Aşılama 2012 nisandada aşılamaya devam diyen bizim kızlar buraya...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
yeliz canım allah razı olsun inşallah benimde tutar seninki gibi :))) benim sol tarafımda 1ad 18mm sağda 8mm ve 8,5 mm var sende kaç ad vardı

canım benim yumoşlar 18 ve 18.5 iken yapıldı çatlatma iğnem. bende 3 taneydi aslında ama sağ taraftaki hızlı büyüdü bizede sol taraftaki lazımdı malum sağda tüpüm yok benim. soldakileri beklerken sağdaki çatladı kendi kendie sonra arkasından bir tanede 14 mm büyüdü hatta:) ama tabi o tarafı önemsemedik biz.

anladım canım darısı bizlere inşallahhh

rabbim ol desin yeter canım demi :)))) oluverir isterse yumoş hiç olmasın

Aynennnn be arkadaşım 18-19 -takma bunları dediğin gibi Allah verecekse verecektir zamanı da belli cinsiyetide kaderide herşey belli de hayatımızda hayat ta bu işte bilmeden bulmaca çözer gibi yaşıyoruz...:)
Hepimizin hakkında iyi yazılar yazılmış olsun canım ,,,sağlık olsun olacaksa da sağlıklısı olsun

gözün aydın canım seninde inş. hayırlısıyla kucağımıza alırız bebişlerimizi.. allah bütün arkadaşlarımızada nasip etsin..

teşekkürler canım darısı herkesin başına..

gözün aydın canım seninde inş. hayırlısıyla kucağımıza alırız bebişlerimizi.. allah bütün arkadaşlarımızada nasip etsin..

DAHA ÖNCE SORU CEVAPLARKEN YADA KENDİ DURUMUMU ANLATIRKEN BAHSETMİŞTİM ...bu sene 35 yaşımı doldurdum 26 yaşında sol overden geçirdiğim operasyonla 12 cm çikolata kisti ve endometriosiz ler temizlendi 8 ay önce bebek sahibi olmaya karar verdiğimden beri gebelik elde edemeyince tekrar ameliyat olmam gerekti çok şükür kist yoktu fakat overler bağırsaklara yapışıktı onlar ayrıldı tüpler-rahim-yumurtalık temiz ve aralarında ilişki iyi her iki tüp te geçirgen çıktı sonuç gayet iyiydi yani döllenme için hiçbir sorun yok şuan dedi hiç ara vermeden ameliyat sonrası ilk ay bu nisan da 1.aşılamamı oldum netice biliyosunuz ki negatif..
Bu arada yumurta rezervim az geçirdiğim operasyonlar ve yaşım nedeni ile azalmaya başladı ,,annem ve kızkardeşim 40 lı yaşların çok başında menepoza girdikleri için genetik olarakta erken menepoz riskim var...adetlerim her ay düzenli fakat süresi kısa 2 gün ve ağrı çok ...doktorum ameliyat ve aşılama sonrası her ay gebelik şansının arttığını söylesede benim antimüller ve fsh test sonuçlarımın çok iyi olmaması ve yaşımın 35 i geçiyor olması nedeni ile tedirginliğim var Mayıs ayında yani şuan serbestsin dediği için bu ay dinlendim ama tabi evde çalışmalar olacak yine gebelik olmaz ise Haziranda 2.aşılama yapacağız dedi.yine olmazsa tüp bebeğe geçeceğiz dedi.Aslında 6 ay içinde mutlaka kalırsın ama yaşın nedeni ile bekletemeyiz yumurta rezervin azalıyor riske atamayız dedi.
Şimdi sorum şu...bu ayda hamile kalmaz isem kendiliğimden...adet olmakla birlikte (3-4 haziran gibi olmam gerekiyor)
Tekrar aşılama olayına girmeyip direkt tüp bebeğe başlayalım mı çok kararsızım sizler ne dersiniz...:)))
hepinizden yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden...:)

Son düzenleme:

canım benimde tersine sağda tüpüm yok solda ki yumurtaları bekliyorum şansımız yarıya iniyo ALLAH zoru kolay eylesin gerçi tüpüm alındıktan sonra iki kere dogal hamile kaldım kimyasal gebelikmiş düştüler hayırlısı bakalım aşılamam tutar inşallah

slm...yaşla ilgili olmasa da hemen hemen bana da verilen cevaplar aynı oldu..erken menepoz olabilir genetik anneden kaynaklı denildi..doktorum direkt bize tüp bebek demişti ama o ay aşılama denedik biz istemiştik bugün negatif yanıtı aldık ve kadın doğum uzamanı bi tanıdığım var o bana ikinci üçüncü moral bozukluğu ve stresine girmek yerine direkt tüp bebek olmasını tavsiye etti..ve bizde eşimle düşündük ki bu kadar strese gerek kaladan tüp olsun dedik..adetimi bekliyoruz..en azından olumlu olarak yüzdelik payına göre aşılamadan daha yüksek tüp bebek tedavisi..

canım pardon seninde sağ tüpüm yokmuş hadi hayırlısı

canım pardon seninde sağ tüpüm yokmuş hadi hayırlısı

yeliz canım allah razı olsun inşallah benimde tutar seninki gibi :))) benim sol tarafımda 1ad 18mm sağda 8mm ve 8,5 mm var sende kaç ad vardı

canım benım sagda 2yumurtam vardı 18 mılımlıktı ınsallah tutar

bence 1 kez daha aşılama dene belki kısmetinde 2.dedir çok zaman kaybetmezsin 1 aydan ama yinede senin bileceğin iş tabi..

bence ekonomik açıdan karşılaya bileceksen tüp yap derim ama 3den fazla aşılama yapma enazından ben öyle yapıcam bende 34 yaşındayım zaman kaybetmiycem

canım evet zaman senin için önemli. bencede hiç vakit kaybetme. benim rahim anomalim olmasa bende tüp ile başlayacaktım yola. ancak rahim anomalim var. ve bebeğim benimle olacakmı belli değil. belki bir kaç kere denemem gerekecek. o yüzden aşılama prosüdürünü takip ettim ben. hiç yıpratma kendini derim. Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin.

masalcım merhaba
öncelikle tüm yaşadıkların için geçmiş olsun diyorum.

bence aşılamayı atla ve direk tüp bebeğe geç..aşılamanın tutma ihtimali çok düşük..yanılmıyorsam %20 lerde..
bildiğim kadarıyla sen tedavini devlet destekli yapmıyorsun, özelde tedavi oluyorsun. bu yüzden beklemen gereken aşılama süreçleri yok.
aşılama için de bir sürü ilaç kullanıyoruz. işlem için ayrıca ödeme yapıyoruz. düşük bir ihtimal için ödenen bedel hem maddi hem de manevi olarak çok fazla..
tüp bebeğin maddi boyutunu karşılayabilecek durumdaysanız hiç aşılama ile uğraşma derim...bir kaç tüp bebek merkezi ile görüşmeni öneririm. özellikle irenbeyle görüş bir kaç farklı doktor görüşü alarak bir karar ver bence..
ne karar verirsen ver senin için en hayırlısı olsun arkadaşım..

canım cevabın için teşekkür ederim,,bende senin yazdıkların ve doktorun sana söyledikleri gibi düşünüyorum işte...aşılama tekrarlandıkça evet şans yükselebilir belkide yaptırsam bu kez kaladabilirim ama o kadar iğne ve ilaca başladıktan sonra hazır yumurtalar toplansın tüp bebek denensin hiç değilse şans daha yüksek vakit kaybetmeyeyim diye düşündüm ben de en azından başarı şansı aşılamadan daha yüksek ,,30 yaşlarında olsam deneyim ikinciyide ama yumurta rezervi her 6 ayda bir giderek azalıyor malesef bu yaştan sonra hızla..üstelik 2.aşılamaya girer ve neticede yine hamile kalamazsam tüp bebek için mutlaka bedenimi dinlendirmek isteyip yine bir ay ara verecek bu sefer yaz sonunu bulucam teşekkür ederim tekrar ilgin için senin içinde hepimiz içinde hayırlısı olsun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…