Arkadaşlar ben uzun zamandır topiğe giremiyorum çocukların gelişimi nasıl sizlerde...
Duru Konuşma olarak, Anne, baba, dayı, abi, abla , bum (su) , Mammaam, hayvanları gördüğü zaman kuş, havhav ( köpek) , pisi pisi yada miyav , möööö ( inek ) ::)) araba gördümü ğııınn ğın yada aabaaa , banyoyu gördümü kafasını elleyip bıcı bıcı diyor vs. vs. tabiki bazılarını tam çıkaramıyor ama biz anlıyoruz. Kaynımın kızı duru dan 5 ay büyük maşallahhgayet güzel cümle kuruyor anne bunu ver , ben gidiyom gibi şeyler. Duru konuşma olarak pek iyi değil ama ne desem anlıyor ve yapıyor..
Oyun olarak ta sadece dön dön kelebek oynuyor düünn düün deyip sonrasında aappşıı deyip çömeliyor...
Başka yaptığı ufak tefek şeyler var sizde paylaşırsanız sevinirim.
Bir tanıdık var geçen gün karşılaştım oğlunun yaşını tam bilmiyorum da çocuk 1 1,5 yaşına kadar anne baba gel git gibi şeyler söylüyormuş ama gelişim birden durmuş daum sendromu teşisi konmuşduru yu iyi gözlemle dedi o yüzden soruyorum allah şifasını versin zor bir durum....
ama şu fark var aramızda ben uyurken o uyanıkken yapıyor migininde dediği gibi ses hoşuna gidiyor sanırım
birinci şeker teslimata hazır :) sıra ikincide onuda haftaya salı teslime etmem gerek en geç baklım kısmet inşallah oda bitecek
işmi dedin o ne ki ben hiç öle bişey bilmiyorumkiiannemler pzr geldilerde üstün körü oldu az çok saolsun yoksa şekermi yetiştireyim elifimi :) ütü dağ oldu dağ :)
canım çok şükür gündüz yapıyor zamanla unutucak ama deli oluyorum o sese bide insanın yüzüne bakarak yapmıyormu ne demek istiyosa :)
Arkadaşlar ben uzun zamandır topiğe giremiyorum çocukların gelişimi nasıl sizlerde...
Duru Konuşma olarak, Anne, baba, dayı, abi, abla , bum (su) , Mammaam, hayvanları gördüğü zaman kuş, havhav ( köpek) , pisi pisi yada miyav , möööö ( inek ) ::)) araba gördümü ğııınn ğın yada aabaaa , banyoyu gördümü kafasını elleyip bıcı bıcı diyor vs. vs. tabiki bazılarını tam çıkaramıyor ama biz anlıyoruz. Kaynımın kızı duru dan 5 ay büyük maşallahhgayet güzel cümle kuruyor anne bunu ver , ben gidiyom gibi şeyler. Duru konuşma olarak pek iyi değil ama ne desem anlıyor ve yapıyor..
Oyun olarak ta sadece dön dön kelebek oynuyor düünn düün deyip sonrasında aappşıı deyip çömeliyor...
Başka yaptığı ufak tefek şeyler var sizde paylaşırsanız sevinirim.
Bir tanıdık var geçen gün karşılaştım oğlunun yaşını tam bilmiyorum da çocuk 1 1,5 yaşına kadar anne baba gel git gibi şeyler söylüyormuş ama gelişim birden durmuş daum sendromu teşisi konmuşduru yu iyi gözlemle dedi o yüzden soruyorum allah şifasını versin zor bir durum....
ah be kızlar demeyin öyle şeyler elifin aba dan başka kelimesi yok o aba da abla demek değil herşeye aynı şeyi diyor sadece kendi dilinde konuşuyor, dr. dedi bir kelimeyi baz alarak onu cümle içinde 10-12 defa tekrar et dedi dedide hep olmuyorki yapamıyorumcanım çocuğun yüzünden belli degilmiymiş normalde onlar çok belli oluyorlar
benim halamın torunuda daum sendromlu çok belli onda yürüme ve konuşma nerdeyse hiç yok 4 yaşına girecek
ben hamileykende ahsene daum sendromlu demişti doktor korkutma beni
ahsen çoğu şeyi söylüyor ama tek kelime olarak
dün ilk kez topu var pepeli onu arıyordu pepe gol dedi hııı birde meme nerde diyor kendi dilinde çok düzgün değil oda ben kızlar meme nerde diyorum emziğini ararken oda alışmış anlaması önemli konuşmasından çok 2 3 kelime söylüyorsa çok korkmayın diyorlar 3 4 yaşından sonra konuşan çocuklar var çevremde
günaydın güzel nisan anneleri
bayramınız umarım güzel geçmiştir
bizim idare eder kayınvalidemler ümreden geldi oraya gitgel birkaç aile büyüğünü ziyaret etik gerisi ahsenle koşturmaca
ilk bayram fotosu bizden gelsin ahsen nin bayramlıkları ve bayram keyfiEki Görüntüle 776608 Eki Görüntüle 776609 Eki Görüntüle 776610 Eki Görüntüle 776611 Eki Görüntüle 776612
beyazlı elbise bayramlığımızdı 2 saat sonra vişne suyuna boyanmıştı
pembe olan bayram sabahı anneanneye kahvaltıya giderken tırtırda bayramın son günü malatya kaçamagı
günaydın güzel nisan anneleri
bayramınız umarım güzel geçmiştir
bizim idare eder kayınvalidemler ümreden geldi oraya gitgel birkaç aile büyüğünü ziyaret etik gerisi ahsenle koşturmaca
ilk bayram fotosu bizden gelsin ahsen nin bayramlıkları ve bayram keyfiEki Görüntüle 776608 Eki Görüntüle 776609 Eki Görüntüle 776610 Eki Görüntüle 776611 Eki Görüntüle 776612
beyazlı elbise bayramlığımızdı 2 saat sonra vişne suyuna boyanmıştı
pembe olan bayram sabahı anneanneye kahvaltıya giderken tırtırda bayramın son günü malatya kaçamagı
ah be kızlar demeyin öyle şeyler elifin aba dan başka kelimesi yok o aba da abla demek değil herşeye aynı şeyi diyor sadece kendi dilinde konuşuyor, dr. dedi bir kelimeyi baz alarak onu cümle içinde 10-12 defa tekrar et dedi dedide hep olmuyorki yapamıyorum
maşallah fıstığa pek güzel olmuşş vişne olmasaymış iyiymiş ama :)
canım çocuğun yüzünden belli degilmiymiş normalde onlar çok belli oluyorlar
benim halamın torunuda daum sendromlu çok belli onda yürüme ve konuşma nerdeyse hiç yok 4 yaşına girecek
ben hamileykende ahsene daum sendromlu demişti doktor korkutma beni
ahsen çoğu şeyi söylüyor ama tek kelime olarak
dün ilk kez topu var pepeli onu arıyordu pepe gol dedi hııı birde meme nerde diyor kendi dilinde çok düzgün değil oda ben kızlar meme nerde diyorum emziğini ararken oda alışmış anlaması önemli konuşmasından çok 2 3 kelime söylüyorsa çok korkmayın diyorlar 3 4 yaşından sonra konuşan çocuklar var çevremde
oğlum 16 aylık,erkekler kızlara göre daha geç konuşuyolar,bizde baba,mama,dede,hayır,haydi gibi kelimelerle kendi çıkardığı bazı anlamsız sözcükler var bu aralar,ya da mesela abi diyo sonra seslilerin yerini değiştirip iba diye söylüyor.Fiziksel gelişim daha iyi dile göre bizde,bir hayvany ay da araba falan görürse parmağıyla österip ayyy diye seviyo,gözünü,burnunu,kulağını,bacağını,kolunu,saçını ve göbeğini arka arkaya sorunca gösteriyo,tel sarar deyince ellerini çeviriyo,herhangi bir nesneyi birine götür (mesela babayaötür) ya da bir yere (mesela yatak odasına götür) deyince alıp oraya götürüyo,bir nesne nerede diye sorunca onu arayıp bulmaya çalışıyo,aklıma gelenler bunlar şimdilik
Merhaba kızlar şimdiden bayramınız kutlu olsun fizik tedavi bile işw yaramıyor kendinize çok dikkat edin. Allah şu oğluma sağlık huzur bir de deliksiz uyku nasip etse başka birşey dilemiyecem geceler kabus gibi oğlum burda daha kötüleşti istanbulda 5 defa kalksa burada 10 defa uyanıyor uykuya yatırana kadar ne ağıtlar... en azından evimizde direnmeden uyurdu çok inatlaşıyor ven de çol sinirli birkadın oldum ona çok bağırıyorum bu gece uyanmaları bıktırdı beni doktor bırak ağlasın dedi 2 gece bıraktım dayanamıyoruö 2 saat ağlıyor yataktan kucağıma alıp emzireyim diye dün dayanamadım aldım yoksa ben kendimi kasmaktan sinir hastası olacam buraya gelince oülum daha şımardı hep kucakta emerek uyuyacak yatağa koysam hemen uyanır başlar ağlamaya. Keşke gelmeseydim diyorum ama orada yalnız lık ve rahatsızlığım daha kötü olacaktım bu arada eşim benden özür diledi evde yalnız kalınca aklı başına gelmiş herhalde. Kendinize iyi bakın iyi bayramlar
Kızlar, artık kafayı yemek üzereyim. Beloş ile tatile çıkma gafletinde bulundum. 2 dakika durmadı yerinde. 2 saniye pusetinde tutmak mümkün olmadı. mama sandalyesinde yemeği bitince başladı bas bas bağırmaya. ne yemek yiyebildim ne su içebildim tüm tatil boyunca. Yürümek istiyor, ama yüremesi için uygun ortam değil. elinden tutunca bas bas bağırıyor. acayip sıkılgan hiç oyuncakla oynamıyor. varsa yoksa çimende, yerde çöpleri toplasın. acayip yoruldum. dün de alışverişe gittim çığlıklarıyla bir domates seçtirmedi. sizinkilerde böyle mi? 1 kere otursun 10 dk oyuncak ile oynasın yok yok. tv da çizgi film açıyorum ona bile bakmıyor hiç ilgisini çekmiyor. çok konuşması da yok, anlamsız şeyler söylüyor. arada anne baba hayır diyor. onun haricinde hala konuşmadı. hep çığlık hep çığlık....
Kızlarrr kızlarr nerelerdesiniz ben olmayınca herkesler burda ben geldimmi kimsecikler yokk...
KIzlar ya duru son bir aydır belkide daha fazla oldu doğru dürüst ev yemeği yemiyorr daha doğrusu hiçbirşeyyy meyve, yoğurt vs. 5 6 aylıkken daha fazla yiyordu sütü de pek sevmiyor mecbur bebelac 4 de devam başka bişey yemiyor ne yapacağım bilemiyorum bende mutlu oluyordum yemek konusunda şanslıyım diye hiç problem yaşamadık ama erken sevinmişimm :((((((((
Allah yardımcın olsun cnm yememesi çok zor kimbilir neden yemek istemiyor duru :44:
Canım tabiki birbirimizle paylaşıcaz öyle dediğime bakma ben devamlı dr. vede pedogoga gittiğim için rahatım aslında ramazanda gittik en son bi dahaki ocakta kontrolün
yürümüyo ama düzgün basıyo normal dedi bu ara ayakta durmalarda başladı onda sorun etmiyorumda konuşmada ediyorum açıkçası 11 aylık çocuk konuşması varmış biz 15 aylığız dr. 2 ay içinde en azından anne baba falan demesi lazım dedi.ama ben konuşmayan bi insan değilimki hep konuşjyrum herhalde daha daha fazla konuşmalıyım dr.un dediği gibi kelime tekrarı yapmalıyım
he bu arda konuşma harici herşeyde iyiyiz koltuk tepesine tırmanıp arkasından aşağı inmeyi bile beceriyoruz boyundna büyük işlere hastayız ayaklarının ucuna basıp uzanıp her işini hallediyoruz :)
Allah yardımcın olsun cnm yememesi çok zor kimbilir neden yemek istemiyor duru :44:
Canım tabiki birbirimizle paylaşıcaz öyle dediğime bakma ben devamlı dr. vede pedogoga gittiğim için rahatım aslında ramazanda gittik en son bi dahaki ocakta kontrolün
yürümüyo ama düzgün basıyo normal dedi bu ara ayakta durmalarda başladı onda sorun etmiyorumda konuşmada ediyorum açıkçası 11 aylık çocuk konuşması varmış biz 15 aylığız dr. 2 ay içinde en azından anne baba falan demesi lazım dedi.ama ben konuşmayan bi insan değilimki hep konuşjyrum herhalde daha daha fazla konuşmalıyım dr.un dediği gibi kelime tekrarı yapmalıyım
he bu arda konuşma harici herşeyde iyiyiz koltuk tepesine tırmanıp arkasından aşağı inmeyi bile beceriyoruz boyundna büyük işlere hastayız ayaklarının ucuna basıp uzanıp her işini hallediyoruz :)
belki de geç konuşacaktır canım,hiç mi kelime söylemiyo,baba ve dede kelimelerini sık sık söyle,klay kelimeler onlar,söyler yakında bence,oğlum ilk baba demişti yaşını yeni geçmişti sanırım
canım çoğumuzda aynı sorun var bayramın songünü bizde malatyaya gittik pusette oturmak değil gördüğü an ağlamaya başladı sonunda dayanamadı kucağımda uyududa pusetine koydum elini bizimde tuturmuyor tabi ayağı kayıyor düşecek diye aklım çıktı Allahtan babamız çoğunlukla ilgilendide ben biraz rahattım ama 1 gün dü diye idare ettik tatil biraz zor bizde biyerlere gitmek istiyoruzda eşim ahsenle yorulmak istiyorsan gidelim kapalı olduğum için kadın erkek ayrı yerlerde oluruz hep ben ilgilenmek zorunda kalıcam onuda göze alamıyorumKızlar, artık kafayı yemek üzereyim. Beloş ile tatile çıkma gafletinde bulundum. 2 dakika durmadı yerinde. 2 saniye pusetinde tutmak mümkün olmadı. mama sandalyesinde yemeği bitince başladı bas bas bağırmaya. ne yemek yiyebildim ne su içebildim tüm tatil boyunca. Yürümek istiyor, ama yüremesi için uygun ortam değil. elinden tutunca bas bas bağırıyor. acayip sıkılgan hiç oyuncakla oynamıyor. varsa yoksa çimende, yerde çöpleri toplasın. acayip yoruldum. dün de alışverişe gittim çığlıklarıyla bir domates seçtirmedi. sizinkilerde böyle mi? 1 kere otursun 10 dk oyuncak ile oynasın yok yok. tv da çizgi film açıyorum ona bile bakmıyor hiç ilgisini çekmiyor. çok konuşması da yok, anlamsız şeyler söylüyor. arada anne baba hayır diyor. onun haricinde hala konuşmadı. hep çığlık hep çığlık....
canım iştahsız bir çocuk annesi olarak sana nasıl akıl veririm bilmiyorum amaKızlarrr kızlarr nerelerdesiniz ben olmayınca herkesler burda ben geldimmi kimsecikler yokk...
KIzlar ya duru son bir aydır belkide daha fazla oldu doğru dürüst ev yemeği yemiyorr daha doğrusu hiçbirşeyyy meyve, yoğurt vs. 5 6 aylıkken daha fazla yiyordu sütü de pek sevmiyor mecbur bebelac 4 de devam başka bişey yemiyor ne yapacağım bilemiyorum bende mutlu oluyordum yemek konusunda şanslıyım diye hiç problem yaşamadık ama erken sevinmişimm :((((((((
canım ahsende 15 aylıkken 9400 gr dı doktor normal dedi iştahsızlıktan çok bendede kusmaya çok meyilli bir kaşık fazla vereyim dediğim an hepsini çıkartıyor yarım kaseyi geçemedik yarım kasede vitamin değerini artırmaya çalışıyorum azda yese besinleri dengele allah yardımcın olsun yemiyen çocuk çok zor bende 2 tane var büyük kızımda çok iştahsızGeçmiş bayramınızı kutlarım. Ahsen çok sevimli olmuş maşallah bütün kıyafetleri yakışmiş . Kızlar şu iştahsızlık beni mahvetti kızım bütün gün ağzına lokma koymuyor bir hafta iştahı gelse 3 hafta yok. Çok hareketli yerinde durmuyor yaşında yaklaşık 10 kiloydu şimdi 16 aylık ve 9 kilo tartmaya korkuyorum moralim bozuluyor. Meme düşkünü hep emmek istiyor. Memeden kesmek çözüm olurmu sizce azı dişleri çıkıyor yine yemezse daha kötü olur diye korkuyorum.
kızlar kızlar
biz de tatilden döndük, baya kalabalık ortamlardan yine sessiz evimize dönünce cemre daha eve girer girmez kapıda ağlamaya başladı dışarı çıkcakmış..çok alıştı kalabalığa nasıl olcak bilmiyorum..
bayramda kızım hiç ama hiç yemek yemedi sadece günde bir kase yoğurt oda sabah..çünkü akşama kadar millet ağzına küpşeker baklava bayram şekeri, kola soda,aklınıza gelebilecek en gereksiz ve yararsız şeyleri verdi..kırmamak adına pek ses çıkarmadım ama aylarca uğraşıp yemek düzenini oturttuğum kızım hiç bir şey yemek istemiyor sadece bisküvi şeker falan istiyor..sil baştan başlıyoruz..
kızlar kızlar
biz de tatilden döndük, baya kalabalık ortamlardan yine sessiz evimize dönünce cemre daha eve girer girmez kapıda ağlamaya başladı dışarı çıkcakmış..çok alıştı kalabalığa nasıl olcak bilmiyorum..
bayramda kızım hiç ama hiç yemek yemedi sadece günde bir kase yoğurt oda sabah..çünkü akşama kadar millet ağzına küpşeker baklava bayram şekeri, kola soda,aklınıza gelebilecek en gereksiz ve yararsız şeyleri verdi..kırmamak adına pek ses çıkarmadım ama aylarca uğraşıp yemek düzenini oturttuğum kızım hiç bir şey yemek istemiyor sadece bisküvi şeker falan istiyor..sil baştan başlıyoruz..
Hiç sorma canım biz de çok gezmedik ama bir aksamda şekerin içine düştü oğluşum her zaman görüsmedigin insana da bisey diyemiyosun, çocuk da görünce nasıl seviniyo, elinden de alamıyosun ama icim gitti icimm... Bugün de ben hastaneye gittim -cok fena allerjik nezle oldum malesef- kızkardesim cokomel yedirmis, üstüne hic bisey yemedi oglum, ne var su ıvır zıvırda....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?