2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

petuş yabişey sorcam ben bu hfta sebamed baby bakım ürülerini almaya başlıcam.şampuan,sbun,pişik kremi dışında neler almam gerek?bu hafta bunları bitireyim diyorum.

mistrall sana daha önce de yazmıştım ama göredin galiba.sende mi linaya gidiyordun?ben takiplerimi linada yaptırıyorum ama doğum konusunda kararsızım...doğru hatırlıyorsam eğer sen doğumuda aynı doktoruna mı yaptıracaksın?

Merhaba bayanlar, tam 21 haftalık olmamıza rağmen ben hiçbir kıpırtı duymuyorum acaba iç karnım mı çok geniş sadece arada yırtılır ya da bıçak saplanır gibi bir ağrı olup geçiyor ama sizin bahsettiğiniz o pıt pıt şeklinde hiç hareket hissetmedim. Sizce ben detaylı ultrasonu erken mi yaptırdım tam 19. haftada yaptırdım. Burada genelde çoğunluk 21-23 arası yaptırıyor.

Bu arada seker yuklemesi yaptiran var mi :26: doktorum bana 21+0 da yapti ve ben ona normalde 24-28 haftalar arasinda yapilirmis neden bu kadar erken yapiyoruz diye sorunca artik literatur 20. Haftalarda gebelik sekerinin yukselmeye basladihi icin erken yapilmasi daha dogru oldugunu soyluyor dedi :26:
26+0 daki olacak kontrolumde tekrar aclik sekerine bakariz dedi.
Demirim normal seviyede cikmasina ragmen tedbir olsun diye demir ilaci verdi doktorum 2 sefer ictim midemi cok fena yakti biraktim ben de icmiyorum :26:

rüyanda erkek görüyorsan kızdır bebişin canım. annem hep öyle der. tersi çıkarmış. 7 doğum yapmış.

uykucu şişko anne ile onu tepikleye tepikleye uyandıramayan sabırsız kızı işte şimdi kahvaltı yapıp, geçmişi de okuyup geldi :126:

allah sabır versin, vakit tez zamanda geçiversin...

kızlar doktorum senin genel takiplerin yapılacak testlerin bitti dedi
hepsi güzel çıktı dedi çok şükür
benimde bildiğim başka yapılacak bişey yok
artık kontrol var
ohh ne güzel gözün aydın. darsısı başımıza ben de bu çarşamba özeldeki dr'uma gitcem. ayrıntılı sonuçlarımı hala görmedi onları vercem. muhtemelen şeker testi isteyecek ama ben medical parkta kazık fiyata tahlil yaptırmayı sevmediğimden devlette yaptırıp sonuç götürcem. sanırım bizim de genel takiplerimiz kalır geriye

benim de antibiotik kullanmama rağmen hala arada sancım oluyo tuvaletimi yaparken, gitmek lazım antibiotik bile iyileştiremediyse ya farketmeden sürekli enfeksiyon kaptığımız bi durum var ya da tedavi işe yaramamış. ben eşimden şüphelenmiştim başta çünkü hamileliğe rağmen spermlerin rahim ağzına zararı mı ne oluyomuş korunmak gerekiyomuş. ben pek ciddiye almamıştım, garibim 2 gün sefa sürsün zati doğumdan sonra 2. bebeğe kadar yine aynı yöntemi kullancaz dediydim ama dr enfeksiyon geçmemiş derse kusura bakmayacak artık

annem bana geçen ay sardı o lahana denen şeyi, eskiden aşığı olmama rağmen tiksindim çünkü inanılmaz gaz yaptı. zavallı karnımda şişecek yer kalmadı, sancı geldikçe yamuluyodum. bana gaz yapan emzirirken süte geçip bebeğime de yapar bu nedenle 2.5 yıl lahanadan uzak durma kararı aldım sen de yersen dikkatli ol bence

benden cd için 30 tl, renkli foto başına da 10 tl istedi. fotoya hiç renklisi olmadığından tmm dedim ama cd istemedim zati dr'un anlayacağı cinsten görüntüler arada 2 kolunu oynattı filan. sırf dr'un fırsatçı yaklaşımından dolayı istemedim. sonuçta muayene için 200 tl verdim, adamın extra yapacağı bi kayıt tuşuna basmaktı. bu kadar fırsatçı olmaları çok sinir bozucu ben o 200 tl'yi kendi dr'um ayrıntılı erken müdahale edilebilecek durumlarda yol gösterici olduğundan önemli dediği için bu ayki bütçemizi sıkıp yaptırdım. dr'um için verdiği dosyada var o bahsettiğin siyah beyaz fotolardan bence şirinler hatıra kalacak zaten inş 3 ay sonra kavuşuyoruz bebiklerimize elin fırsatçılarına kendimi sömürtüp benden sonraki heyecanlı anne adaylarının da sömürülmesine yol açmak istemiyorum
amanın meğer ben dertlenmişim bu dr'a

ayy cnm bunu paylaştığın çok iyi oldu benim özellikle ayaklarım fena şişiyo. annem bim'den koliyle ayran alıyo bana ben de günde en az 2-3 tane içiyorum. bundan sonra yoğurt alıp kendi ayranımı kendim yaparım

cnm biz oda yapacağız inş. eşim her iki tarafın da ilk torunu olacağı için beni bebek yapmaya ikna aşamasında attı tuttu babamlar herşeyini yapar,şunu da bunu da... kayınpeder ayıpmış diye oğluyla bile çocuk konusunu konuşmuyo, karıısının da tek yaptığı geçen örmeye başladığı yelek...
eşim eli mahkum sıkışsa da bana sahte gaz verdiği şimdi de ailesine toz kondurmadığı için kendisi yapacak. üstelik onun ailesi bişi yapmazsa ben anneme tek kuruşluk masraf yaptırmayacağım. benim ailem parayı yoldan toplamıyo...
dün 2 aylık bebeği olan arkadaşımın yanındaydım o nasıl bir güzelliktir yarabbim tek gittim karşıda oturuyolar saat gece yarısı oldu anca bırakıp gelebildim. eşim arıyo geç oldu gel, ben diyorum bu güzellik bırakılmaz

neyse işte o bebeğin kendi odası var annesinin odasındaki beşiğin haricinde ve gün içinde hep kendi odasında yatırıyo annesi. dolabında eşyaları minicik askılarda o kadar o kadar cici ki
durumu ve yeri olanlar büyüyen karyola ve 3-4 kapılı gardrobu olan bi oda almalı bence

kendisi 55 kilo ile tüp bebeğe başladı ş*an 78 kilo.çok yiyo.yani şöyle sabah kalkıyo 7 gibi 1 koca bardak süt içiyo sonra yatıyo 9 gibi kahvaktısını yapıyo.kahvaltıda bol ekmek tereyağ bal yiyo genelde:)
2 saat sonra ara öğün fındık badem yiyo bi 2 saat sonra öğle yemeği..ama hep ekmek yiyo yoğurda ekmek doğruyo hergün koca bi kase yiyo muhakkak.çorbada ekmek hep ekmek:)ana öğünü 4 saatte 1 yiyo arayıdıda 2 saatte 1

bebişler yediklerinize tepki vermeye basladı mı? ben bişeyler yemeye basladıktan bi kaç dk sonra içimdeki kıpırtılar artıyo. kopuyo içerde evet anne onuda yut anne yehhuuu tarzında siddetli sarsıntılara maruz kalıyorum :) ve bu olaya bayılıyoruuummmmm..

evet menzilcim dediğin gibi oluyo bendede 1 haftadır neredeyse..devamlı yiyesim geliyo o yüzden

Benim oglan da masallah aciktigimda oyle bir tepiniyorki kalk anne artik birseyler ye der gibi yerken ve yedikten sonra da aynen devam ediyor tepinmeye
sukurler olsun hissedebilmek cok guzel yoksa cok paranoyagimdir ben ilk bebegim karnimda 10 haftalikken kalbi durmustu kurtaj olmustum

bahaneni sevsinler
bu arada sen kaç dönümsün şu an???

canım benim üzülme Allah bi daha yasatmasın. bu evladına kavusmayı nasip etsin inşallah..

bahaneni sevsinler
bu arada sen kaç dönümsün şu an???

işte 65tim en basta en son 75tim haftada 2şer kilo almaya baslamıştım :) son 20 gundur baskul gormedim gormek istemiyorum :)
sen ne alemdesin? başa baş gidiyoduk senle gectin mi geride mi kaldın haci :)

maşallah bebişine :)
evet biraz ağır bebek olacak gibi beslenemn nasıl kaç kilo aldın
normal mi kolaymış sezeryan mı ?

hayırlı olsun canım odanız
bende çok özeniyorum odalara ama ayıramadım hala yanımdan 3,5 oldu
bi maşallahda bu tosunumuza...cnm ya bana dr bişi demedi ama 610 gr dı benimkide????
23+2 de 610 gr ultrasona göre de 23+3 teydik...bak kıllandım şimdi...benim kızçe fazlamı irice aceba..hıı
maşalalh bebişine
bu 2 haftada sen kaç kilo aldın
yani bilmiyorum ama
kilo almayla yani iyi beslenme ile çocugun kilosu doğru orantılı mı acaba diye düşünmeye başladımda bu hafta:)

aynen öyle ve tuz çok önemli
bende henüz şişlik yok
ama dikkat ediyorum
yemekleri az tuzlu yapıp hazır içeçek yiyecek tüketmemeye çalışıyorum,ve turşu önemli
salça bile
az salçalı yapmaya başladım ben yemekleri

tarihleri doğru hatırladığından emin mi
bu kadar kilolu olması çok garip
sen takma kafana bence
ben yaptırdım canım
21. haftamda
demiri bana da 2 ye çıkartmamı söyledi
kansızmışımmmmmmm
pekmez içmek istemiyorum

bana sorun yapmadı çok şükür
annem ocakda gelcek yine 1 kere yaptırırım inşallah
sonra yiyemem zaten

çok kilo almış
hemde tüp bebek

iyi haftalar kızlar
dün gece tekmelerden uyuyamadım walla,dedim kızz uslu durr öle vurulurmu anneye
ama malesef dahada artınca ben sabaha karşı daldım,ztn saat 6:30'da eşim gidiyorum aşkım diyince kalktım,gönderdikten sonra onu yine uyuyamadım napıcam bennn yaaa
bu arada,aşkitoşkomunnnn doum günü bugünn oonu seviyorum:98:

herkess detaylısını olmuş kötü bi haber yok maşallahh kızlar

bakkala gittim sabah kahvaltısı için,qadın dediki hani sen hamileydin nerdeee göbik
didim,açızz teyzesi bize ekmek verrr
yokkk,diyo kadın aç ta olsan 6. aya girdin göbiğin yok ne güzel fln..
maşallah dee maşallah de dedim
amaaa bazan kendimi çook şişmiş hissediyorum,bazende eskisi gibi görüyorum değişiyo yani
halaa nefes darlığı çekiyorum,halaa ağzım dilim yanıyorr..soğuk buzlu su fln içesim var da zararlı die elleşmiom

kızlar
tetanoz aşımı oldum kalp sesiinide dinledik sağlık ocağında
çok güzeldi
kiloma da baktı
almamışım geçen haftadan beri
çok sevindimmmmmm

ve aklıma takılan
tetanoz 2. doz için 1 ay sonra gel dedi
sizi çağırdılar mı
ben mi yanlış hatırlıyorum doğumdan sonra mı gitmiştim ilkinde

tunaydin kizlar.ben geldimm.ay cok yoruldm ya.malum haftabasi temizlik yaptm.daha yemek yapicam.maasallah herkez haftasonu ayrintili ultrasona girmis.
benimde yarn kontrolum var.cok ozledim bebisimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…