2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

geçmiş olsun canım allah yardımcın olsun
bizde aynı durumdayız ne versem kusuyor biberonda tutmadı ahsen
bende bir pskologa gitmeyi düşünüyorum bende çokmu takıyorum diyorum ama ahsenin
yediklerini kim görse onla doymaz ondan huzursuz diyorlar ama yemiyor
arkadaşlar diyorya kannı tok olsa bile istiyor bizim yediklerimizden bizimki karnı aç olsa bile bişey yesek uzatsam midesini bulandırıyor birde aşırı şekilde hareketlendi hiperaktifmi diye düşünmeye başladım ne yapacağını şaşırmış durumda

canım eger yürüyorsa ela negibi bir sorun olabilirki bir sorun yoktur inşallah kafana çok takma

günaydın kızlar bugün ilk günaydını kimselere bırakmadım
kalkıp kahvaltı hazırlamak bile istemiyorum yemeyecek diye ,
hadi bakalım korkunun ecele faydası yok gidip hazırlıyayım inşallah yer

Günaydınlarrrrrrrrr.....

Kızlar sizin bebişlerde konuşma nasıll ilerleme varmı , duru halaaa anne demedi sadece canı yandığı zaman ona benzer bişeyler söylüyorr.. Öksürüğü çok arttı allahım sorunsuz olarak 1 ayı tamamlıyamıyoruz.. (((((

günaydın kızlar bugün ilk günaydını kimselere bırakmadım
hadi bakalım korkunun ecele faydası yok gidip hazırlıyayım inşallah yer

Günaydın canım umarım yer,, Duru nun yumurta olayını çözdük yaklaşık 10 gündür yumurta yemedi ben hafta sonu öğlene doğru verdim tümünü yedi annemde öyle yapmış demekki sabah sabah çocuğun canı istemiyor.....

Canım , geçmiş olsun ama yürüyor bir sorun olacağını sanmıyorım inşallah yoktur. Çalışan anne olmak zor hepimiz vicdan azabı çekiyoruz ama bu onların geleceği için kendini çok üzmee..

merhaba kızlar gunaydın.
ceren dun gece 1e kadar ayagımda sallattı kendini aksamları cok zor uyumaya basladı sallanmayı seviyo kalkmak icin hic direnmiyo ama gozler acık eli ayagıda kımıl kımıl bi saat salladım baktım uyucak gibi degil kaldırdım bi saat takıldık oyle sonra uykusu gelmistir dedim uyur artık...yok... gene 1 saat salladım en son totom ve bacaklarım uyusmustu... yani su uyumayan bebislerin annelerine bi kez daha sabır diledim dun gene cok sinir bisey yaa! simdide uyuyo hanımefendi, gece yatmak bilmez sabah kalkmaz bilmez annemin tabiriyle

QUOTE=Ahsennim;29918307]günaydın kızlar bugün ilk günaydını kimselere bırakmadım
hadi bakalım korkunun ecele faydası yok gidip hazırlıyayım inşallah yer[/QUOTE]

evet yemeyince hazırlasan bi dert hazırlamasan bi dert ama mecburen hazırlıyosun iste bi umut...hadi bakalım cnm insallah bu sabah yer biraz.

ceren nerdeyse 20 gundur filan biiir biir yaparken kendide soyluyo: bıııyy bııyyy :) gel babası yaparken: deeell deeell ba-ba :) zaten artık surekli ba-ba diye dolanıyo evde. baba nerde diyincede ellerini iki yana acıyo, yokmus....bu harekete bayılıyorum o elleri koparasım geliyo :) onun dısında anne nadiren diyo bası sıkısınca enne diyo... meme mama kelimelerini ugrasıyorum ama soylemiyo..bizim kelime dagarcıgımız simdilk bu kadar...duru hakikaten sanki butun kısı hasta gecirdi Allah baska dert vermesinde cok zor boylede surekli hasta... yaz gelince gecicek bu hastalıklar insllah..

ya onlarda haklılar heran herseyi yemek istemeyebilir bebisler, ben mesela her sabah yumurta yesem öö gelir..bi de surekli aynı seyler....bi yerde okumustum bi uzman cocuklarınızı yemedigi seyler icin zorlayarak ona nası bi iskence yaptıgınızın farkındamısınız, biraz empati yapın demisti.. ama iste gelde anne yuregine dert anlat, bi lokma yesin diye ölüyoruz resmen..

Maşallah canım, çok şirin bir kız ceren yanaklar petek gibi oğlum gücenmesin ama kız bebeklere daha çok ilgim vardır hep bir kızım olsun isterdim ama Allah çınara uzun ömür versin. Sanki kızlar anneye daha yakın oluyor gibi. Bu sıralar birşeye taktım annem gittiğinden beri çınarın bana tavırları değişti bir de babasını evde bu kadar çok görmüyordu neredeyse sadece hafta sonları ve akşam birkaç saat ondan mı bilemiyorum bana ilgisi azaldı. Babasıyla birlikteyken ben yokmuşum gibi davranıyor babaya gülücük bana bakmıyor bile. Hadi onu geçtim evde tek başımızayken sesleniyorum bakmıyor komiklik yapıyorum oyunlar filan gülmüyor ciddi ve donuk bir bakış neden böyle oldu anlamadım hani öyle sert bir anne de değilim bağırıp canını filan da acıtmıyorum. Bu güne kadar herşeyiyle ben ilgilendim yemesi içmesi banyosu,uykusu oyun oynarım sürekli dokunur okşar öperim ama zaten pek hoşlanmıyor kucaklanmaktan. Geceleri ne zaman ağlasa uyansa yanında ben varım ama o gidiyor babasına yakınlık gösterip bana somurtuyor canım sıkıldı. İnsan ister istemez kötü bir annemiyim ya da oğlum benden sıkılıyor beni sevmiyor mu diye düşünüyor şimdiye kadar sadece uyumadığı zamanlar o da kısa azar tarzında ona bağırdıysam da sonra pişman olup gönlünü almışımdır. Ya da uyumak istemediği için hep ben onu zorla uyutuyorum diye mi düşünüp böyle tavır aldı bilmiyorum. Bebekken de çok uzun süre kucakta gezdirmezdim emzirmek için kucağıma alırdım zaten saat başı emerdi sonra pusette yatakta filan yanımda oynardım ona şarkılar söylerdim ondan mı böyle oldu anlamadım ki. Birşey soracam canım ceren yabancıları yadırgıyor mu. Mesela çınar bize biri geldiğinde önce soğuk bakar kucaklarına aldıklarında ağlayacak gibi bakar sonra ben de oradaysam daha rahat olur bir süre sonra alışır sonra da ben odadan çıksam bile o kişiyle oynar ürkmez acaba bu normal mi ya da beni umursamıyor mu kafaya taktım ya artık bundan 2-3 ay önce yabancılara daha aşırı tepki gösteriyordu kucaklarına gitmezdi onlarla yalnız kalamazdı

canım ahsende son bir aydır tekken tepeme çıkar kucağımdan inmez ama ablası yada babası geldiği an hiç yüzüme bile bakmaz oldu bende biraz buzuluyorum ama yapıcak bir şey yok onlarda sıkılıyor değişik yüz istiyorlar eşim gec geliyor 1 saat anca görüyor o bir saatide sürekli oynuyarak geçiriyor tabiki onu sevicek görsen sırtında gezdiriyor top oynuyor ne şebeklik varsa yapıyor zaten ahsenin babasına bir bakışı var resmen eriyor aşk yaşıyorlar babakız ahsende biryere gitsek ilk 5 10 dakika çekiniyor sonra herkese ci yapmalar göz kırpmalar zorla kendini sevdiriyor

Sanırım artık büyüyorlar bizden bağımsızlaşmaya başlayacaklar bir de ben hiç onu tek başıma dışarı çıkaramıyorum havalar serin olduğundan ancak eşim gelince arabayla çıkıyoruz çınar da dışarı çıkmayı çok seviyor babası her geldiğinde dışarı çıkacağımızı da sanıyor bilemiyorum ki o küçük tatlı beyninden neler geçiyor ama her nazı ve kaprisi bana yapıyor bir AVM ye gitsek eşim keyfine göre takılıyor rahat rahat yemek yiyor çınar bana birşey yedirmiyor huysuzluğu tutuyor ya da kendi de yemek istiyor onunla ilgilenmekten bir şey yiyemiyorum milletin çocuğuna bakıyorum pusetlerde sessiz sakin oturuyorlar ya uyuyorlar bizimkini devamlı gezdirecen durduğun anda inmek için çırpınıyor kucağımda taşıyamam ben de yoruluyorum yerlere bırakılmaz sürünecek emekleyecek

evet yemeyince hazırlasan bi dert hazırlamasan bi dert ama mecburen hazırlıyosun iste bi umut...hadi bakalım cnm insallah bu sabah yer biraz.

ceren nerdeyse 20 gundur filan biiir biir yaparken kendide soyluyo: bıııyy bııyyy :) gel babası yaparken: deeell deeell ba-ba :) zaten artık surekli ba-ba diye dolanıyo evde. baba nerde diyincede ellerini iki yana acıyo, yokmus....bu harekete bayılıyorum o elleri koparasım geliyo :) onun dısında anne nadiren diyo bası sıkısınca enne diyo... meme mama kelimelerini ugrasıyorum ama soylemiyo..bizim kelime dagarcıgımız simdilk bu kadar...duru hakikaten sanki butun kısı hasta gecirdi Allah baska dert vermesinde cok zor boylede surekli hasta... yaz gelince gecicek bu hastalıklar insllah..

ya onlarda haklılar heran herseyi yemek istemeyebilir bebisler, ben mesela her sabah yumurta yesem öö gelir..bi de surekli aynı seyler....bi yerde okumustum bi uzman cocuklarınızı yemedigi seyler icin zorlayarak ona nası bi iskence yaptıgınızın farkındamısınız, biraz empati yapın demisti.. ama iste gelde anne yuregine dert anlat, bi lokma yesin diye ölüyoruz resmen..[/QUOTE]

Canım bende ve eşimde bronşit var eşiminki ileri derecede o yüzden normal görüyorum genetik malesef dr yapacak birşey yok dedi zaten kış gelmeden bana bu kış çok zor geçeceek size demişti her grip ardından bronşit oldu kuzum büyüdükçe geçer dedi dr umarım geçer.. Duru sürekli baba diye ortalıkta geziniyor zaten eşim burda değil her gördüğü adama baba diyor özlüyor annemin de arkasından neeneee nennnnee diye geziniyor bayılıyorumm... mama , suya da bum bum diyor :)), abba ama anne yok sadece canı yandığı zaman..

Allahım esirgesin kuzumu maşallah bunların hepsi birbaşka güzel yaaaa...

Canımm okurken hem güldüm hemde gözlerim doldu , biz duru yla 5 ay beraber kaldık dediğin gibi herşeyiyle ben ilgilendim sonra işe başladım 2 ay eltim baktı eve döndüğümde yüzüme bakmazdı 2 ayda sattı beni zaten hiçbirzaman bana düşkünlüğü olmadı sizlerle sürekli paylaşıyordum eşim anneye git dediğinde ıhh deyip arkasını dönüyordu ağladığım zamanlar bile oldu bu yüzden resmen soğudum kızımdan. Şimdi yeni yeni farkıma varmaya başladı eve gittiğimde koşar adımlarla yanıma geliyor öpüp duruyor, gece uyanırsa yanımda yatmak istiyor öyle canım ahsenin dediği gibi onlarda sıkılıyor değişik yüzler görmek istiyorlar.. Duru hiçbirzaman yabancıları yadırgamadı kim çağırsa hopp kucağında bunuda kaç defa dile getirdim burada alıp götürseler sesini çıkarmaz çok ilginç bir çocuk böyle canım çok yazdım bee yani kafana takma fazlaaa..

benim bugün günüm var kızlar dua edinde ahsen kusmasın sabahki gibi
açda götüremem iyice huzursuz olucak ben çıkıyorum öpüldünüz girmezsem bilinki ahsen kusmamış ve ben gündeyim

benim bugün günüm var kızlar dua edinde ahsen kusmasın sabahki gibi
açda götüremem iyice huzursuz olucak ben çıkıyorum öpüldünüz girmezsem bilinki ahsen kusmamış ve ben gündeyim
canim kusmasi icin nane limon kaynatip surup siringasiyla veriyordum rahatlatiyor emiyorsa kendin de ic.bide kahvalti olarak ne veriyorsunuz?

serenayycim bence takilacak bisey yok ortada sonucta hic bisey onlara anne sicakligini veremez bi ara zumra benim elimden bisey yemezdi babaannesinden alirdi simdi de isim olsa birakip gitsem saatlerce istemez beni ama yine de kim olursa olsun anne onemli onlar icin

cnm cerenin yabancılaması yok kadınlardan ve ozellikle cocuklardan cok hoslanıyo ama erkeklere karsı biraz temkinli tanımadıgı bi erkek kucagına alırsa dudakları buzebiliyo. bence cınar konusundada canını sıkmanı gerektircek hele kendini suclucak bi durum hic yok. hernekadar babaya duskun gibi olsada onlar daha ana kuzusu daha oyle kasıtlı trip filan atıcak kadar buyumediler hem kaldıki sende boyle zor bi cocuga elinden geldigince iyi anne olmaya calısıyosun daha napıcaksın.simdi esin surekli evde ya onada degisik geliyodur belki ondan babaya karsı daha ilgilidir. yani dogrusu esim oyle ekstra ilgi alaka gostermiyo oyle zahmetine katlanamıyo bu anasına duskun diyo arada cunku isine de geliyo boylesi hele bi enne desin bu seni istiyo diyo ben mutfakta islenirken getiriyo cocugu oysaki ceren aksamları kapı calınca baba diyo resmen, babasını gorunce heyecanlanıyo... kızım keske babacı olsa valla canıma minnet olurdu serenay herkesin derdi bi baska iste :)

ceren oyle cok huysuz degil arabasında gezmeyi seviyo ama surekli yurucen oyle durmıcaksın. bisey yicek olursak da babası keyifle yiyo tabiiki, ben de cereni neyle nasıl oyalasam derdine dusuyorum. esim zaten cok hızlı yer bende yedin madem biraz ilgilen diyorum bu seferde bogazıma diziyo cunku sigara icmesi gerekiyo. ya evde bile aksamları yemegini yiyo iki dakkada, sonra cıkıyo balkona keyifle sigarasını iciyo cekiyo gidiyo iceri bende masanın altında etegimi cekistiren ya da mama sandalyesidne ayaga kalkmaya calısan cerenle ugrasırklen nereme ne yedim anlamıyorum. ya demiyoki zaten bu kadın 7/24 cocukla alayımda bi on dk. bari rahat yemegini yesin! yok...ama tartısırken mangalda kurek bırakmıyo sanırsın butun gun calısıyo bide geliyo butun aksam evde cocuk bakıyo! sinir oluyorum ya.. ama gecenlerde dedim yemegini yiyip cekip gidiyosun bundan sonra iceri giderken cerenide alıyosun bende rahatla bi yemek yiyeyim musadenle dedim simdilerde arada alıyo ilgileniyo.. bende amma dertliymisim bu konuda hee.. ama sinir oluyorum bu kadar keyfiyete, bencillige ben

canım tahlil sonuclarınız cıkmadımı bizi haberdar edicektin? bebginin gaz sancısı nasıl oldu? daha iyidir umarım...

Erkekler öyledir canım, ben eşim raporlu olduğundan çoğunlukla evde diye mutfakta iş yapacağımda çınarı yanına veriyorum önce biraz ilgilenir sonra bilgisayara takılır az önce bir geldim çınar kumandanın kapağını açmış nasıl becerdiyse pilleri çıkarıp dişliyor eşime hiç mi farkettmedin diyorum aynı odadalar karşısında oturuyor o da bozuntuya vermeden oğlum başka oyuncağın yok mu pillere takmışsın diyor. Valla erkekler çok rahatlar bizim yaptığımız işleri hep gözlerinde küçük görüyorlar eşim oyalamasına oyalar ama ne alt değiştirir ne de yemek yedirir bizim oğlan da ancak oynamayı seviyor zaten babasıyla vakit geçirebilmesi güzel tabi ama bu sıralar ikimiz evde tek başımızayken tuhaflaştı sesleniyorum bana bakmıyor baksa da sert bir ifade hiç güldüremiyorum sanki benimle zor kalıyor gibi ondan kafaya taktım yoksa bundan 1 hafta kadar önce çınar dediğimde hemen bakar kahkaha atar oynattığımda sevinir çığlık atardı. Geçen gün AVM deyken yemek yiyorduk eşim yemeğini bitirdi ben de çınarı doyurdum ve oyaladım eşime al biraz yakınlarda dolaştır dedim adam yok oldu yemeğimi bitirdim aradan 1 saat geçti gelmiyor benim çanta tel filan hepsi pusette kaldı arayamıyorum yerimden kalksam garsonlar hesap ödemeden gideceğimi düşünür diye öyle gariban ve sinirli bir şekilde bekledim onları en sonunda garsona etrafta görebiliyor musunuz diye sordum garson da bana cep telini verdi alın arayın dedi aradım da öyle geldi. Ben de tabi çok sinirlendim orada öyle mahsur kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…