2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

canım emzirme var mı??

bende yeni oturuyorum öğleden sonra 4 30 da uyudu 5 te uyandı ve daha yeni uyudu, deli danalar gibi hareket etti bugün, sürekli tırmanma emekleme, zaten bronşiolit sürekli ter içinde sırtı buz gibi oldu değiştirmek zaten ölüm kaçıp duruyo iyice üşüyo, birde yeni bir huy uzanıp alamadığı bişeye yada başka odanın kapısına gidiyo ittiriyo açılmayınca öyle bir çığlık atıp ağlıyoki bi yerine bişey oldu zannediyorum, ağlayarak yaptırma huyu başladı.. sürekli elimi ayağımı yüzümü ısırıyo heralde diş kaşınıyo her yerim delik deşik.. ben de artık uyumak istiyorum 10 ayda mahvoldum yaşlandım..ağlama duvarı gibi oldu ama burası da olmasa içimi nereye dökerdim

ya kızlar bi kaza oldu az once itibariyle prez.'in azizligine ugradık hic olcak sey degil yaa elim ayagım bosaldı sanki yaa panik oldum cok kotuyum su ertesi gun haplaını arastırmak icin actım boyle bi durum yasayan var mı ya lutfen yazın neyapmalıyım ben simdi? isin kotu tarafı bii de emziriyorum ve de ayın 23unde adet gormustum sanırım hamile kalmak icinde en uygun donemdeyim dimi? bi siteide emziren annelerin kulanabilicegini soylemis ama ne kadar guvenilir bilmiyorum. yarın ilk isim eczaneye gidip su haplardan almak olucak umarım sakıncası olmaz ve umarım ise yarar yaa of cok uzgunum uyku muyku uyuyamam ben artık. bilgisi olan yazsın lutfen

maşallahyakışıklıya saçlarda pek fiyakalı olmuş :)
bu babalar başka valla benim babam gerekirse cam bile siler ama gerekmedi :)
bende epeydir eşimsiz uyuyorum özledim ama napalım elif daha baskın
iki gecedir 4te yatıyoruz uyuyp uyanınca çok sinirlioluyorum ben ya bugün çok kızdım dövesim geldi sonrada kızdım kendime ama elif hastanedeyken ölemi demiştim ben seni o yüzden çok ii anlıyorm cnm
sabah elif uyanıyoya mamasını verip altını değiştiripuyutmaya çalışıyorum uyuyodu şimdi 11i bulduruyo sonra bazn 1 deuyanıyo ve 2de yine uyumk istiyo ondn sende dene derim
senin o çıplak ayağını yerim yakışıklıımmm
ben aşağı düşürdüm yatağını sonrada altına döşeği katladım 4e öle koydum ve şimdi tm istdğim gibi oldu

tamda bunun için sağ. oc. daki hemşire bana dediki eğer olursa gel bi hap var iste dedi bence git iste eğer uzak dilse

ben balık hafızalı olduğumdn unuttum şimdi elife kahvaltıda cicibebli mandalina suyunu + peynir yada labne + yumurta + ıhlamur veriyorum ayrı ayrı hepsi
sanki aklımda kalmış çok ıhlamur vermek ii değil diye onun yerine ne vericem bide zytinin tuzunu nasıl çıkarıcam? bide başka ne verebilirim

tamda bunun için sağ. oc. daki hemşire bana dediki eğer olursa gel bi hap var iste dedi bence git iste eğer uzak dilse

isterimde doktorlar 9 10 dan oncegelmiyo saglık oc. ben kızım uyandıgı gibi hemen gidip alıcam ne kadar erken alınırsa o kadar etkisi artıyomus cunku, o ilacın adı neydi verebilirmisin

isterimde doktorlar 9 10 dan oncegelmiyo saglık oc. ben kızım uyandıgı gibi hemen gidip alıcam ne kadar erken alınırsa o kadar etkisi artıyomus cunku, o ilacın adı neydi verebilirmisin

hemşirelerden iste belkionlarda verebilir onlar 8,30 larda geliyor çünkü,ben sormadım hiç bana öyle söyledi sadece ertesi gün gel al dedi

hemşirelerden iste belkionlarda verebilir onlar 8,30 larda geliyor çünkü,ben sormadım hiç bana öyle söyledi sadece ertesi gün gel al dedi

tamam canım dedigin gibi saglık ocagna gitmek daha iyi fikir gibi, hem bilgileri de vardır emzirme konusunda, hem cok tatlıda bi hemsiremiz var o yardımcı olucaktır, bu arada biraz baktım bu haplar %95 koruma saglıyo diyolar umarım bi sakatlık olmaz yoksa mahvolurum ben sen de sagol canım yardımın icin biraz icim rahatladı sanki.

eczaneden ertesi gün hapı deyince veriyolar 2 hap var ikisini birden içiyosun, 6 saat emzirmemen gerekiyo, ben kızım 3 aylıkken kullanmıştım sadece emiyodu emzirdim sütü sağdım ilacı içtim 6 saat sonra tekrar sağıp attım sütü ne olur ne olmaz diye sen çok rahat geçirirsin 6 saati ek gıda verirsin..

ıhlamur yapmıyorum, bizim 2 tür kahvaltımız var

devam sütünün sıcak suyun ya da meyve suyunun içine, meyve püresi tuzsuz peynir ceviz bir kasede
tahinle pekmez ayrı kasede

ikincisi haşlanmış yumurta tuzsuz peynir tereyağ akşamdan 2 tane çekirdeği çıkarılıp suda bekletilmiş zeytini rendeliyorum sıcak suyla seyreltiyorum
tahin pekmez ceviz ayrı kasede

hepsini karışık yemiyor kızım yumurta ve zeytini vermediğim günlerde öğlen yayla çorbasına zeytinleri rendeliyorum tereyağ da koyuyorum böylece hepsini her gün yemiş oluyo, ekmek yada bisküvi kullanmıyorum çünkü toplamı 1 kaseyi bulmayan bu karışımları anca yiyor.

günaydın kızlar
ya kızlar ben dogumdan çıktım 64 kiloydum bugün itibariyle 71 gördüm
resmen bunalımdayım
spor yapmamlazım ama valla bende hiç hal kalmıyorki ahsene koşturmaktan
ne yapabilirim süt veriyorum diyet yapabilirmiyim gideyimmi diyetisyene ama iştahımda bir açılmışki eskiden erinirdim bişeyler yapmaya şimdi iki arada hemen hazırlıyorum pastaları börekleri

sagol canım aynen dedigin gibi 2 hapı birden ictim az once itibariyle, %85koruma saglıyo diyo ilk 12 saat icinde alınırsa insallah bi sakatlık olmaz ya bi dahaki adetime kadar bana huzur yok artık beklicez prospektustede yazıyo zaten aksam 6ya kadar sut vermicem.6 saat diyo ama ben 8 saat vermiyim garanti olsun. bu gece kabus gibiydizaten stresimden uyuyamadım cerende zırt pırt uyandı gene, sabah kalkar kalkmzda saglık oc. ordan ecz. burdada bi yagmur bu sabah bi ruzgar... sardım sarmaladım koydum arabasına gittik allahtan yakın ama perisanlıktı halimiz. bi 15 dk bırakabilcek kimsenin olmayısı ne kadar kotuymus boylece bi kez daha anlamıs oldum bu sabah

benim kızım istahsız old. icin ve yemek sectigi icin sagolsun yarım saat hazırladıgım kahvaltının buyuk kısmı genelde cope gidiyo. ama yine de soyle hazırlıyorum: suyla pirinc ununu muhallebi yapıyorum hemen az bisey ya da bazen onun yerine hazır kahvaltı mamalarından kullanıyorum ya da bzen cicibebe icine 2-3 kasık devam sutu koyuyorum, aksamdan suda bekletttigim bi parca peynir, bi cay kasıgı ceviz, biraz tereyag ya da z.yagı birazda pekmez. bunları yediriyorum ne kadar yerse, bi yarım saat sonrada yumurta sarısını suyla inceltip yediriyorum yumurtayı yiyo allahtan her sabah... boyle...

valla canım bana kalırsa bu emzirme doneminde kilo vermek adına yapıcak pek bisey yok diyet olmuyo e spor dedigin gibi hak getire zaten kosturuyoruz butun gun o da cok zor, en guzeli biraz irade gosterip uzerine koymamak ama tabi o da bazen zor oluyo dedigin gibi, bendeemzirmeye baglıyorum ama acayip bi istah durumu var ozellikle aksam vakti tatlı cikolata kasık kasık nut. yemek istiyorum,gece ceren icin uyandıkca hep aklımda mutfaga gidip biseyler yemek var . ama mesela bi aksam ucunu kacırdıysam ertesi aksam katiyyen yemiyorum tatlı.mutfaga gidip gidip su iciyorum hemen cıkıyorum mutfaktan :) yemek yerken ekmege degil yemeklere agırlık veriyorum. pasta borek konusunda da hep erteliyorum bosver sonra yaparım diyorum hep kendi kendime. ya da en kotu ihtimalle sutlu tatlılardan yapıyorum onlar kurtarıcı oluyo... benim dogumdan sonra 3 kg fazlam vardı yaklasık, su hastalıkla beraber 2 kg vermisim geri almazsam insallah bi ona yaradı hastalık sagolsun:)

canım ben 57 kiloyla hamile kaldım ama şu anda nerdeyse 9 aylık hamileykenki kiloma geldim ben ilk kızımdada öyle oldum hatta o zaman hamilelik kilomun bile üzerine çıktım ama ozaman yaşım daha küçüktü şimdi daha zor veririm gibime geliyor

ya tabi hos degil fazla kilolar anlayabiliyorum psikolojini ama simdilik cok takma cunku cocuk emziriyoruz sonucta hele bi sutten kesilsin bebelerimiz ondan sonra o fazla kiloların icabına bakarız diye dusunuyorum ben ama dedigim gibi en azından ustunede koymamaya calıs yapabilcgn en iyi sey bu suanda. az tatlı bol su :)

ya kızlar ıhlamurun nesı varmış ne gıbı zararı varmış ben aylardır ıhlamurla yapıyorum kahvaltısını bayılarak yıyor zeytın hiç vermedım peynır yumurta sarısı cevız 3 tane cıcıbebe bı dılım cıcı bebe ekmeği bır tatlı kaşığı pekmez verıyorum hiç değiştirmedim ıhlamurn zararlı olduğunuda ilk defa şimdi duyuyorum :26::26::26::26:

ahsenim sıkma canını eve tıkılıp kaldık sıkıntıdan insan bişiler yemek istiyo hele bir havalar düzelsin yürüyüşe çıkarız benimde göbek gitmiyo sinir oldum o zaman gider kilolar

geçmiş olsun canım inşallah sorun olmaz işe yarar hap bende çok korkuyorum bi kaza olmasından:26::26:
benimde bırakacak kimsem yok burda maalesef hastaneye gitmem gerektiğinde bile çocukta bnimle allah yardımcımız olsun:26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…