- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #27.621
cancağazım ; inan öyledir sen hakkını helal etmeevet valla çok zor..
Ay onlarda anlayış ne gezer.. maç günleride hep aynılar bıktım aralarındabu konu hassas bi konu bide üzgünümde hepten üzüldüm..
evet canım yaa kesinlikle mafyaa dün akşamdan beri allahalrından bulsun demekten dilimde tüy kalmadı.. evet canım çok geç olan oldu artık hayırlısı napalım.. inşallah bu şerde hayır vardır
kızlar düşünüyorum da bu erkekler hamile kalsalardı 9 ay karınlarında bebek taşısalardı mide bulantısı ağrılar kasılmalar işte yaşadığımız herşeyi onlar yaşasaydı inanın 1 bardak suyu dahi kendileri içmez bize içirtirlerdi.ayy napardık ozaman bi de kadınlara nazlı derlerrrrr...ayyy allah bilmiş de böyle yapmışşş benimki geçen hafta bi üşütmüş öksürük falan varr.. allahım one naz yok bana ıhlamur yaparmızın yok şurama masaj yaparmısın viks sürermisinnnn illallahh geldiiicanları nekadar kıymetliii yaaa
evet gidelim artık evimize.. zaten bugünn karman çorman birgündü pöffff.. ben bu dolunay ı
kızlar düşünüyorum da bu erkekler hamile kalsalardı 9 ay karınlarında bebek taşısalardı mide bulantısı ağrılar kasılmalar işte yaşadığımız herşeyi onlar yaşasaydı inanın 1 bardak suyu dahi kendileri içmez bize içirtirlerdi.ayy napardık ozaman bi de kadınlara nazlı derlerrrrr...ayyy allah bilmiş de böyle yapmışşş benimki geçen hafta bi üşütmüş öksürük falan varr.. allahım one naz yok bana ıhlamur yaparmızın yok şurama masaj yaparmısın viks sürermisinnnn illallahh geldiiicanları nekadar kıymetliii yaaa
nasyaa cemıleyld cekırge saolun kızlarrr...bugun bana destek olan herkese tesekkur ederımm...sızlerı hayatımda hc gormedm ısımlerınızı bılmıyrm allahn ısıs bıgun herhangı bırınızı bıyerde gorsem yanınzdan gecıp gdıcem ama gercek bı arkadstan dosttan cok daha yakınsız suan bana ve bnm sorunumu kndı sorununz gbı benınseyıp tavsıyler verdınızz bu bnm ıcın..... ıyıkı varsnızz sızı ıyıkı tanımısım saolun kızlarr
cancağazım ; inan öyledir sen hakkını helal etmeannemlerin kirada bir evi vardı adam otopark mafyasıydı kira vermez evden çıkmaz. evin bütün pencerelerinde kurşun delikleri vardı. canı sıkıldıkça oturup içerden dışarıya ateş edermiş film gibi babamın dayısı konuşmaya gitti çıkın demek için adamcazı 60 yaşında iki bacağından bıçakladılar günlerce hastanede yatmıştı allahın cezaları.başka bir eve çıkmak için bizden kira istediler ve annem babamı dinlemeden sırf başımıza bişey gelemsin diye 1 yıllık kiralarını verdi evi darmaduman edip lavaboları kapıları sökerek çıktılar. resmen evi yeniden yaptırmak zorunda kaldık. sonra ne oldu biliyor musun? o otoparkta silahlı çatışma çıktı,bize bunu yapan adamın kardeşi öldü,kendisi de 3 kişiyi vurdu ve 45 sene ağırlaştırılmış hapisle cezalandırıldı 6 senedir içerde. Allah koymaz yanlarına merak etme sen...
bu arada çok sevinçli bi haber aldımkızkardeşim hamileymişşş 3 senedir deniyorlardı rabbim nasip etti çok şükür. ama annem benim bebeğime hiç sevinmezken bir iğne bile almazken bir zil takıp oynamadığı kaldı şimdiden alışveriş derdinde amaaan ben teyze oluyorum annemden bana ne aslında. artık bir hamişimiz daha var
bu arada çok sevinçli bi haber aldımkızkardeşim hamileymişşş 3 senedir deniyorlardı rabbim nasip etti çok şükür. ama annem benim bebeğime hiç sevinmezken bir iğne bile almazken bir zil takıp oynamadığı kaldı şimdiden alışveriş derdinde amaaan ben teyze oluyorum annemden bana ne aslında. artık bir hamişimiz daha var
Aaaa bizden kız alıyolar desen yazık kızz hemşehrimi gideydin karşılamayaşaka canım şaka eskişehirden alıyoruz diyince dikkatimi çekti.bakalım bende bir ay sonra büyük gelin olucam o halde ben nasıl gidicem bakalım,ne giyicem o ayrı bi dert zaten bende güzel gelin olmak istiyom ahh bu göbüş olamayaydı bak nasıl şıkır şıkır olurdum
ya kızlar boşverin Allah aşkına
bebişlere birşey olmasın yeter ki
sizi korkutmak istemem ama
bakın dolunayın bana ettiğine
daha mı iyi sanki
Allah kimseyi yavrusuyla sınamasın
inşallah düzelir hepimizin sıkıntıları
ayyy poli
sen söyleyince aklıma geldi
yalan dünyada selahattine ağda yaptılar
acısından geberdi
siz nasıl dayanıyorsunuz diyor
sizi savaşa göndermek lazım kurşun yersiniz yine ölmezsiniz diyor
çok komikti
Kızlar bende sizlerden akıl vermenizi istiyorum.Babam restoranı devralıyor.Kardeşimin eşi ve benim eşimide çağırıyor.Başkasının yanında çalışacağınıza benim yanımda çalışın diyor.Ben zaten herşeyi sizin için yapıyorum, sonuçta size kalacak.Ben zaten dükkan oturduktan sonra hergün gelemem , siz işletirsiniz diyor.Eşimde kendine gıdayla ilgili yer açmayı düşünüyordu.Ama 3 ay sonra bebiş doğacak.İşler nasıl gider (gerçi mutlaka iş yapar çok işlek biryer zaaten şu anda bile para kazanıyor), akrabayla anlaşırlar mı, istedikleri karı elde edemezlerse gidip geldiklerine deymez.Dükkan beyazıtta, biz beylikdüzünde oturuyoruz.Eşim işten ayrılırsa tazminat alabilecek.(Şu anki işinde 8 saat çalışıyor.Restorana giderse sabah6 da yola çıkacak akşam 9 gibi gelir).Zaten bu işi mutlaka yapmak istiyor.Acaba 3-4 ay sonramı gitse.Bu arada kara bakarlar.Kurtarırsa gider.En azından bebş doğunca işinden 10 gün izin alıp bizimle zaman geçirebilir.Eeeee 9 sene sonra bebeğimize kavuşuyoruz.Anlayacağınız işin içinden çıkamadık.Sizin düşünceniz nedir?
BUnlar çok temel şeyler canım, ben günlük yapıyorum hepsini... Dr. her gittiğimde soruyor...
Seni ve de sıkıntılı günler yaşayan tüm anneleri çok iyi anlıyorum.Hepimiz farklı farklı sıkıntılar yaşıyoruz...
Suçluluk duygusu bazen hepimizde oluyor. Acaba yanlış mı yapıyorum, eksik mi yapıyorum, iyi bir anne olamayacakmıyım diye ilk zamanlar bende kızıyordum kendime...
Ama şimdi kendimi birçok şeyden izole ettim, bebeğime endeksli yaşamaya çalışıyorum. Hatta eşimde farketmediğimi sanıyor ama o da beni kendi iç sıkıntılarından, iş stresinden vs.den olumsuz şeylerden uzak tutmaya çalışıyor. Çünkü benim gayretimi o da görüyor.
Bana sürekli ; annelik sana iyi geldi, daha olgun, daha pozitif, daha güçlü oldun diyor... Gözlerin biile başka bakıyor diyor. Annelik sana çok yakışacak diyor, durup durup beni ve kızımızı öpüyor
Bu da beni çok mutlu ediyor
En zoru sigarayı bırakmaktı, 6 aydır içmiyorum.
İğne korkum vardı, hemen tansiyonum düşüyordu, 1 saat kıvranıyordum iğneyi görüncealıştım artık canım bile acıyor,
Sütten nefret ederdim, hala ediyorum ama 2 bardak içiyorum günde :18:
Ceviz midemi bulandırıyor ama hergün yiyorum ...
Elevit kabız yapıyor, hemoroid oldum çok acı çektim ama dr. ısrar ettiği için içiyorum...
Daha çok şey var...
Eşimde yarış motoru hastası, o da üzülerek te olsa motorunu sattı, çünkü aşırı hız yapıyor (300km falan hızla gidiyor) tabi bende merak ediyorum, beni huzursuz etmemek için en büyük tutkusundan vazgeçti....
Anne baba olmak demek fedakarlık demekmiş, şimdi ailemi daha iyi anlıyorum ve onları daha çok seviyorum. Keşke onları hiç üzmeseymişim diyorum bazen.... Kötü bir evlat olmadım hiçbir zaman ama gençlikte hatalarımız oldu elbette, ailemin desteği hep arkamdaydı, onlara hep güvendim ve de beni yalnız bırakmayacaklarını biliyordum.
Babam hep derdi, hata yapmana izin veriyorum çünkü hataların seni büyütecek derdi, yanlış yapıyorsun ama bazen bir müsibet bin nasihatten iyidir derdi. Beni de uzaktan takip edermiş meğer...Herşeye rağmen hep arkandayım derdi.... Canım babam, benim için endişelendiği kızdığı zaman bile desteğini hiç esirgemedi benden. Hakkını nasıl öderim ...
Amaaaaan nerden nereye geldim, şimdi oturup ağlayacağım, resmen içimi döktüm yaaa
canım bence doktorunu değiştirmelisn yaa böyle saçma bişey yok.. değerin düşdükçe hap tanesini yükseltiyor ohh ne alaa.. ozaman sen bi kutuyu bigünde iç canım varmı böyle bişey yaaa derhal bırak o doktoruu hamile bi bayanla konuşmasına bak töbe yaa..
Eşine gelinceee sana gidemezsin die sorması yerine kendisinin tahmin etmesi gerekir. karnı burnunda olmayı bırak zaten zor geçiyor hamileliğin bide yolculuk olduuu canımmm sevgilerrr saygılarr yanii alalala.. aklına yenimi gelmiş nasıl olduğun hıhhh:26:
Bebkkafacım ;
İnan bazen senin için o kadar üzülüyorum ki ne diyeceğimi bile bilmiyorum :44:
Keşke yardımcı olabilsek birşey yapabilsek ama, olmuyor işte...
Kendini toparla güçlü ol diyeceğim ama yaşadıklarına bakınca o da zor gerçekten.
Ama psikoloji gerçekten çok önemli, insan bazen kendi kendinin doktoru oluyor.
Yaşadığın herşeye rağmen bebeğin için bakış açını değiştirmeye çalışsan, çevrendeki seni üzen insanlara değil de bebeğine odaklanarak herşeyi pozitif algılamaya çalışsan biraz belki daha güçlü olursun...
Söylemek kolay biliyorum ama Biz anneyiz artık, bebeklerimiz ömür boyu (inş.) bize bağımlı olacaklar, onlara hep güç ve destek vermemiz gerekecek, her düştüklerinde ellerinden tutmamız gerekecek...
Şimdiden başlamalısın canım, bebeğinin şuan san ihtiyacı var....
Eşine de çok kızıyorum
Yanlış anlamazsan nacizene fikrim birde psikolijik desteğe başvurman... Çünkü çok zor bir hamilelik dönemi geçiriyorsun, hastalık moral bpzukluğu eşinin ilgisizliği kayınvalide ve aklıma gelmeyen şeyler. Doğumdan sonrası daha zor diyor herkes, lohusalık bazen hamilelikten kötü geçebiliyormuş, psikoloji çok önemli diyorlar. O dönemde bütün bunlarla baş edememende korkuyorrum canım...
Nolur beni yanlış anlama... Senin ve de bebeğinin iyiliği için nacizhane fikirlerimi paylaşmak istedim. Sana yardımcı olamamakta üzüyor beni bazen. Keşke elimden birşey gelse canım. Ama dua ediyorum canım Allah huzura, sağlığa ve mutlu bir yuvaya kavuştursun inşallah... Amin...
Cnm öncelikle eşine çok kızıyorum ben senin ama işte bazı insanlarn huyu böle oluo duygularını belli edemiyorlar belkide eşinde öyledir diye düşünüyorum bazı erkekler özellikle ince fikirlilikten yoksun oluyorlar malesef bizde onlarında bizim gibi olmasını bekleyip üzülüyoruzAma eş işte atsan atılmıyo satsan satılmıo hele de hamileyiz allah boşanacak kadarda büyük sorun vermesin kimseye,biraz görmezden gelmeye çalış cnm lütfen biliyorum sölediklerimiz zor belki size kolay gelio diyebilirsin bizede kızabilirsin için için, ama bebeğin için yapman lazım.şu doktorunu da değiştir lütfen ankarada deilmiydin sen milyon tane doktor var ona mecbur deilsin gerizekalı nie doğru düzgün ilgilenmio sanki o da ayrıca psikolojini bozuo umarım herşey düzene girer
slm kizlar artik cok sık giremiyorum malesef cok yogunum evde ustalarla basim dertte ay ne zormus evde otururken tadilat...allahim hergun baska bir sorun...
sizlere bir sorum olacak idrarimi yaptiktan sonra karnima agri giriyor cok feci sizede oluyormu neden acaba cok kafama takildi...
cancağazım ; inan öyledir sen hakkını helal etmeannemlerin kirada bir evi vardı adam otopark mafyasıydı kira vermez evden çıkmaz. evin bütün pencerelerinde kurşun delikleri vardı. canı sıkıldıkça oturup içerden dışarıya ateş edermiş film gibi babamın dayısı konuşmaya gitti çıkın demek için adamcazı 60 yaşında iki bacağından bıçakladılar günlerce hastanede yatmıştı allahın cezaları.başka bir eve çıkmak için bizden kira istediler ve annem babamı dinlemeden sırf başımıza bişey gelemsin diye 1 yıllık kiralarını verdi evi darmaduman edip lavaboları kapıları sökerek çıktılar. resmen evi yeniden yaptırmak zorunda kaldık. sonra ne oldu biliyor musun? o otoparkta silahlı çatışma çıktı,bize bunu yapan adamın kardeşi öldü,kendisi de 3 kişiyi vurdu ve 45 sene ağırlaştırılmış hapisle cezalandırıldı 6 senedir içerde. Allah koymaz yanlarına merak etme sen...
kız Allah seni ne yapmasınvalla doğru
slm kizlar artik cok sık giremiyorum malesef cok yogunum evde ustalarla basim dertte ay ne zormus evde otururken tadilat...allahim hergun baska bir sorun...
sizlere bir sorum olacak idrarimi yaptiktan sonra karnima agri giriyor cok feci sizede oluyormu neden acaba cok kafama takildi...
aaa hayırlı olsun teyze oluyorsun demek kii Allah isteyen herkese kısmet etsin anne konusuna hiç girmiyorum biliyorsun düşüncelerimi kendiminkinden sıkma canını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?