Canım bir ara ahsen yatağında yatmıyordu ya onu nasıl ikna ettin şimdi çınar yatmak istemiyor 9 saat uyanık kalsa uyutup koysam da uyanıpağlıyor birkaç defa doktorun lafına uydum çıkarmadım 1 saat ağladı annemler başıma toplandı şimdi ise huy edindi resmen benimle inatlaşıyor gece boyunca yapmaya devam ediyor ıykusuzluktan ve buraya gelip çocuğun düzenini bozduğumdan psikolojim bozuldu çınara gece çok kötü davranmaya başladıö nasıl alıştıracam
kızlar kızlar
biz de tatilden döndük, baya kalabalık ortamlardan yine sessiz evimize dönünce cemre daha eve girer girmez kapıda ağlamaya başladı dışarı çıkcakmış..çok alıştı kalabalığa nasıl olcak bilmiyorum..
bayramda kızım hiç ama hiç yemek yemedi sadece günde bir kase yoğurt oda sabah..çünkü akşama kadar millet ağzına küpşeker baklava bayram şekeri, kola soda,aklınıza gelebilecek en gereksiz ve yararsız şeyleri verdi..kırmamak adına pek ses çıkarmadım ama aylarca uğraşıp yemek düzenini oturttuğum kızım hiç bir şey yemek istemiyor sadece bisküvi şeker falan istiyor..sil baştan başlıyoruz..
hiç söylemiyor canım bi ara bilinçsiz baba dedi o kadar oda geçti şimdi meşhur abamız var sadecebelki de geç konuşacaktır canım,hiç mi kelime söylemiyo,baba ve dede kelimelerini sık sık söyle,klay kelimeler onlar,söyler yakında bence,oğlum ilk baba demişti yaşını yeni geçmişti sanırım
yok canım alıştım artık napayım dediğiniz gibi zamanı var sanırım ben de söylüyorum bu çorba kaşar zeytin vs. diye bakalım kısmet yalnız kızınca ağlarken pek çenemiz düşüyo bıdır bıdır neler söylüyo kendi dilinde :) annemlerin dediğine göre abayı farklı tonlarda kullanıyoya anne ninki ayrıymışcanım çoğumuzda aynı sorun var bayramın songünü bizde malatyaya gittik pusette oturmak değil gördüğü an ağlamaya başladı sonunda dayanamadı kucağımda uyududa pusetine koydum elini bizimde tuturmuyor tabi ayağı kayıyor düşecek diye aklım çıktı Allahtan babamız çoğunlukla ilgilendide ben biraz rahattım ama 1 gün dü diye idare ettik tatil biraz zor bizde biyerlere gitmek istiyoruzda eşim ahsenle yorulmak istiyorsan gidelim kapalı olduğum için kadın erkek ayrı yerlerde oluruz hep ben ilgilenmek zorunda kalıcam onuda göze alamıyorum
canım iştahsız bir çocuk annesi olarak sana nasıl akıl veririm bilmiyorum ama
bence açken 2 3 lokmada olsa ver sonra mamayı ver birde mama miktarını azaltırsan yemeğe düşkünleşe bilir mama çok yiyiyorsa yemeğe yer kalmıyordur
canım ahsende 15 aylıkken 9400 gr dı doktor normal dedi iştahsızlıktan çok bendede kusmaya çok meyilli bir kaşık fazla vereyim dediğim an hepsini çıkartıyor yarım kaseyi geçemedik yarım kasede vitamin değerini artırmaya çalışıyorum azda yese besinleri dengele allah yardımcın olsun yemiyen çocuk çok zor bende 2 tane var büyük kızımda çok iştahsız
eyidas valla ne desekte kafana takkılıyor ahsende çok konuşuyor hareketli dişleri dışında herşeyi ayından önde gidiyor
boyu ve kilosu hariçama hamileyken 1 kez söylediya doktor herşeyi kafama takıyorum anne olunca takıyosun mesela ben herşeyi ismiyle söylüyorum çorba pilav en basitinden mama demiyorum artık o çok işe yarıyormuş biyerde okumuştum babası gelince kim gelmiş baba yada baba ne yapıyor uyuyor yemek yiyiyor tabiki seni anlıyordurda belki kızımız konuşmayı sevmiyordur sen genede sürekli konuş kayınvalidem bile sendede amma yürek var sürekli konuşuyorsun çocukla der beyinleri şu anda öğrenme ye çok açık dayımın torunu nerdeyse 3 4 yaşında tam anlamıyla konuştu şimdide sus diyoruz çenesi düştü vardır zamanı her bebek aynı olmuyor bide bu topikte en küçük elif zamanı var daha takma kafana
kızlar kızlar
biz de tatilden döndük, baya kalabalık ortamlardan yine sessiz evimize dönünce cemre daha eve girer girmez kapıda ağlamaya başladı dışarı çıkcakmış..çok alıştı kalabalığa nasıl olcak bilmiyorum..
bayramda kızım hiç ama hiç yemek yemedi sadece günde bir kase yoğurt oda sabah..çünkü akşama kadar millet ağzına küpşeker baklava bayram şekeri, kola soda,aklınıza gelebilecek en gereksiz ve yararsız şeyleri verdi..kırmamak adına pek ses çıkarmadım ama aylarca uğraşıp yemek düzenini oturttuğum kızım hiç bir şey yemek istemiyor sadece bisküvi şeker falan istiyor..sil baştan başlıyoruz..
kızlar ya benim doğumdan sonra dökülmeye devam eden saçlarım da hiç durma yok hala tam gaz devam nedendir sizce kısalttım iyice saçları belki azalır hep toplu saçlarım belki ondandır diye ama yok hala devam ediyor napıcam bilmem bıktım şu saçlardan kelmi yapsam acep
canım benimde öyle tepem açıldı sanki emziriyoruz heralde ondan vücut iyice vitaminnsiz kaldı eve hergün süpürge tutuyorum genede hertaraf kıl bende kel olmaktan korkuyorum benim saçlarımda uzun bende bir ara fırsat bulsam gidip kestiricem belki azalır dökülmesi
Selam herkese bayram bitti islere geri donduk( bizde esimin ailesinin yanina gittik..kalabalik aile elayi saldim ilgilensinler diye ama her seferinde anne diye aglayarak yanima getirdiler..donus yolunda hasta oldum pazar sabah 40derece atesle hastaneye gittim serum yedim ve 4tane penesilin ignemin sonuncusunu bu aksam oldum..bu arada ben hastaneden eve geldim arkadaslarimiz ve iki cocugu il disindan bize geldiler ve bugun gittiler:) yorucu oldu gercekten.
Eladan havadislere gelince mamayi tamamen birakip sute gectik ama oda kabiz yapti bu zamana kadar hic olmamisti resmen aglayarak yapiyo ve top gibi( sut verenler siz nasil veriyosunuz..
Bulamac kahvaltiyi biraktik ama sanki boyle doymuyor gibi yumurta yemiyor boyle..bende azda olsa yine bulamac yapip normal kahvaltinin yaninda vermeyi dusunuyorum. .
Konusmaya gelince cumle kurmuyor ama ne soylersek soylemeye calisiyor..7 tane hayvan taklidi yapiyor ve uzuvlarini sorunca gösteriyor. .bilinmedik ise cok sey anlatiyor ams ben anlamiyorum :))
Bizdende haberler boyle..
bugün sağlık ocağına gitmiştim cnm ilaç yazdırmaya elife gitmişken onuda sordum ya çinko eksikliğinden yada kansızlık olabilir dedi bi kan vermem gerekmiş
ben kestirdim ama azalmadı dökülenlerin boyu kısaldı :)
Sesin çıkmıyor canımm neler yapıyorsunn...
Canım geçmiş olsun, malesef biz mamaya dahada düştük yemek yiyen çocuk 2 aydır doğru dürüst hiçbirşey yamiyorr :(((((( 5 6 aylıkken herşeyi yiyorduu..
Bence yaptır ihmal etme ben kendimi bildim bileli döküldüğü için sorun etmiyorum artık ama kuaförde sürekli topladığım için olduğunu söylüyor yaz kış tepede dolar toplarım acıyorum valla saçlarıma..
buralardayım canım cumartesi sünnet düğünü var görümcemin oğullarının hazırlık yapıyorum kızlar tamam sıra bende bu günde kendim için alışverişe çıkıcam kilolar gidince kendime güvenim biraz geldi sürekli kendimi alışveriş yaparken buluyorumşimdi ahseni anneme bırakıp akşama kadar alışveriş yapasım var
siz ne yaptınız hazırlıklar bittimi düğün için
Canim bizde bebelac kullaniyorduk..elayi sute alistirmam kolay olmadi bi mama yapiyordum digerinde sut icmiyordu sutu ama seker falan koyarak azda olsa basladi sonra mamayi tamamen biraktim.sutude basta sekerli verdim alisinca sekeride kestim..elada fazla yemiyor gun icinde 2kez gecede 2kez mutlaka sut iciyor biberona alistigi icin birakamiyor..oncesinde mesela yedirmeye calisiyom ne kadar yediyse zorlamiyorum sonra ardindan sut veriyorum gonlu olsun diye..sende bir dene olmazsa..
Kızlarr 8.. Dişimizde çıktısizde durumlar nasıll..
Kızlarr 8.. Dişimizde çıktısizde durumlar nasıll..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?