2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
günaydın kızlar, herkese güzel bir hafta diliyorum ama ben haftaya güzel başlayamadım, kızım 2 gündür yine aşırı huysuz, gece uyumadı, sabahta 5te uyandı, haliyle bende uyumadığım için sabah çok sinirliydim, kız elimde kalacaktı neredeyse ve babasının yanında bıraktım gittim diğer odaya uyumaya, artık çok sertleştim bebeğime karşı, bende onun huysuzluğu ilgisizlik yaratmaya başladı :( kendimde güç bulamıyorum sanki, psikolojim bozuk, bir çocuk hiç kendi kendine oynamazmı ya, akşama kadar ağlıyor, bilmiyorum bir sıkıntısımı var, tek dileğim Rabbimden sabır sabır..sabah kahvaltıda oturdum kendim ağladım artık, yemiyor, her taraf battı, eşim geç kaldık diye mızmızlanıyor,,,resmen herşeyden nefret eder hale geldim..birde çalışınca çok zor oluyor, afedersiniz ama evimi resmen bok götürüyor, yemek falan yapamıyorum, o uyursa bende hemen yatıyorum yoksa çok bitkin ve sinirli oluyorum..resmen eridim ben, kilo falan yok, yemek yemeyede fırsat kalmıyor :((( kızlar gerçekten çok mutsuzum ben, acaba bebeğim emmediği içinmi böyle hırçın oldu :( başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin..
canım mirayda hep mızmız tek başına asla durup oynamaz ille onunla oynucaksın yalnız bırakamazsın ağlar canı sıkılsın ağlar ilk 5 ay zaten kolikti yeni yeni düzeliyo 8 aylık olacak nerdeyse :25:yemek yemeside sorundu ağzında tutup yutmuyodu en sonunda kusuyodu çoğu yemeğimiz banyoda bitiyodu 1 haftadır bunu yapmıyor buna şükür eder oldum:43:napalım sağlıklı olsunlarda bugünlerde geçecek salma kendini
Selam nasılsınız bebişler nasıl. Kızlar ya kafayı sıyıracam eşim libya ya gitti 2 hafta oldu ses seda yok aramadı hiç orası da karışık biraz :( masraf bitmiyor şimdide duru nun yürüteci bozuldu siz kaça aldınız yürüteci ilkini eşim aldığı için fiyatını bilmiyorum pahalımı allahım yardımcımız olsun....

canım bana ablam verdi fiyatını bilmiyorumda değişiyo sanırım fiyatlar

bugun itibariyle 7 aylık olan kızım tam 3 aydır doğru düzgün uyumuyor geceleri.ilk 4 ay çok guzel uyuduk ama 3 aydır zombi gibi oldum.2 saat kesıntısız uyusa şükreder oldum geceleri.
saat 21 22 civar gece uykusu için yatırıyorum saat 24 e kadar 3 4 kez kalkıyo.gozler kapalı mızırdanıyo sallamazsan basıyor çığlığı.sallarsan geri dalıyo yarım saat 45 dk bılemedın 1 saat sonra tekrar başlıyo ağlamaya.uyanık durmuyor ama sureklı mızırdanıyor süreklı salla yada kucak istiyor ne yapacağımı şaşırdım lutfen akıl verin.
gece boyuda 2 3kez emziriyorum emdikten sonra daha rahat uyuyor.ama uzun surmuyor sabah 9 10 a kadar yatıyor ama anlattığım bibi uyuyor ne yapmam lazım sizce.
gunduz kesıntısız 1.5 saat bı uyuyor bıde akşam uzerı yarım saat.
Canım aynı sorundan ben de şikayetçiyim bir türlü çözüm bulamadım aynen dediğin gibi neredeyse 3 ay oldu geceleri sürekli ayaktayım aynı şekilde 24 e kadar 4 kez kalkıyor ve saat başı neredeyse kalkıyor dün gece saat 2 den 4 e kadar 4 defa kalktı emzirince bazen sakinleşiyor bazen de huysuzluk yapıyor kulaklarını çekiştirip kendine bana vurup duruyor önceden gazlı zamanlarında yapardı şimdi açlıktan mı, dişten dolayı mı hiç anlamıyorum doktora kaç defa söyledim umursamıyor ki adam kendimi uykusuzluk çekiyor bir süre sonra alışkanlık oldu bu uyanmaları, siz diş çıkardınız mı? Benim oğlum erkenden de kalkıyor bir gün 10 a kadar uyusa. İnşallah gaz gibi bu sorunda kendiliğinden birden geçer. Ek gıda veriyor musun? ya açlıktan, ya diş huysuzluğu ya da artık huy edindiler. Daha geç yatırdığımda da aynı şeyi yapıyor etrafımdakiler geç uyut uyanmaz dediler de hiç alakası yok yine gece birçok defa kalktı ve sabah yine erkenden uyandı

saolun kızlar desteğiniz için, buraya yazdıkdan sonra sabah masamda iyice bir ağladım, yaptığıma pişman oldum :( ona kızdığıma, bağırdığıma :( Çünkü o benim Rabbimden tek duamdı, Allah'ın onu bana vermesi için ne kadar ağlayıp dua etmiştim bilemezsiniz 5 sene :( şimdi ise böyle yaptım, o kadar pişmanımki :( bugün kızım bana hiç gülmedi, bakıcıdan aldım, yüzüme bile bakmadı, oynamadı hiç, annemle nette konuştular, ona güldü falan :( bir daha böyle olmayacam inşAllah..

kilosu iyi sanırım, geçen aşıda kıyafetiyle 8600 gelmişti, aç kalmıyor sanırsam..doktorda iyi demişti..

selam kızlar,nasılsınız bakalım?Uzun zamandır rahat rahat yazamıyordum.eşimin ders çalışması bitti sonunda,bilgisayarı alabildim bende.Bizim ikinci dişimiz çıktı,iki gece boyunca ağlamıştı efe.Haftasonu bir baktım çıkmış ikinci dişimiz.Diş hediği yapmak istiyorum bakalım ne zaman yapacağım.Oğluma mevlüt yapamamıştım gelecek kimsem yoktu şimdi de okuldaki arkadaşları tembihliyorum gelin diye.en azından bunu yapabileyim de anı olarak kalsın.Bir arkadaşım yapmıştı çok heveslenmiştim.
Nisan bebekleri bu sıralar çok uyumuyor anlaşılan,uyumayan bebek gerçekten zor.Buna tek çare var heralde,o da zaman.Ama ne kadar bilemiyorum.Hepimize Allah sabır versin uykusuzluk çok zor gerçekten.

canım nasılsın?taşınmaktan vazgeçtin mi kesin olarak.Zilli Ahsen ne yapıyor?o saçlar ne güzeldi öyle:nazar::nazar::nazar::nazar:

iyiyim canım ahsenimde iyi çok şükür ugraşıyoruz küçük hanımla, nisan yada mayıs gibi inşallah havada serinledi birde busene ilk ısınmaz diye korktuk canım bi 15 gün sonra temizletip yeni aldıgımız mobilyaları filan bırakalım diyoruz bizde taşınıyoruz diye çogu şeyi almıştım ama eksik çoktu iyi oldu kendimizide toparlarız o arada perdeler filan gelecek önceden karar verseydik gitmemeye perde filan almazdım onları nasıl kırıştırmadan saklıyacagız bilmiyorum:50:

kızlar unnado da ev botu gördüm çok şeker hiç unnadodan alış veriş yapanınız varmı ahsen için dışardada sıcak tutar diye düşündüm

Akşamüstü elma yiyordum bir dilim de oğluma verdim sert bir elmaydı dişlerini kaşır ve suyunu emer diye düşündüm sonra bir baktım elmadan bir parça kopmuş şöyle mısır tanesinden daha büyük tabi korktum püreyi bile zor yutuyor boğazında kalır diye baktım dilinin arkasında o telaşla sanırım çok ani hareket ettim elimi ağzına soktum biraz tahriş mi ettim yoksa korkuttum mu oğlum elmayı çektim aldım tabi oğlum yarım saat ağladı, gözyaşları nasıl akıyor bir üzüldüm keşke vermeseydim. Biraz alışsın istedim, zaten meyve püresi yemiyordu bu şekilde biraz suyunu emer tadını alır diye düşünmüştüm yani henüz bir tane o da çok küçük bakınca zor görünen bir dişi var onunla mı kopardı.
o küçük ama görünmeyen diş var ya canım ne kadar keskin.Artık dikkatli olmak gerekiyor.bu arada geçmiş olsun canım ya.o gözyaşları insanın içine nasıl işliyor öyle.

kızlar miray yürüteçten düştü
nasıl oldu hala bilmiyoruz babası yürütece koydu mutfağa çay almaya geldi bende mutfağı toparlıyorum bi çığlık ağlama koştuk hemen yürüütecin içine düşmüş yerde yatıyor nasıl korkmuş çok ağladı iç çeke çeke:43::43:
çok korktum ya:14::14:
geçmiş olsun canım ya.efe de çok hareketli yürüteçte bazen bende korkuyorum düşecek diye.

canım ne bılım 3 cocuk mecbur yetısmek zorundasın..ıkısının derslerı yemeklerı kıyafetlerı okul hıc bır hatayı affetmıyor ev desen temızledıkten sonra derler ya ucunu bırakınca bı dagılırsa toparlamak cook zor oluyor bende sureklı koşuşturuyorum..belkı tecrubelerımden dır emırhanı bır duzene oturttum .2 saat uyur 2 saat uyanık cok sık beslenır bu sebeple gunluk corbası yogurdu gece maması bunları mecbur hazırlıyorum yemeklerımı o uyurken koyuyorum ocaga.pişerkende forumu takıp edıyorum canım:34:cocuklar evı pek dagıtmaz sadece odalarına pek sıgamıyorlar dolaplarını da kızım masllah el becerısı cok ıyı ayırır katlar..bazen camasırlarımı bıle serıyor..eşimde hafta sonları genel temızlık yaparım cok yardım eder..annem hamılelıgımın son ayında ben yatalak kaldıgım ıcın:1:bende kalmıstı..eşim ona el surdurmedı temızlıkte.annem sasırıp kalıyordu benden daha ınce ınce temızlık yapıyor dıyordu..gercekten oyle cunku hamılelıgımde hepsını öğrettım.ben ıstemeden benı hamıle bıraktıgı ıcın cezalıydı:9:sımdıde alıskanlık oldu cumartesı öğle gelır gelmez baslıyor her yerı kaldırmaya.dıyorum yapma ya temız.. yok dıyor canım ıstedı bı süpüreyım evı.:1:boyle ıste canım.yanı bıraz bızım evde toplayan cok bırde ben fazla takıntılıyım galıba..iş varsa ben beklersem hastalanıyorum:9:..cocuklarda kucuk degıller artık oğlum 11 kızım 9 yasında..sende ılerleyen yıllarda bakarsın termınator gıbı olmussun sımdı daha yenısın:34: öpüyorum canım:54:
maşallah canım sizin aileye.Eşinide çok takdir ettim yardımları için.Ne kadar düzen kurdum desem de bu kadar düzenli olabilir miyim bilemem . Ki herhangi bir düzen de kurmuş değilim.Bazen ruhum daralıyor ev işi,yemek diye düşünmekten.

benim kızımda yürüteçe sadece 1 ay bindi çok akıllı ve önce kafa sonra kollar hop arkadan ayaklar iniyordu yürüteçten ama biz 8 aylık filandık takip ederek bndir eğer yöntemini bulduysa hep yapar bizimki yaptı fakat o kadar iyi öğrenmişki bigün bi baktım biri pijamamı çekiyor kızım şoka girdim örümcek salonda ve düz duruyordu devrilmemişti sonra yere ilgisini çekecek bişeyşer koyduk düşmeden indi hiçte ağlamadı yrüteçte kaldırıldı

zihnimde canlandıramadım nasıl olmuşta çıkmış öyle yürüteçten.Maşallah çok zeki bir bebek diyelim.O anda duyduğun heyecanı düşünemiyorum tabiki.ben kesin bir çığlık atardım.
iyiyim canım ahsenimde iyi çok şükür ugraşıyoruz küçük hanımla, nisan yada mayıs gibi inşallah havada serinledi birde busene ilk ısınmaz diye korktuk canım bi 15 gün sonra temizletip yeni aldıgımız mobilyaları filan bırakalım diyoruz bizde taşınıyoruz diye çogu şeyi almıştım ama eksik çoktu iyi oldu kendimizide toparlarız o arada perdeler filan gelecek önceden karar verseydik gitmemeye perde filan almazdım onları nasıl kırıştırmadan saklıyacagız bilmiyorum:50:
en mantıklısını yapmışsınız canım geç olsun da sıkıntı yaşatmasın sana.bu arada şimdiki eviniz kira mı?

kızlar unnado da ev botu gördüm çok şeker hiç unnadodan alış veriş yapanınız varmı ahsen için dışardada sıcak tutar diye düşündüm
ben alıyorum canım genelde prima için alışveriş yapmıştım.Güvenilir bir site diyebilirim.en azından şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım

evet canım kiradayız ama yeni eve herangibir aidat ödemiyicez zaten ödedigim kira çocukların hastalıgından daha önemli degil ahseni biliyorsun ilk dogdugunda epeyi sorun atlatık hasta olup ilç kulanmasını istemiyorum burdada olabilir ama sogtu bizim yüzümüzden olmasın vitamin bile olsa veriirken içim acıyo :50:çogu arkadaş kan ilacını vermiyo ama ben vermek zorundayım allah başka dert vermesin evlatlarımızı bize bagışlasın

evet canım kiradayız ama yeni eve herangibir aidat ödemiyicez zaten ödedigim kira çocukların hastalıgından daha önemli degil ahseni biliyorsun ilk dogdugunda epeyi sorun atlatık hasta olup ilç kulanmasını istemiyorum burdada olabilir ama sogtu bizim yüzümüzden olmasın vitamin bile olsa veriirken içim acıyo :50:çogu arkadaş kan ilacını vermiyo ama ben vermek zorundayım allah başka dert vermesin evlatlarımızı bize bagışlasın

Hayatımız çocuklarımız üzerine kurulu canım.Her şeyimsin diyerek seviyoruz çocuklarımızı.onlara gelecek ufacık bir zarar bizim için kocaman oluyor.Sadece merak etmiştim:34::34:.

Bende küvette oturtarak yıkamak isterdim ama henüz desteksiz oturamıyor oğlum, yatarak da küvete sığmıyor bir an önce otursa da ben de yıkasam, senin oğlun desteksiz kendi başına oturabiliyor mu canım, biz 7 ayı doldurmadık henüz

oturabiliyor canım,7.5 aylık olmasına bir kAç gün kALA oturmaya başladı,7 aylık olduğunda arkasına destek olarak ben oturuyordum,öyle oyuncaklarıyla falan oynuyodu,çok da seviyodu oturmayı,sonra 7.5 aylık olmasına günler kala bi baktık kendi oturuyo,tabi ilk günler denge sıkıntımız vardı,ani harekette devriliyodu falan,ama şimdi artık kolay kolay devrilmeden eğilip oyuncaklarını falan alıyo,biz 8 aylık olduk ama,seninki için erken daha,1 ay içinde oturmaya başlar

gunaydın kizlaar.biz kahvaltımızı yaptık ablayı okula gönderdık yenıden yataktayız.emirhan uyumuş bile :) herkese mutlu gunler dıliyorum

gunaydın kizlaar.biz kahvaltımızı yaptık ablayı okula gönderdık yenıden yataktayız.emirhan uyumuş bile :) herkese mutlu gunler dıliyorum

günaydın canım bizde yeni kahvaltı yapıyoruz kızlarımla:16:
Gunaydin bayanlar erkencisiniz baya.bizde 7.30da kalktik ama yeni hazirlayacagim oglumun kahvaltisini.yatak keyfi yaptik oglusumla

Günaydın arkadaşlar nasılsınız. Ben çok yorgun hissediyorum kendimi duru gece çok acıkıyor 2 3 kez mama veriyorum önceleri aç olsada olmasada ağlıyarak uyanıyordu ama 2 haftadır sadece acıktığı için uyanıyor ben bu kızı nasıl uzun süre tok tutarım bilemiyorum sütlü pirinçli mama yediriyorum da onuda çok geç saatte verme diyorlar :(..

Canım aynı sorundan ben de şikayetçiyim bir türlü çözüm bulamadım aynen dediğin gibi neredeyse 3 ay oldu geceleri sürekli ayaktayım aynı şekilde 24 e kadar 4 kez kalkıyor ve saat başı neredeyse kalkıyor dün gece saat 2 den 4 e kadar 4 defa kalktı emzirince bazen sakinleşiyor bazen de huysuzluk yapıyor kulaklarını çekiştirip kendine bana vurup duruyor önceden gazlı zamanlarında yapardı şimdi açlıktan mı, dişten dolayı mı hiç anlamıyorum doktora kaç defa söyledim umursamıyor ki adam kendimi uykusuzluk çekiyor bir süre sonra alışkanlık oldu bu uyanmaları, siz diş çıkardınız mı? Benim oğlum erkenden de kalkıyor bir gün 10 a kadar uyusa. İnşallah gaz gibi bu sorunda kendiliğinden birden geçer. Ek gıda veriyor musun? ya açlıktan, ya diş huysuzluğu ya da artık huy edindiler. Daha geç yatırdığımda da aynı şeyi yapıyor etrafımdakiler geç uyut uyanmaz dediler de hiç alakası yok yine gece birçok defa kalktı ve sabah yine erkenden uyandı

ben dr sordum 5 aylık tı doymuyo dedi ek gıdaya başladık 5 dolunca.geçecek dıye bekledım haftalarca dayanamadım 6.5 aylık olunca tekrar götürdüm dişten dedi diş jeli verdi oda bi işe yaramadı gece çayı verdim oda bi işe yaramadı dişini kaşıyo ama 3 aylıktan beri diş kaşımalarımız var bizim.ve hala dişimiz yok.erken geç yatması pek bişi farketmedi bendede.sen gece çayını ver dene bakalım belki sizde işe yarar arada verirsin.allah sabıırrrr versin bize de ne dıyım

Merhaba bayanlar, her zamankinden daha berbat bir gece geçirdim, çınar yarım saatte bir uyandı, uyku nedir bilmez oldum sürekli ayaktaydım, emzir koy yeniden ağlıyor, en son 5 te uyanık kaldı sabah 8 de kalktı yine huysuz çok yoruyor beni, saat 10 gibi biraz uykuya daldı tırnaklarını keseyim dedim hemen uyandı, sebze püresi yaptım zorla 2 tatlı kaşığı yedi yarısını ağzından çıkardı. Çok enteresan demir ve d vitamini damlalarını verirken ne kadar istekli ağzına açıyor ve daha istiyor yemeğe gelince ağzı kapanıyor. Bu gece uyanmalarını ne yapacam şaşırdım kaldım. Yani tamama acıkıyor olabilir ama açlıktan da her 20 dk da bir uyanır mı? Yoksa alışkanlık mı oldu, biraz kendi haline mi bıraksam, her uyanıp mızmızlandığında açtır diye emziriyorum çünkü ek gıda yok denecek kadar az alıyor

Merhaba bayanlar, her zamankinden daha berbat bir gece geçirdim, çınar yarım saatte bir uyandı, uyku nedir bilmez oldum sürekli ayaktaydım, emzir koy yeniden ağlıyor, en son 5 te uyanık kaldı sabah 8 de kalktı yine huysuz çok yoruyor beni, saat 10 gibi biraz uykuya daldı tırnaklarını keseyim dedim hemen uyandı, sebze püresi yaptım zorla 2 tatlı kaşığı yedi yarısını ağzından çıkardı. Çok enteresan demir ve d vitamini damlalarını verirken ne kadar istekli ağzına açıyor ve daha istiyor yemeğe gelince ağzı kapanıyor. Bu gece uyanmalarını ne yapacam şaşırdım kaldım. Yani tamama acıkıyor olabilir ama açlıktan da her 20 dk da bir uyanır mı? Yoksa alışkanlık mı oldu, biraz kendi haline mi bıraksam, her uyanıp mızmızlandığında açtır diye emziriyorum çünkü ek gıda yok denecek kadar az alıyor

serenayy 20 dakikada sütte gelmezki canım boş hava yutuyordur sonrada gaz sancısı olabilirmi hem her kalktıgında meme vermiyorum emzigini veriyorum pış pışlıyorum bakıyorum halen aglıyor o zaman emziriyorum oda tutarsa tabi bazende kucagında sallamamı istiyo bazen hiç birini kabul etmiyor ayagımda salıyorum bende şimdi çorbayaptım güya ama tadı igrenç ahsende hiç sevmedi bir büyüselerde bizim yemeklerimizden yeseler

biliyorsunuz ahseni uyutup emziriyorum aprtmanda bir matkap sesi uyutamıyorumki emzireyim 2 de doktor konturolümüz var çorbayıda sevmedi orda cıngar çıkartmaz inşallah:18:

Back
X