- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #21.681
bende çayı çok seviyorum açık olmak koşuluyla içiyorum ve arada bir her gün değil türk kahveside içiyorum ama nescafe kola asla içmedim :)Kızlar siz çay içiyomusunuz yaa herşeyden vazgeçtim bütün kötü alışkanlıkları bıraktım şu çayı bırakamadım her sabah bir fincan çayım var dayanamayıp akşama doğruda bir çay bardağı içiyorum gündelik kafein olarak 200 ml geçmemesi lazımmış 200 ml kafein de kahve olarak iki fincan çay olarak da 4 fincanda varmış geçmiyorumdur demi :18: daha akşamlarıda canım çekiyorda eşim demletmiyo
o zaman çok kullanışlı olur bencede al canım...Evet canim gercekten ince ama nadil olsa icine ayrica yatak alicam diye fazla dert etmedim bunu...
Odasna ikeadan besik aldik bunu da dogumd yada tatillerde ailelere gittigimizde kullanmak icin aliyoruz nasipse ins.
evet bu haftalarda amniyon sıvısını içtiklerinden bol bol hıçkırık tutarmış bende hissediyorum...ay allahım galiba benim kızımı hıçkırık mı tuttu.. bir yada iki defa aynı yere vururdu. 5 - 6 oldu hala aynı yere pıt pıt pıt diye vuruluyor. sanki hıçkırık gibi geldi bana
kızlarr derdime bi çaree( 12.30 da öğle paydosunda yemeğimi yedim ve herzamanki karnım taşş gibii suan nefes almakta zorlanıyorum gerildimde gerildim.. vee buna rağmennn bişyeler olsa yiyeceğim. azcık pogaça avrdı. onu attım agzımaa.. niye böyleyimm çatlamak üzereyim ama ağzım durmuyor (( kızım doydu ben mi doymadım. ben doydum kızım mı doyamdı ağlamak istiyorum bu gerginmlik canımı sıkıyor amaa birşeyler yiyesim var. hiç böyle olmazdım (((
Bacım süpersin ne denilebilir ki.. Bence elin de hızlı kendininkini bitir, ticaretine başlahem beceriksiz olan biz anneler de faydalanır
Ben platesimi yaptım banyomu yaptım, sırada yemek var sonra da pazara gitcem. Allahım kendime inanamıyorum ev hanımı oldum çıktım, kendimden beklemediğim bi performans :)))
O pijamalar burda kızlar, bakmak isteyen olursa ;
Pijama Dnyas
ne kadar da şanslısın öyle. ben de çok uzaktayım ailemden ama memlekette doğum yapmamı istemez eşim bence.. yani böyle bir mevzu hiç geçmedi sanmıyorum yani kabul etsin.Kızlarrr ben aileden uzaktayım araçla 20 saatlik bi medafe. Ama doğumumda herkesi görmek istediğim için memlekette yapıcam doğumu.
İlk bebişimiz olcak inşaAllah.
8 aydır gitmiyorum memlekete özledim zaten. Doğumdan 1 ay önce gitmeyi düşünüyorum uçakla. Eşim de 1 hafta kala gelecek. Doğum sonrası 1 ay kadar kalacağız.
Sizce ilk 1 aylık zamanda orda bana neler lazım olur. Bebek arabası ve yatağı gitmeden alıp koycam eve ama neler hazırlıycam bilemedim. Az kaldı artık.
Yardımlarınızı bekliyorum
günaydın kızlar
bu sabah çok feci bir krampla uyandım ben unutmuştum o acıyı ya 5 senedir :) yine başladılar
bugün moralim iyi değil bozuğum
sebebi kv
eşim çok ilgileniyo benle sanırım kaldıramıyo oda bu durumu
şimdi hastayım diye tutturdu gitti aslında ağır bişeyi yok
kanı çok koyuymuş ödem yapıyomuş vücuda doktorda hap vermiş göndermiş
ama bi görseniz nasıl acındırıyo kendini anlatamam sanki ölüm döşeğinde
ağladı ağlayacak
doğal olarakta eşim annesiyle ilgilenmeye başladı
ama öyle böyle değil işten 9dan önce gelmeyen adam dün 5 te geldi
ben erken gel desem hayatta gelmez işim var der
annesiyle oturuyo eve bile geç geliyo 2 gündür
bide üstüne üstlük dün bak bakmaya gittim nasıl olmuş diye
kız kardeşi varmış tam gidiyomuş
hadi git yat dedi kardeşi yok yemek koycam dedi
e mavi yapsın diyo kadın
iyice potansiyel hizmetçi görüyolar bıktım bu durumdan ya
halimi hiç gören anlayan yok
Kızlar Doğum Çantası Hazırlamaya Başlasam Çok Mu Erken Olur Ki6. Ayı Doldurduk 7. Ayın İçindeyiz, Erken Doğum İhtimali Gelmiyor Değil Aklıma
yok ya erken değil nolcak kalsın bir köşede özlem yıldız 7. ayında doğurmuş bence artık heran herşey olabilir. ayy benımde hamile geceliği almam lazım çok pahalı yaa bunlar. gecelik daha iyi olur sanki siz ne almayı düşünüyorsunuz kızlar?
doğum çantası için erken bence ya ne biliyim.. :/
sizin eşleriniz maşallah ne güzel size destek,sizle aynı düşüncede...benim ki de erken diyip duruyor...bişey aldıran yok hala..son aylara kalmasın nasıl bakıcam,havalar sıcak olucak,karnım büyüycek diyorum bişey olmaz,hem yürüyüş yapman iyi diyo,sanki normal yürüyüşle mağaza mağaza dolaşmak aynı şeybana hiç mi acıyor diye düşünüyorum bazen...kendimi köpek gibi hissetmeye başladım iyice !
Benim eşimde erken diyor.Hoş şu an almak için durumumuzda müsait değil zaten.Önümüzdeki ay almaya başlayacağım.Kayınvalidemle eminönüne gidicez.Herşeyi toptan alır geliriz.Kayınvalidem bilmiş biridir.Eeeee benimde ilk bebiş olduğu için bana öneriler sunar.Neyin kullanışlı olup olmadığını söyler.Kızım şunlar kullanışlı olur rahat edersin ama sen sen bilirsin der (bu düşüncemde inşallah yanılmam ve inşallah bana ek masraf çıkarmaz).
kızlarr derdime bi çaree( 12.30 da öğle paydosunda yemeğimi yedim ve herzamanki karnım taşş gibii suan nefes almakta zorlanıyorum gerildimde gerildim.. vee buna rağmennn bişyeler olsa yiyeceğim. azcık pogaça avrdı. onu attım agzımaa.. niye böyleyimm çatlamak üzereyim ama ağzım durmuyor (( kızım doydu ben mi doymadım. ben doydum kızım mı doyamdı ağlamak istiyorum bu gerginmlik canımı sıkıyor amaa birşeyler yiyesim var. hiç böyle olmazdım (((
Bende sürekli yemek istiyorum.9 kilo almışım.Hatta karnım acıktığımda gidip tencereden 1 çatal alıp bırakayım diyorum.Bir bakıyorum yemeği tabağa koymadan tencereyi önüme alıp yiyorum.Yuh bana...Kendşimi nasıl durdurucam vilmiyorum.Ve hamur işi yemeden duramıyorum.Mesela evde yemek var ama benim canım bol kaşarlı tost istedi.Birazdan yapıp yiyeceğim.Ben bu gidişle doğurana kadar 29 kilo olurum.
merhaba hanımlar, ayrıntılı ultrasonu çektirdiniz mi çektirdiyseniz kaçıncı haftada yaptırdınız taramanızı?
Aynıyız canım yaw hatta muhtemel doğum tarihlerimizde aynı Eylül de evlendik bizde Kasım'da hamile kaldım daha düğün borcu bitmedi üstüne çocuk üstüne ben işten ayrıldım üstüne birde ev aldık onun borcuna girdik Allah yardımcımız olsun[/QUOTE
Ah ah borç demeyin kızlar.7 senedir borç ödüyorum ve 5 sene daha sürer.
aynen canım ya ben çalışmıyorum evimiz kendimizin ama eşimin aldığı zor yetiyo taksitler var bide çocuk geliyo walla daha kendim bebeğime bi iğne almadım sağolsun annem aldı hep o yardımcı olmaya çalışıyo allahım rızkınıda verir diyorum allah yardımcımız olsun
Bizdede kayınvalidemler yardımcı olmaya çalışıyor.Benim tarafım pek yardım etmez.Mesela ablam bebek için gardrop alıcam demiştim.Acele etme sonra alırsın dedi.Çamaşırlarını nereye koyacağım dediğimde ben gelir senin gardırobunda bebeğin çamaşırları için yer açarım dedim.Neyseki görümcem sağolsun gardırop parasını verdi.
kızlar yeni proce dedim henüz bitmedi ama paylaşayım daha sonra bitmiş halini de paylaşırımhenüz eksikleri çok ama bitince daha güzel görünür zannımca
Eki Görüntüle 687953
Çok güzel olmuş canım.Ellerine sağlık.Bende yapmak istiyorum ana dikiş makinem yok.Dikiş makinesi şart değil mi?
Bugün yazılanları okumayı anca bitirdim.Ben şimdi gidip tostumu yapıp kızanımla birlikte yiyelim.
canım harf karakterlerini biyerden mi indirdin ??? nettense adres verirmisin?
canım verdiğin adres güvenilir mi????
ya ben eşime söylemiyorum bişey ama onlarada cevap vermiyorum çünkü çok böyle konuşacak kadar görüşmüyorum akıllnadım artık geç olsada
zaten altımda oturuyor eskiden akşam yemeğini orda yerdik eve yatmaya çıkardık tabi bisürü laf duyardın o kadar sürede.
tabi ben işten gelir yapardım hanım elini sürmezdi. (kızıma baktı 1.5 sene burnumdan getirdi anamdan emdiğim sütü) sonra yemeğini yer geri içeri çekilirdi. amanın sonra baktım böyle olmuyo
resmen cinnet geçirdim dedim ben boşanacam dayanamıyorum. (annem babam geldi götürmeye çünkü çökmüştüm artık)
o günden sonra evde yemeye başladık ve ben artık sadece akşamları 15 dk uğruyorum çıkıyorum evime ne konuşuyorum ne soru soruyorum onlar sorarsa cevap veriyorum evine misafirmi geldi ya ben anneme gidiyorum yada hastayım yorgunum diyorum
evimee misafir geldiğinde çağırmıyodum yaptığım ikramlıklardan götürüyordum ama baktım ablan (görümcem) şunu şöyle yapıyo daha güzel oluyo bunu böyle yapıyo daha güzel oluyo hmmmm neymiş bidaha yaptıklarımdanda götürmedim. şimdi eşime diyormuşki ne oldu niye bize soğuk davranıyor. eşimde bana diyor.
bak ben artık kimseyi kimseye şikayet etmiyorum böyle davranıyorum o eşime şikayet etmiş beni bende dedimki yoo onlara öyle gelmiştir.
kimseye laf sokmadım cevap vermedim ama kendimce sınır çizdim ha tamamen bitmedi ama bitecek Allah büyük ben onun için ayrılmayı göze aldım hatta adliyeye dilekçe verdiğimden beri eşimin sesi çıkmıyo blöf yapmam ben sessizim sakinim öylede hallederim işlerimi.
ha unutmadan okadar yemeği temizliği ütüyü ben yapardım bi gün komşu dediki çocuğa bakılıyo yemeğin yapılıyo ohhh ne rahatsın valla hıııı gelde bana sor artık nediyorsa komşulara
birde evimizde ilk yemek yediğimizde eşim dediki evde yemekte güzel oluyomuş.
peki neden istemedin şimdiye kadar dedim
ne biliyim aşağıya gitmemi istemessin diye düşündüm dedi artık nasıl dolduruşa geldiyse
bende yooo niyee öyle bişey yapayım o senin ailen istersen hiç gelme ordan ben karışmamki yeterki sen beni zorlama dedim
çok uzun oldu kusura bakmayın lütfen
Kızlarrr ben aileden uzaktayım araçla 20 saatlik bi medafe. Ama doğumumda herkesi görmek istediğim için memlekette yapıcam doğumu.
8 aydır gitmiyorum memlekete özledim zaten. Doğumdan 1 ay önce gitmeyi düşünüyorum uçakla. Eşim de 1 hafta kala gelecek. Doğum sonrası 1 ay kadar kalacağız.
Sizce ilk 1 aylık zamanda orda bana neler lazım olur. Bebek arabası ve yatağı gitmeden alıp koycam eve ama neler hazırlıycam bilemedim. Az kaldı artık.
teşekkürler canım. benim de dikiş makinem yok, eşim alayım istersen diyor. ben de dur bakalım hevestir belki geçer diye aldırmıyorum : )) hepsini ellerimle dikiyorum, yapıştırıyorum ya da silikonluyorum. zaman geçiriyorum işte. 10 yıllık bir çalışma hayatından sonra, hamile kalıp evde oturunca saracak bir şeylar arıyorum zannımca.Çok güzel olmuş canım.Ellerine sağlık.Bende yapmak istiyorum ana dikiş makinem yok.Dikiş makinesi şart değil mi?
:)) Bende gülüyorum yaaa, nasıl mutlu ediyor bu tepikler bizi :))
Hele uzun aradan sonra hareket ederse değmeyin keyfime :))
Kıkır kıkır gülüyorum hatta bazen.. Geçenlerde eşime gösterdim, dokundu
baktım oda kahkaha atıyor :)) Ne tatlı anlat de mi Rabbim sonuna kadar sürdürsün inş.
Hani hamişlerimizden İSETBERRY vardı ya acaba niye girmiyor topiğe
hakkında bir bilgin var mı canım?Uzun zamandır göremiyorum
Kızlarrr ben aileden uzaktayım araçla 20 saatlik bi medafe. Ama doğumumda herkesi görmek istediğim için memlekette yapıcam doğumu.
işte böyle yapmak lzeım bence.iyilikle susumakla olmuyorsa ilgisilikle yapmak lazım.Gerçekten buna başırdığın için tebrikler.
kızlar yeni proce dedim henüz bitmedi ama paylaşayım daha sonra bitmiş halini de paylaşırımhenüz eksikleri çok ama bitince daha güzel görünür zannımca
Eki Görüntüle 687953
Bi de bizi düşünün. İlk doğum+tecrübesizlik=heyecan+belirsizlik
teşekkürler canım. benim de dikiş makinem yok, eşim alayım istersen diyor. ben de dur bakalım hevestir belki geçer diye aldırmıyorum : )) hepsini ellerimle dikiyorum, yapıştırıyorum ya da silikonluyorum. zaman geçiriyorum işte. 10 yıllık bir çalışma hayatından sonra, hamile kalıp evde oturunca saracak bir şeylar arıyorum zannımca.
ama artık kıskançlıktan çatlıyorum da patlıyorum çok hoşuma gitti bu model :)
acab ayapbilir miyim ben de heves ettim şimdikk...
yaparsın canım istersen neden yapamayasın. ben bu gidişle tüm ağustos annelerine iğne iplik verip toplu üretime sokucam diğer topic annelerine ssatış yaparız, bebeklerimize don , bez alırız hahahaBende deneyeceğim.Yaparım çünkü el becerim var amam üşeniyorum.Sizin yaptıklarınızı görüncede hevesleniyorum.
İlk doğumda ben kaynım eltim ve aşkımla gittik hastaneye. Şarkılar söyleye söyleye gittik,çantamı da koluma taktım. Orda babamlar ve görümcemlerde beni hastanede bekliyorlardı.Görüşürüüüüüz diye girdim ameliyata2.doğumda ise komşularla helalleştim,herkesi aradım hakkınızı helal edin diye ağlaya ağlaya gittim.Komşuma dedimki ben ölürsem kızım sana emanet yuvaya falan verdirme sana vasiyetim diyorum. Ne gündü yaaaaaaaa
ne kadar da şanslısın öyle. ben de çok uzaktayım ailemden ama memlekette doğum yapmamı istemez eşim bence.. yani böyle bir mevzu hiç geçmedi sanmıyorum yani kabul etsin.
Ben de şimdilik sadece kıyafet aldım. Carfurun 23 nisanda bebek ürünlerinde indirimi var. Çocuk arabasına, yataklara bi bakarım. Sen de çalışıyormusun. Ne kadar zaman kala gideceksin.canım benim öncelikle hayırlı doğumlar...bende doğumda nasipse ailemin yanına gideceğim..aynı senin gibi bende endişeliyim ne alayım ne götüreyim diye...şimdilik bi park yatak aldım, hastane çıkışlarını zaten bizimkiler alıyo onlar orda, 0-3 ay için aldığım tulum ve pijama ve kıyafetler ..ki hepsinden neredeyse 1 kaçar tane :)) ama gidene kadar alırız inşallah...şimdilik böyle...
ilk başta ben de böyle düşünmüştüm, anneme gideyim orda kalırım 10 gün geri gelirim diye. sonra dikişli olacağım, ev dolu olacağı rahat olamayacağım için vazgeçtim. bir de ilk bebeğim kendi evimde, kendi kurallarımla takılmak istiyorum. herşey gönlünce olsun senin de.
Gebelik ve Annelik Günlügü: Kasım 2012
KIZLAR COK GUZEL vıdeo hazırlamıslarr .bnm oylee bu tarz ıslerle ugrasan ne arkadasım ne akrabam oldugu ıcın malesef bende kendı cabamla hazırlamayı düşünüyorumm bi video :) cok guzl bakın bı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?