2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Artik bilgiye ulasmak cok kolay zaten canim, okuyan insan ve dogru kaynagi bulan insan her zaman sorularinin cevabini bulur. Bu site ve ozellikle bu topic zaten o kadar faydaliki, manevi olarakda resmen birbirimize yoldas oluyoruz, cesaret kazaniyoruz burada.

Ben her ay soyle yapiyorum canim, benim her yil mutlaka duzenli tuttugum bir ajandam vardir, ozel hayat is egitim hersey icin ortak bir aanda kulanirim :) simdi bebegimde dahil oldu gunluk notlarima. Aklima sorular geldikce, eger yanitinda celiskide kalmissam randevu gunu,un oldugu gune sorularimi yaziyorum, sonra doktoruma soruyorum. Bazen yanitindan emin oldugum seyler olsa bile, doktorumu haberdar etmek icin onada teyid ettiriyorum, mesela bu ay gebelik yuzme egzersizlerine basladim, haftada 3 saat ile basladim karnim biraz gerildi ilk hafta oldugu icin, bunun normal oldugunu okudum ama doktorumada bilgi verdim, karnim gergin bu nedenle diye...

Birde bebek hazirlari olarak yapilmasi gereken ilk seylerden birisinin cocuk doktoruna karar vermek oldugunu okumustum mesela, su siralar ufak ufak kulak kabartiyorum cocuk doktorlariyla ilgili duyumlara etrafimda...sizede tavsiye ederim, Allah korusun ancak,lohusalik donemlerimizde, zaten mini, bebeklerin bakimlariyla mesgulken birde saglik sorunuyla karsilasirsak yana yakila oktor aramamis oluruz.

Araştırmalarında fayda var bence de. Lakin herkese göre iyi doktor anlayışı farklıdır. Hepimiz farklı karakterde insanlarız sonuçta. Benim çok memnun kaldığımdan , başkası memnun kalmayabilir. Bu ancak deneyimle tecrübe edilecek bişeydir. Hiç kimsede hata yapmayan doktor seninkinde hata yapabilir. Biraz şans faktörü önemli. Benim bebeğime eşimin hastanesinden bir doktor bakacak eşimin de çok yakın arkadaşı. Kadın doğumcumu tanıdıklardan seçmedim çünkü her zaman oturup yemek yediğimiz insanlarla daha rahat konuşamayacağımı düşündüm eşim de bana saygı gösterdi. Ona kalsa yine hastanesinden bir doktor ilgilenecekti benle ama ısrarcı olmadı :) Ama iyi ki böyle yapmışım çok rahatım.

gunaydın herkese bugun erkencıym gunler sonra gelebildim hemen yazmak istedim. bakalım minnoşum ne durumda

günaydın..................... güzel anneler doğumlarımıza az kaldı sayılı gün çabuk geçer inşallah nasıl bir doğum istiyorsunuz yavaş yavaş düşünüyormusunuz ............

doktorlarin isi gercekten cok zor..hamilelerle ugrasmk zor.bkeresnde ablam hamileydi onun kontrolune gtmistk...kiz her hasta cktignda kafasini uzatiyo ben geliyimmi artik sira bna gldimi uff bkleyemiyrm diyip duruyodu..ve ben doktorun ki suan bnm doktorum sabrina hayran kaldim.disarda 20hsta var kizn kaprise bak ve tek derdi bebegin cnsiyetini ogrenmekmis.koloni gbi 4 kayiniyla gelmis ognmeye....ben kendi adima doktorumu sıkmam.neden surati asik demem cnku oda bi insan en basidinden esiyle tartsmis olabilir.zaten babasi oldu ve 2 gun snra ia basi yapti doktorum ve yuzu guluyodu bn o gun helal olsun dedm..bana dedigi seyleri sorgulamm o bi doktor dogruyu o bilir ne derse yaparm ve ona cok guveniyrm..kaprisse yalan yok esime yapiyrm ona hakkm varo bnm esm ve bni anliyo.....bu arada herkese gunaydn kzlarrr.guzel bi hftasonu oldun bu gunes hepimzn icini isitsn

kızlar günaydın :) ben sezeryan dan doğumdan filan değil de en çok sonda dan korkyorum.. duyduğuma göre canı çok yakıyormuş.. daha önce sonda takılan var mı aranızda?

kızlar hastane çantanızı hazırlamaya basladınız mı? bebise hastane çıkışından hariç giysi olarak tulum mu yada alt ust yakım mı koyuyorsunz?

herkese musmutlu bir haftasonu diliyorummm sabah erkenden kalktım benden hemen sonrada kızım kalktı kahvaltımızı yaptık şimdi net keyfi yapıyorum biraz kalkıp işe güce girişmem gerek

geçmişte gördüm kızlar süper şeyler yapıyorsunuz bende bikaç şey yaptım ama bir türlü buraya ekleyemedim bi ara eklerim inşallah

doktorlar hakkında konuşulmuş yaklaşık 1 senemizi annemin rahatsızlıgından dolayı hastahanelerde geçiren biri olarak şunu söyleyebilirim ki her doktoru aynı kefeye koymamak gerek doktor var doktor var Allah herkesi her konuda her alanda hayırlı insaflı adaletli insanlarla karşılaştırsın bizide adil davranmaktan şaşırtmasın inşallah.

kızlar günaydın :) ben sezeryan dan doğumdan filan değil de en çok sonda dan korkyorum.. duyduğuma göre canı çok yakıyormuş.. daha önce sonda takılan var mı aranızda?

normal dogum yapacaksan sonda takılmıyor zaten ama sezeryanda takılıyormuş korkma canım ilk dogumunsa hiçbirşeye karşı önyargılı olmamaya çalış başa gelen çekiliyor sonuçta birimizin çok fena dediği şeyi öbürümüz aaa onda ne varmış diyebiliyor

arasta canım Allah sabır versin valla senin bu yaşadıklarını okudukça şu eşya alma olayını iyice öne almak istiyorum oluşabilecek aksiliklerde birde zaman az kalırsa stres olurum son günler dogum stresinin yanında bide onu çekemem bugün ben en iyisi yakınlardaki mobilyacılara bakayım. benim başıma geleni anlatayım geçen sene evi yaptırıyoruz taşınmadan heryeri yıktık döktük üst mutfak dolaplarım beyaz altlarda mor bende beyaz çimston içinde ufak çam kırıkları gibi olanını seçtim o gün tezgah takılacak ertesi günde eşyalar gelecek başka hiçbi iş kalmadı herneyse klima öbür evden bu eve servis getirirken bende onlarla geldim baktım benim eve dogru krem rengi bi tezgah çıkıyor dedimki çocuklar yanlış tezgahı getiriyorsunuz bu benimki değil adamlar birbirine baktı ama bişiy demiyorlar herneyse bunlar telefon açtı ben açtım ısrarla bu diyorlar ben dedimki ben ne seçtiğimi bilmiyormuyum sonra mutfakçı demezmi işte o tezgahtan elimizde yoktu buda ona çok benziyor diye bunu kestik yaaa sen bi baksana dedim koyu krem tezgahla hiç bembeyaz tezgah birbirine benzer mi kaldıkı beyaz mutfakta krem rengi tezgah ne alaka bide akıllı zaten lavabo yerini falan kesmemiş olurda kabul ettiremezsem diye işte ben ogün klimacılarla gelmesem tezgahı takacak ve bende takılmış diye zaten kabul edeceğimi sandı herhalde adamlara diyorumki madem fark yok neden katalogta ikisi ayrı ayrı bakıyorlar bömböm ogün acilen yeniden tezgah yapan bir yer bulduk ertesi gün takıldı taşınma da 2 gün gecikti

Herkese günaydın,

Bugün keyfim çok yerinde dün doktor kontrolum vardı daha dogrusu kanamam geçtiği halde kan pihtisi gelmişti bizde arasına görmek istedi sevgili doktorum :)

Neyseki sadece akıntı mantar karışımı bizeymiş fitil verdi. Rahim agzini olctu 4,5 cm . Bu da iyi yani.Ve asıl iyi haber bugün artık ayağa kalkabilirmisim. Erken dogum riskin herkes kadar dedi bizde rahat bir nefes aldık.

Dünya güzeli kızımı soracak olursanız o da iyi teyzeleri maşallah güzelce büyüyor .

ayyy çok sevindim gerçekten maşallah....
hep böyle sağlıklı devam etsin inşallah hepimizinki...

Çok haklısınız ben de her zaman doktorluğun çok kutsal bir meslek olduguna inandım çok saygı duydum. ( belki babamdan dolayı olabilir ) umarım kızım da doktor olur hatta.

İnsanların saçma hareketleri her fırsatta doktoru suçlamalarına hep kizmisimdir. Su an da mümkün olduğunca az telefon Acmaya çalışıyorum.

Her mesleğin kötüleri var ama doktorluk gibi insan saglıgını direkt etkileyen bir konuda özür olacağını düşünmüyorum. Aslında ben daha çok yapılan hatalara değil bu mesleği insanların duygularını kullanarak ticari amac icin kullanan gereksiz milyonlarca test yaptıran sonucuna bile bakmadan ilaç yazanları bogazlamak istiyorum

Benimkine çok benzer bişey yaşamışsın. İnsanı salak yerine koymaya çalışıyorlar resmen. Paranla rezil oluyosun. Ben bebek odasını marangoza yaptırcaktım bi de iyi ki vazgeçmişim canım. Boşu boşuna strese girecektim.

Herkese günaydınlar. Kahvaltımı etmeden buraya damlıyım dedim. Birazdan güzel bir hafta sonu kahvaltısı hazırlıycam balkona. Hava harika. Eşimle tadını çıkarmak istiyorum bu havanın. Herkese de güzel bir hafta sonu diliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…