2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

cnm iş kanununa baktımda direk...6 ay dışında bi istinadan bahsedilmemiş..

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

evet işte aynen öyle ben neremden uydurdum onu.. o kadar eminim ki bi de 6 aylık ücretsiz izinden sonra istenirse bi 6 ay daha uzatılabileceği diye.. kanunun kendisinde yazmıyordu da başka yerlerde raslamıştım.. off.. halisünasyonlar mı görüyorum acaba..:44:

kızlar 24. ayını tamamlayan tüm hamileler bundan sonra daha fazla su içmeleri gerekiyormuş oyüzden biraz daha su içmeye dikkat edelim az içildiginde allah korusun erken dogum olabiliyormuş ......

yaptığım işi günahım kadar sevmiyorum, hergün ayaklarım geri geri gidiyor şuraya gelirken, iki yılda insanlardan soğumama vesile oldu bu kurum... devlettir dedik... Rabbime şükür yine yukarıya bakınca iki yıl iznim var... sonra kaldığım yerden devam... ama keşkem seveydim şu mesleği... İnş tez elden geri dönerim ben de eski işime....

ya bi de hayatım boyunca memur olmaktan kaçtım.. hakları maaşları vs kötü diye
şimdi resmen şok oldum.. memur olmak varmış yaa.. 2 yıl ücretsiz izin, ilk 6 ay 3 saat süt izni..
işçiyim diye eziyorlar beni yaaa..

evet işte aynen öyle ben neremden uydurdum onu.. o kadar eminim ki bi de 6 aylık ücretsiz izinden sonra istenirse bi 6 ay daha uzatılabileceği diye.. kanunun kendisinde yazmıyordu da başka yerlerde raslamıştım.. off.. halisünasyonlar mı görüyorum acaba..:44:

:) guzum bende bilmiodum direk knauna baktım..sonra üstüne bi güncelleme gelmişmi die baktım emme yok gelmemiş..torba yasa gelmiş gördüm bi tek oda sana bana değil devletimin memuruna:))

benimde sağlık ocağımda dosyam var.geçen bişey sormaya uğradım bana bakan ebe yoktu.yerine bakan ebe ile dosyama bakıyoduk,baktım dosyamın tepesinde RİSKLİ GEBELİK yazmış ebe
dedim bu ne alaka,nerden bu kanıya varmış ebe hanım efendi.şimdiki ebe baktı troid ilacı alıyorum
hımm bundan dolayı yazmıştır diyo
ne kolay demedi.doktor bana böyle bişey demedi şimdiye kadar
ebe hanım hooop bu kanıya varmış,damgayı koymuş:20::20::20::20::20::20:

arkadaşım bende sağlık ocağında ebeyim.damga falan yok ortada.bakanlığın bizden istediği bu.ilaçmı kullanıyorsun,35 yaşın üstümüsün,boyun 1.50 nin altındamı,ikiz gebelikmi ve daha birsürü şey bunların hepsi riskli gebelik olarak değerlendirilebilir.doktor sana böyle birşey dememiş olabilir,ancak bakanlık bizden bunu istiyor,tespit edin diyor ki eğitimlerimizdede bunu öğrendik biz....

arkadaşım bende sağlık ocağında ebeyim.damga falan yok ortada.bakanlığın bizden istediği bu.ilaçmı kullanıyorsun,35 yaşın üstümüsün,boyun 1.50 nin altındamı,ikiz gebelikmi ve daha birsürü şey bunların hepsi riskli gebelik olarak değerlendirilebilir.doktor sana böyle birşey dememiş olabilir,ancak bakanlık bizden bunu istiyor,tespit edin diyor ki eğitimlerimizdede bunu öğrendik biz....

iyide canım zaten bu gebelik sırasında herşeyden kuşkulanıp diken üstünde oluyoruz.bide bu tarz şeyler iyice insanı gerip moral bozuyo.
bi tiroid ilacı kullanıyorum diye( ayrıca gebelikte ortaya çıktı bu tiroid) hemen risklimi oluyoz

bişi sorabilirmiyim sana şimdi bana bugün 2. doz tetenoz aşım yapıldı.. hemşire diğerinide 1 yıl sonra yapacaklarını söyledi ama normalde 3. doz altı ay sonra yapılıyor dimi.
ve en sonuncu dozuda bi daha gebe kalırsam o zaman yapacaklarını söyledi. toplamda 4 doz olacakmış..

ha birde hemşire bana bu aşının lisede yapıldığını söyledi bende yaptırıp yaptırmadığımı hatırlamadığımı söyledim.oda o zaman ilk dozu yapılmış gibi kabul edelim dedi.
normalmi şimdi benim 3. dozu ((hemşireye göre 4. doz olacak)) 1 yıl sonra yaptırıp diğerinide bi dahaki gebelikte yaptırmam

selamlar herkesee...

bizz kızımla bugun yine çok çalıştık, çok yorulduk.. arada geldik, baktık, biraz okuduk ama bişi yazamadan çıktık yine :(((

yarın kızımı görmeye gidicez çok merak ediyorum büyüdü mü benim mminnaak bebeğim acaba :) ayy yafruummm benimm o yaa :)
şeker yüklemesi ve tetanoz aşımızın 2. dozunu vurulacağız.

şeker yüklemesi yaptıran arkadaşlar, kan ve idarar testi ile birlikte ne kadar ödediniz?

selamlar herkesee...

bizz kızımla bugun yine çok çalıştık, çok yorulduk.. arada geldik, baktık, biraz okuduk ama bişi yazamadan çıktık yine :(((

yarın kızımı görmeye gidicez çok merak ediyorum büyüdü mü benim mminnaak bebeğim acaba :) ayy yafruummm benimm o yaa :)

şeker yüklemesi yaptıran arkadaşlar, kan ve idarar testi ile birlikte ne kadar ödediniz?

Canım şeker yüklemesini, kan ve idrar tahlilllerini sağlık ocağında yaptırabilirsin ücretsiz. Ben öyle yaptım, her yerde aynıdır sanırım, sonuçları doktoruna gösterirsin sonra..

iyide canım zaten bu gebelik sırasında herşeyden kuşkulanıp diken üstünde oluyoruz.bide bu tarz şeyler iyice insanı gerip moral bozuyo.
bi tiroid ilacı kullanıyorum diye( ayrıca gebelikte ortaya çıktı bu tiroid) hemen risklimi oluyoz

sana risk değerlendirme formunu aradım buldum netten.....

RİSK DEĞERLENDİRME FORMU
Bu risk değerlendirme formu “yüksek riskli gebeleri” saptamak için kullanılır; tüm gebelere uygulanır. Bu form uzman görüşü alınarak izlem sayısı ve izlemin nerede, nasıl yapılacağı konusunda karar verilmesi içindir. Risk değerlendirme formu sevk kriterlerini içermez. Sevk kriterleri doğum öncesi bakım protokolünün içende yer almaktadır. Bunlardan herhangi biri olmayan gebede de gebelik süresi içerisinde sevki gerektiren bir komplikasyon yaşanabilir.
Hastanın Adı: Klinik Kayıt Numarası:
Adres: Telefon:
TC Kimlik Numarası:
Aşağıdaki tüm soruları karşılık gelen kutuyu işaretleyerek cevaplandırınız.
OBSTETRIK ÖYKÜ Hayır Evet
1. Önceki gebeliklerde ölü doğum veya yeni doğan kaybı □ □
2. 3 veya daha fazla ardı ardına spontan düşük öyküsü □ □
3. Erken doğum öyküsü (22-37 hf.arası) □ □
4. Anomalili bebek doğurma öyküsü □ □
5. Son bebeğin doğum ağırlığı < 2500g &#9633; &#9633;
6. Son bebeğin doğum ağırlığı > 4500g &#9633; &#9633;
7. Son gebelik: Yüksek tansiyon veya pre-eklampsi/eklampsi &#9633; &#9633;
nedeniyle hastaneye yatış
8. Üreme organlarına yönelik daha önce geçirilmiş operasyon? &#9633; &#9633;
(Miyomektomi, septum ameliyatı, kone biyopsi, klasik CS
servikal serklaj)
MEVCUT GEBELİK Hayır Evet
9. Tanı konmuş veya şüpheli çoğul gebelik &#9633; &#9633;
10. 18 yaşından genç &#9633; &#9633;
11. 35 yaş ve üstü &#9633; &#9633;
12. Mevcut veya önceki gebeliklerde Rh uygunsuzluğu &#9633; &#9633;
13. Vajinal kanama &#9633; &#9633;
14. Pelvik kitle &#9633; &#9633;
15. Diastolik kan basıncının 90 mmHg üstünde olması &#9633; &#9633;
16. Anemi öyküsü &#9633; &#9633;
GENEL TIBBİ ÖYKÜSÜ Hayır Evet
17. İnsülin bağımlı diyabet hastası &#9633; &#9633;
18. Renal hastalık &#9633; &#9633;
19. Kardiyovasküler hastalık &#9633; &#9633;
20.Tiroid hastalığı &#9633; &#9633;
21. Talasemi taşıyıcılığı &#9633; &#9633;
22. Sigara, alkol veya diğer madde bağımlılığı
&#9633; &#9633;
23. Diğer ciddi tıbbi hastalık veya durum &#9633; &#9633;
Lütfen belirtin.

Eğer risk değerlendirme formundaki kriterlerden birine bile &#8220;evet&#8221; cevabı verilir ise, mutlaka Kadın-Doğum Uzmanı bulunan bir sağlık kuruluşuna sevk edilmelidir. Uzman hekimin değerlendirmesi sonucu önerisi doğrultusunda izlemler birinci veya ikinci basamakta devam ettirilir. Gebenin izlemi birinci ve ikinci basamağın koordineli çalışması ile sürdürülür,

selamlar herkesee...

cnm ben şeker yüklemesi+idrar testi+idrar kültürü+tam kan sayımı özelde 100 liraya yaptırdım..

bişi sorabilirmiyim sana şimdi bana bugün 2. doz tetenoz aşım yapıldı.. hemşire diğerinide 1 yıl sonra yapacaklarını söyledi ama normalde 3. doz altı ay sonra yapılıyor dimi.
ve en sonuncu dozuda bi daha gebe kalırsam o zaman yapacaklarını söyledi. toplamda 4 doz olacakmış..

ha birde hemşire bana bu aşının lisede yapıldığını söyledi bende yaptırıp yaptırmadığımı hatırlamadığımı söyledim.oda o zaman ilk dozu yapılmış gibi kabul edelim dedi.
normalmi şimdi benim 3. dozu ((hemşireye göre 4. doz olacak)) 1 yıl sonra yaptırıp diğerinide bi dahaki gebelikte yaptırmam

canım liseden mezun olalı nekadar olduki 1.doz olarak alalım dedi.birkere tetenoz 5 doz yapılır.
1.doz
2.doz:1.dozdan 1 ay sonra
3.doz:2.dozdan 6 ay sonra
4.doz:3.dozdan 1 yıl sonra
5.doz 4.dozdan 1 yıl sonra

yapılır canım.ayrıca son doz diğer hamileliğinde yapılır diyede birşey yok.5 dozuda yaptırırsan ömür boyu korur seni ve birdaha yaptırmana gerek kalmaz.liseden mezun olalıda baya olduysa 3-5 yıl dan fazla yaptırman lazım.1.doz falan kabul edilemez yani.

bende cumartesi şeker yüklemesi yaptırcam,oğluşumu görcem inşşşş :21: :21: amabu aç kalma fikrini hiç sevmedimmm :20: :20: o kaar saat yazzık bize .

canım liseden mezun olalı nekadar olduki 1.doz olarak alalım dedi.birkere tetenoz 5 doz yapılır.
1.doz
2.doz:1.dozdan 1 ay sonra
3.doz:2.dozdan 6 ay sonra
4.doz:3.dozdan 1 yıl sonra
5.doz 4.dozdan 1 yıl sonra

yapılır canım.ayrıca son doz diğer hamileliğinde yapılır diyede birşey yok.5 dozuda yaptırırsan ömür boyu korur seni ve birdaha yaptırmana gerek kalmaz.liseden mezun olalıda baya olduysa 3-5 yıl dan fazla yaptırman lazım.1.doz falan kabul edilemez yani.

üfff yaa nası ikna etcem ben bu hemşireyi canım
kendi kafasına göremi belirledi aşı zamanlarımı.. eğer lisede yaptırdıysam bile mezun olalı 7 yıl olmuş:53: ki ben hatırlamıyorum bileee yaptırdımmı
ne diyim ben bu hemşireye canım yaa.. doktorum bi sonrakini 6 ay sonra yaptırmamı istedimii diyim:50:

Back
X