2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar merabalar uzun zamandır takip ediyorum ama pek yazmaya fırsat olmuyor çeşmediyim şuan tatilde sıcacık burası oğlum çıtçıtlı bady ile duruyo ve de üstüne terliyo boluya gidince ne olacak bilmiyorum bi süre alışamıcaz heralde..metehan 9'nda 6 ayını tamamladı 23 24 gibi 6 aylık aşısı yapılacak sizlerden takip ettiğim kadarıyla baya sıkıntılı olmuş.Bundan öncekilerde herhangi bir sıkıntı olmamıştı ateş falan yoktu bu biraz daha ağır galiba inş.fazla acılı olmadan atlatırız:(...Kızlar ek gıda işi nasl gidiyor benim etrafımdan tüm söylenenler bunların içersiinde çok tecrübelileride var ne yemek yiyorsanız ondan tattırın diyor fazla tuzlu ve baharatlı olmamak şartıyla ayrı bişey hazırlama sizle birlikte masaya otursun ne yiyorsan uygun kısmından bebeğede ver diyolar sizlerde varmı böyle yapan...Ayyy baya bi biriktirmişim Metehan aşırı hareketlendi sürekli yerde dönüp duruyo ince bir yorgan seriyorum yere onda dursun diye bi bakyuorum parkenin üzerine kadar gelmiş..:)göbeğini kaldırıp kaldırıp yere vuruyor o kdar hızlı yapıyorki onun yarısı kadar ben yapsam hiç kilo falan kalmaz heralde..:D
Bu arada bayram sonrası işe başlıyorum öğleden sonra süt izinli olacam ama korkuyorm oğluma dayanabilirmiyim acaba özlermiyim falan diye:??:(((((((((

Aybars Kağan'ın Dişi çıktııııııııııııııı....
Annişler benim oğlum aceleci galiba,dün tam 6 aylık olduk,ve bugün çaybardağında su verirken baktım çıt çıt ses geliyor meğer alttaki dişin ucu çıkm ış,çok sevindim yaaaaa.Varmı başka dişi çıkan bebişler?

selam kızlar, herkes iyidir inş, bizde çok şükür iyiz, azcık kabız olduk sanki :D katı yapıyor 2 gündür, ne yapmam lazım?

bende işe başladımya dün izin aldım, kızıda bakıcıya verdim, vurdum kafayı yattım :))) öyle iyi geldiki anlatamam :)

benim kızımda 3 aylıken emiyordu parmagını bizim doktorumuz hemen emzige başla gerekirse bagla dedi baglamadım ama elini pijamasının içine koydum emizige alıştırdım arada gene emiyo ama eskisi kadar degil maşşallah azaldı doktorumuz emmeye ihtiyacıvar dedi emzik ilerde bıraktırılır ama el çok zorlanırsınız dedi nekar dogru yaptım bilmiyorum ama emzige başlayınca meme emmeyi de azalttı :97:

evet emzik dışardan bir nesne olduğu için bıraktırması daha kolay,parmağı hep onunlaolduğu için bıraktırması daha zor diyorlar,emme refleksini de tatmin etmek için meme olmayınca emzik o da yoksa parmak emiyorlar,ben emziğe alıştırdım,ucuna hurma değdirip alıştırdım,benimki de öğürüyordu başlarda,hurma doğal şeker içerdiğinden reçel falan yerine hurma sürdüm alıştı,çok rahat ettim.zaten uyurken veriyorum,uykuya dalınca atıyor emziği

Kızlar merabalar uzun zamandır takip ediyorum ama pek yazmaya fırsat olmuyor çeşmediyim şuan tatilde sıcacık burası oğlum çıtçıtlı bady ile duruyo ve de üstüne terliyo boluya gidince ne olacak bilmiyorum bi süre alışamıcaz heralde..metehan 9'nda 6 ayını tamamladı 23 24 gibi 6 aylık aşısı yapılacak sizlerden takip ettiğim kadarıyla baya sıkıntılı olmuş.Bundan öncekilerde herhangi bir sıkıntı olmamıştı ateş falan yoktu bu biraz daha ağır galiba inş.fazla acılı olmadan atlatırız:(...Kızlar ek gıda işi nasl gidiyor benim etrafımdan tüm söylenenler bunların içersiinde çok tecrübelileride var ne yemek yiyorsanız ondan tattırın diyor fazla tuzlu ve baharatlı olmamak şartıyla ayrı bişey hazırlama sizle birlikte masaya otursun ne yiyorsan uygun kısmından bebeğede ver diyolar sizlerde varmı böyle yapan...Ayyy baya bi biriktirmişim Metehan aşırı hareketlendi sürekli yerde dönüp duruyo ince bir yorgan seriyorum yere onda dursun diye bi bakyuorum parkenin üzerine kadar gelmiş..:)göbeğini kaldırıp kaldırıp yere vuruyor o kdar hızlı yapıyorki onun yarısı kadar ben yapsam hiç kilo falan kalmaz heralde..:D
Bu arada bayram sonrası işe başlıyorum öğleden sonra süt izinli olacam ama korkuyorm oğluma dayanabilirmiyim acaba özlermiyim falan diye:??:(((((((((

benim doktorum da 2 hafta sebze püresinden sonra sebze yemeklerine bsaşlayabilirsin dedi,ben salatanın suyundan verdim,tuzsuz tabi,yavaş yavaş ben de yaptığım yemeklerden vermeye başlıcam

Aybars Kağan'ın Dişi çıktııııııııııııııı....
Annişler benim oğlum aceleci galiba,dün tam 6 aylık olduk,ve bugün çaybardağında su verirken baktım çıt çıt ses geliyor meğer alttaki dişin ucu çıkm ış,çok sevindim yaaaaa.Varmı başka dişi çıkan bebişler?

benim oğluşumunda çıktı 5.5 aylık iken ikisi birden bu aralar üst kesiciler çıkacak gibi bakalım hayırlısı

emirhan büyüyor.
$091020122757.webp$111020122768.webp$111020122770.webp$111020122767.webp

Son düzenleme:
kızlar uyku tulumu almayı dusunuyorsanız yarın bim mağazalarına uyku tulumu gelıyormuşş.resımde gayet guzel ama kalıtesını gıdıp gormek lazım..haberınız olsun dedım fıyatı 13 lıra..
bırde hatırlatma magazalara saat 10 a kalmadan gıtmek gerek.cunku cuma aktüel ürünü oldugu ıcın cok cabuk tukenıyorr..iyi geceler hepınıze..

çok teşekkürler ben kahvaltı, yoğurt ve sebze çorbası hepsine birden başladım:) biraz aceleciyim galiba yumurtayı zor yutuyor anne sütü ile yumuşatıp veriyorum ama yeterli olmuyor ıhlamu suyuyla yumuşatın diyolar ama karasızım
Alıntıdır....
Yumurta içeren besinlerin bebeğe verilmesi genel anlamda daha geç olmalıdır. Bu, özellikle ailede gıda veya diğer etkenlere karşı alerji öyküsü varsa, önem kazanır.

Bebek yumurtayı tolere edebildiğini kanıtlayana dek ertelenmelidir. Örneğin, katı haşlanmış bir yumurta sarısının ezilerek verilmesi sonrası bunu tolere etme.
-Özellikle 4 aylıktan küçük olup yavaş büyüyen (kilo ve boy) bebekler için anne sütü alıyorsa anne sütü, formüle mama alıyorsa bu mamanın sıklık ve süresinin artırılması gerekir. Bu durumdaki bebeklerde erken olarak katı gıdalara geçilmesi uygun değildir.
-Katı gıdalara başlanınca, bebekler anne sütü /formüle mama alımını azaltırlar. Oysa ki süt, püre yapılmış et ve yumurta sarısı haricindeki tüm katı gıdalara göre kalori açısından daha zengindir ki bu katı gıdalar, ek gıdalar çizelgesinde daha ileriki aylarda yer alır

benim kızımda 3 aylıken emiyordu parmagını bizim doktorumuz hemen emzige başla gerekirse bagla dedi baglamadım ama elini pijamasının içine koydum emizige alıştırdım arada gene emiyo ama eskisi kadar degil maşşallah azaldı doktorumuz emmeye ihtiyacıvar dedi emzik ilerde bıraktırılır ama el çok zorlanırsınız dedi nekar dogru yaptım bilmiyorum ama emzige başlayınca meme emmeyi de azalttı :97:

doktorun böyle bişey demesi ne kadar ilginç, çocuk doktorumu sağlık ocağı hekimimi çok merak ettim, bebekler hayatının ilk evresinde sadece emmeyi bilir (oral dönem) herşeyi ağzına götürerek tanır ve ilk ellerini tanır , eller bitince ayaklara sıra gelir ve tabiki etraftaki eşyalara, benim oğlumda şapur şupur ellerini yiyodu ta boğazına kadar tüm parmaklarını sokuyodu ne engelledim nede emzik verdim, artık ellerini tanıyor onlardan vazgeçti şimdi de ayaklarını yiyo hatta ilk başlardaki kadar çok değil artık ayaklarını da tanıdı şimdi eşyalara sardı hem dişlerini kaşıyo hemde etrafı keşif devam ediyor. büyüyünce parmak emmek çok farklı bir sorun bu evredeki parmak emmeyle hiç ilgisi yok, bir de şöyle bir tespit var ellerini emen kocaman insanlar var bunların da oral dönemi sıkıntılı geçirdiği düşünülmekte, engellemeyin kuzuları her dönemi doya doya yaşasınlar :))))

Ben ek gıda 1 aydır tek öğün veriyorum o da sebze püresi(havucu çok sindiremedi ama patates,fasulye,kırmızı biber,kabakvb.haşlayıp ezip verdim) meyve veya yoğurt.Bundan sonra 2öğüne çıkarıcam.meyve yemede sorun yok ama sebzeleri bazen sevmiyor4-5 kaşıktan sonra tükürüyor...yarın aşısı,pazartesi doktor kontrolü var.merakla bekliyorum...
Kızımdan ayrılmak zor geliyor ya bana küser veya daha az severse diye saçma sapan evhamlar yapıyorum.Bu arada bebeğime kayınvalidem bakacak , çalışan anneler sizinkilere kim bakıyor yada bakacak?

benimde kayın validem bakıyo keyfi yerinde, bakıcıdan daha iyi olur zaten bebeğin keyfinden anlarsın mutlu mu diye, tabi başlarda üzüleceksin ben 1 hafta salya sümük çalıştım sonra baktım kuzumun keyfi yerinde alıştım, inşallah sende o süreci rahat geçirirsin.
ayrıca bebekler annelerine küsmez özleyince daha tatlı geleceksiniz birbirinize inşallah..

selam kızlar, herkes iyidir inş, bizde çok şükür iyiz, azcık kabız olduk sanki :D katı yapıyor 2 gündür, ne yapmam lazım?

bende işe başladımya dün izin aldım, kızıda bakıcıya verdim, vurdum kafayı yattım :))) öyle iyi geldiki anlatamam :)

canım ya ah bu kız ne nazlıymış böyle , mamalarına bir kaç damla zeytin yağı damlatabilirsin, ek gıda veriyosun elma üzüm armut suyu verebilirsin..

doktorun böyle bişey demesi ne kadar ilginç, çocuk doktorumu sağlık ocağı hekimimi çok merak ettim, bebekler hayatının ilk evresinde sadece emmeyi bilir (oral dönem) herşeyi ağzına götürerek tanır ve ilk ellerini tanır , eller bitince ayaklara sıra gelir ve tabiki etraftaki eşyalara, benim oğlumda şapur şupur ellerini yiyodu ta boğazına kadar tüm parmaklarını sokuyodu ne engelledim nede emzik verdim, artık ellerini tanıyor onlardan vazgeçti şimdi de ayaklarını yiyo hatta ilk başlardaki kadar çok değil artık ayaklarını da tanıdı şimdi eşyalara sardı hem dişlerini kaşıyo hemde etrafı keşif devam ediyor. büyüyünce parmak emmek çok farklı bir sorun bu evredeki parmak emmeyle hiç ilgisi yok, bir de şöyle bir tespit var ellerini emen kocaman insanlar var bunların da oral dönemi sıkıntılı geçirdiği düşünülmekte, engellemeyin kuzuları her dönemi doya doya yaşasınlar :))))

hem uzman doktorumuz hemde saglık ocagındaki doktor ikiside söyledi canım bizimki normal emmiyordu artık hiç memeyi emmmeye başlamıştı gece uyanınca elini emim tekrar uyuyordu gündüzde meme verince memeden agzını cekip elini emmeye başladı sonrada zaten memeden de sogudu valla abim 8 yaşına kadar elini emmiş halamın torunu elini ememe emem yara yapmıştı örnek çok olunca bebende doktora sordum oda engele dedi bende öyle yaptım nekadar dogru yaptım tartışılır ama yaptım artık dönüşüyok şimdi diyorum keşke karışmasaydım belki memeye dönermiydi şimdi emzirmede çok zorlanıyorum uykuya dalmasa emmiyo :50:

Demir eksikliği için ferrosanol veren arkadaşlar sağlık bakanlığı tarafından toplatıldığı söyleniyor doğrumu, bilgisi olan varmı?

Demir eksikliği için ferrosanol veren arkadaşlar sağlık bakanlığı tarafından toplatıldığı söyleniyor doğrumu, bilgisi olan varmı?

evet canım toplatılmış o yüzden bizim doktorumuz degiştirdi ferrol hausman kullanıyoruz şimdi

Canim ferro sanolun son kul tar ekim 2016 olanlar toplatildi diye duymustum bi arastir istersen.guzel nisan bebeleri nasil bakalim ek gidalarla araniz nasil.biz pek iyi degiliz..azcik zorlamasm hic yemicek.emiyor sukur.ama dr artik baslaman lazim dedi.yoksa memeye bagimli olur yemezmis.bi de bu ara kucakta bile miz miz.acaba dis mi cikacak.ekleyebilirsem zeynep sultanin bi fotosunu ekliim..hepinizi ve kuzularinizi optum.

Ve sonunda bizde demir ioacina gectik ben demir damlasinin toplatildigini soyledi doktorumuz da demir surubuuu verdi bize onu kullaniyorz

Back
X