2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bende 1 hafta besıgıne alıstırmak ıcın uykusuz kaldım ama yok asla dumuyor da uyumuyorda esım 3 ay olacak salonda yatıyor adamı yerınden yurdundan ettı ama yook sıgamıyor koca park yataga..delı gıbı donuyor bızım yatakta anca rahat edıyor beyefendı

Son düzenleme:

bütün erkekler aynı canım
ahsende çok agladıgında kaçıyordu eşim bahaneside siz rahat uyuyun sıkışmayın
yok dedim biz sıkışmayız sen gitme şimdi gitmiyo zaten artık alıştı sese uyanmıyor bile bide sabah bu gün hiç uyanmadı demi diyince bende cinet geciriyorum
gecen ben hastayım diye 2 gün kendi baktı aman diyo bu gece hiç uyumuyormuş

aynen canım ya bana da ole dıyo sız rahat yatın
ben babam gıbı olsun ıstıyorum sanırım annem hep der en az benm kadar sallayıp mma verıp ole gıtmıstır ıse dıe gecen hafta gıttım memlekete kız yatagını aradı uyumadı hıc aldım geldım 2 gunde sımdı nefret edıyo yatagından babam sabah 5 te bızı uyanık gorup aldı o sallamdı valla esım hayatta yapmaz gecen gun hıc durmadı ısım var dedım 1 saat bak dedım dedım de yarım saat sonra ne ısın varsa ben yaparım nolur al su cocugu dıo:)

aman gözümü korkutma inşallah alışır ya yoksa ben hasta olacam uyanmasın diye gece dönemiyorum bile
sabah dinlenmiş degil hertarafım agrıyarak uyanıyorum ben birazdaha dişimi sıkacam büyünce daha zor diyorlar
görümcemin oglu anaokuluna gidiyor halen annesiyle uyuyor
ben okadar zaman eşimden ayrı uyuyamam

Çok yorgunum kızlar sabah 7 den bu saate kadar çınarla uğraşmak ve üstelik boyun baş ağrısı mide bulantısı mahvetti sanırım artık uykusuzluk beni hastalandırıyor saçlarımda hiç beyaz yoktu 2 gündür farkediyorum ki yeni çıkan kısa saçlar arasında hep beyazlar var, yorgunluk ve çınarın bu gece uyanmaları ve gündüz uyutamamaktan dolayı çok stresliyim günde 2 defa 1 er saat yatsa gece de 3-4 kez kalksa kurban kesecem. 2 gün gündüz uyutabiliyorsam o da ne uyutma 1 saati buluyor 4-5 gün uyutamıyorum saat 12 den akşam 7.30 a kadar uyumuyor yatağında uykusu kaçıyor dönüyor duruyor sonra kaldırdım kendini ama bir yorgun gözlerini ovuyor sessiz mutsuz enerjisiz nasıl uyutacam bilmiyorum ayağımda sallasam kalkıyor, yatakta sallasam gülüyor oyun sanıyor kendi haline bıraksam dönüp duruyor ağlıyor uyumuyor bitirdi beni gündüz hiçbir iş yapamıyorum anneme yalvarıyorum biraz gel diyorum sen gel deyip duruyor zaten çocuk uyumuyor bir de başka bir yerde hiç uyumaz artık, sinirlerim bozuldu acaba doktora mı götürsem anlamadım. Gündüz 1 defa mı uyutsam ama 1 yaşında bile değilki 18 aya kadar bebekler günde 2 kez 30dk-2 saat arası uyumalılarmış gelişmeleri ve huzurlu mutlu olmaları için. Bebeği gündüz uyumayan ya da 1 defa uyuyan var mı aranızda? Artık havalar ısınsa arabasına koyar dışarı çıkarıp uyuturdum. Bu gündüz uykularına ne oldu böyle anlamadım hadi gece uykuları sorunluydu ama gündüz kendi huysuzlandımı uyuma ihtiyacı hissederdi

eğer uyanıken rahatsızlığı yoksa uykuyla ilgili doktor da bişey diyemiyor canım ben çok sordum, muayene bulgularında bişey yok keyfi öyle dedi hep..

ayakta sallama olayına hiç girme bu saatten sonra, değişen bişey olmaz, ayakların kopar sallamaktan, benim kızımda sallanmıyor, ben uyku işaretleri alınca yatağına yatırıyorum, emziğini veriyorum uyku vakti diyorum azıcık okşayıp öpüp çıkıyorum odadan, tabi sesi geliyo 5 dakika sonra kapıdan bakıyorum ayağa kalktıysa tekrar yatırıp emzik veriyorum belki bunu 50 defa yapıyorum sonra uyuyor, bide ayağa kalksın ozaman daha kabus sürekli kalkar durur artık, bazen uyuyamaz çok ağladımı kucağıma alıp poposuna pışpışlayıp uyuturum, sen de bence uykusu gelince yatır yanından çık ağlarsa gir sakinleştir tekrar çık ve uyutmaya zorlama bence belki 1 defa uyumak istiyor günde, ancak deneyerek bulabilirsin..

Ayağa kalktıklarında düşünemiyorum artık sürekli yatır kaldır yapacağız herhalde inşallah o zamanlara uykuları düzelir. Aslında ben de önceleri senin gibi yapıyordum çünkü oğlum doğduğundan beri sallandığında uyumaz aksine dikkati dağılır ve oyun zanneder ben de o kalktıkça yatırırdım bazen kolay bazen zor uyurdu ama en azından gündüz kendi ihtiyaç duyup daha kolay uyurdu şimdi yatak sanki oyun hareket alanı gibi dönüyor duruyor hatta bugün pratik yapmaktan kendi kendine kalkıp oturmayı da öğrendi yakında kalkarsa şaşmam inşallah yürüyünce yorulup daha kolay uyurlar. Belli olmuyor ne zaman uyuyacağı hiç uyku işareti vermiyor artık önceden mızmız huysuz olur esnerdi yalnız şimdi dikkatimi, çekiyor sabah 7.30 da kalktığında kahvaaltı yaptıktan sonra daha saat 9 a gelirken esniyor göz ovuşturuyor ben de uyanalı daha 1,5 saat olduğu için yatırmıyorum acaba uyku saati o saat mi anlamıyorum ki sonra çok zorlamak da istemiyorum uyutmak için

iyi akşamlar canım sende 9 oldumu dene bakalım belki uykusu kaçıyordur biz nasıl aynı saate uymazsak daha zor yatarız uykumuz açılır belki senin oglunda öyledir canım sen kitaplara çok kafanı takma her çocugun boyu kilosu nasıl farklılıklar gösteriyorsa uyku düzenleride öyle saat tutma kendini yıpratırsın vitamin destegi al bence bünyen iyice zayıf düşmesin

Ahsen de çınar gibi erken uyanıyordu yanlış hatırlamıyorsam, ahseni tekrar ne zaman uyutuyorsun canım, zaten sürekli boğazım ağırıp duruyor kalitesiz uyku hem hasta yapıyor hem yaşlandırıyor resmen. Aslında çınarın uyumasına değil de kendi yorgunluğumdan dolayı zorlanıyorum çünkü yorgunluktan isteksiz halsiz ve mutsuz hissetmeye başladım uyusunda ben de 1 saat uyuyayım istiyorum bir de baş ağrısı bulantıyı düşün sonra 1-2 saat geçiyor hiçbir şekilde uyumayınca sinirim bozuluyor ve gereksiz yer ona bağırıyorum suratına bir bakıyorum çok masum hemen de bana gülümsüyor üzülüyorum ona bazen sert tepkiler veriyorum bir de anneme çok kırıldım aslında ya tamam maddi anlamda çok destek ama manevi anlamda hiç değil, ilk torunu ve burada ne kadar yalnız olduğumu bildiği halde hastayım şöyleyim filan deyip sıralıyor ben ondan iş beklemiyorum sadece çınarı bir saat oyalasa ben de hem biraz dinlenir hem kendimle ilgilenirim biraz moralim düzelir bir karar aldım artık tel de açmayacam açınca da bakmayacam çok özlemişse buyurur gelir. 4-5 ayda bir geliyor o da yalvarıyorum gel diye, kayınvalideme söylesem uçarak gelir de o da gelirse artık bana yerleşir ben de sonra birşey diyemem biraz da kafa yapımız uyuşmuyor çok düşüncesiz konuşuyor aramızın bozulmaması için belli mesafede olmamız bizim için daha iyi. Şu an Allaha sığınmış durumdayım en büyük yarım ondan gelir ne diyeyim canım Allah bütün zorda kalanlara yardım etsin. Size de Allah şifa sağlık versin hastalık öyle kolay geçmiyor artık

canım degişiyor eger 7 30 da uyanmışsa 11 gibi deniyorum eger uymak istemiyorsa yarım saat 1 saat sonra tekrar deniyorum
hergünü aynı olmuyar bazen çabuk uyuyor bazen saatlerce sallasam da uymuyor bizimkide uzun uyumadıgı için bazen çok huzursuzlanıyor bazen 10 dakika aygımda uyur uyanır ama mutlu uyanır bazen 1 saat uyur ama huzursuz uyanıyor onu halen anlamış degilim

Uzun zamandır çınarın resmini eklemiyordum, fırsat olmuyordu. Seni çok seviyorum canım oğlum, inşallah herşey yoluna girecek. Allah sana sağlık huzur afiyet ve huzurlu düzenli uykular versin

sen o ne zaman uyku işareti verirse yatır, ben de saatleri düzenlemek için çok uğraştım ama daha beter oldu, istediği zaman uyutuyorum bizim de asla bir uyku saatimiz yok, gece çok ağladıkları için uykularını almış olarak uyanmıyorlar, erken geliyor uykuları cemre gündüz 2 uyku uyuyor ilki 1 saat ikincisi yarım saat bu da en düzenli hali, iki kere yarım saat uyuduğu zamanlar 3. gündüz uykusuna da yatmak istiyor ben de yatırıyorum, sen sabah ilk uykusuna erken yatır bakalım nolcak

çorabın birini de çıkarmış hiç de uykusuz gibi durmuyor çok mutlu bunlar böyle benimkine de herkes çok uslu diyor ahh ahhh

serenayy yatak çok yüksek değilmi asansörlümü yoksa aman dikkat et

çorabın birini de çıkarmış hiç de uykusuz gibi durmuyor çok mutlu bunlar böyle benimkine de herkes çok uslu diyor ahh ahhh

serenayy yatak çok yüksek değilmi asansörlümü yoksa aman dikkat et
Bu yeni uyandığı bir zamanda çekilmişti uykusunu alınca mutlu enerjik oluyor maşallah, bir misafir gelince dediğin gibi canım bir akıllı oluyor sesi çıkmıyor ve uykusu bile geliyor sorun çıkarmadan yatıyor sanki bana inat yapıyor. Yatak yüksek indirince kuyu gibi oluyor bugüne kadar idare ettim ama artık aşağıya doğru sarkmaya başladı indirecem yarın ama nasıl geceleri sürekli içinden çıkarıp tekrar yatıracam kuyu gibi oluyor bel fıtığımda var en iyisi yeni bir yatak almak zaten bu park yatak onun uykusunu kaçırıyor gibi sanki rahat uyumasını engelliyor gibi

aynen dediğin gibi, biri gelince uyur gülücükler saçar, evet indirip kaldırması çok zor benim belimde sorun yoktu ama artık var bazen bir anda tutuluyo doğrulamıyorum ve sürekli bir ağrı var artık.. asansörlü yataklar oluyomuş bi arkadaş söylemişti, ama büyüyünce de kullanılıyomu bilmiyorum..

maşallah alah nazardan saklasın

bu nisan bebişleride çok tatlı maşallah cin gibi bakıyor annesi alllah hepimizin evladını korusun

sabahın 6 buçuğundan beri ancak kıçımın üstüne oturdum nasıl bir enerji varsa ordan iniyo başka yere tırmanıyo uyudu bakalım uyanmaz inşallah ya çok yoruluyorum valla bi büyüselerdi

oğlumun uykularına nazar değdi galiba saat 9 dedımmı uyuyan oğlum 12 de uyumak istiyor bıkaç gecedır zorlamadım ama bu gecxe bırakmadım 1 saatten fazla kollarımda salladım uyumadı bağırdım çağırdım oda bağırıyoo söylenıyoo bi taraftan eşim bırak çocuğu oynasın ben yok olmaz huy edıncek düzeni şaşçak dıye bağırıyorum yarım saat önce evde kıyamet kopardık resmen eşime kızdım sen gıt dedım kılıtledım kapıyıda uyuttum babasından kuvvet alıyor daha şimdien bbası odadan çıkınca baktı kurtuluşu yok uyudu ağlamaktan gözlerı kızardı benımse kollarımda hala ağırlık var sankı hala kucağımda gıbı h,ç uyku sorunumuz yoktuya bır haftadır ne oluyorsa evde durunca sorun yok hava güzel dıyea azıcık dışarı çıkardım bıkaç gndur çocuğun huyu değişti

canım ne durumda oldugunu tahmin edebiliyorum bizde gecen hafta hastaydk yani ikimiz birden hasta olduk bende kopek gibi hastaydım tabiri caizse, 3 gece hic uyumadan sabah ettik gunduzleride hic uyumadı ne uyuyabildim ne dinlenebildim ne kendime bakabildim ama bi sekilde gecirdik simdi daha iyiyiz ikimizde ama uykusuzlugun ne demek oldugunu kızım dogdugundan beri ilk kez bu hastalıkta anladım, korkunc bisey... bi de elim kolum kalkmıyo zaten hastayım ıyyy...benimki zaten hicbi zaman oyle gece yatır sabah kaldır bi cocuk olmadı 3 kere filan kalkınca bu gece iyi uyudu diyodum, ama bu hastalıktan sonra saat bası uyanır oldu hatta dungece bi saat icinde 3 kere uyandı. 18i gormedim ama 15i gordum bende...tam yatıyorum dalıcam zırt uyanıyo ayy cok kotu yaa. soyle gece yatıp sabaha kadar deliksiz uyumayı sabahta istedigim saatte boyle gerine gerine yataktan kalkmayı oyle cok isterdim ki.. bi gunluk sadece, ama yok... bu mesajı yazareknde 2 kere uyandı zaten. yani yatasım bile yok suanda, nasılsa ben dalmadan o gene uyancak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…