bencede aklınızı başınıza devşirin elinizde don ortalarda kalmayın sakınnn
bayansu ve sevda kızlar aydınlatın bizi biz de biraz da olsa tedbirli olalım..eee bayansu nereye koydun çamaşırları bak oraya takıldım
yok yok hakkaten öylekorkulcak bişi yok
petuş bayansu haklı tek başıma gıttım doğum hanenın kapısına kadar içeri zaten almıyolar kocaları
bu sefer herşey planlı ve düzenli olmalı, he sizn ilk doğum olucak ama sizde plan yapın benim yaşadıgım tecrubesızlıgı siz yaşamayın yanı azcık akıllı olun
bu çok komik bi okadarda trajik bi hikaye kotmontumun iç cebine sıkıştırdım ve eşortmanaltımla birlikte oradaki hastabakıcıya verdim ve dedimki..
dışarıda eşim bekliyor ismini söyledim bunları ona verirmisinz dedim ve gözlerim doldu
çünkü birlikte oturduğum kayınvalidem doğumu gelmiş taze gelini bırakıp ablasına gitmişti
ahhh ah hatırladıkça sinirlerim azıoooo
Ya kimene ya.. Ayrıca çocuğun sakat olabilme durumu varsa 9 ay sağlıklı taşırsın doğumda bir sorun çıkabilir..
Doğum sonrası ilerleyen yaşlarında sorun olabilir.. Allah muhafaza..
İnsanlar hiç bunu düşünemiyorlar mı? Seçimlerimiz ve sonuçları bizi ilgilendirir.. Büyükler bunu anlamıyorlar işte..
Biz aklı mantığı olan, belli bir yaşa gelmiş, yuva kurmuş, çocuk sahibi olmuş, düşünebilen, kendi kararlarını verme serbestisine sahip kadınlarız..
İşte bunu kabullenemiyorlar.. Hep hükmetmeye çalışıyorlar.. Her zaman kendilerinin söyledikleri doğru..
Bunun altında yatan başlıca neden kiraya çıkabilecek ekonomik yeterliliğin veya erkekte bu cesaretin olmaması..
Yani bir şekilde erkek evlat maddi-manevi ailesine muhtaç olunca durum böyle oluyor malesef..
Valla Sevdacım Allah kurtarsın.. Ben senin yerinde olsam ailesiyle yaptıklarım konusunda fazla paylaşımcı olmazdım..
Doktora gittik baktı eve yolladı, hamile olduğum için yapacak fazla bir şeyin olmadığını söyledi derdim.. Yat dinlen dedi derdim..
Uzak durmana da tepki vereceklerdir ama zamanla sen tavrında kararlı olursan alışabilirler.. Vey ipler daha da kopar.. Mesela ben ipleri kopardım..
Üzerime düşen asgari ne ise onu yerine getiriyorum.. Bazı şeyleri anlamaları gerek.. Ben kimsenin kuklası olamam.. 4 senemi mahfettiler resmen..
Heee birde seni vatan millet sakarya ve din ile suçlarlar.. Dinde böyle şey olmaz vs.. Anne-baba-ata'ya saygı sevgi şart..
Asla iplemiyorum.. Millet bana hükmetmeye çalışacak ben seveceğim heee, asla..
Neyse ben sana kötü örnek olmayayım canım, çok çektim ben, anlatsam oturur ağlarız hep beraber..
Takma kafana canım, üzülme.. Kapını kapat, otur, bir süre de görüşme derim..
nereye koyalım canımmmmmmmmm
kızlaara ben genel anesteziyle sezeryan oldum kimse mecbur kalmadıkça sezeryan olmasın :)
mecburluk ayrı bebek ters olur kılolu olur kaka yapar vs:)
ama herşeyın en normali daha guzel bende bu sefer belden sezeryan ıstıyorum genelde çok tıkandım nesef alamıyosun narkozu atana kadar hep bı tıkanıklık boğazda hayırlısıyla bı gelsın normalcek doğurun ne var aaa misssss
kızlaara ben genel anesteziyle sezeryan oldum kimse mecbur kalmadıkça sezeryan olmasın :)
mecburluk ayrı bebek ters olur kılolu olur kaka yapar vs:)
ama herşeyın en normali daha guzel bende bu sefer belden sezeryan ıstıyorum genelde çok tıkandım nesef alamıyosun narkozu atana kadar hep bı tıkanıklık boğazda hayırlısıyla bı gelsın normalcek doğurun ne var aaa misssss
deneyimli anneler size bi sorun var arkadaşım sezeryanla doğum yaptı ona sonda takmadılar duruma göremi takıyorlar sondayı herkesin derdi doğum benimkide sonda
ne güldüm yayaf bi durun gadınlar...
daha bebemin cinsiyetini bilmom, daha bi don almışlığım yok yefruma, ne doğumu ne sondası
ne korkması kız bak ikinciye hamiş kalanlara korksalar yaparlalarmıydı bırtane daha o acı hemen unutuluyoki bebeği görünce acılar hafif kalıyo zaten doğum anını değil bebeğin koynuunuzda nasıl uyuyacagını düşünün :)
bence yanınıza kesin eş dost bi kadın götürün kimse yoksa eğer cebinize bi poşet fln koyun yada mont benim gibi
ama en iisi yalnızsan bi poşet götür en azından ortalarda gezmesin yada çöpe at donunu gitsin benim aklıma gelmemişti orda
deneyimli anneler size bi sorun var arkadaşım sezeryanla doğum yaptı ona sonda takmadılar duruma göremi takıyorlar sondayı herkesin derdi doğum benimkide sonda
Canım benim ilk doğumum spinal ve epidural sezeryan.. İkisi de yapıldı anestezi uzmanım tarafından..
Ama tavsiye etmiyorum, geç ayağa kalkabiliyorsun.. Ve bel ağrısı 1 sene sürdü benim desem doğrudur..
Kiminde de baş ağrısı yapıyor.. Ama gene de sen bilirsin, içinde kalmasın..
Genel anestezi ile sezeryan olmak istiyorum bu sefer.. Kararlıyım..
Nerede genel yapılan gördüysem hemen ayağa kalktı.. Bende eve gittiğimde yemeğimi yapmıştım falan ama gene de zor oldu..
gözlerim doldu inan canım ya(( peki bayan biri olunca alıyorlar mı yanına?
Canım benim ilk doğumum spinal ve epidural sezeryan.. İkisi de yapıldı anestezi uzmanım tarafından..
Ama tavsiye etmiyorum, geç ayağa kalkabiliyorsun.. Ve bel ağrısı 1 sene sürdü benim desem doğrudur..
Nerede genel yapılan gördüysem hemen ayağa kalktı.. Bende eve gittiğimde yemeğimi yapmıştım falan ama gene de zor oldu..
herkese slm kızlar bende nisan anneleri varmı diye araştırırken burayı buldum çok güzel paylaşımlarınız var bayıldım benide alırmısınız aranıza bende 12 +4 günlük hamileyimnisan 16 gibi gözüküyo doğumum 34 yaşında ve 3. çocuğuma hamileyim deneyimliyim ama büyük kızım 16 küçük kızım 12 yaşınada yani aradan bayağı bir sene geçtiği için ve artık yaşda ilerlediği için ilk hamileliğim gibi mutluyum şimdilik bir sorun yok allaha şükür dün ikili test sonuçlarımıda gösterdim bir problem yok dedi doktorum herkese sorunsuz hamilelikler ve doğumlar dilerimm
evt alıyolar canım zaten özeldi ya odan oluyor seni odaya yerleştirince eşini flnda alıyolar içeri sancı odasına doğum gelene kadar...bide çamaşırlarımı verdiğim kadın kimsen yokmu canım senin demişti o çok dokunmuştu bana hiç unutmam biz doktora giderkende sancım yoktu geceydi ama istifar ediyodum bi yerde okumuştum 9 aylıkken istifar edince bebek doğum yoluna girermiş diye evdede eşim k.pederim kaynım var hangisi anlıcak doğumdan o k.validem 3 herifi başıma atıp doktorum doğum tarihi verdiği gün yanımda yoktu helal olsun valla ne diim
herkese slm kızlar bende nisan anneleri varmı diye araştırırken burayı buldum çok güzel paylaşımlarınız var bayıldım benide alırmısınız aranıza bende 12 +4 günlük hamileyimnisan 16 gibi gözüküyo doğumum 34 yaşında ve 3. çocuğuma hamileyim deneyimliyim ama büyük kızım 16 küçük kızım 12 yaşınada yani aradan bayağı bir sene geçtiği için ve artık yaşda ilerlediği için ilk hamileliğim gibi mutluyum şimdilik bir sorun yok allaha şükür dün ikili test sonuçlarımıda gösterdim bir problem yok dedi doktorum herkese sorunsuz hamilelikler ve doğumlar dilerimm
Sonda olayını beni bayılttıktan sonra taktılar.. 2 günde takılı kaldı.. Korkulacak birşey yok..
Ben isteyerek çıkarttırmadım.. Doktorumda kalsın dedi, birde onun için uykunu bölme, dinlen dedi..
Sonra çıkarttılar.. 3. gün çıkmadan önce de lavman yapıldı, çok rahatladım..
Hiç korkulacak şeyler değil kızlar, bu hayatta insanın başına o kadar zor şeyler geliyor ki bunlar hiçbir şey..
Hatta ben doğuma girmeden beni traş etmeye hemşire geldi.. Bir baktı ben zaten traş olmuşum..
O da bayağı bir şaşırdı siz hazırlıklı gelmişsiniz dedi.. İçimden heralde dedim yani.. Karnımdaki kılları biraz traş etti gitti..
Fulya'daki İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde doğum yapmıştım.. Gayette memnun kaldım..
Epidural+spinal anestezi ile sezeryan olmuştum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?