- 4 Ocak 2012
- 234
- 35
- 318
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #28.801
haber ver canım bize de merak ederiz.
Kizlar dr dan geldik simdi. ..tabi kendi dr um bu kasilmalar onemli nst ye baglanman lazim demisti ama gidemedik..eve yakin bi hastaneye gittik ultrasonla bakti dr bebek kafasini tam kaburgalar arasina itiyo bu da sanci yspar dedi ama nst ye baglamadi...hala agrim hafif hafif dvm ediyo
Dualarinizi esirgemeyin lutfen, canim cok sikkin ...neden bebegim kendini bu kadar kasiyo, topluyo bilmiyirum kio toplandikca sancilar artiyo..basina boyle bisey gelen var mi?
Rabbime emanet kuzularimiz...hepimizin ki
Bencede abartilmis gibi geldi tabi dikkat etmek lazim ama benim arkadasim otuz abimin esi yirmi kilo aldi hem saglikli bebekler dogurdular hemde simdi eski hallerinden daha zayiflar..kızlar dıyetısyene gıtmemi soylemıstı doktor bugun gıttım dahada delırttı benı doktor 46 kıloyla hamle kaldım 59 olmuşum ooo 13 kılo almışmışım cokmuss ..ıyce moralımı bozduu ,bı arkadsım avr 7 aya kadr 25 kılo aldı doktoru ne rahat bnm doktorların hepsı depreyona soktular benı agla gala bı hal oldum bugun ya sankı dağları almışım gorsenız bı göbek var ıyce bunaldım ben yaaverdıgı dıyetı gorenız nasıl uyucam bılmıyorum delırıcemm... zaten yemek yemek sorundu ıyce sorun olcak bana tırlatıcam bu yemek konusundan ötürü
Seni cok iyi anliyorum cunku bu hafta bu yuzden oturup agladim esim yardim ediyo sagolsun ama olmuyo tabiki istedigim gibi mecbur kadin gelicek duzenli olmuyo yoksa..kızlar bana bi akıl verin işinizi gücünüzü nasıl yapıyorsunuz ben bu hafta hepten pelte gibiyim konsantrasyonum sıfır herşey yarım yamalak tamam işler tıkırında ama ben biliyorum yaa nerde ne eksik içim acayip huzursuz ne yapsamda biraz enerjik olsam bi akıl verin lütfen
kızlarrr sgklı çalışanlar özelde veya sgkda doğum yapacaklarr toplaşınn helee...
****37. haftaya kadar çalışacaksanız eğer 32. haftada mutlaka sgk anlaşmalı bir hastaneden ÇALIŞABİLİR RAPORU alıyorsunuz.
****37. haftaya geldiğinizde veya artık nezaman isterseniz 33-34-35-36 tekrar hastaneye gidip bu sefer de İŞGÖREMEZ RAPORU alıyorsunuz.(geriye kalanlar doğum sonrasına aktarılıyor)
****ve geldik doğuma eğer sgkda yaparsanız sıkıntı yok ama eğer sgk anlaşması olmayan özel hastanede yaparsanız özel hastaneden aldığınız raporu sgk hastanesine gidip onaylatmamız gerekiyor.sgk anlaşmalı hastane ise mutlaka sgk formatında hazırlamalarını söyleyin.
****bu aldığımız 32-37 haftalık raporlar ve doğum raporunun aslını kimseye vermeyin şirketinize fotokopi verin onlar sgkya bildiriyor. asıllarını da bağlı bulunduğunuz sgkya doğumdan sonra veriyorsunuz ve 3 ay sonra size doğum parası yatırılıyor.
bunlar çok boktan püsürükten işlerr aman dikkatttt
kızlar yaa bu belimin ağrısı bacağıma wuruo sağ bacağıma we resmen acı çekiyorumm yürüyemiyorum basamıyorumm normal mi bu ? süt içtm kalsiyum magnezyum içtim geçmio(( cnm çok sıkılıo
İyi akşamlar hanımlar;
Geçmiş almış başını gitmiş.Dün bütün gün toplantıdaydım. Hiç bakamadım. Bugün de şeker yüklemem vardı. Sabahın 9undan akşamın 7sine kadar hastanedeydim. Sabah hemogram için alınan kan pıhtılaşmış akşam yeniden kan verdim. 75gr'lık yükleme yapıldı. açlık 65 1. saat 152 2. saat 134 çıktı. doktor hadi yırttın dedibugün 3 boyutlu ultrason için randevu almıştık.130 lira para ödedik. Bizim sıpa hareket etmediği için çekilmedi 40 dakika öncesinde çikolata yemiştim doktor bi tane daha ye gel dedi. hala hareket yok. 10 dak yürü gel diyor. Yürüyorum gidiyoruz yine yok. 10 dak dik otur gel diyor yine yok. 10 dak burda yat dedi adamcağız yine olmadı. En sonunda haftaya yine gelin dediler. İnşallah haftaya olur.
<umarım herkes iyidir. Hepinizi öpüyorum
kızlar kendimce bebek ihtiyaç listesi yaptım listeyi ekliyorum bi göz atarmısınız ekskikleri var mı bebek odasını ve bebek arabasını sonra alacagımız için onları yazmadım
alışveriş listem
anne için alınacaklar:
Düğmeli gecelik / pijama takımı
Alt üst Çamaşır
ped / hastabezi
Göğüs pedi
Önden açılan destekli penye sütyen
ŞAL /makyaj çantası
küçük bi ayna
Terlik
sabahlık
banyo havlusu
bebek beslenmesi için ihtiyaç
biberon (Dr Browns anti kolik biberon veya anne memesi başlıklı chicco cam biberon
sterilizör
emzik-emzik tutacağı
bitkisel gaz giderici çay
süt arttırıcı anne çayları
bebek bakım ihtiyaçları
bebek küveti-su termometresi-kova-maşrapa-file
tırnak makası
bebek tarağı
kulak -burun temizleme çubuğu
sebamed şampuan / bebek yıkama süngeri
bebek havlusu ve pamuklu tülbent
bebek yağı yada losyonu
unibaby ıslak mendil
pişik kremi (sebamed öneriliyor)
alt değiştirme
yenidoğan bebek bezi
bebek alt temizliği için pamuk
bebek giysi ihtiyacı
uzun kollu çıtçıtlı body / kısa kollu çıtçıtlı badi
patikli alt pijamalar
alt üst takımlar
tulum
çorap
yelek
ince penye battaniye
hastahane çıkış takımları
hırka
ağız mendili -sırt ter bezi-sarılık için sarı tülbent
kullanışlı çanta
bebek odası için
pike takımı
bebek sepeti
sepet içine pamuklu yatak
bebek yastığı
yan yatırma yastıgı
emzirme yastığı
anakucağı
otokoltuğu
bebek sağlık ihtiyaçları
dijital ateşölçer
bebek giysi-malzeme temizleme ihtiyaçları
dalin sıvı bebek deterjanı
dalin bebek yumuşatıcı
biberon yıkama fırçası
hastahaneye giderken yanımıza alınacaklar
küçük bir bavul(eşyalar için)
gelenler için kolonya-bebek çikolata
kağıt bardak-loğusa şerbeti
kağıt peçete -ıslak mendil
kapı tülü-hoş geldin bebek yazısı
fotograf makinası
bi yerde okudum bebegnz her teptıgınde salavat getirin diye
Kesin bir fiyat söylemedi canım bir sonraki randevuda netleştiricez... Haber veririm burdan. 15 Hazira'da gidicez tekrar.
Hiç endişe etme canım zararın neresinden dönülse kardır. Sen de benim gibi biraz dikkat et bak nasıl duruyor kilo alımı. Tatlı tuzlu hamur işi yok ve hiç aç durmak yok. Sık sık ve az az herşeyden ye 1-2 hafta içinde farkı göreceksin. Makarna,pilav da yok ama bol bol bulgur pilavı yiyebilirsin. Et sebze meyve bunlar kilo yapmazHe bir de ben süt yerine daha fazla yoğurt ve peynir yemeye başladım hem kalsiyum açısından daha zengin hem de gaz ve kilo yapmıyor :)
Kızlar bizde oğluma Salih ismini düşündük ama daha tam karar veremedik nasıl sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?