2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım evdeyim battaniyenin altında ve hem corap hem de patik var ayagımda ama sana söylemek istedigim birsey var ne kadar dogru bilmiyorum ama büyüklerden duydum beline cok sıcak uygulamak iyi degilmis mesela sıcak su torbası kalorifer petegine dayanmak ve dusta sıcak suyu beline ve karnına tutmak bebegin düsmesine sebep olurmus Allah korusun ayagının altına olabilirmiş

Kalp atisini duydummmmm gumbur gumburrr hamdolsun insallah sag salim kucagimada alirim

Doğrudur canım, ben duymadım hiç ama büyğkler diyorsa vardır bir bildiği . Ama ben eskiden beri adet sancısı da çok çektiğimden su torbası kullanırım hep. Şimdi daha dikkat ediyorum öyle kaynar kaynar değil su, havluylada sarıyorum iyice ve karnıma belime yakın tutmuyorum hiç. Ayaklarının yanına koysam bile yetiyor. Temas etmene bile gerek yok.

Merhaba arkadaslar...
Carsamba gunu hıc bır sıkayetım yokken bırden kırmızı renk kanamam oldu, temmuz ayında kurtaj oldugum ıcın telasım hat safhadaydı.
Apar topar hastaneye gıttık, bebegım ıyıydı fakat ultrasonda plesantada kanama tespıt edıldı, doktor hemen hastaneye yatırdı, ıkı gun serumlar, ıgneler yedım. Tekrar ultsona alındım bu surec ıcınde cok sukur kanama alanı dagılmıstı. Dun taburcu oldum. ıkı hafta boyunca tuvalet harıcı kalkmam yasak, yatıyorum sureklı ama yavrum cok ıyı cok sukur Rabbıme...
Bugun 9+2 yız. 24 mm cıktı elma sekerım... Bızı cok korkuttu ama sukur kı atlattık...
Bızden haberler boyle teyzelerı sızler de dıkkat edın kendınıze ben kendımı yormadım agır kaldırmadım ama olacagı varmıs, Rabbım beterınden korusun...

Bu arada cok sukur ne bulantım var ne de baska bır sıkayetım cok rahat bır hamılelık gecırıyorum ınsallah hep boyle devam eder...
Progestana basladık dun yıne ama vajınal oldugu ıcın bulantı cok yapmaz dedı doktorum olsa da katlanacaz evlatlarımız ıcın napalım

kızlar ayağınıza falan koyun sıcak suyu ama belinize koymayın bence isterseniz bir araştırın ama hamilelikte bel için sıcak uygulama iyi değil diye biliyorum.doktorunuza sorun bir imkanınız varsa.geçen doktora gittiğimde doktorum seni bakımsız gördüm dedi bende annemler duşa girme fazla bebek için iyi değil dediler dedim oda gir ama su çok sıcak olmasın dedi.sauna hamam bunlarda hamilelikte iyi değil bence araştırın.

çok çok geçmiş olsun.Allah korusun inşallah meleklerimizi ve bizi .... (amin)

Çok geçmiş olsun. inşallah bir daha böyle bir şey yaşamassın. Dikkat et kendine annesi.

Gecmis olsun canım, atlatmissin neyseki iyice dinlen.12haftalik olunca bebek rahme iyice tutunmuş olur. Hepimiz rahatlayacağız o zaman. Ben de bulantilardan kurtulmak icin gün sayıyorum. Kanamam yok ama gün boyu yatıyorum , her yer, her kes, her şey kokuyor. Dayanılır gibi değil. Normalde aldığımdan 100 kat fazla koku alıyorum neredeyse.

Bu arada kızlar, bebeklerinizin kalp atım hızını soruyormusunuz doktorunuza? Kalp atım hızına gore cinsiyet tahmini yapılıyor biz de deneyelim ne dersiniz? Bakalım ne kadar tutuyor? Kiz , erkek farketmez tabi ama bunlar gebeliğin eğlenceli yani. Fala inanma falsiz kalma demişler. Bu arada kalp atisi 140 altıysa erkek 140 ustuyse kiz diyorlar. İlk haftalardaki atım hızı önemliymiş. Kızıma hamileyken 160 civariydi . Dün gittiğimde 170 çıktı . Galiba yine kiz benimkisi hemde baya heyecanlı bir kiz.

çok geçmiş olsun..dilerim bir daha yaşamazsınız..Sağlıkla hepimiz kucağımıza alırız yavrularımızı..

Merhaba kızlar bende 7+3haftalık gebeyim ama kalp atışlarını duyamadık doktor normal dedi sizler nezaman duydunuz

Canım kisiye gore , hatta ultrason cihazi ve o sırada idrara sıkışık olup olmamana gore bile değişiyor. Doktorun normal dediyse normaldir. Demekki onun cihaziyla muayene ettigi gebeler de henüz gözükmüyor . Kimseyle kıyaslama 6 haftalık duyanda var 8 haftalık duyanda.

sagol cnm doktor biraz killolu olmamı sebep gösterdide merak ettim

benm çin takvimine göre erkek,dün arkadaşlar alyans tuttu göbeğime iple sallanmasına göre oluomuş ya ona göre kız çıktı..kan grubumu bişi yapıolar rus takvimi diolar ona göre kız yani önce sağlıklıv olsunda cinsiyetini öğrenmemize daha war...4.aydamıydı cinsiyet

gecen cuma gunu kontrole gıttıgımde keseyı görmüştük ama bebegı gorememıstık yalnız pazar gunu aksam kahverengı akıntım oldu ptesı hemen doktora gıttım progestan hapımı gunde 3 doza cıkardı ve bebegın kalp atışlarını gördu bebegı gormeseydım alırdım bebegını dedı bu lafı korkuttu benı ama cok sıkur kı bebgıde görduk kalp atısınıda ıstırat verdı 10 gun sonra tekrar kontrole gıdıcem dua edın kızlar saglıkla alalım kucaklarımıza bebeklerımızı ınsallah hersey bir anlık

Kızımı 13 haftalikken söylemişti doktor az kaldı yani. Ama tahminler hoşuma gidiyor.

korkutmus olmıyım ama baslaya bilir ama bastan yoksa inş olmaz yoksa calısırken cok zor oluyor bulantı inş bebıslerımız akıllı olur üzmezler bizi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…