selam kızlar... biz hafta sonu detaylı ultrasona girdik ve herşey yolunda çok şükür...
kızlar sizlerin fikrine ihtiyacım var..sizler bebeğinize oda yapacak mısınız? ben düne kadar bir beşik alırım diyordum ama şimdi bir odası olsun istiyorum.annemlerde şimdiden gerek yok diyor.sanırım hamilelik psikolojisi ile bebeğimin bir odası bile olmayaccak diye oturup ağlıyorum bu seferde..sizler ne planlıyorsunuz?
heee yok canım o genetiik iştebende boy 1.75 en 99 olunca genetitir heralde dedi
selam kızlar... biz hafta sonu detaylı ultrasona girdik ve herşey yolunda çok şükür...
kızlar sizlerin fikrine ihtiyacım var..sizler bebeğinize oda yapacak mısınız? ben düne kadar bir beşik alırım diyordum ama şimdi bir odası olsun istiyorum.annemlerde şimdiden gerek yok diyor.sanırım hamilelik psikolojisi ile bebeğimin bir odası bile olmayaccak diye oturup ağlıyorum bu seferde..sizler ne planlıyorsunuz?
ben de geçen haftayı bi özet geçeyim..
ayrıntılı ultrasonumuz vardı perşembe günü.. petuş iletmiştir gerçi sizebinlerce kere şükürler olsun ki kızım çok sağlıklı..
400 gram ama:44: zayıf mı biraz ne..
sonra sonraa sonraaa.. hayalimdeki oda takımını aldım.. kocişim sürpriz yaptı.. alamam çok pahalı ne gerek var diye sinirlerimi bozuyordu benim.. ben de ikna olmuştum aslında.. tayin isteyeceğimiz için gittiğim yerden alırım diyordum.. pek çok yere beşik şifonyer bakmaya gittik ama bir türlü beğenemedik.. sonra çekti arabayı maskoyaa..
hadeee aldık gitti.. 20 gün sonra falan teslim edecekler.. cibinlik ve tavan lambasını da hediye aldıko kadar para verdik gerçi
yani eksiklerimizin büyük bir bölümünü tamamladık.. perde ve halı kaldı üç beş ufak şeyler daha..
sonra da prensesimi beklemek kalıyor..
canım eğer müsait bir odan varsa bebeişine oda kur bence uzayabilen beşikli takımlardan alırsan uzun zaman kullanırsın şimdi beşik alınca yarın gene dolap yatak almak zorunda kalacaksın. hep bebek kalmıyorlar
heee yok canım o genetiik işte
yani çocuk minnak bişi çıkarsa ayıp eder walla
cnm benim ev 2+1..
bizde anane- babanne dönüşümlü gelip yanımızda kalacaklar bebeğe bakmak için.
onlar geldiğinde kalacakları için bebeğin odasında, bebeğe şimdilik oda yapmıcam..
4 yaşına kadar onlar bakar die düşünyorum..
şimdilik yatak odamıza beşik ve şifonyer alıcam bebik için.
4 yaşından sonra anane-babanne out, yağmur in olacak odaya:) o zmn oda yapıcam kısmetse...
ben yapamıom die hiç üzülmüom walla, sadece hevesleniom öle yapardım böle yapardım die...
ama oldun 4 yaşında yaşarım bende o heycanı..
zaten yatak odamdaki köşeyide ona oda gibi yapıcam...
beşiğin arkasına gelen duvarı duvar kağıdıyla kaplıcam..beşiğinin önüne minnak halısını alam..cibinliğini yaptırcam böle dantel dantel..
hevesimi öyle atıcam:))
sıkma canını bence
canım bence evde müsait yerin varsa ve imkanın varsa al yani..müsait odam var....zaten karyolasını ve yanına bir şifonyerini alıcaktım ama yatak odama sıkıştıracaktım yani..odamın birindede ölesine eşimin bilgisayarı ve bekarlık yatağı var...o odayı bebek odası yapmak istiyorum.ilk bebeğim ilk hevesim..fazladan alacağım sadece gardolabı olacak yani...
Herkes detaylıya girmiş, keyifli haberler almış, okudukça çok mutlu oluyorum.
Ben de 22+2 de girdim , bizim genel olarak iyiydi durumumuz çok şükür ama , böbreklerinin renginin açık olduğunu ve normalden büyük olduğunu söyledi doktor (daha önce de böbreklerde açıklık var demişlerdi, o kapanmış), kalıtsal bir böbrek hastalığı olmadığı için ailede doktor biraz rahatlattı bizi ama takip edilmesi gerektiğini, normal bir durum olmadığını söyledibu ara da amniyo sıvısı falan normaldi, böbrekleri çalışmasa bu sıvı da az olurdu dedi doktor. Hatta mesanesi boştu biz ultrasondayken, doluyor mu diye görmek için 20 dk sonra tekrar bakalım dedi, tekrar baktığımızda dolmuştu çok şükür. oğlum yeni işemiş demek ki gittiğimizde:) Sadece yapısal bir özellik olduğunu umuyoruz..
heee yok canım o genetiik işte
yani çocuk minnak bişi çıkarsa ayıp eder walla
cnm benim ev 2+1..
bizde anane- babanne dönüşümlü gelip yanımızda kalacaklar bebeğe bakmak için.
onlar geldiğinde kalacakları için bebeğin odasında, bebeğe şimdilik oda yapmıcam..
4 yaşına kadar onlar bakar die düşünyorum..
şimdilik yatak odamıza beşik ve şifonyer alıcam bebik için.
4 yaşından sonra anane-babanne out, yağmur in olacak odaya:) o zmn oda yapıcam kısmetse...
ben yapamıom die hiç üzülmüom walla, sadece hevesleniom öle yapardım böle yapardım die...
ama oldun 4 yaşında yaşarım bende o heycanı..
zaten yatak odamdaki köşeyide ona oda gibi yapıcam...
beşiğin arkasına gelen duvarı duvar kağıdıyla kaplıcam..beşiğinin önüne minnak halısını alam..cibinliğini yaptırcam böle dantel dantel..
hevesimi öyle atıcam:))
sıkma canını bence
hıı...
şişmelerde heralde artık yavaş yavaş başlarız demi..ayaklar eller...
iyi bari...dr bi yorum yapmadıda..2 hafta önce gitmiştik..420 gr dı
bu hafta sonu gittik 610 gr..
didim ona 200 gr aldırcam die bende 2 kilo aldım:)))
toktor dedi enterason bi matematik yapmışsın...
bizde ben iriyimde yani boy olarak değil, en olarak iriyim:) babamızda 1,70 boya 70 kilo bi amca yani:) öyle çok genetik olacak bi durum da yok
evet cnm ben imkan olsa oda yapardım da ev 2+1 ..anneler geldiğinde rahat etsin istiorumcanım ben ilk oğlumda oda yapmadım senin düşündüğün gibi yatak odam genişti bir köşesini oğluma düzenledim park yatak aldım cibinliği yoktu güzelce diktirdim halı duvar sticleri kıyafetleri için bir şifonyer çok şirin oldu... hatta yazın memlekete giderken park yatağımızı topladık valiz haline geliyor zaten... annemlerin yanına götürdüm sonuçta ordada 2 ay kalıyoruz.oğlum 3,5 yaşında evimize taşındık oğluma şimdi genç odası alıcam araştırıyorum beşikte bebişimize kalıcak zaten ayrı oda yapsanızda sürekli emzir gece kontrol et ayrı yatırmak olmayacak mecburen yanınızda olmak zorunda odanın bi anlamı olmayacak..kıyafetleri diğer odadan almakta zorunuza gidecek..çok şanslısın canım sen ailenden birinin çocuğa bakacak olması çok güzel..emin ol ayrı oda yapmış gibi çok mutlu oluyosun hem de daha kullanışlı olucak sen gör bak
maşallah yaaa 610 gr. olmuş :))) artık hızlı büyüyolar di mi...canım bu arada yağmurun kalpteki kalsiyumla ilgili bi değişiklik varmı bişey dedimi dr.
Herkese günaydın, hatta iyi öğlenler...
Ben bugün uzun bi aradan sonra çok erken kalktım, kahvaltı yaptım, sayfs sayfa bebişime alınacakları, ilk bebeğim olacağı için alınacaklar için 2 sayfa soru yazdım bilen arkadaşlara sorucam inşallah..
ben bebek odası yapmıcam, hem maddiyatı yüksek hem de ilk sene için çok kullanışlı olmayacağını düşünüyorum. 2-3 yaşına geldiğinde şu arabalı,motosikletli yatakları olan çocuk odalarından almak istiom.Şİmdi beyaz mdf , cibinlikli gondol tipi sallanan beşiklerden çok istiyorum ama 5- 6 aylık olunca erkek bebek çok hareketli olur, Allah korusun düşer dio arkadaşlaryakın çevremdeki arkadaşlar park yatak kullanıolar çok memnunlar onu öneriolar. ben ikisini de almak istiom ama ücretsiz izine ayrılacak olmam beni durduruo.. park yatak olsun , diğer mdf sallanan sepet tipi de diolar beşik olsun yatağı, uyku seti falan 500- 600 tlyi rahat buluo ! bebek arabası, oto koltuğu o da en az 500-600tl ! oğlumun cicileri, banyo ıvır zıvırı, ateşölçeri,.. gibi şeylerde rahat 1000tl bi de bunların içine sıkıştırabilir miyim bilmiom ama lohusa takımıydı gecelikti, pijaması 200tl civarı! ilk bebişler için masraf çok Allah kolaylık versin, bereket versin paralara da hepsini gönlümüze göre alalım inşallah ..
tünaydın hamişlerr
dün akşam misafirim vardı yakıın arkadaşım kendisi ve 32 haftalık hamiş.oğluşu 19, haftada 420 grammış.23.haftada 1.050 olmuş.30 haftadada 2.150 gram.yahu benim kızım 19 da 350 idi.ama bu hafta doktora gidicem 23 e girdim yani sanki benim kızım zayıfmı ne doktor tersine kilosu iyi demişti ama 23,haftada 1.050 nassı oluyo hıı nassı oluyo
canım ben de 17.haftamdayken hissetmeye başlamıştım ama simdi azaldı acaba ikiz bebiklerim yerleri daraldığı için mi fazla hareket edemiyorlar gerçi daha küçükler ama ne bileyim hissetmediğim zaman husursuz hissediyorm Rabbim meleklerimi korur inşallah
tünaydın hamişlerr
dün akşam misafirim vardı yakıın arkadaşım kendisi ve 32 haftalık hamiş.oğluşu 19, haftada 420 grammış.23.haftada 1.050 olmuş.30 haftadada 2.150 gram.yahu benim kızım 19 da 350 idi.ama bu hafta doktora gidicem 23 e girdim yani sanki benim kızım zayıfmı ne doktor tersine kilosu iyi demişti ama 23,haftada 1.050 nassı oluyo hıı nassı oluyo
tünaydın hamişlerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?