2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

öncelikle hepimizin geçmiş anneler gününü rotarlı olarak kutluyor, hepinize esenlikler diliyorum sevgili yol arkadaşlarım...
Hayatımsın kurabiye tarifini ancak yazabiliyorum, dün çok yoğundum temizlik, çocuk, eş, dost, alışveriş,gezme.. hepsine nasıl yetiştim bilmiyorum.Zaten akşama da malak gibi uyumuşum :)) Neyse efenimm tarife gelelim.. Sabah sabah tatlı başlayalım...
Zencefil ve Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler:
150 gr kadar erimiş tereyeğı,
1 yumurta,
1 çay bardağı mısır nişastası,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 pkt vanilya,
1 çay kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı zencefil,
aldığı kadar un, (2-2,5 su bardağı kadar)

Yapılışı:
Bir kabın içine tereyağını, şekeri, yumurtayı alıp iyice çırpıyoruz. Nişasta, karbonat, vanilya, tarçın, zencefili ekleyip karıştırıyoruz. En son unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur toparlandıktan sonra merdaneyle açıyoruz. Açarken çok az nişasta serpebilirsiniz. Çok kalın açmamaya özen gösterelim. Daha sonra istediğimiz şekilde kurabiye kalıplarıyla şekil verelim.
Önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar 10-12 dk pişirelim.
İsterseniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz (Sade olarak yemek için)
Şeker hamurlarını da aynı kalıplarla keserek kurbişlerimizi süsleyelim..
Afiyet Olsun…

Son düzenleme:
Günaydınn kızlaarrr.. anneler gününüz nasıl geçti bakim :)) cumartesi doktor kontrolüm vardı. doktor doğuma girmiş birazcık bekledik kocam dedi anneler günü için istediğin bi hediye varmı.. pehh dedim ya hediye sorulurmu.. ben bişey düşündüm ama senin istediğin olsun dedi neymiş o dedim. kızımızın adını kolyeye yazdırtmak.. yok dedim ben onu dogumdan sonra 3 ümüzün ismini istiyorum şuan kalp içinde anne bebek gördüm nette ondan al madem.. cumartesi bakmadıgımız kuyumcu kalmadı o kolye yokkk sinir oldumm. o kolyeyide hangi sitede gördüğümü hatırlamadığım için hediyem olmadıı.. ona kafayı taktım cunku cok hoşuma gitmişti.. gecikmelide olsaa o hediyeyiiii bulmalı ve almalıı

olsun canımcım yazdın ya unutmayıp ta çok teşekkür ederim.. uzun zaman sakalanabiliyor demiştin ya nekadar süre beklenir. buzdolabındamı saklamalıyız. doğum nezaman olacak bilmiyoruz ya son zamanalrı hazırlayıp saklasak nasıl olur. şeker hamurlarıda üstüne yapılmış şeklidemi saklanıyor çok soru sordum dimi

Bu arada kızım 1.120 kg olmuş boyuda 37 cm.. 2 boyutluda gördüğümüz için kızımı hiç seçemiyorum. herseferinde off gene anlamadım bişey diye söyleniyorum kocama ama sağlığı yerindeymiş ya bi sorun yokmuşş o keyfimi yerine getiriyor.. Kasılmalarımı söyledim, göğsümden sıvı gelmesini gayet normal doğuma hazırlık onlar dedi.. kilo almamşım çok mutlu oldu karnımı bile sevdi tam istediğim gibi bir hamilesin birtek karnın çıkmış çok güzel sen normal doğumu cok rahat yaparsın dedi.. doktorumuda cokk seviyorumm

günaydın
haftasonları buralar çok tenha oluyor sıkılıyorum. bu hafta sonu kocişimin görevlendirmeleri vardı,yağmur yağıyordu elektrik ve su kesikti delirdim evde neyse çok şükür bugün pazartesi hepinize iyi haftalar.

Günaydın hanımlar;
Geç kalmış olsam da hepinizin anneler gününü kutluyorum.
Benim eşim hiç sevmez özel günleri. O yüzden bi beklentim de yoktu ama herkes kutlarken ağzından tek söz çıkmadı. Ben de aşkolsun canım, herkes kutladı bi sen kutlamadın dedim. Sifonu tamir ediyorum bundan daha güzel hediye mi olur diyorYüzsüz bi de Ben artık nazlanınca bahçeden 2 dal gül koparıp getirmiş. Ona da sevindim. Napalım bizimki de böyle işte.

Güzel bi hafta olsun. Çabucak geçsin inşallah

herkese gunaydın insallah mutlu saglıklı gunn ve gunler geciririz simdi bişey sorcam biz her kontrole gittiğmzde ya bi iki gun önde ya geride oluyo mesele bu 25 haftaysa oteki hafta 26 olmuyoda 26+2 yada 25+4 oluyo işte bu hesaba gore dogumumum agustos 20 ye denk geliyo 40 hafta uzerinden ama doktorun agustos 14en gec demişti sizin nasıl durumllarınız doktora sordum ilk ultrason tarihi onemli dedi bilmiyorm artk sizin nasıl bide geceleri nasıl ne tarafına yatıyorsnz

Herkeslere günaydınlar hayırlı haftalar,dolu dolu bi haftasonuydu istanbula gittik güzel şehir bir o kadarda yaşanması zor,hiç yürüme mesafesi yok orda bi yerden bi yere gitmek ölüm birde o trafikde istanbulda yaşayan arkadaşlara Allah sabır versin orda zamanın çoğu yolda geçiyo ama olsun yinede boğaz havasını aldık kocam bebiş olmadan gezdirdi beni,benimde annneler günü hediyem bu oldu galiba

kızlar günaydıııııııııın ben doktora gideceği birazdan kontrolüm var ayrıca şeker yüklemesi için gün alacağım öptüm sizi minnoş anneleri

Günaydın annecikler.... Yine puslu ve kapalı bir hava.... Zaten kocişimi yolculadım bi hafta yok yine onun hüznü var bide hava kapalı iyice daraldı içim evimin erkeği oğluşumla kaldık mı yine başbaşa

Herkese günaydınnnnn güzel anneler , anneler günümüz kutlu olsun , dün kim bana anneler günün kutlu olsun dediyse gözlerim doldu ne büyük bir mutluluk ... Çok şükür bugünleri de gördüm Allah isteyen herkese versin ...

günaydın kızlar güzel bi haftasonundan sonra yine iş başı hava serin Allahtan kociş beni öpücükle hediyelendirdi dünyanın en güzel annesi diyerek kaldırdı hediye olarakta çok sevdiğim simit ve poğaçalardan almıştı kahvaltıya bizimkide pek romantikD hediyeni seneye kızımla verecez sana dedi olsun öpücükleri güzel sözleri yetti canımın kızımla ben mutlu olduk

cevaplarınızı bekliyorum

günaydın kızlar

geçmişi okudum geldim

inşallah bugün çabucak geçer. pazartesileri sevmiyorum
çok uykummm vaaaaarrrrrrrrrrrrr

cevaplarınızı bekliyorum

cnmcım pek bişe anlamadım ileri veya geri olunca noluo doğum tarihi değişiomu die sordun bence 1-2 güne fazla takılma çünkü zaten tam gününde doğum yapan çok az kadın var,ben genelde sol tarafıma yatıyorum ama sağa döndüğümde oluo bitek sırtüstü yatmıyorum

aynen canım ya benm esim kutlamadı sanki beni mutlu etmemek için ant içti neysede arkadasmla yolda karsılastm oyle konusurken kızı anneler gunun kutlu olsun dedi gozlerm doldu o anı hiç unutmam çunku ilkdi o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…