canım arkadaşımın durumu yanılmıyorsam genetik,eşi de 4600 doğmuş zaten 5 aylık hamileyken 7 aylık gibi görünüyordu yüzü aşırı lekelendi çok karardı. bilmiyorum yani ,ama bi rahatsızlığı yoktu diye biliyorum.
tatlım inan dün gece sırt ağrım nedeniyle resmen inliyordum ki sırt kaslarım güçlüdür.iş başa düşünce terzi kendi söküğünü dikemiyor. ben pilatese geçtiğimiz hafta itibariyle veda ettim. 7. dk.dan sonra sırt kaslarıyla ilgili hareketlere geçiyor zorlayıcı değiller denemende fayda var tabi ama dizlerinin üstünde yaptığı hareketin ismi kedi kamburu,fizyoterapide bel ve boyun fıtığı tedavisinde de kullanıyor ama ben geçenlerde denedim yapamadım. bu çok basit bir hareket ancak karnım çok geriliyorhakkını veremiyorum dolayısıyla sırtımda da bir işe yaramıyor. şu dönemde akşamları uykudan önce duş alıp yapılacak güzel bir masaj en mantıklısı bence. zaten 30 haftalık olduk nerdeyse,geçti bizden pilatese yüklenmeler falan
diyafram kullanıyor ancak bu özel bir teknik,eğitmen olduğu için rahat yapıyor. normal doğum yapacak olan arkadaşlar için özellikle çok faydalı.