- 14 Kasım 2001
- 21.530
- En iyi cevaplar
- 2
- 69.658
- 1.623
- 102
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #21.301
selam kızlaaaar. Ben geldim bence :) Göbekler büyüdü iyice 20 küsür haftalardasınız hepiniz maşallah :)
Eğer müsade varsa bi şey sormak istiyorum. Bu konuyla ilgili bisürü topik var ama ben her zamanki gibi size sormak istedim . Bahsetmiştim genetik taraması yaptırdık diye. Kodum bozuk çıktı benim.Kanım fazla pıhtılaşıyomuş, bu da bebeğimin beslenemeyerek ölmesine sebep olmuş.
Sonuçları anlatan genetik uzmanıydı. Gerekli tedaviyi hamile kalmaya karar verdiğinde kadın doğumcun uygulayacaktır dedi. Bu ne şimdi Bizden bu sorunla hamile kalan var mıydı. Nolcak hep ölcek mi benim miniklerim
Kızlar isim konusunda dert yanmışsınız.Peki ben ne yapayım ayol daha hangi cinsiyette bebek taşıdığımı bilem bilmiyorum( 21.yüzyıl Ankarasında) İsmi nasıl bulalım.İnat ettim artık sormayacağım.Başta sürpriz olsun diyordum artık kararımı verdim.Öğrenmeyeceğim Bu arada eşim hamilke kaldığımı öğrendiğiğmizden bu yana kız olacak bence diyor ve hiiiiç erkek adı düşünmüyor:) (Eşimde bir kız çocuk merakı vardır niyeyse başından beri İsmi de bana söylemiyordu, dün dedim ki bir isim buldum dedim ne buldun dedi ben de "ALARA"olsun mu dedim,o ismi ben düşünmüştüm dedi güya bu bebeğin ismin kendisi koyacak ya bana laf söyletmiyor Gerçekten de ben bu ismi çok beğeniyorum bir de "BUSE" ismini çok seviyorum.Kız olursa büyük ihtimal bu ikisinden birisi olcak kısmet bakalım.Fikirleriniz olursa paylaşın kızlar
kızlar biraz mobilya sitelerinde gezdim çok güzel şeyler var nasipse hazirandan sonra alacağım dogumda temiz temiz kullanmak için ama yine taksit yine borç pöfffevi öde arabayı öde eşyaları öde gına geldi
bende sen gibiyim canım, ama benimki tamamen benim yüzümden
16 hft ken erkek dedi, sonra kötü bir ayrıntılı usg deneyiminden sonra dr a da izin alıp gidemedim, bu ayki borçlar nedeniyle özelede gidemiyorum, bi dahaki aya kısmet..şimdi kız deseler şok şok şok yani
21. yy ankarasında çok takipli bi gebeyim ne bebeğin kilosu ne bişey ,hiçbirinden hbrim yok :)
kızlar biraz mobilya sitelerinde gezdim çok güzel şeyler var nasipse hazirandan sonra alacağım dogumda temiz temiz kullanmak için ama yine taksit yine borç pöfffevi öde arabayı öde eşyaları öde gına geldi
yanlız değilsin
benimde çok oluyor ve hergün sabah 7de bugun doktor randevum vardı söyledim bana sude eritilen magnezyum verdı hergün yatmadan önce içicem bide kemiklerimde sızlama vardı onada iyi gelicekmiş...
Ahh canım yaa desene kokrtuğun başına geldi kızlar sakın yanlışlıkla falan nokta nokta yapmayın ha 3 noktayı geçmesin :18:aayyyyy öldüm bittiim bir dizinin 10 bölümünü arka arkaya izlemiş gibi oldummm
dün tam benlikmiş ayoollll neler kaçırmışımmm öyle atraksiyonlar falann
ama olan rede olmuş yazık 2. hesabını da kazen yakalamış ben noktaları şakadan yaptımm haaa aman ciddiye alınmasın
gamzeye de bak hele yandaşlarını toplamış başkaldırmış tazzikli su sıksaydınız biber gazı falannn hahahaha çok heyecanlıydııı yaaa ama tabi sinir olmakta haklısınız resmen sürtünmüşlerrrr
ben 2013 temmuz sonu ağustos başı gibi doğum yapıcam aslında bende bu gruptan sayılırım arkadaşlar bişey sorucam özellikle deneyimli annelere herkes doktorun söylediği tarihten 1 hafta önce doğurursun diyorlar siz ne dersiniz?
az sonra hüngür hüngür iş yerindeyim ağlayacağım..
gene gazım var
gene metsil azıcık bir etki gösterdi..
gene canım acıyor
gene şiştim..
napıcam ben
azıcık ögle yemegınde yedıgım yogurt bunuyaparsa na yapıcam ben..
lütfen yardım edin
annnaaaammm kuşum gelmiş hoşgeldinn canımmmm
seni görmek çookkkk güzell Allah korusun canım niye ölsünnn
bu konuda bilgim yok ama mutlaka vardır bir bilen aramızda..
ama bak tedavisi mümkünmüşki genetik uzmanı demiş sana """Gerekli tedaviyi hamile kalmaya karar verdiğinde kadın doğumcun uygulayacaktır""""
Canım hoşgeldinnnn ne iyi ettinPıhtılaşma problemiyle hamile kalan ve sağlıklı bir şekilde gebeliği tamamlanan çok kişi var emin olabilirsin. Bizim topikte de vardır mutlaka. Yalnızca devamlı kan sulandırıcı alıyorlar coraspin. Hadi bebiş çalışmalarına başlayın artık Şaka bi yana istediğiniz zaman sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip etsin Allah size canım.
Hoşgeldin kıız:) Allahım sana da hamile kalıp 20leri 30ları 40ları ve akabinde doğum yapmayı da nasip etsin inşallah....Kodum bozuk dediğin şey acaba kromozom bozukluğu mu anlayamadım ve de öyleyse kan pıhtılaşmasıyla ikisi farklı şeyler yani kan pıhtılaşmasında kan sulandırıcıyla falan hallolur ama kromozom bozukluğu başka tedavi yöntemleri gerektirir..İnşallah önemli bir sorun değildir
Hoşgeldiiiiiin
coraspin hap ve/veya clexane gibi kan sulandırıcı iğne veriyorlar canım
ben de de bi mutasyon var ama taşıyıcıymışım. bize de nolur nolmaz diye hap kullandırtıyo doktorumuz.
Belki başka yöntemleri de vardır :)
İyi ya sebebin anlaşılmasına çok sevindim canım....
cnm hoşgeldin zaten pıhtılaşma sorunu olanlara tedavi uyguluo doktorlar kanı sulandırıcı haplarla vs. Allah korusun nie ölsünler inşallah en kısa zamanda olur cnm
canım geçmiş olsun benim arkadaşımda da bu sorun vardı anlayasıya kadar 2 kere düşük yaptı sonra doktor teşhis koyunca hamileliğinin ilk anından doguma kadar günlük kendine bi iğne vuruyordu sanırım kan sulandırıcı gibi bişiydi çok şükür sağlıcakla bebeğini kucagına aldı inşallah Rabbim sana da nasip eder
canım hoşgeldin. Ne kadar şanslısın hemen sebebini öğrenmişsin . Doktorun daha iyi bilir ama sadece kan sulandırıcı ilaç veriyorlar bu sayede sağlıklı bir bebiş dünyaya getirebiliyorsun diye biliyorum. Benım de ,ilk bebişim karnımda öldüğünden baya bi araştırmıştım.
Endişelenecek bir durum yok ve çaresi var çok şükür ki. Hadi bakalım bekliyoruz güsel haberleriniii...
Ben kürtajımdan 3 ay sonra hamile kaldım hem de hiç korkmadım. çalışmaya ilk ay başladım. Sen de korkma sakın. öpüldünnnn
Evet canım benim. Aynen, rutinde böyle bi test yapılmıyo malesef ülkemizde. Sağlık bakanlığı izin vermiyor çok masraflı olduğundanmış doktor öyle söyledi. Bi üstte anlattım durumu.hoşgeldin canım.benim ziyaretime bir bankacı gelmişti 3 yaşında bir çocuğu varmış hamilelik üzerine lafladık.3 kere bebeği karnında ölmüşilk ikisi erken haftalarda ancak sonuncusu 6 aylıkken sonra bunun probleminin kan pıhtılaşması olduğunu tespit etmişler sadece 1 hapla çözmüşler sorununu dediğim gibi şuan 3 yaşında bir çocuğu var.çözümü kolay ama çözülmezse boyutları çok ciddi birşey ve maalesefki bir kayıp yaşamadan test falan yapmıyorlar yani rutinde böyle bir test yok.bu durumdan çok korktuğum için doktorumdan bu testi istemesini istedim benden ancak düşük ihtimalli komplikasyonlar için kendini gereğinden fazla kasıyorsun deyip üzerine bu kadar çok araştırdığım için azar işittim eşimde doktorla hem fikir olduğundan birşey diyemedim.neticede çok şükür böyle bir sıkıntı yaşamadım ama yaşasaydım vah vah deyip bir dahakine olmasın diye önlem alacaklardı neden bu sıkıntı başımıza gelmeden böyle bir test uygulamıyorlar onuda anlamış değilim neticede herkes yaşadığını bilir doktorlara git bir dahakine şöyle yaparız demesi kolay.neyse canım canını sıkacak birşey yok bildiğim kadarıyla hamileliğin boyunca kanı sulandırması için 1 hap veriyorlar ve sorunun çözülüyor.sen nasılsın inşallah keyfin yerindedir.allah tekrar sağlıkla anne olmayı nasip etsin kısa zamanda..
Laydim hoşgeldin canım,
Valla seni gördüğüme ne kadar sevindim anlatamam, daha sık gel şekerim......
Konu ile ilgili bilgim yok canım, olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Ama problemin tespit edilmiş olmasına sevindim.
En azından ne olduğunu biliyorsun artık ve ona göre önlemlerini alıp, sağlıklı bir bebeğe kavuşacağından hiç şüphem yok ..
Senin miniklerine bişeycik olmaz merak etme sen
allah korusun cnm o nası laf....coraspın ve kan sulandırıcı ıgneler kullandırıyo doktorlar hamılelık boyunca ben oyle bılıyorum..allah saglılklı bı bebıs nasıp etsn sana cnm
Canım bu arada ben nedeni belli olmayan 3 düşüğüm ve 1 adet kürtajım oldu.Hiç bir neden bulunamadı patolojide.Ama seninki belliymiş ve tedavisi de mutlaka mümkündür canım.Tıp çok ilerledi.Bak geçenlerde bir kadın rahim nakliyle bile hamile kaldı.Çok zor bir şey ama oldu.Umarım senin de müjdeli haberlerini alırız
Bu hesap pasifleştirmek rutin bir hale mi geldi nedir anlayamadım vallahi.Bir de bu Kazen kim yani site yönetimiyle alakası nedir anlayamadım.Lütfen topiğimizin neşesi kaçmasın güzel güzel sohbetimizi yapıyoruz. Birbirimize hakaretler yapmadığımız sürece isteyen istediğini paylaşsın,düşüncesini ifade etsin tabi saygı çerçevesi içinde.Herşeyden önemlisi bebeklerimiz ve biz onlar için buradayız
Zaten devlette pek söylemiyorlar bana da yok erkek yok kız yok yok erkek sanki bebek kılık değiştiriyor.Ya erkektir ya da kızdır yani 3.bir şık olmadığına göre..... Neyse iyi olsunlar da ne olursa olsun bacım.Senin de 1 kızın 1 oğlun vardı galiba
valla canım hep öde öde birşeyleri, daha nereye kadar ödeyeceğiz ki
bencede yaaa
şu borçlar bitsin artık, arabanın taksiti, kızın kreşi, oğlanın bakıcısı derken, 3. ya bişey alamıyorum yaa pöff, Allahtan bişeye ihtiyaç yok, ödüm kopuyor ekstra masraf çıkacak diye, ucu ucuna valla
güya çalışıyorum yine elde yok avuçta yokdoğum izninde de Allah yardım etsin valla
selam kızlaaaar. Ben geldim bence :) Göbekler büyüdü iyice 20 küsür haftalardasınız hepiniz maşallah :)
Eğer müsade varsa bi şey sormak istiyorum. Bu konuyla ilgili bisürü topik var ama ben her zamanki gibi size sormak istedim . Bahsetmiştim genetik taraması yaptırdık diye. Kodum bozuk çıktı benim.Kanım fazla pıhtılaşıyomuş, bu da bebeğimin beslenemeyerek ölmesine sebep olmuş.
Sonuçları anlatan genetik uzmanıydı. Gerekli tedaviyi hamile kalmaya karar verdiğinde kadın doğumcun uygulayacaktır dedi. Bu ne şimdi Bizden bu sorunla hamile kalan var mıydı. Nolcak hep ölcek mi benim miniklerim
Bende söyliyim o zaman doktoruma bidahaki gittiğimde banada versin hep süt içmiyorum diye başıma geliyo bunlar sabah o kramp acısıyla suratı buruştura buruştura içtim bi bardak
canım valla süt içmemezlikten olsa benim de başıma gelmezdi çünkü ben tam bir süt canavarıyım :) günde 2 koca bardak içiyorum dolu dolupeynir yoğurt desen keza öyle çok tüketirim.. bugün tetanoz aşımı olmaya gittim sağlık ocağına. hemşire demir eksikliğindendir haplarını düzenli kullan dedi. ve evet gerçeği söylemek gerekirse son zamanlarda düzensiz alıyorum demir hapımı bundan sonra daha dikkatli olcamm.
Kızlar bana henüz şeker yüklemesi guatr kontolü fln yapılmadı bunları yaptıranlar varmı? Birde guatr kilo aldırıyormuş acaba guatr mı var bende yaa çok dikkat etmeme ragmen ayda 2 kilo almaya başladım bu normal degıl bence ya2 hafta sora tekrar doktora gitmeyi düşünüorum ama nasıl yapılıyor bu testler bilen varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?