- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #28.781
sgk ile anlaşmalı olması iyi sonradan uğraşmazsın.ozaman sadece 32 haftalık ve doğum raporunla alabilirsin paranı doğumdan sonra
kızlar bugun dra gittik oğluşumu gördüm herşey çok yolundaymış sıpa'm 1 kilo olmuş boyuda 36 cmmiş normal doğum pozisyonundaymış bize resmen poz verdi gözleri o küçük burnu dudakları nasılda belliydi küçük bacağınıda kıvırmış altına almış bacağını yediğimm off doyamadm ultrason çabucak bitti sanki bi daha 23 hazirana görücem teeee( bide kızlar sol bacağımdaki kasılmayı söyledim magvital verdi dr günde bi şase suya karıştırıp iç dedi reçetede magnezyum ilavesi yazıyo sizinde kasılmalarınız olduğunu duydum benim gibi sizede drnuz verdi mi böyle bi ilaç ?? yada kullanan var mı her gün mü içmeliyim yoksa ağrım olduğunda mı bilemedim
şerefsiizzzz :) işe başlamaya yakın veriyo bazı işyerleri her ay maaş veriyolar bazıları da vermiyo benimki gibi mesela sgkan toplu alıcam paramı napcann mecbuurrr:)
Kızlar doğum korkularıyla ilgili şu videoyu izlemenizi öneririm. Özellikle 10-20dk arasını...
[video=youtube_share;uacES6-ZyFo]http://youtu.be/uacES6-ZyFo[/video]
Gözün aydın canım maşallah oğluşuna :)
Birçoğumuz magnezyum kullanıyoruz artık canım... Ama henüz çokta faydasını göremedim ben kendi adıma, yada faydalı hali belki bu oda olmaza yerimizden kalkamayacağız heralde bilmiyorumAğrın olunca değil canım hergün kullanıyorsun.
Eeee doğum izni 6 aya çıkarsa 6 ay sonra mı verecek yaniBenim şirketim doğum izniydeyken de maaşımı aynen yatırıyor, onda bir sıkıntı yok ta, galiba bu aldığımız toplu parayı sı-onra şirkete ödeyeceğiz Almasalar ne olur yavvv
Canım bu sözde doğum parası sadece çalışanlar için değilmi yoksa herkes mi alabiliyor
Kediciğim video nerede
muhasebecine veriyosun özelinede yazdım canımmmEvet onu biliyorum canım. sadece sana özelden de sorduğum şeyi bilmiyorum kendim mi götüreceğim yoksa muhasebeci mi ?
Birçoğumuz magnezyum kullanıyoruz artık canım... Ama henüz çokta faydasını göremedim ben kendi adıma, yada faydalı hali belki bu oda olmaza yerimizden kalkamayacağız heralde bilmiyorumAğrın olunca değil canım hergün kullanıyorsun.
Eeee doğum izni 6 aya çıkarsa 6 ay sonra mı verecek yaniBenim şirketim doğum izniydeyken de maaşımı aynen yatırıyor, onda bir sıkıntı yok ta, galiba bu aldığımız toplu parayı sı-onra şirkete ödeyeceğiz Almasalar ne olur yavvv
Canım bu sözde doğum parası sadece çalışanlar için değilmi yoksa herkes mi alabiliyor
Kediciğim video nerede
kızlarrr sgklı çalışanlar özelde veya sgkda doğum yapacaklarr toplaşınn helee...
****37. haftaya kadar çalışacaksanız eğer 32. haftada mutlaka sgk anlaşmalı bir hastaneden ÇALIŞABİLİR RAPORU alıyorsunuz.
****37. haftaya geldiğinizde veya artık nezaman isterseniz 33-34-35-36 tekrar hastaneye gidip bu sefer de İŞGÖREMEZ RAPORU alıyorsunuz.(geriye kalanlar doğum sonrasına aktarılıyor)
****ve geldik doğuma eğer sgkda yaparsanız sıkıntı yok ama eğer sgk anlaşması olmayan özel hastanede yaparsanız özel hastaneden aldığınız raporu sgk hastanesine gidip onaylatmamız gerekiyor.sgk anlaşmalı hastane ise mutlaka sgk formatında hazırlamalarını söyleyin.
****bu aldığımız 32-37 haftalık raporlar ve doğum raporunun aslını kimseye vermeyin şirketinize fotokopi verin onlar sgkya bildiriyor. asıllarını da bağlı bulunduğunuz sgkya doğumdan sonra veriyorsunuz ve 3 ay sonra size doğum parası yatırılıyor.
bunlar çok boktan püsürükten işlerr aman dikkatttt
Canım ben de öyle okudum hep ve red böyle diyince o yüzden kafam karıştı. Doktor geri çektiyse vardır bir bildiği ya da redin doktorunun tarzı bu bilmiyorum ki hiç. Ama düşününce de her bebeği belli bir kiloya ulaştığında alsalar tüm bebeklerin ortalama aynı kiloda doğması gerekmez mi ? Bazıları 3000 civarı doğarken bazıları 4000 civarı doğuyor. Bilemiyorum artık şimdiye kadar benim doktor seninki önde gidiyor geri çekeriz filan demedi ama undan sonra der mi onu da bilmiyorum :26:
Yarım saattir aralıksız ağlıyorum(((((
Sinir oldum kasığıma ağrılar girdi((((
Bankadan tel.geldi kardeşim çektiği krediyi aylardır ödeyemiyormuş kefilide benim.İcra işlemleri başlayacak sizde kefilsiniz bilginiz olsun dedi.Bıktım yaa kardeşimin bu rahat tavırlarından hiç bahsetmedi.
Annem aradı üstüne ağladım telde üzülme ben konuşurum diyor.Konuşsan ne olacak 5gün mühdeti varmış ödeyemez bana kalır bende eşime artık söylemeye utanıyorum borçlrı var biz kapatalım demeye(((((((((
Hala ağlıyorum sinirimden.
kızlar dünden beri diş ağrısı çekiyorum hala.. hastanenin aciline gittim diş bölümüne yolladılar ordada kadın doğumcumdan izin belgesi istediler herhangi bir işlem için .. sonra uğraşmayyaım başka bir dişçiye gittim özel e ordada aynı şeyi istediler.. ordanda başka bir özel polikliniğe gittim baktılar aynı şeyi onlarda istediler al gel hemen başlayalım dediler sinirleri almadan ağrın geçmez dedi o dokor.. mahvoldum ben minoset plas içiyorum dünden beri hiç ama hiçç hafiflemedi
birde rovamycine içiyorum 2 tane içtim dünden bu yana ..
tanıdık bi dişçimiz vardı onu aradık oda aynı şeyi dedi acele etmesin antibiotiğini içip beklesin demiş çünkü o esnada ağrısı olduğu için anestezide uyuşturmaz tekrar tekrar dozda anestezi verecekler buda iyi olmaz dedi ne yapacağımı bilmiyorum kızlar eşim gelecekmiş bi gelsin bakalım artık sağ tarafımı hissetmiyorum dayanamıyorum bu ağrıya daha fazla
balgattaki şubesine gidiyorum canım.
Ne yani şimdi insanlık oldu olalı söylenen bilmem kac sekilde olculebulen sanci sadece korkularımız. Fazla iyimser bir bakış acısı değil mı?
Kediciğim video nerede
o zaman bişey diyemem canım,dediğim gibi benim detaylıya gittiğim prof.baktırmamı söylemişti,dinlenme anında 120 lere çıkıyor diyince...evet bir miktarı normal zaten ben de dedim hamilelikte daha hızlı atıyor nabız...
ya var ya sesli olarak "aaaaaa" diye bağırdım evdeyemin ederim ben aynı şeyi düşünmüştüm eskiden...inci tanem diye
çok güzel bi isim bence...hatta eşime de söylemiştim o zaman....
biz de var canım..ben de önümüzdeki kontrolde o iğneden olacağım...yalnız indirekt coombs diye bi test yapılıyomuş öncesinde sanırım dimi?
evet canım..bize yaptı negatif çıktı indirekt coombs...uyuşmazlık sorunu varsa bebekte sarılık görülme ihtimali fazlaymış,duymuş muydun böyle bir şey?bu arada çarpıntıdan ben de çekiyorum...şu anda bile kalbim yoruyor beni..bir kardiyologa mı gitsem?kan değerleri,tiroid ve tansiyon normal çünkü..çantaları hazırlama vakti geldi bence de:)okiedog diye bir markayı çok övüyorlar,ben de ondan almak istiyorum...sizler aldınız mı çantalarınızı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?