Aşılama 2012 nisandada aşılamaya devam diyen bizim kızlar buraya...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

acildeki doktora yaptırırsın canım ama sperm yıkama yaparlarmı bilmiyorum çünkü onun uzmanı izinde olacaktır büyük ihtimal sıkma canını birşekilde yapılıyor bende çok sıkıntı etmiştim ama cumartesine gelmedi

ınsallah canım gogusler berbat gercekten ama olsun bebısler gelsınde bı bunada katlanırız

canım panik yapma. böyle yavaş büyümesi daha sağlıklıymış. öbür türlü ilaçta bir anda şişmesinden daha iyiymiş. geç olsun güç olmasın inşallah. benimde ilk aşılamamda 6-7 günde büyüyen yumurtam 2. aşılamada 15. günü buldu. ve benim normal ovülasyonum zaten 15-16 gün sürüyor. bende fakültede yaptırdım. aşılama hafta sonuna denk gelince serviste yapıyorlar. onlarda hafta içini tercih ediyorlarmış. ürolokların yıkaması daha iyi spermi diye. öyle denk düşürmeye çalışıyorlarmış. ama mecbur kalıncada yapıyorlar. bi araştır bakalım cumartesi onlar serviste yaparız derse belki özelde yıkatıp getirirsin spermleri.

Mavi'cim,,merhaba.aşılama sonrası bekleme sürecinde işlerimi askıya aldığım için sizlerle sık sık birlikte olabiliyordum ancak artık eski tempoma ofisime döndüm malesef gönül isterdi ki hamile olayım da işlerimi bekleteyim ama olmadı neyse kısmet değilmiş ,,fırsat buldukça yinede hergün girmeye çalışıyorum tabi girdiğimde çok mesaj birikmiş oluyor yetişemiyorum hepsine elimden geldiği kadar okumaya çalışıyorum.Senin durumun ve fikir alma isteğin dikkatimi çekti,,..Bilgin var mı hakkımda bilmiyorum ama ben Avukatım,,bu yüzden mesleğim gereği sana en doğru ve ayrıntılı bilgiyi vermek ilgilenmek istedim.Ayrıca,,senin durumun vesile olsun resmi kurum ya da özel sektörde çalışan tüm anne adayı arkadaşlarım yarın bir gün hamile kaldıklarında hakları neler bir özet geçeyim istedim bilenleriniz biliyordur mutlaka bilmeyenler için faydalı olur diye yazıyorum.

Öncelikle senin durumun için; hamile olman sebebi ile ,iş akdin haklı gerekçe ile fesh olunamaz.İş Kan.md:18/d uyarınca işverenin eşit davranma ilkesine aykırı.O yüzden en azından işvereninin bu sebeple seni işten çıkartması yönünde yasal hakkı bulunmadığını bil ancak işverenin yine de bu durumu bahane ederek senin iş akdini fesh eder başka deyişle seni işten çıkartırsa ; haksız fesih nedeni ile ihbar ve beraberinde 4 aylık ücretin kadar ayrıca tazminat almak hakkın doğar,,kıdem tazminatı talep edemezsin çünkü sözkonusu işyerine yeni girmişsin kıdem tazminatına hak kazanabilmek için kanun gereği bu işyerinde en az 1 yıl kıdem doldurmuş olman gerekiyor.
İçin rahat olsun arkadaşım yasal hakkı yok ama çıkarırsa senin yasal hakların var anlayacağın.

Başlıkta yazdığım gibi tüm çalışan hamile arkadaşlarla hamile adayı arkadaşlar için ....doğum öncesi doğum sonrası haklarını ve doğumla birlikte yapacakları işlem prosüdürünü anlatayım.(Bilmeyenler için)

Doğum öncesi 8 hafta,,doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta yani 4 ay ücretli izniniz var.SGK doktor raporu yada kendi doktorunuz uygun görür ve siz isterseniz doğuma 3 hafta kalana dek işyerinizde çalışabilirsiniz.Bu durumda doğum sonrası kullanabileceğiniz 8 haftalık izin sürenize doğum öncesi hakkınızdan kullanmadığınız 5 haftayı eklerseniz 13 hafta doğum sonrası ücretli izninizi kullanırsınız.

Toplam 16 haftalık doğum izninizden sonra işe başladınız varsayalım bebeğinizin ilk 4 ayında günde 3 saat,sonraki 6 ayda günde 1.5 saat süt izniniz var.Gün içinde bu saatlerin ayarlanmasında tercih hakkı yasa gereği sizin.

Doğum yaptıktan sonra talep etmeniz halinde 12 aya kadar ücretsiz izin de alabilirsiniz.

DOĞUM YAPACAĞINIZ ZAMAN İZLEMENİZ GEREKEN İŞLEM PROSÖDÜRÜNÜZ DE ŞÖYLE....
DOĞUMA 8 HAFTA KALA İZNE AYRILACAKSAN;Sağlık merkezinden sevk kağıdı ile SGK müdürlüğüne müracaat edilecek,uygun tarihli vize kağıdı SGK hastanesine başvurulacak geçici iş görmezlik belgenizi alacaksınız.Aslını siz saklayacaksınız.Bir kopyasını SGK'ya bir kopyasını işvereninize vereceksiniz.
Doğum yaptıktan sonra da; bebeğinizin doğum raporunu belge asıllarını ve işyerinizden alacağınız vizite kağıdınız ile birlikte doğum sonrası işlemleri tamamlamış olup belge asıllarını işyerinize teslim edeceksiniz.Muhtemelen siz lohusa olduğunuzdan bu işlemleri sizin yerinize eşleriniz yapıp koşturacak.

ÇALIŞANLAR İÇİN HEPİNİZE BU İŞLEMLERİ YAPTIRMAK NASİP OLSUN KIZLAR ...

Son düzenleme:
aşılama yaptıran arkadaşlara bi sorum olacak benim.
yumurtalarınız kaç mm geldiğinde çatlatma iğnesini vuruldunuz?????
cevaplarsanız sevinirim.....
18-21 mm olması gerekir.

inşallah güzel haberini almak nasib olur.

çatlatma iğnesi olduktan sonra gonal f vurmadınız değil mi tekrar?

hayır çatlatma iğnesinden sonra ilaç kullanılmaz.

çok tebrik ederim su perisi inşallah verdiğin kilolar tedavine olumlu yansır.

ÇALIŞANLAR İÇİN HEPİNİZE BU İŞLEMLERİ YAPTIRMAK NASİP OLSUN KIZLAR ...

canım merhaba,
gene en güzel ve en anlaşılır şekilde yazmışsın ellerine sağlık çok dogru ve güzel bilgiler bunlar,
inşallah bir gün bizde bu haklardan faydalanabilecek anneler oluruz

canım panik yapma dr uma sormuştum ben de.ilaç fazla kalmıştı.hesaplarımıza göre de bitmesi gerekiyordu.ilaçlar doz olarak olması gerekenden daha fazla çıkıyormuş.mesela 450 gonal f den 600 e yakın çıktı benimkinde.dozunu karşılıyorsa tabiki kullan.

18-21 mm olması gerekir.

inşallah güzel haberini almak nasib olur.

hayır çatlatma iğnesinden sonra ilaç kullanılmaz.

çok tebrik ederim su perisi inşallah verdiğin kilolar tedavine olumlu yansır.

teşekkür ederim mcan inşallah tek dileğim tedavime iyi yansıması..

Kizlar bu igneleri kendiniz mi yapiyorsunuz.benim igne fobim var nasil batircam ben onu karnima cook korktum.biraz detay verir misiniz...
:18:

Kizlar bu igneleri kendiniz mi yapiyorsunuz.benim igne fobim var nasil batircam ben onu karnima cook korktum.biraz detay verir misiniz...
:18:

evet deryacım iğneleri kendimiz yapıyoruz..sen yapamazsan eğer eşine yada başka birine yaptır..yakınlarda hastane falan varsa orayada yaptırabilirsin..

selam arkadaşlar bu gün aşılamanın 6. reglininde 20. günü. estrofem ve pregesteron fitil kullanıyorum. sabah yogun kasık ve bel agrısıyla uyandım . ve sürekli yattım ve fitillerimi kullandım akşam üstüne dogru geçti. negatif yada pozitif netice alan arkadaşlar. aşılamanın belirttigim günlerinde yaşadınızmı böyle agrı . daha test gününe 8-9 gün var tutmadımı acaba diye düşünüyorum ama adet sancıları için de erken degilmi kızlar . cevaplarsanız sevinirim.

saol balım allah razı olsun

canım panik yapmaaaaaaaaaaaaa gonol f 450 dozda 600 doz çıkıyo o yüzden arttı merak etmee sen doğru çekiyosundur

napıyosun canım ne yaptın aşılamada hangi durumdasın bakalım

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim..
yüreğime su serptiniz..
şimcik bu konu aydınlandı ama aklımda bir soru işareti daha var.
bugün 7. iğnemi vuruldum
ve yumoşlarıma baktı doktor bir tanesi 17 mm olmuş bile sonrada 14 13 12 10.. bir sürü var işte..
kendi aralarında şöyle dediklerini duydum ohss değil ama ohss adayı..
yani yumurtalar çok olunca ohss oluyor diye biliyorum ben bu da çok güzel bişi değil yumurtaların kalitesini düşürüyor
ama neyse ben 17 mm liğe gözümü diktim
iki gün önce gittiğimde 13 mm di yani günde 2 mm büyümüş doktor cuma gel dedi
o zaman 2+2=4 mm daha büyüyecek ve 21mm olacak cuma gitttiğimde
o zaman ya çatlamış olursa(((

canımm..
ben adetimin 8. günündeyim şu an
7 gündür iğnelerimi vuruluyorum..
bugün kontrole gittim en büyük yumurtam 17 mm şu anda..
cuma tekrar gideceğim bakalım belki haftasonuna denk gelebilir aşılama..
hayırlısı..
senin aşılamn negatf sanırım..
hayırlısı olsun inşalalh..
inşalalh bir dahakine..
hemen başlayacakmısın ikincisi için..
biraz vücudunu dinlendirsen..
hem eşinin değerleri de bu arada daha iyi olur belki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…