- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #26.781
öncelikle hepimizin geçmiş anneler gününü rotarlı olarak kutluyor, hepinize esenlikler diliyorum sevgili yol arkadaşlarım...
Hayatımsın kurabiye tarifini ancak yazabiliyorum, dün çok yoğundum temizlik, çocuk, eş, dost, alışveriş,gezme.. hepsine nasıl yetiştim bilmiyorum.Zaten akşama da malak gibi uyumuşum :)) Neyse efenimm tarife gelelim.. Sabah sabah tatlı başlayalım...
Zencefil ve Tarçınlı Kurabiye
Malzemeler:
150 gr kadar erimiş tereyeğı,
1 yumurta,
1 çay bardağı mısır nişastası,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 pkt vanilya,
1 çay kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı zencefil,
aldığı kadar un, (2-2,5 su bardağı kadar)
Yapılışı:
Bir kabın içine tereyağını, şekeri, yumurtayı alıp iyice çırpıyoruz. Nişasta, karbonat, vanilya, tarçın, zencefili ekleyip karıştırıyoruz. En son unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur toparlandıktan sonra merdaneyle açıyoruz. Açarken çok az nişasta serpebilirsiniz. Çok kalın açmamaya özen gösterelim. Daha sonra istediğimiz şekilde kurabiye kalıplarıyla şekil verelim.
Önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar 10-12 dk pişirelim.
İsterseniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz (Sade olarak yemek için)
Şeker hamurlarını da aynı kalıplarla keserek kurbişlerimizi süsleyelim..
Afiyet Olsun…
herkese gunaydın insallah mutlu saglıklı gunn ve gunler geciririz simdi bişey sorcam biz her kontrole gittiğmzde ya bi iki gun önde ya geride oluyo mesele bu 25 haftaysa oteki hafta 26 olmuyoda 26+2 yada 25+4 oluyo işte bu hesaba gore dogumumum agustos 20 ye denk geliyo 40 hafta uzerinden ama doktorun agustos 14en gec demişti sizin nasıl durumllarınız doktora sordum ilk ultrason tarihi onemli dedi bilmiyorm artk sizin nasıl bide geceleri nasıl ne tarafına yatıyorsnz
cevaplarınızı bekliyorum
Herkese günaydınnnnn güzel anneler , anneler günümüz kutlu olsun , dün kim bana anneler günün kutlu olsun dediyse gözlerim doldu ne büyük bir mutluluk ... Çok şükür bugünleri de gördüm Allah isteyen herkese versin ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?