- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #20.621
evet kızlar cuma günü yapabiliriz diye bahsettiğim kızımın odasının duvarları.. annemle kocamn boyadılar sağolsunlar.. yuvarlaklarıda baktım başlamışlar yapmaya.. geri kalanını kocamla gece biz devam ettik.. bakalı msizler beğenicekmisiniz..Eki Görüntüle 685790 Eki Görüntüle 685791
günaydınlar:)
3 gündür giremedim en az 60 sayfa geçmiş var, neyse gün içinde okumaya çalışcam. perşembe akşamı detaylı ultrasonumuz vardı. 330 gram olmusuz, ona sevindim. cinsiyetimiz kesinleşti, kızım geliyor:) genel durumun iyi olduğunu söyledi doktor. 2li testen beri coraspin kullanıyorum sağ damarda direnç var, belki düzelmiştir diye düşünüyorum. öyle birşey mümkün değilmiş, coraspine devambu konuda korkmamam hakkında ısrarcı doktorum, çok detaylı bilgide vermiyor. tansiyonun ilerleyen dönemlerde yükselmesin diye coraspini veriyoruz ve kontrol altına alıyoruz diyor. bende çok takılmamaya çalısıyorum ama benimle aynı durumda olanlarınız varsa sizinde yorumlarınızı beklerim.
cuma sabahıda ilk tetanoz aşısını oldum. çok fazla agrım fln olmadı. su değmeyecek gibi birşey yok dedi hemsire. hergunkı gıbı dusumuda alabildim. korkulacak birşey yokmus, duyurulur:)
Çok şirin olmuş yaa. Pembe ve gri çok hoş duran iki renk gerçekten. Hele o tavşan bitirdi beni. Mobilya gelmeden daha bu kadar güzel görünüyosa oda, mobilya gelince düşünemiyorum. Güle güle kullanın canım.
Ben de coraspin kullanıyordum fakat 2 yerimde ekimoz oluşunca doktor bırakabaliceğimi söyledi. Değerlerim eskisi gibi yüksek çıkmadı, çok hafif bir yükseklik var. Şimdilik bıraktım ben canım ama doktorunun dediği doğru coraspin içmende hiç bir sakınca yok. Neden üzgün işareti yaptın ki ? O coraspin senin bebeğinin beslenmesini sağlıyor. Bebeğine giden kanın pıhtılaşmasını engelliyor. Allah korusun tıkansa ve kan gitmese bebeğini kaybedebilirsin. Bu daha mı iyi sence?
tabiki değil, nasıl böyle yorumlayabildin, şaşırdım:) allah korusun bunları yazmayı bırak aklımıza bile getirmemek gerekiyor. msjını okurken bile gerildim. ben sadece umdugum gibi çentik geçmemiş buna üzüldüm tabiki demek istedim..
Çok şirin olmuş yaa. Pembe ve gri çok hoş duran iki renk gerçekten. Hele o tavşan bitirdi beni. Mobilya gelmeden daha bu kadar güzel görünüyosa oda, mobilya gelince düşünemiyorum. Güle güle kullanın canım.
Ben de coraspin kullanıyordum fakat 2 yerimde ekimoz oluşunca doktor bırakabaliceğimi söyledi. Değerlerim eskisi gibi yüksek çıkmadı, çok hafif bir yükseklik var. Şimdilik bıraktım ben canım ama doktorunun dediği doğru coraspin içmende hiç bir sakınca yok. Neden üzgün işareti yaptın ki ? O coraspin senin bebeğinin beslenmesini sağlıyor. Bebeğine giden kanın pıhtılaşmasını engelliyor. Allah korusun tıkansa ve kan gitmese bebeğini kaybedebilirsin. Bu daha mı iyi sence?
Hanımlar günaydın;
Haftasonu ayrıntılı ultrasonumuz vardı. Topu topu 10 dak sürdü. Ben de renkli olacak falan diye bekliyorum. Yokmuş.Daha doğrusu şimdi görsen de bişey anlamazsın dedi. 26-28. haftalarda özel randevu almam gerekiyormuş. 125 TL para verecekmişim bebeğimi renkli görmek için. Güya özel hastane bi de kızlar yaaaaa.
Giderken randevuya eşimin araba yıkatma sevdası yüzünden geç kaldık. Çok kzıdım ama sabrettim. Gözlerim doldu hatta. Randevu saatinde daha biz araba yıkatıyorduk. Neymiş kuş pislemiş paslanırmış. Ben hep araban, sigaran benden kıymetli derim zaten de. Şimdi bebeğimden de kıymetliymiş onu anlamış oldum.
Doktor ağrılarımı falan sordu. Gece bacaklarıma giren kramplar için 5 gün kullanmak şartıyla magnezyum verdi. Diş eti kanamaları için kalsiyum kullanılacak. Bir de sizde de oluyor mu bilmiyorum ama çok ayakta kalınca kuyruk sokumuma bir ağrı giriyor . Birden ama. hangi bacağımı yorduysam onun tarafına. Ve o bacağı bir süre oynatamıyorum. Bunun içinde medikalcilerde satılan hemoroid hastalarının kullandığı oturma simidini önerdi. Aldım ben de. Çok garip sanki klozete oturuyormuş gibi hissediyor insan. Ama inşallah faydası olur. kuyruk sokumu ağrısı çok kötü bişey kızlar. İnşallah yaşamazsınız.
Son bir ağrım kaldı.Geçen hafta pazartesi aşı olmuştum kızlar. Kolumun ağrısından duramıyorum hala. Ha geçti ha geçecek diye bekledim ama geceleri hiç uyutmuyor. Aşı dağılmadı anladığım kadarıyla. Dağılması için ne yapabilirim. Saçımı toplamak, kıyafetimi giyip çıkarmak işkence oldu resmen. Yapabileceğim bişey var mı???? Fikri olan?????
Bu arada noktacılar sanırım bize bişey anlatmaya çalışıyorBu bi eylem bi baş kaldırı olabilir kızlar. İşin şakası bir yana aslında günaydın yazmak çok da zor olmasa gerek değil mi? Huzur bozmak gibi oluyor bu yapılanlar. Arkadaşlar sizde sohbete katılın. İmzayı da okumuş olursunuz. Bizim herkese kapımız açık valla. Gelin kardeş olalım diye bi şarkı da vardı sanki. Ama sözleri aklıma gelmedi.
gunaydın kızlarrrr:)hayatımsn odann duvarları cok guzel olmus:) dun kocacımla pıknık yaptık...aksamustu yuruyuse cıktık...ama bı ara gıcık oldum...3 kız vardı unıversıtelılerdı sanırım...bzm yanımzdan gcerken okuz gbı baktıklar kocama..snra bıraz dınleneyım dıye bıyere otrduk yon degsıtırıp oraya gelıp oturdular karsımıza :)kocam zor tuttu vla elımde kalıyolardı...yanı evlı barklı adamlara bakıyosunz utanmadan ya hamıleyım yanı ortada gene bakıyolar:)
saol canım çok basit aslında ama pvc kaplama makinası gerekiyor. hani kimlikleri kaplıyorlar ya dışarda.. bizim iş yerinde vardı. excelde daire çizdim A4 çıktısını aldım. onu kapladım. kaplama nedenim kağıdın üzerine boya sürdüğünde eriyip ıslanmasın die. onunla sert oluyor.. kapladıktan sonra dairenin içini falçata ile kestim. kenarları kağıt ortası boş onu duvara koyduk. eşim küçük rulo ile boyadı.. bende kağıdı tuttum
günaydın kızlar bizler ve meleklerimiz için güzel bir hafta olması dileğiyle
dün akşam banyonun paspasını asarken bi kramp girdi uzun süre kıvrandım eşimde ters bi hareketmi yaptın diyor korkudan söyleyemedim ama çok korktum gözümden akan yaşı görmesin diye koridorda dolandım bi yarım saat agrı bıçak gibi saplandı kendi kendime kızdım.tövbe dedim birdaha işe güce bu kadar kafayı takmayacagım zaten dogru dürüst bişiyde yaptıgım yok aman ne yapayım bebeğim sağlıklı dogsunda işte olur temizlikte çok şükür yavrum ben iyiyim der gibi tekme attı ama kramp baya beni yıprattı korkudan gece kabuslar gördüm
Lepistess
Canim cok haklisin..ama hamileliktenmidir nedir kendimi cok yalniz, ,mutsuz hissediyorum.esim hemen ise donecek, zavalli babacim erkek haliyle ne kadar anlar yenidogan bakmaktan..orda olsam bi turlu burda olsam bi turlu...agliyorum bu aralar sanki cocugu tek basima yapmisim gibi ona bi dogum yeri bakici ayarlama derdi tek benim ustumde gibi geliyor Cok sukur babam hayatta ALLAH kimseyi kimsesiz birakmasin kimsenin yeri dolmuyo cunku.....
Yanitladigin icin ayrica tesekkur ederim...yalnizligimi aldin bi parca...
Ben de işte üzülmemen gerektiğini söyledim ve içmezsen olabilecekleri söyledim. Ben kelimeleri ağdalı kullanmayı pek sevmiyorum neyse o :) Oradaki son soruya gelince cevabını zaten biliyordum. Bundan sonra kafana takmazsın bak kendine geldin bence. Bu sistem her zaman işe yarıyor :) Allah hepimizin bebeklerini korusun
BAK BAK NELER BİLİRMİŞ HAMARAT HATUN:)GRİ PEMBE ÇOK HOŞ DURUYOR.BİZİMDE OĞLUŞUMUZA UYMAYACAGINDAN BEN DE MAVİ PEK SEVMEDİĞİMDEN GRİ SARI DÜŞÜNÜYORUM. BİŞEYCİK DAHA SORSAM TAVŞANIDA AYNI ŞEKLİDE Mİ YAPTIN?
CANIM ASLINDA KABUL ETMESEKTE ARTIK İYİCENE AĞIRLAŞTIK. EN KOLAY ŞEY OLAN KOLTUKTAN KALKMA YATAKTA SAĞA SOLA DÖNMEYİ BİLE ZOR YAPAR OLDUM BEN DE. DÜN YATAKTA NAPTIYSAM BENIMDE KARNIMA SANCI GRİDİ ONA UYANDIM .OZMANDA Bİ TELEŞ YAPYORUM BEBEKMI ÇIKIYOR DİYESANRIM BİZ CİDDİ BİŞEY YAPMASAKTA ZAMAN ZAMAN SANCI OLUYOR ARTIK BU SAATTEN SONRA. BİDE HALA ERKEN ERKEN DEYİP DURMAZ MI MİLLET .NE ZAMAN ALIŞVERİŞ VS NİN VAKTİ GELECEK KAFASI ÇIKTIĞINDA mı? :))
CANIM HİSSETME YALNIZ , İÇİNDE BİR CAN VAR HİÇTE YALNIZ DEĞİLİZ BİKERE :) HİÇ OLMADIĞIMIZ KADAR KALABALIĞIZ ASLINDA :)EVET DAHA DUYGUSALIZ AMA YALNIZ DEĞİLİZ.
EŞİNİN İŞE DÖNMESİ GAYET NORMAL HEM SANA HEM BEBİŞİNE PARA GETİRMEK ZORUNDA :)
CANIM BABACIN BEBEK BAKMADAN ANLAMSINA GEREK YOK ZATEN O ANALIK İÇGÜDÜSÜ HEPİMİZDE DOĞUŞTAN İÇİMİZDE VAROLAN BİŞEYMİŞ.HERKES BİRİNDEN Mİ ÖĞRENDİ ALLAH AŞKINA BEBEK BAKMAYI. KALDI Kİ İNTERNETENDE ZORLANDIĞIN YERDE BİLGİ ALMA İMKANIMIZ VAR. BİR ANNE OLARAK KİMSEYE MUHTAÇ DEĞİLİZ ÇOK ŞÜKÜR . O DONANIM BİZİM İÇİMİZDE VAR. BAKSANA HERŞEY KENDİLİĞİNDEN OLUP BİTİYOR.BEBEŞİMİZ İÇERDE BİLE ÇABUCAK BÜYÜYOR İNAN KORKACAK BİŞEY YOK.DIŞARIDA DA BÜYÜYECEK. VE ARTIK ANNE OLARAK DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ.ZATEN İLK 15 GÜN ONLAR GELDİKTEN SONRA SEN DE BEBEĞE ANNELİĞE ADAPTE OLMUŞ OLACAKSIN İNAN BÖYLE OLACAK MERAK ETME . YAŞADIĞIN KORKULARI ZAMAN ZAMAN BEN DE YAŞIYORUM . EVİNDE KALSAN KAYINVALİDEN GELMESEDE SEN BEBŞİNLE İLK 15 GÜNDEN SONRA İLGİLENİRKEN ZATEN VAKİT NASIL GEÇİCEK ANLAMAYCAKSIN BİLE. OZMAN EVİNDEN GİTMENE DE GEREK KALMAYACAK.
AÇIKCASI BEN DE EŞİMDEN EVİMDEN UZAKLAŞMAYI İSTEMEM BÖYLE BİR DÖNEMDE.AKŞAMLARI BEBEĞİNİ BABASIYLA YIKAYIN BİZ ÖYLE YAPICAZ. OZMAN BEBEĞİ TEK BAŞINA YAPMADIĞINI ANLAYACAKSIN. EMZİRİNCE GAZINI BABASI ÇIKARISN MUHAKKAK.BİRLİKTE PAYLAŞINCA SORUMLULUĞU OZMAN BİRLİKTE YAPTIĞIMIZI DAHA İYİ HİSEDECEĞİZ.
ASLINDA BURADA EŞİNİN DURUŞU DA ÇOK ÖNEMLİ SENİN SÖZLERİNDE. BABANA GİTMEK İSTEMİYORSAN. EŞİNE HAYATIM SENİ YALNIZ BIRAKMAK SİTEMİYORUM YAVRUIMUZUN BÜYÜMESİNİ KAÇIRMANI İSTEMYORUM AMA ANNENİN GELMESİNİ DE İSTEMYORUM BU BU SEBEPLERDEN ÖTÜRÜ DERSİN..ZATEN GERÇEK ANLMADA BUNDAN SONRA AİLE OLACAĞIMIZ BİR GERÇEK .
TAMAM BİR KISMIMIZIN EŞİ FAZLA DESTEK OLMAYABİLİR BİZİ ANLAMAYABİLİR ,BENCE BU DA GAYET NORMAL ÇÜNKÜ O DEĞİŞİMLERİ BİZ YAŞIYORUZ BEBİŞİMİZİN TEKMELERİNİ SABAH UYAN ANNECİĞİM DİYEREK VURMALARINI BİZ HİSSEDİYORUZ.HAMİLELİĞİMİZİN İLK BAŞLARINDA BİZ DE BİŞEY HİSSTMİYORDUK ULTRASONA GİRİYORDK A KESE VARMIŞ AAA BEBEK BÜYÜMÜŞ BÜYÜMÜŞ DİYOR SEVİNİYORDUK. İŞTE EŞLERİMİZ TAAA O EVREDE KALDI KARNIMIZ BÜYÜDÜ AMA ONLARI BİZ TAA EN BAŞTA 2. AYDA BIRAKTIK YANİ ONLAR İÇİN PEK FAZLA DEĞİŞİKLİK GÖZÜKMEMESİ NORMAL.
EN FAZLA 10 GÜN ZORLANIRIZ O DA GELİP GEÇER. BENDE BEBŞİME KENDİM BAKCAĞIM.MESELA DUŞUNU BABASIYLA BİRLİKTE YAPTIRACAĞIM.SONRADA HOPP İŞE BAŞLAYACAĞIM KİMBİLİR KİME BIRAKIP İŞE GİDİCEM AMA BUNLARI DÜŞÜNÜNCE KENDİMİ ZÜÜYORUM . BEBĞİMİZİ DE ÜZÜYORUZ BUNA HAKKIMIZ YOKKİ YAZIK MİNİMİNNACIKLAR.
SEN ANNE OLACAKSIN VE NE KROKU YAŞARSAN BUNU BEBEĞİN HİSSEDER SEN NE KADAR RAHAT OLURSAN BEBEKTE O KADAR RAHAT OLUR FOSUR FOSUR UYUR:)
ÜZME TATLI CANINI GÖBİŞİNİ SEV DUŞUNU YAP SÜR BEBEYAĞINI AÇ MÜZİK AZCIK KIVIR.ÇOK FAYDALIYMIŞ. AKŞAM AZ SÜSLEN PÜSLEN ÖP KOCACINI KOKULU KOKULU AŞKIM ÇOK TEŞEKKRÜ EDERİM BANA BEBK EVRDİN BENİ ÇOK MUTLU ETTİN DE .YAPIŞ DUDAKLARINA ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?