DAHA ÖNCE SORU CEVAPLARKEN YADA KENDİ DURUMUMU ANLATIRKEN BAHSETMİŞTİM ...bu sene 35 yaşımı doldurdum 26 yaşında sol overden geçirdiğim operasyonla 12 cm çikolata kisti ve endometriosiz ler temizlendi 8 ay önce bebek sahibi olmaya karar verdiğimden beri gebelik elde edemeyince tekrar ameliyat olmam gerekti çok şükür kist yoktu fakat overler bağırsaklara yapışıktı onlar ayrıldı tüpler-rahim-yumurtalık temiz ve aralarında ilişki iyi her iki tüp te geçirgen çıktı sonuç gayet iyiydi yani döllenme için hiçbir sorun yok şuan dedi hiç ara vermeden ameliyat sonrası ilk ay bu nisan da 1.aşılamamı oldum netice biliyosunuz ki negatif..
Bu arada yumurta rezervim az geçirdiğim operasyonlar ve yaşım nedeni ile azalmaya başladı ,,annem ve kızkardeşim 40 lı yaşların çok başında menepoza girdikleri için genetik olarakta erken menepoz riskim var...adetlerim her ay düzenli fakat süresi kısa 2 gün ve ağrı çok ...doktorum ameliyat ve aşılama sonrası her ay gebelik şansının arttığını söylesede benim antimüller ve fsh test sonuçlarımın çok iyi olmaması ve yaşımın 35 i geçiyor olması nedeni ile tedirginliğim var Mayıs ayında yani şuan serbestsin dediği için bu ay dinlendim ama tabi evde çalışmalar olacak yine gebelik olmaz ise Haziranda 2.aşılama yapacağız dedi.yine olmazsa tüp bebeğe geçeceğiz dedi.Aslında 6 ay içinde mutlaka kalırsın ama yaşın nedeni ile bekletemeyiz yumurta rezervin azalıyor riske atamayız dedi.
Şimdi sorum şu...bu ayda hamile kalmaz isem kendiliğimden...adet olmakla birlikte (3-4 haziran gibi olmam gerekiyor)
Tekrar aşılama olayına girmeyip direkt tüp bebeğe başlayalım mı çok kararsızım sizler ne dersiniz...:)))
hepinizden yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden...:)
masalcım merhaba
öncelikle tüm yaşadıkların için geçmiş olsun diyorum.
bence aşılamayı atla ve direk tüp bebeğe geç..aşılamanın tutma ihtimali çok düşük..yanılmıyorsam %20 lerde..
bildiğim kadarıyla sen tedavini devlet destekli yapmıyorsun, özelde tedavi oluyorsun. bu yüzden beklemen gereken aşılama süreçleri yok.
aşılama için de bir sürü ilaç kullanıyoruz. işlem için ayrıca ödeme yapıyoruz. düşük bir ihtimal için ödenen bedel hem maddi hem de manevi olarak çok fazla..
tüp bebeğin maddi boyutunu karşılayabilecek durumdaysanız hiç aşılama ile uğraşma derim...bir kaç tüp bebek merkezi ile görüşmeni öneririm. özellikle irenbeyle görüş bir kaç farklı doktor görüşü alarak bir karar ver bence..
ne karar verirsen ver senin için en hayırlısı olsun arkadaşım..
saol fıstık anne....:)) destekleyici ve bilinçli düşünceler aldıkça netleşiyorum eline sağlık senin de ,,hepimiz cebelleşiyoruz hayatım dediğin gibi,, benimde tek korkum bekledikçe var olanları kaybetmek zaten giden paranın haddi hesabı yok bir de attığım her adım cepten bizde,,daha gelmeden geleceğini bilmeden giden gidene...dediğiniz gibi benim 2.aşılama etabını atlayıp tüp bebeğe geçmem en mantıklısı olacak ,,öptüm senicanım bana kalırsa tüp bebeğe geçme yönünde tercih kullanmak daha mantıklı.rezervler tüp bebeğe geçtiğin süreçte sıkıntı yaratırsa bir de onunla uğraşma.aşılamanın şansı tıbbi literatürde %15-18.tüp bebeğinki ise %40-50 .küçük olasılıklar için hem emeğine hem bedenine yazık.bir sürü ilaç kullanıyoruz.yaşadığımız manevi sıkıntılar da cabası.en azından tüp bebekte tutma şansı daha fazla.embriyolar dondurulduğu için her transferde ilaç kullanmaya da gerek yok...inşallah tüp bebeklerin ilkinde annelerini bekletmeden geliverir.çifter çifter :)
bence 1 kez daha aşılama dene belki kısmetinde 2.dedir çok zaman kaybetmezsin 1 aydan ama yinede senin bileceğin iş tabi..
bence ekonomik açıdan karşılaya bileceksen tüp yap derim ama 3den fazla aşılama yapma enazından ben öyle yapıcam bende 34 yaşındayım zaman kaybetmiycem
canım evet zaman senin için önemli. bencede hiç vakit kaybetme. benim rahim anomalim olmasa bende tüp ile başlayacaktım yola. ancak rahim anomalim var. ve bebeğim benimle olacakmı belli değil. belki bir kaç kere denemem gerekecek. o yüzden aşılama prosüdürünü takip ettim ben. hiç yıpratma kendini derim. Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin.
hayılı olsun canım çok sevindim benimde yarın olcak aşılamam darısı benim ve tüm bekleyen arkadaşların başına inaşllah dua et bizler için
benim değerim 445.7 çıktı biraz yüksekmi ne sizce nasıl?
ilk aşılama koca bir NEGATİF
Masalcım hemen cvp yazamadım kusura bakma oncelıkle nasılsın kafan cok karısmıs anlasılan bence yanı benım ıcımden gecen 2.cı asılamayıda denemen cok zorlu ve yıpratıcı bı donem bılıyorum ama belkı bu asılamanla gelır bebısın sana ben bıde mdayı merak etım neyaptı acaba bılgın varmı
soruma cevap veren düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim sağolun kızlar,,akşam yine girmeye çalışacağım malesef iş günü öpüyorum hepinizi :)
soruma cevap veren düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim sağolun kızlar,,akşam yine girmeye çalışacağım malesef iş günü öpüyorum hepinizi :)
Erol Bey de senin gibi düşünüyor ben acabalarımı söylediğimde karar sizin dedi...ama senin düşüncen gibi izlediği yol...ameliyatını yeni oldun hemen ilk aşılamayı yaptık ikincide denenmeli zaten senin yaş grubuna ve yumurta revz azlığında 3.aşılamayı yapmıyorum dedi nasıl zor bu kararı vermek
yelizcim hiç önemli değil saol güzelim evet epey karışık kafam ne yapacağım konusunda ay sonuna kadar bir karar vermem gerekiyor 15 günüm kaldı zor bir karar...hayırlısı bakalım neyapacağım doktorla ay sonu görüşeceğim o güne kadar bir fikrim olsun istiyorum....mda ile iki gündür görüşemedik canım,,.hsonu ben giremedim sanırım o da pek uğramamış okuduğum kadarı ile bugün için toplantısı falan vardı izmirde galiba yanlış hatırlamıyorsam gelirsen ara demiştim aramadı bende merak ettim ama adet olmayı bekliyordu muhtemelen olmuştur bugün mutlaka girip yazar bence..
DAHA ÖNCE SORU CEVAPLARKEN YADA KENDİ DURUMUMU ANLATIRKEN BAHSETMİŞTİM ...bu sene 35 yaşımı doldurdum 26 yaşında sol overden geçirdiğim operasyonla 12 cm çikolata kisti ve endometriosiz ler temizlendi 8 ay önce bebek sahibi olmaya karar verdiğimden beri gebelik elde edemeyince tekrar ameliyat olmam gerekti çok şükür kist yoktu fakat overler bağırsaklara yapışıktı onlar ayrıldı tüpler-rahim-yumurtalık temiz ve aralarında ilişki iyi her iki tüp te geçirgen çıktı sonuç gayet iyiydi yani döllenme için hiçbir sorun yok şuan dedi hiç ara vermeden ameliyat sonrası ilk ay bu nisan da 1.aşılamamı oldum netice biliyosunuz ki negatif..
Bu arada yumurta rezervim az geçirdiğim operasyonlar ve yaşım nedeni ile azalmaya başladı ,,annem ve kızkardeşim 40 lı yaşların çok başında menepoza girdikleri için genetik olarakta erken menepoz riskim var...adetlerim her ay düzenli fakat süresi kısa 2 gün ve ağrı çok ...doktorum ameliyat ve aşılama sonrası her ay gebelik şansının arttığını söylesede benim antimüller ve fsh test sonuçlarımın çok iyi olmaması ve yaşımın 35 i geçiyor olması nedeni ile tedirginliğim var Mayıs ayında yani şuan serbestsin dediği için bu ay dinlendim ama tabi evde çalışmalar olacak yine gebelik olmaz ise Haziranda 2.aşılama yapacağız dedi.yine olmazsa tüp bebeğe geçeceğiz dedi.Aslında 6 ay içinde mutlaka kalırsın ama yaşın nedeni ile bekletemeyiz yumurta rezervin azalıyor riske atamayız dedi.
Şimdi sorum şu...bu ayda hamile kalmaz isem kendiliğimden...adet olmakla birlikte (3-4 haziran gibi olmam gerekiyor)
Tekrar aşılama olayına girmeyip direkt tüp bebeğe başlayalım mı çok kararsızım sizler ne dersiniz...:)))
ah canım arkadaşım benim güzel dileklerin için saol balımmm inş. bende güle oynaya gidecem hayırlısyla inş. yarın izinliyim aşılamadan sonra bol bol dinlencem ama çarşamba iş başı yapıcam mecbur o canımı sıkıyo ama o da çok dert değil hayırlısı olsuncanım selam...yazdım dün sende yanıtlamışsın ama seni görünce bir daha yazayım dedim...aşılaman sorunsuz herşey pozitif geçsin inşallah canım sonucuda güzel olsun...sakın gerilme girerken ben gülerek giderken kapı açıldığında bir ay önce ameliyat olduğum masaya alacaklarını görünce o masa bana bahane oldu sanki ne gerek vardı ama insan bilinç altını kontrol edemiyor birden bire ağlamaya başladım sakinleşmemi beklediler mahvettim o an kendimi anlayacağın,,çıktıktan sonrada o akşam bir sinir küpüydüm inanılmaz gergin ve mutsuzdum psikolojinin çok önemli olduğu bir gerçek...sen zaten biliyosun bunları ama lütfen son ana kadar olumluğunu bozma hoppala git hoppala gel:))) ciddiye alma benim gibi...bol şans canım bir kez daha
tatlım çok güzel inş. her zaman güzel haberle gelirsin canımkızlar öncelikle değerim bugün sabah itibariyle 207 çıktı. dr. 2 gün sonra yeniden çağırdı. ilk gün değerim 116 idi iki katına çıkmamış diye biraz tereddüt etti. ama şuda var ilk testin üstünden 48 saat geçmedi. 36 saat geçti. ilk testi akşam 6 gibi yaptırmıştım. bunu bugün sabah 8:30 gibi verdim. o yüzden normal görünüyor ama tedbirli olalım dedi. progestan yazdı. lekelenmek bitti gibi zaten. tutunma kanaması olabilir dedi. çok şükür aksi bir durum yok. tam anlamıyla yine sevinemedik tabi. ama çok şükür. bire size sormak istediğim başka birşey var. burda cevap yazdığmıız arkadaşlara böyle alt alta tek mesajla farklı kişilere cevap yazıyorsunuz ya onu nasıl yapıyorsunuz. bir türlü yapamadım. desteğiniz için çok teşekkür ederim.
ne güzel yazmışsın canımbebesko,,,yarın için de sana şimdiden bol şans ve hayırlı sonuçlar almanı diliyorum canım umarım son aşılaman olur ..noktayı koyarsın:)) benim üç tane yumurta vardı iki tanesi aşılamadan bir gün önce 19.8 mm idi.Ha ne oldu ...kaprislerinden bir işe yaramadan geldikleri gibi gittiler...milimlere çok takılma 17-18 -19-20 olmuş olmamış belli bir olgunluğa gelsin yeter olacağı varsa olacak çatlayacak önemli olan partneri ile karşılaşsın ve onu kabul etsin yoksa 23-24 olsa kaç yazar :))))öpüyorum seni
tatlım benimde en büyüğü 18 mm diğerleri 8.5-10-11-12 mm var ve dr arkadan gelen güzel yumoşlarında var dedi sen yumurta rezervim az diye strese girdin ama gayet güzel yolunda herşey dedi bakalım hayırlısı olsunyeliz canım allah razı olsun inşallah benimde tutar seninki gibi :))) benim sol tarafımda 1ad 18mm sağda 8mm ve 8,5 mm var sende kaç ad vardı
canım bendede tüp bebeğe gecmeni tavsiye ederim cünkü aşılama aldığın iğneler psikolojisi seni daha çok yıpratmasın kuzum hayırlısyla tüp bebek denemen inş. tutar hatta onlara gerek kalmadan kendiliğinden gelir inş.DAHA ÖNCE SORU CEVAPLARKEN YADA KENDİ DURUMUMU ANLATIRKEN BAHSETMİŞTİM ...bu sene 35 yaşımı doldurdum 26 yaşında sol overden geçirdiğim operasyonla 12 cm çikolata kisti ve endometriosiz ler temizlendi 8 ay önce bebek sahibi olmaya karar verdiğimden beri gebelik elde edemeyince tekrar ameliyat olmam gerekti çok şükür kist yoktu fakat overler bağırsaklara yapışıktı onlar ayrıldı tüpler-rahim-yumurtalık temiz ve aralarında ilişki iyi her iki tüp te geçirgen çıktı sonuç gayet iyiydi yani döllenme için hiçbir sorun yok şuan dedi hiç ara vermeden ameliyat sonrası ilk ay bu nisan da 1.aşılamamı oldum netice biliyosunuz ki negatif..
inşallah canım sanada banada bu defa hamileyimmm diye yazmak nasip olcak :))) düşünmesi bile çok güzell rabbim en kısa zamanda hayırluısı ile nasip etsin aminnnn...dua et neolur canımmm
benim değerim 445.7 çıktı biraz yüksekmi ne sizce nasıl?
kızlar öncelikle değerim bugün sabah itibariyle 207 çıktı. dr. 2 gün sonra yeniden çağırdı. ilk gün değerim 116 idi iki katına çıkmamış diye biraz tereddüt etti. ama şuda var ilk testin üstünden 48 saat geçmedi. 36 saat geçti. ilk testi akşam 6 gibi yaptırmıştım. bunu bugün sabah 8:30 gibi verdim. o yüzden normal görünüyor ama tedbirli olalım dedi. progestan yazdı. lekelenmek bitti gibi zaten. tutunma kanaması olabilir dedi. çok şükür aksi bir durum yok. tam anlamıyla yine sevinemedik tabi. ama çok şükür. bire size sormak istediğim başka birşey var. burda cevap yazdığmıız arkadaşlara böyle alt alta tek mesajla farklı kişilere cevap yazıyorsunuz ya onu nasıl yapıyorsunuz. bir türlü yapamadım. desteğiniz için çok teşekkür ederim.
canlarım merhaba
bugün şehir dışındaydım sabah giremdim , ama hepinizi deliler gibi özledim.
cep ten tüm yazdıklarınızı okudum ama cepten yazmak çok zor oldu . İş yerine gidince yazacagım ama herkesin mesajlarını okudum.
Bebeskom yeni tedavin hayırlı olsun.
masal cım bence tüpe geç sonra ben gibi aranırsın ama yumurta bulamazsın.
ve adını sayamadıklarım.
benimde dün gece reglim başladı allahın izni ile bugün doktorlar tüp bebişim için ilk randevum var.
Mcan84 dostom dediğin gibi bende bugün yeni topicimizi açayım bari.
Adınıda daha önce bir arkadaşımız önermişti. Aşılama olsun, Tüp olsun Bebişler bizim olsun yapacagım ama ekstra önerisi olan varsa bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?