heee yok canım o genetiik işte
yani çocuk minnak bişi çıkarsa ayıp eder walla
cnm benim ev 2+1..
bizde anane- babanne dönüşümlü gelip yanımızda kalacaklar bebeğe bakmak için.
onlar geldiğinde kalacakları için bebeğin odasında, bebeğe şimdilik oda yapmıcam..
4 yaşına kadar onlar bakar die düşünyorum..
şimdilik yatak odamıza beşik ve şifonyer alıcam bebik için.
4 yaşından sonra anane-babanne out, yağmur in olacak odaya:) o zmn oda yapıcam kısmetse...
ben yapamıom die hiç üzülmüom walla, sadece hevesleniom öle yapardım böle yapardım die...
ama oldun 4 yaşında yaşarım bende o heycanı..
zaten yatak odamdaki köşeyide ona oda gibi yapıcam...
beşiğin arkasına gelen duvarı duvar kağıdıyla kaplıcam..beşiğinin önüne minnak halısını alam..cibinliğini yaptırcam böle dantel dantel..
hevesimi öyle atıcam:))
sıkma canını bence
müsait odam var....zaten karyolasını ve yanına bir şifonyerini alıcaktım ama yatak odama sıkıştıracaktım yani..odamın birindede ölesine eşimin bilgisayarı ve bekarlık yatağı var...o odayı bebek odası yapmak istiyorum.ilk bebeğim ilk hevesim..fazladan alacağım sadece gardolabı olacak yani...
arkadaşlar bizde geçen perşembe ayrıntılı ultrasondaydık o zamana kadar cinsiyeti öğrenememiştik herkes erkeğe benzetiyordu. doktor net birşey söylemedi büyük ihtimalle kız dedi şuan muallaktayımrüyalarımda da hep erkek çocuk görüyorum. Alışverişe başlayacaktım ne güzel arada derede kaldım şimdi
allah sabır versin, vakit tez zamanda geçiversin...evet bu hafta kolay olsun
kocacım nöbetçi bu hafta birbirimizin yüzünü göremicez. sabah evde ben çıkıyom o geliyo o çıkıyo ben gidiyom(gerçi ben anamgilde oda anasıgilde kalacak 1 hafta birbirimizi göremediğimiz için )
cumada istnbula gşidiyom pzar gecesine kadar görüşemicezz
Allah kocası asker olanlara şehir dışında çalışanlara sabır versin çok zor ya
ohh ne güzel gözün aydın. darsısı başımıza ben de bu çarşamba özeldeki dr'uma gitcem. ayrıntılı sonuçlarımı hala görmedi onları vercem. muhtemelen şeker testi isteyecek ama ben medical parkta kazık fiyata tahlil yaptırmayı sevmediğimden devlette yaptırıp sonuç götürcem. sanırım bizim de genel takiplerimiz kalır geriyekızlar doktorum senin genel takiplerin yapılacak testlerin bitti dedi
hepsi güzel çıktı dedi çok şükür
benimde bildiğim başka yapılacak bişey yok
artık kontrol var
benim de antibiotik kullanmama rağmen hala arada sancım oluyo tuvaletimi yaparken, gitmek lazım antibiotik bile iyileştiremediyse ya farketmeden sürekli enfeksiyon kaptığımız bi durum var ya da tedavi işe yaramamış. ben eşimden şüphelenmiştim başta çünkü hamileliğe rağmen spermlerin rahim ağzına zararı mı ne oluyomuş korunmak gerekiyomuş. ben pek ciddiye almamıştım, garibim 2 gün sefa sürsün zati doğumdan sonra 2. bebeğe kadar yine aynı yöntemi kullancaz dediydim ama dr enfeksiyon geçmemiş derse kusura bakmayacak artıkgünaydın kuzularrr herkese mutlu huzurlu bir hafta diliyorum..
kızlar benim 1 haftadır öksürüğüm geçmedi kuru kuru öksürüyorum hala ve afedersiniz büyük tuvaletimi ve idrarımı yaparken kalkmama yakın kasıklarım ağrıyor hala..geçen hafta idrarda enfeksiyon çıkmıştı acaba hala devammı ediyor bilemedim..
sizce doktora gitmelimiyim??
annem bana geçen ay sardı o lahana denen şeyi, eskiden aşığı olmama rağmen tiksindim çünkü inanılmaz gaz yaptı. zavallı karnımda şişecek yer kalmadı, sancı geldikçe yamuluyodum. bana gaz yapan emzirirken süte geçip bebeğime de yapar bu nedenle 2.5 yıl lahanadan uzak durma kararı aldımdoktora sormayı unuttum balık yağı içmeli miyim diye iyi mi yeni geldi aklıma
Omega-3 (Alfa linolenik asit): Yağlı balıklar ve deniz ürünleri (özellikle uskumru, sardalye, hamsi ve somon gibi) ceviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, mısır, mısır unu, keten tohumu yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor.
hafta bir gün etli kuru fasulye
1 gün nohut
1 gün ıspanak
1 gün pırasa
1 gün balık
her akşam salata
her gün 3-4 tane ceviz
yersek yeterli olur değil mi yaaaa
nohut yemiyorum epeydir
yapmam lazımmmm
lahana sarması da harika olur amma
ben yapamam kiiiii
annem olsa ohhhhh ne güzel yapardı
sağol canm benim bizim yaramazda göstermedi yüzünü dediğin gibi cd de görüntü olarak değilde siyah beyaz resim verdi ay herkesinki böyle resimmi yoksa görüntülü birşeylerde varmı o kadar para verdik dr da iyiydi ama bu renkli olmaması ve sadece resim olması aklıma takıldı:26:
ayy cnm bunu paylaştığın çok iyi oldu benim özellikle ayaklarım fena şişiyo. annem bim'den koliyle ayran alıyo bana ben de günde en az 2-3 tane içiyorum. bundan sonra yoğurt alıp kendi ayranımı kendim yaparımbi de bir bilgi öğrendik bu gün onu paylaşmak istiyorum
benim ara ara ellerim patlıycakmış gibi şişiyodu hatta dün akşamda öyleydii. doktora sordum neden böyle oluyo tuz da tüketmiyorum dedim ne yedi dedi ekmegin arasına peynir ve bir bardak meyve suyu dedim. hazır meyve suyunu duyo sordu
evet dedim. hazır meyve sularında ve ayranlarda normalin 30 kadar fazlası tuz olur dedi. hazır içeceklerin hiçbirisini tüketme dedi.
cnm biz oda yapacağız inş. eşim her iki tarafın da ilk torunu olacağı için beni bebek yapmaya ikna aşamasında attı tuttu babamlar herşeyini yapar,şunu da bunu da... kayınpeder ayıpmış diye oğluyla bile çocuk konusunu konuşmuyo, karıısının da tek yaptığı geçen örmeye başladığı yelek...selam kızlar... biz hafta sonu detaylı ultrasona girdik ve herşey yolunda çok şükür...
kızlar sizlerin fikrine ihtiyacım var..sizler bebeğinize oda yapacak mısınız? ben düne kadar bir beşik alırım diyordum ama şimdi bir odası olsun istiyorum.annemlerde şimdiden gerek yok diyor.sanırım hamilelik psikolojisi ile bebeğimin bir odası bile olmayaccak diye oturup ağlıyorum bu seferde..sizler ne planlıyorsunuz?
uykucu şişko anne ile onu tepikleye tepikleye uyandıramayan sabırsız kızı işte şimdi kahvaltı yapıp, geçmişi de okuyup geldi:126:
allah sabır versin, vakit tez zamanda geçiversin...
evet menzilcim dediğin gibi oluyo bendede 1 haftadır neredeyse..devamlı yiyesim geliyo o yüzden
bebişler yediklerinize tepki vermeye basladı mı? ben bişeyler yemeye basladıktan bi kaç dk sonra içimdeki kıpırtılar artıyo. kopuyo içerde evet anne onuda yut anne yehhuuu tarzında siddetli sarsıntılara maruz kalıyorum :) ve bu olaya bayılıyoruuummmmm..
bebişler yediklerinize tepki vermeye basladı mı? ben bişeyler yemeye basladıktan bi kaç dk sonra içimdeki kıpırtılar artıyo. kopuyo içerde evet anne onuda yut anne yehhuuu tarzında siddetli sarsıntılara maruz kalıyorum :) ve bu olaya bayılıyoruuummmmm..
Benim oglan da masallah aciktigimda oyle bir tepiniyorki kalk anne artik birseyler ye der gibi yerken ve yedikten sonra da aynen devam ediyor tepinmeye
sukurler olsun hissedebilmek cok guzel yoksa cok paranoyagimdir ben ilk bebegim karnimda 10 haftalikken kalbi durmustu kurtaj olmustum
bahaneni sevsinler
bu arada sen kaç dönümsün şu an???
maşallah bebişine :)bizimde cmt detaylımız vardı herşey yolundaymış çok şükür maşallah oğluşumaama poposunu dönmüştü eee tabi biz yeğenim, kızım ve eşimle birlikte gittik oda böyle herkese göstermem yüzümü deyip döndü poposunu detaylı da bile kıpır kıpırdı doktor baktıkça oğlum tepik atıyo bende dr dedim bak yine tepik attı oda dedi zaten çok hareketli kıpır kıpır vatandaş maşallah ama 2 hafta büyük gözüküyo doktorumdan şeker tahlili istemesini söledi bende öbür ay yapılcak dedim oda şekerde bir sorun yoksa bebişin anası babası gibi iri bir bebeğe benzer dedi bu arada oğluşum 604 gr olmuş
normal mi kolaymış sezeryan mı ?hafta sonu misafirim vardı binadan komşularım geldi. yeni doğum yapan bi bayan vardı. kadın son ana kadar normal doğum diye kararlaştırmış. doğum esnasındasa normal başlamışlar ama bebeğin eşi geldiği için apar topar sezeryan yapmışlar kadınıkadının bu 4. çocuğu. ilk 3 çocuğunu normal doğurmuş . bi tek bunu mecburi sezeryan yapmış.
diyeceğim o ki son sn bile değişebiliyo nasıl doğum olacağı. normal diyoruz ama belki son sn bizde sezeryan yaptıracaz
Allah hayırlısını versin inşallah
ben de geçen haftayı bi özet geçeyim..
ayrıntılı ultrasonumuz vardı perşembe günü.. petuş iletmiştir gerçi sizebinlerce kere şükürler olsun ki kızım çok sağlıklı..
400 gram ama:44: zayıf mı biraz ne..
sonra sonraa sonraaa.. hayalimdeki oda takımını aldım.. kocişim sürpriz yaptı.. alamam çok pahalı ne gerek var diye sinirlerimi bozuyordu benim.. ben de ikna olmuştum aslında.. tayin isteyeceğimiz için gittiğim yerden alırım diyordum.. pek çok yere beşik şifonyer bakmaya gittik ama bir türlü beğenemedik.. sonra çekti arabayı maskoyaa..
hadeee aldık gitti.. 20 gün sonra falan teslim edecekler.. cibinlik ve tavan lambasını da hediye aldıko kadar para verdik gerçi
yani eksiklerimizin büyük bir bölümünü tamamladık.. perde ve halı kaldı üç beş ufak şeyler daha..
sonra da prensesimi beklemek kalıyor..
maşalalh bebişinebi maşallahda bu tosunumuza...cnm ya bana dr bişi demedi ama 610 gr dı benimkide????
23+2 de 610 gr ultrasona göre de 23+3 teydik...bak kıllandım şimdi...benim kızçe fazlamı irice aceba..hıı
bi de bir bilgi öğrendik bu gün onu paylaşmak istiyorum
benim ara ara ellerim patlıycakmış gibi şişiyodu
hatta dün akşamda öyleydii
b gün doktora sordum neden böyle oluyo tuz da tüketmiyorum dedim
ne yedi dedi
ekmegin arasına peynir ve bir bardak meyve suyu dedim
hazır meyve suyunu duyo sordu
evet dedim
hazır meyve sularında ve ayranlarda
normalin 30 kadar fazlası tuz olur dedi
hazır içeceklerin hiçbirisini tüketme dedi.
tarihleri doğru hatırladığından emin mitünaydın hamişlerr
dün akşam misafirim vardı yakıın arkadaşım kendisi ve 32 haftalık hamiş.oğluşu 19, haftada 420 grammış.23.haftada 1.050 olmuş.30 haftadada 2.150 gram.yahu benim kızım 19 da 350 idi.ama bu hafta doktora gidicem 23 e girdim yani sanki benim kızım zayıfmı ne doktor tersine kilosu iyi demişti ama 23,haftada 1.050 nassı oluyo hıı nassı oluyo
ben yaptırdım canımBu arada seker yuklemesi yaptiran var mi :26: doktorum bana 21+0 da yapti ve ben ona normalde 24-28 haftalar arasinda yapilirmis neden bu kadar erken yapiyoruz diye sorunca artik literatur 20. Haftalarda gebelik sekerinin yukselmeye basladihi icin erken yapilmasi daha dogru oldugunu soyluyor dedi :26:
26+0 daki olacak kontrolumde tekrar aclik sekerine bakariz dedi.
Demirim normal seviyede cikmasina ragmen tedbir olsun diye demir ilaci verdi doktorum 2 sefer ictim midemi cok fena yakti biraktim ben de icmiyorum :26:
bana sorun yapmadı çok şükürannem bana geçen ay sardı o lahana denen şeyi, eskiden aşığı olmama rağmen tiksindim çünkü inanılmaz gaz yaptı. zavallı karnımda şişecek yer kalmadı, sancı geldikçe yamuluyodum. bana gaz yapan emzirirken süte geçip bebeğime de yapar bu nedenle 2.5 yıl lahanadan uzak durma kararı aldımsen de yersen dikkatli ol bence
benden cd için 30 tl, renkli foto başına da 10 tl istedi. fotoya hiç renklisi olmadığından tmm dedim ama cd istemedim zati dr'un anlayacağı cinsten görüntüler arada 2 kolunu oynattı filan. sırf dr'un fırsatçı yaklaşımından dolayı istemedim. sonuçta muayene için 200 tl verdim, adamın extra yapacağı bi kayıt tuşuna basmaktı. bu kadar fırsatçı olmaları çok sinir bozucu ben o 200 tl'yi kendi dr'um ayrıntılı erken müdahale edilebilecek durumlarda yol gösterici olduğundan önemli dediği için bu ayki bütçemizi sıkıp yaptırdım. dr'um için verdiği dosyada var o bahsettiğin siyah beyaz fotolardan bence şirinler hatıra kalacak zaten inş 3 ay sonra kavuşuyoruz bebiklerimize elin fırsatçılarına kendimi sömürtüp benden sonraki heyecanlı anne adaylarının da sömürülmesine yol açmak istemiyorum
amanın meğer ben dertlenmişim bu dr'a
çok kilo almışkendisi 55 kilo ile tüp bebeğe başladı ş*an 78 kilo.çok yiyo.yani şöyle sabah kalkıyo 7 gibi 1 koca bardak süt içiyo sonra yatıyo 9 gibi kahvaktısını yapıyo.kahvaltıda bol ekmek tereyağ bal yiyo genelde:)
2 saat sonra ara öğün fındık badem yiyo bi 2 saat sonra öğle yemeği..ama hep ekmek yiyo yoğurda ekmek doğruyo hergün koca bi kase yiyo muhakkak.çorbada ekmek hep ekmek:)ana öğünü 4 saatte 1 yiyo arayıdıda 2 saatte 1
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?