2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Canım bir ara ahsen yatağında yatmıyordu ya onu nasıl ikna ettin şimdi çınar yatmak istemiyor 9 saat uyanık kalsa uyutup koysam da uyanıpağlıyor birkaç defa doktorun lafına uydum çıkarmadım 1 saat ağladı annemler başıma toplandı şimdi ise huy edindi resmen benimle inatlaşıyor gece boyunca yapmaya devam ediyor ıykusuzluktan ve buraya gelip çocuğun düzenini bozduğumdan psikolojim bozuldu çınara gece çok kötü davranmaya başladıö nasıl alıştıracam

canım ahsenin odasında çekyat var halen daha gecenin yarısını o çekyatta geçiriyorum
birde dün yatak koruması aldım taktım beni göremeyince iyice huzursuzlandı önceleri önü acıktı benim orda olduğumu görünce daha rahat uyuyordu dün daha zordu ama eskiye göre çok iyiyiz birde yatak genişledi diye daha az uyandı eskiden her dönmek itediginde sepete çarpıp uyanıyordu canım bazı huzursuzluklar dönemsel oluyor
birde çınar babasını da özlemiştir siz ne kadarda hissetmeseniz de çocuklar çok hassas oluyor ahsen erken uyusa babasını gece görmese resmen sabah uyandığında babasını yalıyor

o küçücük çocuklara şeker,çukulata verenlere ben de sinir oluyorum,hele kola falan hayatta içirmem,ben bile içmiyorum artık kola,Avrupa ülkeleri kolayı yasaklıyor zararlı diye bebeğime hayatta vermem milletin hatırı için,ben biraz tavrımı koydum bayramda açıkçası yemez o,daha küçük,ben vermiyorum falan dedim,pek verdirmedim,sadece alt komşuda mutfaktayken eline çukulata tutuşturmuşlar,elinden alamadım tabi,çok sevdi tadını yedi,bir de sehpada bisküvi vardı kahvenin yanında hani şu yuvarlak susamlı tatlı bisküvilerden,ondan 3 tane yedi,baktım daha yiyecek kaldırdım tabakları sehpadan,yoksa millete kalsa habire eline tutuşturacaklar,ama yazık onların karaciğerine,daha ne ki onların sindirim sistemi ,içinde glikoz şurubu,ıvır zıvırı var,asiti var,ne gerek var şimididen alışsınlar şekere çukulataya,kolaya,gazoza.zaten 1-2 seneye istesek de dinlemeyip yiyecekler,ne kadar geç o kadar İYİ BENCE,ben direnebildiğim kadar direnicem vermemek için,evde zaten bulundurmam,dışarda da belli bi yaşa kadar yiyecekleri abur cubur sınırlı olur diye ümit ediyorum,ben evde de kendi yaptığım tatlılardan tattırıyorum sadece,siz de yedrimeyin kızlar,alışmasınlar şimdiden

ah kızlar aynen öyle..kayınvalidemler bayramda her gelene baklavanın yanında mutlaka kola verirler..herkeste görünce cemre yanlarına gidiyor onlarda birer yudum verdiler valla..kendi anne babamıza söyledim hiçbişey vermeyin diye ama gelen misafirler bebek beslemeye pek hevesli..ben de mutfakta falandım genelde kimbilir daha neler verdiler..misafirleri de tanımıyorum ki bayramdan bayrama görüyorum..insan yabancı birinin çocuğuna nasıl sormadan bişey yedirir ilginç..hem de kendi kaşık çatallarıyla onu durdursam öbürü biz böyle büyüdük diyor..aman valla cahile laf anlatmak imkansız..daha fazla anlatıp sinirimi zıplatmayayım bari :)

belki de geç konuşacaktır canım,hiç mi kelime söylemiyo,baba ve dede kelimelerini sık sık söyle,klay kelimeler onlar,söyler yakında bence,oğlum ilk baba demişti yaşını yeni geçmişti sanırım
hiç söylemiyor canım bi ara bilinçsiz baba dedi o kadar oda geçti şimdi meşhur abamız var sadece
yok canım alıştım artık napayım dediğiniz gibi zamanı var sanırım ben de söylüyorum bu çorba kaşar zeytin vs. diye bakalım kısmet yalnız kızınca ağlarken pek çenemiz düşüyo bıdır bıdır neler söylüyo kendi dilinde :) annemlerin dediğine göre abayı farklı tonlarda kullanıyoya anne ninki ayrıymış

beloved bnu sen yazınca çok şaşırdım :) ne yalan söyleyeyim senden hiç beklemezdim :) ama dediğin gibi görmeden çevremizdekiler kimbilir neler veriyorlar

bizde kola çay kahve dr.dan yasaklı nöbeti tetikler diye onun için banada iyi geldi yiyosa versinler birde elif yabancıları pek sevmez ilk etapta ayrılmaz yanımızdan ondan kimsede bişi verremez :)

kızlar ya benim doğumdan sonra dökülmeye devam eden saçlarım da hiç durma yok hala tam gaz devam nedendir sizce kısalttım iyice saçları belki azalır hep toplu saçlarım belki ondandır diye ama yok hala devam ediyor napıcam bilmem bıktım şu saçlardan kelmi yapsam acep

canım benimde öyle tepem açıldı sanki emziriyoruz heralde ondan vücut iyice vitaminnsiz kaldı eve hergün süpürge tutuyorum genede hertaraf kıl bende kel olmaktan korkuyorum benim saçlarımda uzun bende bir ara fırsat bulsam gidip kestiricem belki azalır dökülmesi

Ben de dogumdan sonra kestirmedim saçlarımı ama b.cin sampuan kullaniyordum baya azalmisti dökülmesi ama mevsimsel galiba yeniden başladi malesef...

Selam herkese bayram bitti islere geri donduk ( bizde esimin ailesinin yanina gittik..kalabalik aile elayi saldim ilgilensinler diye ama her seferinde anne diye aglayarak yanima getirdiler..donus yolunda hasta oldum pazar sabah 40derece atesle hastaneye gittim serum yedim ve 4tane penesilin ignemin sonuncusunu bu aksam oldum..bu arada ben hastaneden eve geldim arkadaslarimiz ve iki cocugu il disindan bize geldiler ve bugun gittiler:) yorucu oldu gercekten.
Eladan havadislere gelince mamayi tamamen birakip sute gectik ama oda kabiz yapti bu zamana kadar hic olmamisti resmen aglayarak yapiyo ve top gibi ( sut verenler siz nasil veriyosunuz..
Bulamac kahvaltiyi biraktik ama sanki boyle doymuyor gibi yumurta yemiyor boyle..bende azda olsa yine bulamac yapip normal kahvaltinin yaninda vermeyi dusunuyorum. .
Konusmaya gelince cumle kurmuyor ama ne soylersek soylemeye calisiyor..7 tane hayvan taklidi yapiyor ve uzuvlarini sorunca gösteriyor. .bilinmedik ise cok sey anlatiyor ams ben anlamiyorum :))
Bizdende haberler boyle..

bugün sağlık ocağına gitmiştim cnm ilaç yazdırmaya elife gitmişken onuda sordum ya çinko eksikliğinden yada kansızlık olabilir dedi bi kan vermem gerekmiş
ben kestirdim ama azalmadı dökülenlerin boyu kısaldı :)

Canım geçmiş olsun, malesef biz mamaya dahada düştük yemek yiyen çocuk 2 aydır doğru dürüst hiçbirşey yamiyorr :(((((( 5 6 aylıkken herşeyi yiyorduu..

Bence yaptır ihmal etme ben kendimi bildim bileli döküldüğü için sorun etmiyorum artık ama kuaförde sürekli topladığım için olduğunu söylüyor yaz kış tepede dolar toplarım acıyorum valla saçlarıma..

Selam kızlar daha öncede bahsetmiştim duru yaklaşık 2 aydır kakasını söylüyor ama klozete oturtmayı denedimde korktu kış gelmeden alışsa çok iyi olur duru halla pişik oluyor hemde kötttü şekilde doğdu doğalı her alt değiştirmede krem sürüyoruz ona rağmen oluyor ve 5 6 çeşit ılaç , zeytin yağı denedik yanii hiç olmassa kakasını tuvalete yapsa belki bu kadar pişik olmaz adaptör alsamm alışırmı acaba....

Yaaaa bide kızlar böyle düşünmek istemiyorum ama aklıma takılıyor sizcee?????

Duru ile yaklaşık 3 haftadır beraberiz tuvalet konusunu anlattım size duru ya bakan eltimi çook seviyorum allah razı olsun ondan ama 3 haftada tuvalete 1 defa oturtabildiğim duru yu 2. güde yere kaka yaptırabilmiş olabilirmi bana pek inandırıcı gelmedi eve gittim annesi klozete oturmadı ama yere çömelip kakasını yaptı dedi eve gittim duru kaka deyince denedim hem tuvaleti hemde yere oturtmayı ama mümkün değil yanii avazz avazz bağırdı yapmak istemedi bende zorlamak istemedim yengesi öyle deyince denemek istedimm..

Gerçi annem, ablam vs herkes seni görünce hal ve hareketleri çok değişiyor diyorlar uffffff bilemedim kadının günahınıda almak istemiyorum..

Sesin çıkmıyor canımm neler yapıyorsunn...

buralardayım canım cumartesi sünnet düğünü var görümcemin oğullarının hazırlık yapıyorum kızlar tamam sıra bende bu günde kendim için alışverişe çıkıcam kilolar gidince kendime güvenim biraz geldi sürekli kendimi alışveriş yaparken buluyorumşimdi ahseni anneme bırakıp akşama kadar alışveriş yapasım var

siz ne yaptınız hazırlıklar bittimi düğün için

Canim bizde bebelac kullaniyorduk..elayi sute alistirmam kolay olmadi bi mama yapiyordum digerinde sut icmiyordu sutu ama seker falan koyarak azda olsa basladi sonra mamayi tamamen biraktim.sutude basta sekerli verdim alisinca sekeride kestim..elada fazla yemiyor gun icinde 2kez gecede 2kez mutlaka sut iciyor biberona alistigi icin birakamiyor..oncesinde mesela yedirmeye calisiyom ne kadar yediyse zorlamiyorum sonra ardindan sut veriyorum gonlu olsun diye..sende bir dene olmazsa..

Tamam sayılır ufak tefek şeyler kaldı canımm...

Canım kaç defa vermedim mamayı ne versem omuz silkip mmaaamm maammaam diyor inadıyla bişey yemiyor....

Kızlarr 8.. Dişimizde çıktı sizde durumlar nasıll..

Masallah size ela hala ikide :) ustten gorunuyo beyazlar ama yirtamadi ya..hepsi birden ciksa keske oda bende rahatlardik..
Canim sen pes etme bizdede agladi icmedi ama zorlamadim.acikinca mecbur sutu icmeye basladi..

Kızlarr 8.. Dişimizde çıktı sizde durumlar nasıll..

8. bekliyorum artık bu aralar,4 üstte 3 altta 7 diş var bizde de,azımız yok henüz,gerçi baktırmıyor da ağzına,hani bilmiyorum patlamak üzere olan azı var mı?

kızlar babası bugün ben temizlik yaparken gezdireyim diye götürdü oğlumu,normalde arabaya koyup koltuğuna bağlayınca sıkıntı olmuyodu,olmuyodu diyorum çünkü bugün eve gelirlerken benim sıpa ARABA KOLTUĞUNUN kemerini napıp edip açmış yolda eşim dörtlüleri yakıp yolda durdum tekrar bağladım gene açmaya çalışıyo diyo,o sert tokaya nasıl bastı da açtı hayret valla,ben zor açıoyrum,o kadar sert yani.Tehlikeli bi durum sonuçta,koltuğunda kalkmaya çalışıp arabanın içinmde düşse,kafasını çarpsa Allah korusun.Eşim de böyle ciddi durumlarda otoriter bi sesle sert yapar biraz anlasın diye,arabada fırçalamış eşim bunu azcık,açma diye kızmış ,babasının yüzüne bakmıyodu eve geldiğinde azcık küsmüş babaya her dediğimiz de anlıyolar dA bile bile yapıyolar işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…