- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #23.741
Ne mutlu sana. En güzelini yapıyorsun. Benim doktorum da benden hiç çekmiyor. Gidiyorum rutin muayenemi olup soru bile sormadan dönüyorum. Bir sorunum olunca kadın doğum uzmanlarınca hazırlanan sitelerden sorunun sebebini okuyorum ve normal olduğunu görüp kimseye soru sormadan rahatlıyorum. Eşim zaten bütün gün bunaldığı için ona bile sormuyorum. Burda arkadaşların sorunları oluyor bazen ve açıp yine uzmanların yazdığı yerlerden bulup yardımcı olmaya çalışıyorum. Ya da benim yaşadığım bir deneyimse ona göre cevaplıyorum. Doktorum bi keresinde gülerek neler öğrendin netten anlat bakalım dedi. Nette abuk subuk yerlerden okuyup , bi de onlara inanıp soru sormaya gelenlerden yakındı. Ben de abuk subuk yerlere bakmıyorum filan dedim. Rahatladı sanki öyle diyince :)
Artik bilgiye ulasmak cok kolay zaten canim, okuyan insan ve dogru kaynagi bulan insan her zaman sorularinin cevabini bulur. Bu site ve ozellikle bu topic zaten o kadar faydaliki, manevi olarakda resmen birbirimize yoldas oluyoruz, cesaret kazaniyoruz burada.
Ben her ay soyle yapiyorum canim, benim her yil mutlaka duzenli tuttugum bir ajandam vardir, ozel hayat is egitim hersey icin ortak bir aanda kulanirim :) simdi bebegimde dahil oldu gunluk notlarima. Aklima sorular geldikce, eger yanitinda celiskide kalmissam randevu gunu,un oldugu gune sorularimi yaziyorum, sonra doktoruma soruyorum. Bazen yanitindan emin oldugum seyler olsa bile, doktorumu haberdar etmek icin onada teyid ettiriyorum, mesela bu ay gebelik yuzme egzersizlerine basladim, haftada 3 saat ile basladim karnim biraz gerildi ilk hafta oldugu icin, bunun normal oldugunu okudum ama doktorumada bilgi verdim, karnim gergin bu nedenle diye...
Birde bebek hazirlari olarak yapilmasi gereken ilk seylerden birisinin cocuk doktoruna karar vermek oldugunu okumustum mesela, su siralar ufak ufak kulak kabartiyorum cocuk doktorlariyla ilgili duyumlara etrafimda...sizede tavsiye ederim, Allah korusun ancak,lohusalik donemlerimizde, zaten mini, bebeklerin bakimlariyla mesgulken birde saglik sorunuyla karsilasirsak yana yakila oktor aramamis oluruz.
Günaydınlar hepimize musmuttttttlu bi hafta sonu olsun inşallaaaaahhh :))
beklenen doğum tarihin kaç hafta ve günlerimizi aynı gözüküyor ama 24 ağustos mu
Evet kizlar, esimin kuzeni olan 46 yasindaki kadin dogum uzmani olan bayanin mesleginde hamile bayanlardan sikayetleri varmis, ustu kapali baslasada benim israrim ve cesaretlendirmemler nasilsa aile icindeyiz diye icini doktu. Iste kendisinden duydugum bazi cumleler;
- Keske tek hastalarimiz gebeler olsa, en mutlu ve heyecanli surec, bizlerde onlarin sevincini mutlka paylasiyoruz ancak her zaman onlara bunu hissettiremiyoruz.
- Bizler hekimiz, koltuk saticisi degil... Hamile bayanlar rutin kontrol disinda bazi suslemeler veya ek prezentasyonlarla onlari muayenehanemize baglamamizi bekliyorlar hep. Onlar gebeligin keyfini surmekle yukumluler bizlerse rahimde gelisen olayin tibbi takipcileriyiz. Muayene sirasinda mimiklerimi bile degistirmeye korkuyorum anne adayi hemen panik oluyor cunku...
- Gebelik ozellikle Turk kadinlarinin prenseslik donemidir, cevrelerine istedikleri kadar naz yapiyorlar ama doktorlarini dahil etmemeleri gerektigini maalsef dusunemeyebiliyorlar.
mesela birgun bir hastasi muayeneye gelmis, bizimkisi ona buyrun oturun dememis diye kadin oturmamis, evrak isleriyle mesgulmus doktor o sirada ve 2-3 dakika uzamis isler, kadin birden bagirmaya baslamis, doktor olmussunuz ama insan olamamissiniz, birde hamilelerle calisiyorsunuz, buyrun oturun cok mu zor, bir daha size gelmicem, bu halimle beni ayakta bekletiyorsunuz falan diye bagirmaya baslamis:s Ultrason aparatini karnina cok bastirdigini dusunerek doktoru suclayan ve yavas olasana be kadin diye hitap eden bayanda varmis...:s
Bir gun bir hastasinin bebeginde bir sorun olabilir diye suphe duymus, size su uzmani gormenizi tavsiye ederim, emin degilim ancak soule bir problemden suphelendim demis... Daha sonra o uzman klinige gitmis cift, gereken testler yapilmis ve bir sorun cikmamis bebeklerinde. Geri geldiklerinde doktor daha gozunuz aydin demeden bu cift soylenmeye baslamislar; sanirim klinikle ortaksiniz, hamile halimle beni bu kadar soka sokmaya utanmiyormusunuz, ne bicim doktorsu sorun var dedin bizi korkuttun ama birsey cikmadi falan seklinde konusmuslar...
- bizlerinde insan oldugunu, evimizle veya bir baska hastamizla ilgili kotu bir olay yasamis olacagimizi dusunmuyorlar, onlari surekli guler yuzle karsiyalim, tibbi bilgileri verip rutin muayeneleri yapip kafamizdaki calisma modundan cikip onlarla bebekler hakkinda konusalim, amanda annesiii bici bici diye gonulerini yapalim istiyorlar, her zaman bu olmayinca doktoru ilgisizlikle sucluyorlar.
- hicbir zaman tibbi , bilimsel seyleri arastirmadan sadece kulaktan dolma bilgilerle gelen ve bunlari ciddi ciddi soru olarak doktoruna soranlar var. bu surecte sadece doktor degil gebe bayanda surekli bilinclenmelidir ancak bizim bayanlar kendi gebelik takvimlerini bile tutmuyorlar maalsef...
Mesela bir hastasina, bu ay nasisiniz sikayetleriniz varmi diye sormus, kadin; ne zaman Komsumla karsilassam burnum kaniyor neden olabilir veya ayak tirnaklarim cok batmaya basladi bunun icin ne yapabilirim gibi sorular sormus :))) bizim kadinlarimiz hamile kalinca nelerden nem kapacaklarini sasiriyorlar diyor :))
Kizlar hic guzel anlatamadim, aklima geldikce eklerim, cok yorgunum cunku :) ama kisaca doktorumuza kapris yapmayalim birde onlarin karsina bilincsiz sorularla cikmayalim :)
Bu arada beni cok rahat bir gebe olarak goruyormus, ben evimde sikilmasin misafir diye hic mesleki bir soru sormamaya o sordukca bebekle ilgili bilgi vermeye calistim...
Giderken, lutfen boyle devam et, hep pozitif ol, gunluk rutin hayatini sadece son 2 ayinda degistir ve bebek icin hazirliga basla dedi. Her sabah ben hamileyim diye kalkip kendini dinleme, sadece annelikle odullendirildigin icin sabah sukur ederek gunune basla, normal hayatini bosverme, normal hayatini yasa dedi... Bu arada bu kisinin kiz kardeside psikolog, o da misafirimdi, Bugun evdeydim bende 3 muz saatlerce sohbet ettik cok iyi geldi...
kızlar günaydın :) ben sezeryan dan doğumdan filan değil de en çok sonda dan korkyorum.. duyduğuma göre canı çok yakıyormuş.. daha önce sonda takılan var mı aranızda?
Herkese günaydın,
Bugün keyfim çok yerinde dün doktor kontrolum vardı daha dogrusu kanamam geçtiği halde kan pihtisi gelmişti bizde arasına görmek istedi sevgili doktorum :)
Neyseki sadece akıntı mantar karışımı bizeymiş fitil verdi. Rahim agzini olctu 4,5 cm . Bu da iyi yani.Ve asıl iyi haber bugün artık ayağa kalkabilirmisim. Erken dogum riskin herkes kadar dedi bizde rahat bir nefes aldık.
Dünya güzeli kızımı soracak olursanız o da iyi teyzeleri maşallah güzelce büyüyor .
Aynen öyle canım hep düşüncesiz insanlar yüzünden gerçek hastalar mağdur oluyor. Bi de bi şey olsa da mahkemeye versem de tazminat alsam diye bekleyenler varOnlara hiç girmiyorum.
Eşim adına teşekkür ederim. Onla gurur duyuyorum çünkü vicdanını rahatsız edecek hiç birşey yapmadı. Kullar bazen bilemeseler de Allah görüyor o yeter :)
arasta canım Allah sabır versin valla senin bu yaşadıklarını okudukça şu eşya alma olayını iyice öne almak istiyorum oluşabilecek aksiliklerde birde zaman az kalırsa stres olurum son günler dogum stresinin yanında bide onu çekemem bugün ben en iyisi yakınlardaki mobilyacılara bakayım. benim başıma geleni anlatayım geçen sene evi yaptırıyoruz taşınmadan heryeri yıktık döktük üst mutfak dolaplarım beyaz altlarda mor bende beyaz çimston içinde ufak çam kırıkları gibi olanını seçtim o gün tezgah takılacak ertesi günde eşyalar gelecek başka hiçbi iş kalmadı herneyse klima öbür evden bu eve servis getirirken bende onlarla geldim baktım benim eve dogru krem rengi bi tezgah çıkıyor dedimki çocuklar yanlış tezgahı getiriyorsunuz bu benimki değil adamlar birbirine baktı ama bişiy demiyorlar herneyse bunlar telefon açtı ben açtım ısrarla bu diyorlar ben dedimki ben ne seçtiğimi bilmiyormuyum sonra mutfakçı demezmi işte o tezgahtan elimizde yoktu buda ona çok benziyor diye bunu kestik yaaa sen bi baksana dedim koyu krem tezgahla hiç bembeyaz tezgah birbirine benzer mi kaldıkı beyaz mutfakta krem rengi tezgah ne alaka bide akıllı zaten lavabo yerini falan kesmemiş olurda kabul ettiremezsem diye işte ben ogün klimacılarla gelmesem tezgahı takacak ve bende takılmış diye zaten kabul edeceğimi sandı herhalde adamlara diyorumki madem fark yok neden katalogta ikisi ayrı ayrı bakıyorlar bömbömogün acilen yeniden tezgah yapan bir yer bulduk ertesi gün takıldı taşınma da 2 gün gecikti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?