selam arkadaşlar bu gün aşılamanın 6. reglininde 20. günü. estrofem ve pregesteron fitil kullanıyorum. sabah yogun kasık ve bel agrısıyla uyandım . ve sürekli yattım ve fitillerimi kullandım akşam üstüne dogru geçti. negatif yada pozitif netice alan arkadaşlar. aşılamanın belirttigim günlerinde yaşadınızmı böyle agrı . daha test gününe 8-9 gün var tutmadımı acaba diye düşünüyorum ama adet sancıları için de erken degilmi kızlar . cevaplarsanız sevinirim.
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim..
yüreğime su serptiniz..
şimcik bu konu aydınlandı ama aklımda bir soru işareti daha var.
bugün 7. iğnemi vuruldum
ve yumoşlarıma baktı doktor bir tanesi 17 mm olmuş bile sonrada 14 13 12 10.. bir sürü var işte..
kendi aralarında şöyle dediklerini duydum ohss değil ama ohss adayı..
yani yumurtalar çok olunca ohss oluyor diye biliyorum ben bu da çok güzel bişi değil yumurtaların kalitesini düşürüyor
ama neyse ben 17 mm liğe gözümü diktim
iki gün önce gittiğimde 13 mm di yani günde 2 mm büyümüş doktor cuma gel dedi
o zaman 2+2=4 mm daha büyüyecek ve 21mm olacak cuma gitttiğimde
o zaman ya çatlamış olursa(((
canım merhaba,
gene en güzel ve en anlaşılır şekilde yazmışsın ellerine sağlık çok dogru ve güzel bilgiler bunlar,
inşallah bir gün bizde bu haklardan faydalanabilecek anneler oluruz
Gökçen'cim neolur biraz sakin ol biliyorum çok zor aynı süreçlerden geçtim aynı acabaları aklımıda bende yaşadım ama gereksiz herşey olması gerektiği vakit olacaktır çok fazla hesaplamalara ölçümlere takma kafanı sen,,yoksa insan herşeyden şüphe edip doktorunun bile doğruyu yapmadığını düşünür hale gelebiliyor kaç ml olmuş ya çatlarsa ya çatlamazsa kaçı çatladı çatlamadı bunlarla ilgilenme takibin mutlaka en doğru şekilde yapılıyordur en azından sen böyle düşün ki için içini yemesin arkadaşım yoksa sen aşılamadan sonrada zor dayanırsın son güne kadar,herşeyin yolunda gittiğine odaklan zaten olacağı varsa bu ay olacaktır yoksa ne yapsam etsen faydasız
hakkında hayırlısı olsun umarım ohss başına gelmesin önemli olan bu bence herşeyden önce senin sağlığın arkadaşım
Eczanenin söylediğine göre bi sayiya göre değil doza göre karşiliyormuş.toplamda 3000 ünite yani doz ödeniyor
çok geçmiş olsun.
3.ye karar vermene sevindim inşallah sende benim gibi 3.de hamile kalırsın.
2 tedaviyi kaşılıyor.3.de rapor geçerli olmuyor.
canımm..
ben adetimin 8. günündeyim şu an
7 gündür iğnelerimi vuruluyorum..
bugün kontrole gittim en büyük yumurtam 17 mm şu anda..
cuma tekrar gideceğim bakalım belki haftasonuna denk gelebilir aşılama..
hayırlısı..
senin aşılamn negatf sanırım..
hayırlısı olsun inşalalh..
inşalalh bir dahakine..
hemen başlayacakmısın ikincisi için..
biraz vücudunu dinlendirsen..
hem eşinin değerleri de bu arada daha iyi olur belki..
çok sıkılıyorum beklemek çok zor geliyo ki daha aşılama yapılması için adet bile olmadım benüstelik midem çok yanıyo stresten sanırım ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSİNNN AMİNN....
Mavi'cim,,merhaba.aşılama sonrası bekleme sürecinde işlerimi askıya aldığım için sizlerle sık sık birlikte olabiliyordum ancak artık eski tempoma ofisime döndüm malesef gönül isterdi ki hamile olayım da işlerimi bekleteyim ama olmadı neyse kısmet değilmiş ,,fırsat buldukça yinede hergün girmeye çalışıyorum tabi girdiğimde çok mesaj birikmiş oluyor yetişemiyorum hepsine elimden geldiği kadar okumaya çalışıyorum.Senin durumun ve fikir alma isteğin dikkatimi çekti,,..Bilgin var mı hakkımda bilmiyorum ama ben Avukatım,,bu yüzden mesleğim gereği sana en doğru ve ayrıntılı bilgiyi vermek ilgilenmek istedim.Ayrıca,,senin durumun vesile olsun resmi kurum ya da özel sektörde çalışan tüm anne adayı arkadaşlarım yarın bir gün hamile kaldıklarında hakları neler bir özet geçeyim istedim bilenleriniz biliyordur mutlaka bilmeyenler için faydalı olur diye yazıyorum.
Öncelikle senin durumun için; hamile olman sebebi ile ,iş akdin haklı gerekçe ile fesh olunamaz.İş Kan.md:18/d uyarınca işverenin eşit davranma ilkesine aykırı.O yüzden en azından işvereninin bu sebeple seni işten çıkartması yönünde yasal hakkı bulunmadığını bil ancak işverenin yine de bu durumu bahane ederek senin iş akdini fesh eder başka deyişle seni işten çıkartırsa ; haksız fesih nedeni ile ihbar ve beraberinde 4 aylık ücretin kadar ayrıca tazminat almak hakkın doğar,,kıdem tazminatı talep edemezsin çünkü sözkonusu işyerine yeni girmişsin kıdem tazminatına hak kazanabilmek için kanun gereği bu işyerinde en az 1 yıl kıdem doldurmuş olman gerekiyor.
İçin rahat olsun arkadaşım yasal hakkı yok ama çıkarırsa senin yasal hakların var anlayacağın.
Başlıkta yazdığım gibi tüm çalışan hamile arkadaşlarla hamile adayı arkadaşlar için ....doğum öncesi doğum sonrası haklarını ve doğumla birlikte yapacakları işlem prosüdürünü anlatayım.(Bilmeyenler için)
Doğum öncesi 8 hafta,,doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta yani 4 ay ücretli izniniz var.SGK doktor raporu yada kendi doktorunuz uygun görür ve siz isterseniz doğuma 3 hafta kalana dek işyerinizde çalışabilirsiniz.Bu durumda doğum sonrası kullanabileceğiniz 8 haftalık izin sürenize doğum öncesi hakkınızdan kullanmadığınız 5 haftayı eklerseniz 13 hafta doğum sonrası ücretli izninizi kullanırsınız.
Toplam 16 haftalık doğum izninizden sonra işe başladınız varsayalım bebeğinizin ilk 4 ayında günde 3 saat,sonraki 6 ayda günde 1.5 saat süt izniniz var.Gün içinde bu saatlerin ayarlanmasında tercih hakkı yasa gereği sizin.
Doğum yaptıktan sonra talep etmeniz halinde 12 aya kadar ücretsiz izin de alabilirsiniz.
DOĞUM YAPACAĞINIZ ZAMAN İZLEMENİZ GEREKEN İŞLEM PROSÖDÜRÜNÜZ DE ŞÖYLE....
DOĞUMA 8 HAFTA KALA İZNE AYRILACAKSAN;Sağlık merkezinden sevk kağıdı ile SGK müdürlüğüne müracaat edilecek,uygun tarihli vize kağıdı SGK hastanesine başvurulacak geçici iş görmezlik belgenizi alacaksınız.Aslını siz saklayacaksınız.Bir kopyasını SGK'ya bir kopyasını işvereninize vereceksiniz.
Doğum yaptıktan sonra da; bebeğinizin doğum raporunu belge asıllarını ve işyerinizden alacağınız vizite kağıdınız ile birlikte doğum sonrası işlemleri tamamlamış olup belge asıllarını işyerinize teslim edeceksiniz.Muhtemelen siz lohusa olduğunuzdan bu işlemleri sizin yerinize eşleriniz yapıp koşturacak.
ÇALIŞANLAR İÇİN HEPİNİZE BU İŞLEMLERİ YAPTIRMAK NASİP OLSUN KIZLAR ...
Mavi'cim,,merhaba.aşılama sonrası bekleme sürecinde işlerimi askıya aldığım için sizlerle sık sık birlikte olabiliyordum ancak artık eski tempoma ofisime döndüm malesef gönül isterdi ki hamile olayım da işlerimi bekleteyim ama olmadı neyse kısmet değilmiş ,,fırsat buldukça yinede hergün girmeye çalışıyorum tabi girdiğimde çok mesaj birikmiş oluyor yetişemiyorum hepsine elimden geldiği kadar okumaya çalışıyorum.Senin durumun ve fikir alma isteğin dikkatimi çekti,,..Bilgin var mı hakkımda bilmiyorum ama ben Avukatım,,bu yüzden mesleğim gereği sana en doğru ve ayrıntılı bilgiyi vermek ilgilenmek istedim.Ayrıca,,senin durumun vesile olsun resmi kurum ya da özel sektörde çalışan tüm anne adayı arkadaşlarım yarın bir gün hamile kaldıklarında hakları neler bir özet geçeyim istedim bilenleriniz biliyordur mutlaka bilmeyenler için faydalı olur diye yazıyorum.
Öncelikle senin durumun için; hamile olman sebebi ile ,iş akdin haklı gerekçe ile fesh olunamaz.İş Kan.md:18/d uyarınca işverenin eşit davranma ilkesine aykırı.O yüzden en azından işvereninin bu sebeple seni işten çıkartması yönünde yasal hakkı bulunmadığını bil ancak işverenin yine de bu durumu bahane ederek senin iş akdini fesh eder başka deyişle seni işten çıkartırsa ; haksız fesih nedeni ile ihbar ve beraberinde 4 aylık ücretin kadar ayrıca tazminat almak hakkın doğar,,kıdem tazminatı talep edemezsin çünkü sözkonusu işyerine yeni girmişsin kıdem tazminatına hak kazanabilmek için kanun gereği bu işyerinde en az 1 yıl kıdem doldurmuş olman gerekiyor.
İçin rahat olsun arkadaşım yasal hakkı yok ama çıkarırsa senin yasal hakların var anlayacağın.
Başlıkta yazdığım gibi tüm çalışan hamile arkadaşlarla hamile adayı arkadaşlar için ....doğum öncesi doğum sonrası haklarını ve doğumla birlikte yapacakları işlem prosüdürünü anlatayım.(Bilmeyenler için)
Doğum öncesi 8 hafta,,doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta yani 4 ay ücretli izniniz var.SGK doktor raporu yada kendi doktorunuz uygun görür ve siz isterseniz doğuma 3 hafta kalana dek işyerinizde çalışabilirsiniz.Bu durumda doğum sonrası kullanabileceğiniz 8 haftalık izin sürenize doğum öncesi hakkınızdan kullanmadığınız 5 haftayı eklerseniz 13 hafta doğum sonrası ücretli izninizi kullanırsınız.
Toplam 16 haftalık doğum izninizden sonra işe başladınız varsayalım bebeğinizin ilk 4 ayında günde 3 saat,sonraki 6 ayda günde 1.5 saat süt izniniz var.Gün içinde bu saatlerin ayarlanmasında tercih hakkı yasa gereği sizin.
Doğum yaptıktan sonra talep etmeniz halinde 12 aya kadar ücretsiz izin de alabilirsiniz.
DOĞUM YAPACAĞINIZ ZAMAN İZLEMENİZ GEREKEN İŞLEM PROSÖDÜRÜNÜZ DE ŞÖYLE....
DOĞUMA 8 HAFTA KALA İZNE AYRILACAKSAN;Sağlık merkezinden sevk kağıdı ile SGK müdürlüğüne müracaat edilecek,uygun tarihli vize kağıdı SGK hastanesine başvurulacak geçici iş görmezlik belgenizi alacaksınız.Aslını siz saklayacaksınız.Bir kopyasını SGK'ya bir kopyasını işvereninize vereceksiniz.
Doğum yaptıktan sonra da; bebeğinizin doğum raporunu belge asıllarını ve işyerinizden alacağınız vizite kağıdınız ile birlikte doğum sonrası işlemleri tamamlamış olup belge asıllarını işyerinize teslim edeceksiniz.Muhtemelen siz lohusa olduğunuzdan bu işlemleri sizin yerinize eşleriniz yapıp koşturacak.
ÇALIŞANLAR İÇİN HEPİNİZE BU İŞLEMLERİ YAPTIRMAK NASİP OLSUN KIZLAR ...
herkese günaydınlar,
kuzular , güzel hatunlar, güzel anneler
bugün nasılsınız bakalım,bu gün en güzel gününüz olsun
günaydın canlar bugun 14. günüm bakalım bugun adet olcammı yarın test günüm heyecanla bekliyorum her dakika wc de kaldım acaba ne oldu diye....
GÜNAYDIN CNM.bugun çok durgunum.sonucu öğreneli 2 gün oldu ama daha etkisinden kurtulamadım.hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum ama ağlayamıyorum.iş yerinde mecburen kasıyorum kendimi evde eşim görmesin die kasıyorum.göz yaşım içime akıyo.2.aşılamada olmazsa bilmiyorum nasıl toparlanırım...
günaydın canlar bugun 14. günüm bakalım bugun adet olcammı yarın test günüm heyecanla bekliyorum her dakika wc de kaldım acaba ne oldu diye....
herkese günaydın,
Sun bugün sonuç belli olmuyo mu 14.gün test günü diye biliyorum:)) ben heyecan yaparımm 15.günü bekleyemezdim :)))
inşallah güzel haberler alırsın beklediğine değer emeklerin boşa gitmez :)))
canım yarını bekleme.ben 12.gün gittim belli oldu.bence wc ye gitmektense hastaneye git :)
Canım,hiç üzülme bende yaşadım senin yaşadıklarını zor biliyorum ama mecbur dirençli olmak zorundayız yeni aşılama yeni şans umudunu hiç kaybetme.
kimse anlamasın,eşlerimiz üzülmesin diye içimize ata ata ağlayamıyoruz da o kadar iyi anlıyorum ki seni ama bi gün sonu çok güzel bitecek bu yaşadıklarımızı hemen unutucaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?