2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Sağol canım, ya ben bizim dr a güveniyorum aslında çünkü duru da 6. ayına gelene kadar hırıltı vardı bu yüzden kaç defa götürdüm kadın ısrarla birşeyi yok bu bebeklerde olan şeyler dedi nettende araştırdım gerçekten öyleymiş ama kış geldi dert başladı ve bugüne kadar kesinlikle antibyotik vermedi verdide ateşi yükselirse dedi çok fazla ilaç kullandırtmıyor hayırlısı bakalım. Hayır kan tahlili yapmadı.

Cemre nasıl nasıl bir tedavi uyguluyorsu ?? dr dan memnun kalmamıştın..

cemrenin de 4. aydan sonra hırıltısı oluyodu ara ara bizim doktor da önemli değil dedi, ilk hastalığımız bu bronşiyolit, antibiyotik peditus, ventolin buhar içine karıştırılan bi ilaç daha verdi ama hiçbir ilaç kullanmadım, sadece sürekli serumfizyolojikle burnunu yıkıyorum, odasını günde 2 kez havalandırıp uyurken küçük tüpte sıcak buhar yapıyorum gece yatarken yatağının altına yastık koyyuyorum yükseltiyorum kafasını, başucuna da 2 damla cold mix damlatıyorum rahat nefes alması için okaliptus yağı, her öksürdüğünde de ılık limonlu su veriyorum dün azıcık ateşi çıktı ama düşürücü vermedim, hırıltısı yok denecek kadar azaldı burnu da az akıyor artık, ateşini sürekli ölçüyorum 38 i geçerde antibiyotik gerekirmiş, pazartesi kontrole götüreceğim ilaçları kullanmadığımı söylemeyeceğim tabiki, düzeldiyse ne mutlu bana ama düzelmediyse bakcaz artık başka çarelere..

cold mix damlayı doktorunuzmu önerdi canım
birde nerden temin ettiniz netenmi eczanedenmi

kızlar mehaba bız salı gunu kızamık aşısını olduk cok kararsızdımama doktoruma guvenıyordumbebegıme baktı kaldırabılır vuralım dedı..coksukur mızmızlık bıle olmadı ates hıc olmadı sankı vurulmadık yanı..sukur bunuda boyle atlattık yasına kadar aşı yok..buarada emırhan ılk trasını da pazar gunu oldu ve cok rahatladı gozune ve kulagına gıren saclarından kurtuldu..şekıl oldu sıpam..buarada tartıldık 12kılo olmusuz ama hıc gostermıyor..eltımın ogluda aynı kılo ama sanırsın 15 kılo..dr boyunun uzun oldugunu soyluyor.. bakın bı teyzelerı ogluma yakısıklıolmusmu

annesi delikanlı olmuş bu
ne çabuk büyüdüler maşallah

beloved canım soyle bı yazdıklarını okudum tam durumunuzu bılmıyorumama bronsıyolıt cok tehlıkelı bır hastalıktır asla bronsıtle karıstırılmamamlı..ben buyuk oglumu bu hastalıgın teshısı ve tedavısı gec yapıldıgından kaybedecektım nerdeyse...7 aylıktı zaten 6 ay ve 2 yas arası cocuklarda kıs ve ılkbahar mevsımınde hortlayan bır hastalık.ben cok arastırdım sonradan bıraz fıkır sahıbıyım canm..ılaclarını sakın ıhgmal etme 1 aylık guzel bır bakım ve ılaclalrla atlatabılecegın durumu zorlastırrısın..sonra allah korusun hastanede damardan antıbıyotık damardan ventolın vermek zorunda kalınır yavrundan ayrı kalırsın allah korusun cnm..bronsıt bronsların yanı hava kesecıklerının balgamla tıkanmasıyken bronsıyolıt brons ve akcıgerlerın ılktıhaplanması demek yanı bu ılaca ıhtıyac dduyduran bır hastalık.burdan tum annelere tek tavsıyem ne olursa olsun cocuk hastanesıne gıdılmesıdır.ozel bıle olsa dıger hastaneler cocuk arastırma hastanelerının asla yerını tutmazz.bu benım nacızane fıkrım 3 cocuk annesı olarak tecrubelerımı szıle paylamak ıstedım canlarım...

ahsennım umarım ahsen duzelmıstır bıraz ....sagol canım buyuduler valla ama ben hala ınanamıyorumtutunuo kalkmaktan baska bısey yapmıyor emır kalkıp ellerını bırakıyor adım atıp pat dusuyor 1 aya kalmayacak galıba yurumesı..allah hepsını korusun kazasız belasız buyutmek nasıp etsın kuzularımızı

çokşükür canım daha iyiyiz
ahsende ayakta duruyor kısa süreli desteksiz ama adım atmıyor gel dedigimizde elleriyle üzerimize atlıyor
bizim kilomuz daha 8500 olmadı küsürlerdeyiz maşallah emire

kıloyu cok fazla dert etme hayatım..hastalık falan derken ıstahsızlık bır sure duzen oturmaz olur oyle seyler cocuktur nıhayetınde..onemlı bır rahatsızlıkları olmasında ha bıde dr boyu uzun olsunda neyapacaksınız kılolu olmasın dıyor..cokda dogru kılo alıp verıyoruz da boyumuzu bır santım uzatabılıyormuyuz cok sıkıntı yapma kendıne canım...

cnm elazığda meshur karı koca kadın dogum doktoru varmıs senın bılgın varmı...erkek olan burda calısıyor esıde elazıgdaymıss cok basarılıymıs dalında bu doktorlar adamın adı necatı kaya karısınınkını bılmıyorum

Son düzenleme:

evet canım tanıyorum fatma kaya
2 kızmdada ona gitim çok memnundum
necati beyde kayınvalidemin elazıgdayken doktoruydu

ama ben dogumu başka hastanede yaptım o yüzden dogumuma başka doktor yaptı
fatma hanımın ozaman çalıştıgı hastane bize hem uzak hemde pek hijyen gelmedigi için
benim dogumumu ebru çelik kavak yaptı

benım doktorumda necatı kaya da ondan sordum cnm
burada cok unludur kendılerı de bırde sana sorayım dedım

benım doktorumda necatı kaya da ondan sordum cnm
burada cok unludur kendılerı de bırde sana sorayım dedım

elazıgdada dogum hastanesinin başhekimiydi
sonra gitti karısı burda tek yaşıyor ogularıyla
halamın kızının karşı komşusu
şevvalde fatma hanım yaptı sezaryanımı
ahsende nasıp degilmiş son ay başka doktora gectik

kızlar ya kızıma noldu bılmıyorum dun de yazmısıyım uykusu sıkıntısızdı bugune kadar ne gece ne gunduz benı uzmedı ama bu bır haftadır ınanın hıc uyumuyoruz sureklı soylenıyo uykusunda ve sankı uyuyan o degıl bırden pat dıe acıyo gozlerını dun tam 18 kez kalktı 10 dakıkada 1 ben hıc uyumadım yanı tam 1 haftadır aptal oldum gunduz cde yarım saat uyur uyanır ondan once gunduz 3 saat aksam 11de bı yatardı 10a kadar kalkmazdı bıle ya da su ıcer uyurdu kırk yılda bır ve ben poposuna pıspıs yapardım dalardı sımdı besıkten yatagına koyamıyom hemen uyanıyo haftasonu kntrol var cok yoruldum daha 1 haftadır 3 4 kez kalksa amenna bu ne ınanın 18 ya butun gece oturubca ınsan sayıyor

canım eskiden ahsende öyleydi biyere giderken rezil ederdi şimdi kucagımda sesi çıkmıyor ama oto koltugunu hiç sevmedi
gecen alışveriş merkezine gittik çok eglendi herkese bagırıp kendine baktırtıyor müzik le dans eti
inşallah canım eve taşındıgım dönemde malatyaya gelip eksiklerimi tamamlamak istiyorum nasip olursa
inşallah ozaman buluşuruz sizide elazığa beklerim

canım dişten ola bilir birde gecen bi arkadaş söylemişti rüya görüyorlarmış bu aylarda dönemsel oluyormuş
gündüz bizim uykularımız uzun zamndır yarım saati gecmez geçtigindede ben zaten tedirgin olurum bişeyimi vardiye
allah yardımcı olsun çok zor ahsende öyle bende yatıp kalk sersem oluyorum diye yanıma aldım
şimdide alıştı sepetinde uymuyor 1 haftadır sepete alıştırmaya çalışıyorum gece bende nerdeyse hiç uyumuyorum ama inat ettim almıyacam yanıma diye
bakalım hangimiz kazanıcaz

ınsallah canım ya bı duzlseler daha bır haftadır mahfoldum esıme de sınır oluyorum cok yogun calısıyo tamam ama cocuk gozunu acar acmaz otekı odaya kacıyo uykuyo bı de bana dıyo ırmak nasıldı dun ne guldum ona dıyo ben de bagırdım ben hıc gulmedım dıe uyuyo 8 saat guler tabı

öncelikle maşallah oğluşuna çok yakışıklı olmuş boyu uzun o yüzden kiloyu göstermiyo benim kızda 11 kilo ama oda boy var göstermiyo,

bu hastalık konusunda canım çok çok araştırdım, ve kafama göre uygulamıyorum inan, netten çocuk doktoruyla uzun uzadıya yazıştım, kesinlikle ilaç vermemem konusunda beni ikna etti, yani yazdıklarım doktorun görüşleri, içim rahat değil tabiki yinede ikilemdeyim ama durumumuz şimdilik iyi... bronşiolit virütik bir hastalıktır antibiyotik kullanılmaz, bunu her yerden okudum, hem netteki doktor hemde kendi doktorumuz bunu söyledi, ama kendi doktorumuz önlem olarak antibiyotik vermiş yani bu esnada vücuda başka bir bakteri girerse hastalık ilerlemesin diye ancak şu an öyle bir belirti olmadığından antibiyotik kullanmadım zira ateşi çok yükselirse başlamam gerekiyor demosun doktoruda aynı şeyi söylemiş şimdi neden kullanayım antibiyotik dedim, peditus adlı ilaç soğuk algınlığı ilacıdır burun akıntısı ve öksürüğü baskılar, ama tedavi etmez, eğer vücudundaki dirençli bir virüsse ilaçtan etkilenmeyip ciğerlere yayılmaya devam eder, vücutta öksürük ve burun akıntısı da kesildiği için (öksürük ve burun akıntısı vücudun mikrop uzaklaştırma çalışmasıdır dosttur) bir kaç hafta sonra daha ağır olarak geri dönüş yapar, ventolin ve diğer ilaç astım ilaçlarıdır bronşiyoliti tedavi etmez, bronşları genişleterek nefes rahatlığı sağlar ama öksürüğü kestiği için virüsler ciğerden yine atılmış olmaz..

kızım öksürüyor burnu akıyor ve ben bunu kesmeye çalışmadım çok zor günler geçirdik, şimdi daha iyi kontrole götürdüğümde iyileşme olmamışsa tabiki ilaç kullanmak zorundayım neticeyi sizlerle paylaşacağım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…