzüldüm kızlarya bir çocuga bakamıyorum bu kaçıncı oldu uf kendimi bıraktım ahsenle ilgilenmekten çok halsizim bu kış bir bitsesabahtan beri yarım kase çorbayla duruyor zorlamıyorum içim açıyor ya saradı soldu benim yüzümden o kadarda dikat etim ama
Size de geçmiş olsun canım. Kendini yorma kızınla ilgilen başçavuş da gelse senin bebeğin var bir de hasta. Kimse kusuruna bakamaz canım .Kizlar selam.benim kizda hasta oldu.aksam isten geldim bakicidan alim dedim baktim burnu salya sumuk.ya benden yada amcasi gelmisti ondan bulasti.bitiyo tekrar basliyo ya kabus gibi.yine uykusuz geceler basliyo.esimde yolda kalmis kardan kapanmis yollar.tek basima kafayi yemem ins bu gece.bide yarin misafir var hic bisi yapamadim elayla.sabah yaparim dedim esim gelir dusuncesiyle oda yok.napcami sasirdim ya..
hadi kendimiz hasta olunca bi şekilde oluyor ama bebeklerin zor ya bizde şükür yeni atlattık çoook geçmiş olsun ahsene en kısa zamanda atlatır inş. tabi sende , hem bozma moralini malesefki oluyor çok pis bişi bu gripkızlar ahsene de bulaştırdım hastalıgımı
çok kötü ateşlendi gece sabah doktora götürdük 6 tane iğne bir çanta ilaç la eve döndük zaten bana çok düşkündü iyice yapıştı resmen yepışık yaşıyoruz bende tam düzelmedim dinlemedimki birde ahsene çok üzüldüm kızlarya bir çocuga bakamıyorum bu kaçıncı oldu uf kendimi bıraktım ahsenle ilgilenmekten çok halsizim bu kış bir bitsesabahtan beri yarım kase çorbayla duruyor zorlamıyorum içim açıyor ya saradı soldu benim yüzümden o kadarda dikat etim ama
çok geçmiş olsun cnm bu salya sümük olayıda ayrı gıcık bişey,misafirde çay içsin sadece fırsatın olursa al hazır bişiler afiyet olsun sıkma canını hiçKizlar selam.benim kizda hasta oldu.aksam isten geldim bakicidan alim dedim baktim burnu salya sumuk.ya benden yada amcasi gelmisti ondan bulasti.bitiyo tekrar basliyo ya kabus gibi.yine uykusuz geceler basliyo.esimde yolda kalmis kardan kapanmis yollar.tek basima kafayi yemem ins bu gece.bide yarin misafir var hic bisi yapamadim elayla.sabah yaparim dedim esim gelir dusuncesiyle oda yok.napcami sasirdim ya..
Aman dur canım onlardan hiç bahsetme, o 2-3 çocuklu anneleri düşünüyorum ya çok sabırlı ya da vurdumduymazlar, bazen çevremde karşılaşıyorum annesiyle zıtlaşan herşey hayır diyen çocukları görüyorum anneye bakıyorum çok sakin takmıyor bile çocuğu takıp üstüne gidince sanırım daha ters tepki veriyorlarkızlar buradaki forumlarda çocuğumu büyütürken alt başlığındaki konulara takılıyorum da bu aralar,2 yaş sendromu,3 yaş sendromu diye gidiyo çocukların huysuzlukarı çeşitlenerek ve de katlanarak,sanki bunlar iyi günlerimiz gibi geldi banazamanınız olursa 2-3 yaında çocukları olan annelerin derttlerine bi bakın,kendimi hazırlıyom ben şimdiden
Çok tatlı uyuyor maşallah, bizimki dönmeyi aktif olarak bu ay öğrendiğinden artık hep yan yatıyorEki Görüntüle 617017 kızlar benım oğlanın uyurkenki keyfıne baksanıza
Çok tatlı uyuyor maşallah, bizimki dönmeyi aktif olarak bu ay öğrendiğinden artık hep yan yatıyor
günaydın kızlar biz ailecek dökülüüyoruz
hiç iyileşen yok ahsenin igneleri devam ediyor ama pekbir gelişme yok bende düzelmedim
sürünüyoruz
hiç iyileşen yok ahsenin igneleri devam ediyor ama pekbir gelişme yok bende düzelmedim
sürünüyoruz
sürünüyoruz
Eki Görüntüle 617017 kızlar benım oğlanın uyurkenki keyfıne baksanıza
Kizlar selam.benim kizda hasta oldu.aksam isten geldim bakicidan alim dedim baktim burnu salya sumuk.ya benden yada amcasi gelmisti ondan bulasti.bitiyo tekrar basliyo ya kabus gibi.yine uykusuz geceler basliyo.esimde yolda kalmis kardan kapanmis yollar.tek basima kafayi yemem ins bu gece.bide yarin misafir var hic bisi yapamadim elayla.sabah yaparim dedim esim gelir dusuncesiyle oda yok.napcami sasirdim ya..
Canım şu 5 güne kadar mutlaka günde 2 defa uyurdu kendisi huysuzlanırdı duramazdı, ağlardı emzirirken mayışır sonra uyurdu ben hiç zorlamadım ama birkaç gündür uyuması için biraz zorladım olmayınca kendi haline bıraktım öğlen saat 12 den akşam şu an 6 oldu uyumuyor arada huysuzluk yaptığı zamanlar oldu birkaç defa denedim uyumuyor hala da uyumadı ne olduğunu ben de anlamadım gece uykumuz berbattı bari 2-3 saat gündüz uykusu vardı o da gitti
Teşekkür ederim canlarım, iyileştim artık az biraz boğazımda takılma oluyor yemek yerken o kadar. Dün tv'de izledim çocuk doktoru boğaz enfeksiyonu olan boğazı şişene sıcak şeyler vermeyin diyordu. Aksine soğuk buhar öneriyor. İlla makine lazım değil buzluğu açın biraz nefes alın faydasını görürsünüz dedi. Boğazı ağrıyan çocuklar kışın hastaneye gelene kadar öksürükleri kesiliyor çünkü dışarıda soğuk havayı soludukları için diye anlattı.
Size de geçmiş olsun canım. Arabada çok sallandı da o yüzden araba mı tuttu acaba?
Canım bal bir yaşından küçüklerde zehirlenmeye yol açabiliyor. Vermeni tavsiye etmem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?