2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar hepimizin anneler günü kutlu mutlu olsun :)) inşallah seneye kuzucuklarımızla birlikte kutlarız :) kocişim bugün çalıştı sabah telefonda kutladı anneler günümü ;( bakalım akşam bi sürpriz yapıcak mı heycanlan bekliyoruz :)))) öpüyorum hepinizi

beni o hariç herkes kutladı :)
herkes anneler günümü kutluyor dedim mahsun mahsun,hee anneler günün kutlu olsun dedi öylesine gülerek,1 gün müymüş annelerin günü dedi bir de
zaten öyle aman aman bir beklentim yoktu tanıdığım için onu ama yine de ben söylemeden kutlamasını isterdim...

ama ilk hamile olduğumu öğrendiğimizde eve çiçek yollamıştı üzerinde bir notla...dünyanın en güzel anne adayına,seni seviyorum diye.... bir de kart vardı hoşgeldin bebek yazıyordu :)
eşim çok abartılı,süprizli vs li şeyler yapmaz zaten ama yine özel günlerde böyle çiçek vs alırdı
bize ne olduysa son zamanlarda oldu

birbirimizi tanımasak da bu yolda beraber gülüp sevindiğimiz üzüldüğümüz hamilelik arkadaşlarım hayırlı zamanda hayırlı yerde hayırlı ellerde bebğimizi kucağımıza alacağımız günler kısmet etsin Allah öncelikle.hepinizin anneler günü kutlu olsun.

arkadaşlar hepinizin anneler günü kutlu olsun. rabbim isteyen herkese nasip etsin. inşallah sağlıcakla kucaklarımıza alırız...

Benim kocamdan da fayda yok kızım bana bilezik yapmış dunyanın en güzel hediyesi , Allah hiçbir zaman cocuklarımızdan ayırmasın , hepimizin anneler gunü kutlu olsun , kocaman aileler olalım insallah

Anneler gunünüz kutlu olsun kızlar size bisey sorudan süt kesiği gibi akıntı ve iç çamaşırımın yarısının islanmasi normalmidir ne dersiniz bu durumda olan varmi

canım birdebol bol su iç biraz idrar yolu enfeksiyonuda olabilir sanırım hafif var sende bendede öyle oldu sonra rahmimi ağrıdı idrar yaparken yanmada oluyordu ama akıntıyla beraber şikayetim artınca dr s öyledim suda eritilen ilaç verdi daha fazla ilerlemesin diye

ama hamilelerin çogunda oluyor bol bol su iç ilerletmeden

tüm annelerin ve benim gibi anne adaylarının anneler günü kutlu olsun seneye inşallah bebişlerimizle beraber gerçek bir kutlama yaşarız benim eşimde birşey almadı ama gerek yok dünyanın en güzel hediyesi şuanda karnımda onu kucağıma almak bütün dünyaya bütün hediyelere bedel iyiki varsın bebeğim :)

hepimizin annişler günü kutlu olsun....
bu yıl bambaşka bi anneler günü meleklerimizle ilk anneler günü heyecanımız seneye inş. nefeslerinle kokularınla yanımızda olucaklarr:119:

Teşekkür ederim cok güzel açıklamışsin ben o sudan eriyenden ve hazneye konulan ilaçtan kullandım acaba diyorum o hazneye koyduğum ilacım geliyor yavaş yavaş anlamadım gitti ne bitmez ilacmis

Tatlı anneler, anneler günümüz kutlu olsun :)

Yine uzak kaldım sizden yaaa.... Çok özledim...
Anneler günü gösterimizi atlattık. Ben bütün gösteri boyunca ağladım öğrencilerimi izlerken. 1,5 saat boyunca durmadan ağlayabildim
İnşallah bizimkiler de öyle büyür de bizlere sürpriz programlar hazırlar bir gün :)

Bu ara yılsonu gösteri hazırlığı dışında başka engelimiz kalmadı, inşallah yine günlük olarak burada olabilmeyi ummaktayım :)

Görüşmek üzere :)

kızlar bu yastıklardan kullanan var mı.varsa nasıl alalım mı önerir misiniz.bişrde hepsinin şekli farklı sanki.benim en kafama yatan bu C şeklinde olanlar.sizinki nasıl

ben kullanıyorum canım,mycey diye bir marka...c şeklinde benimki,hepsiburada'dan almıştım...epeyce büyük bir şey,ufak olsaymış keşke...çok büyük ve ağır alma derim,c şekli de çok önemli değil boylu boyunca kullanılamıyor zaten,rahat edemedim ben..yani c olmasının esprisi arkadan öne kıvırıp hem bacak arası hem bel desteği sağlamak...çok da rahat kullanamıyorum bu haliyle..daha ufak bir c modeli bulursan al,emzirme yastığı olarak da kullanırdsın...

Kızlar diğer topiklerde dolanırken buldum işimize yarar diye düşündüm.

İhtiyaç listesi

A- Bakımla ilgili
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
• Bebek bezleri
• Alt değiştirme ve bakım yatağı
• Tırnak makasları
• İlaç kaşığı (Bebeğe şurup veya ilaç içirmek için uygun büyüklükte olmalıdır)
• Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur)
• Vücut termometresi
• Göbek bağı bandı
• Islak mendil
• Kulak çubuğu
• Pişik kremi
• Şampuan, sabun, bebek kremi
• Bebek büyotları 200 cc (Sıcak Su Torbası)
• Bebeğin çamaşırlarının yıkanması için özel deterjan

Bebeğin banyosu için gerekenler
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri
• Banyo termometresi
• Bornoz, başlıklı havlu (2 adet, havlusu %100 pamuklu olmalıdır)

B- Beslenme ile ilgili
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
• Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml
• Biberon emzikleri
• Biberon ısıtıcısı
• Biberon fırçası
• Biberonları sıcak veya soğuk tutmaya yarayan biberon taşıyıcısı/termos
• Sterilizatör/Sebze Haşlayıcısı

Emzik ve aksesuarları
• Emzik
• Uyku emzikleri
• Emzik Bandı ve Emzik Zinciri
• Emzik kutusu

Ev ve bebeğin yatak odası ile ilgili
Bebeğin yatak odası için gerekenler
• Karyola ( Yanları yüksek )
• Dolap
• Şifonyer
• Nevresim takımı – Uyku Seti
• Yastık (yan yatırma yastığı)
• Yorgan ( Hafif, kuş tüyü)
• Kenar Minderi
• Battaniye, pike
• Cibinlik
• Yatak şiltesi
• Lamba
• Yatak şilte koruyucusu
• Oda termometresi
• Dönence
• Oyuncak sandığı
• Telsiz - Bebefon

E- Gezinti ve taşıma ile ilgili
• Puset +++++
• Ana kucağı
• Araba koltukları
• Seyahat sağlık seti
• Güneşlik
• Bebek için dikiz aynası aparatı

D- Giyim ile ilgili
Pijama
pamuklu zıbın
Tulumlar(%100 pmklu)
body
önlük
hırka yelek
patik ve çorap
şapka ve bere
mendil

ANNE İHTİYAÇ LİSTESİ :

A- Genel Bakımla ilgili gerekenler
• Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler
• iç çamaşırları
• Koyu renk banyo havluları
• Hijyenik pedler
• Lohusa külodu
• Göğüs koruyucu aksesuarlar

B- Emzirme ile ilgili gerekenler
• Emzirme sütyenleri ( 2 adet)
• Göğüs pedleri
• Göğüs pompası
• Süt muhafaza poşetleri
• Göğüs ucu koruması/Adaptörü
• Göğüs kremi
• Emzirmek için yastık

ANNELERDEN ÖNERİLER ….
göğüs pompasında medela, elektrikli ve pilli olanı
anne sütü arttırmada vitamalt, ritmix, alkolsüz bira
biberon seti ve steril aleti olarak Avent ve Br.Brown
chicconun fizyolojik biberonu ve dr brown
emzik olarak da Nuk, avent
şampuan ve bebek yağı olarak Bübchen, mustela , sebamed
avent kelebek gögüs koruyucu
lansinoh krem ve göğüs pedi
canbebe yada sevi bebe alt açma bezi
chicconun güvenli yatış yastığı
bebek yorganında kaztüyü yorgan öneriliyor
termos çanta avent
nivea'nın no alkol no parfüm ıslak mendil (ama ilk aylarda kaynatılmış ılıtılış suya batırılmış pamukla silinmesi öneriliyor ya da ıslatılmış pamuk olan Unibaby yenidoğan)
havlu sevi bebe , taç organik
hava nemlendirici tefal-chicco
burun aspiratörü

DETERJANLARDA:
Hacı şakir granül, , omo baby, Roxy Matik Dalin sıvı
bebeğin kullanacağı emzik-biberon vs. ürünlerde AMWAY marka tamamen bitkisel deterjanlar
PİŞİK KREMLERİ:
pişik önleyici kremi olarak Nivea , hametan pomad, zind oxide , mustela
GAZ ÖNLEYİCİ:
Zinco,nurse harvey,debridat,sab, neo baby grippe mixte,metsil
theraline-dodo pillow emzirme yastığı

doğum Çantanızda Neler Olmalı?
Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya
. 2 adet gecelik
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal
. 1 adet terlik
. 2 adet pijama
. 5 adet kilot – atlet, 3 adet sütyen
. 3 çift çorap
. 3 adet el-yüz havlusu
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak
. deodorant
. ruj
. yüz kremi
. bepanthol
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem
. kutu mendil , . ıslak mendil
. kitap
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası
Pike Takımı

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
10 tane bebek bezi-alt açma yatağı
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğan
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Biberon
Çarşaf

(2009 Haziran annesi ozzge'den alıntıdır)

İyi akşamlar
Güzel arkadaşlarım hepimizin anneler günü kutlu olsun.
Bugün birçok kişiden telefon aldım herkes anneler günümü kutladı,çok mutlu oldum. :)
Kocişten hiiç beklemiyordum ama oda yaptı süprizini.:)
Sabah kahvaltıdayken eve çiçek geldi o kadar güzel de bir not yazmış ki dayanamayıp ağladım.
Çok şükür Allahıma bize bu eşsiz duyguyu tattırdığı için.Dilerim Allahtan isteyen,bekleyen herkese nasip olsun.

İyi akşamlar annişlerrr..Dün annemde kaldım, bugün öğleden sonra eve geldim. Birtanem evi süpürmüş, süpürgenin haznesini bile temizlemiş Yerleri silmiş, ve hatta yatak örtüsünü sermiş tabi tersten Evin her yerini temizlemiş öyle hoşuma gitti ki.. Ne alsa etse bu kadar sevinmezdim. Akşama doğru maç için misafirlerimiz geldi, ve anneler günümü kutlamak adına çiçek getirdiler. Ve yanındaki de miniğimmm :119: Babasının güzel bakışı maneviyatlı düşüncesi. Anneler günümü kutlayanlar vardı ve çok tuhaftı ama hoştu İnşaalllah seneye yavrularımızla kutlarız.

Son düzenleme:

Eminim çok güzel bir gösteri olmuştur kedicik. Kızım birgün okula başladığında senin gibi bir öğretmeni olmasını çok isterdim:)

gün bitmeden hepimizin anneler günü kutlu olsun seneye inşallah bebişlerimizin kucağımızda olması hediyemiz olur

yine yogun ve yorgun bir haftasonu bittti ve yarın pazartesi işbaşı inşallah herkesin keyfi yerindedir haftasonunuz güzel geçmiştir yarın görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…