2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım Meriç unisex bi isimdir ve Arda nehri Meriç nehrine dökülür çift isim düşünürsen Arda Meriç de koyabilirsin :) Ya da ilerde 2.ye koyabilirsin :))
kesinlikle koyardım canım düşündüm de hatta ama kuzenim koydu bu ismi oğluna :/ yoksa süper bir isim kombinasyonu olurdu Arda Meriç ya da Meriç Arda

Ama neden kimse yorum yapmıyor

Tatlım ismini koymayı düşündüğün kişi çok mübarek bir insan olsa da bu isminin güzel olduğu anlamına gelmez ki anlamı güzel değilse koymamanı öneririm. Mesela Abdullah Allah'ın kulu demek ama bu isimde bir bebek katili imralıda yatıyor biliyorsun. Ben bu yüzden kişilerin adlarının kişileri olumlu yönde etkilediğini düşünmüyorum. Sen bilirsin tabi yine :)

esimde sen gibi turkan demişti ama ben pek istemedim sebebide yok yani ne bileyim hem teyzesi benim tızımı cok seversin ya cok tatlı cunku

Bende ondan korkuyorum miniğimle dalga geçmesinler. Ne yapcam ben yaaa 6 aydır kızımı böyle sevdim.
Eşimde ben Rumeysaya çok alıştım diyor

Ama neden kimse yorum yapmıyor

Anlamı kötü ise düşünecek birşey yok bence, ben asla koymam...
Ama sen biraz daha araştırıp emin ol istersen anlamından. İnternette yazan her bilgi doğru değil sonuçta.

Bakın birde bunu buldum : Samet koymayın diyor diyor mesala, şaşırdım, daha önce hiç duymamıştım.
O zaman şu sonuca varabilirim bende; Allahın isimlerini koymak ta doğru değil. :26:

MEKRUH İSİMLER

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır."

'İSİM HER DİLDEN OLABİLİR'

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın" dedi.

Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah'a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi.

Canım bakıyorum bazı yerlerde en büyük parlak yıldız diyor. Bilemedim yaaaa

anaaammmm :26: çok kıskanırım hem deee yedirmem kimseye böceğimi çok fena kaynana olur benden valla düşündüm de şimdi

canım böcegnn mutluluğu için sanırım kızların biraz yemesine musade edecen annesi napacan mecccbuurrrrrr bende meleğimi kimselere veremem kıyamam ama annem babam da kıyamazdı gittim bu cocukla evlenecm dedim canlarım ya sen tamam diyosan olur dediler ama ben annemler gibi olamıcam sanırım valla iç guvesi alem bari oof anamı özledm arayem bari :)9999

Canım ben evde değil ama işyerimde laboratuvarda ve ofisimde olmak üzere 3 klimamda alarko nun inverter modellerinden. Geçen yıl bizim teknik ekip le beraber iyi bir araştırma yapıp bunlara karar vermiştim ve tüm klimaları değiştirdim, hem kışlık hem yazlık sürekli kullanıyorum. Hatta laboratuvardakiler 24 açık kalıyor, sabit sıcaklık olması gerektiği için. Çok memnunum ben, Alarkounun inverter modelleri biraz pahalı ama daha uzun ömürlü vede sağlıklıymış, hem kışında rahat kullanılıyor.

ayyy bu isim konusu beni öldürecekk.. Daha önce de bahsetmiştim gerçi ilk oğluşumun adı Mustafa Hazar, ikinci oğluşa da Hasan Ilgaz diye karar verdik ama Ilgaz ismini sevmeme rağmen 1. Aygazz diye dalga geçerler diye düşünüyorum halen.. 2. anlamı atın 4 nala koşması, hücum, akın demek.. O zaman fişek gibi bi çocuk olur bu :S

o büyüyene kadar aygaz maygaz kalmaz..o nesil çocukları bilmez aygazın ne olduğunu:)

o büyüyene kadar aygaz maygaz kalmaz..o nesil çocukları bilmez aygazın ne olduğunu:)

Süper mantık yürütmüşsün harbiden de kalmaz aygaz filan Aman buluncak olduktan sonra gerçi herşeye bir şey buluyorlar isimde yoksa vücudunda buluyolarlar kusuru çocuklar çok incelememek lazım

kıslar ya bizde hala ismi sabitleyemedik ben ayşe ismine çok ısındım peygamber efendimizin en sevdiklerinden birisinin adı belki benim kızımıda eşimin adı diye çok sever :) ama eşim mihrimah diyor. buarada ayşe de olsa mihrimah da olsa sultan eki olacak sanırım. k.babanın ısrarı üzerine. bana da yardımcı olun ayşe sultan mı mihrimah sultan mı? bana kalsa sultansız tek isim istiyorum ama kaynbabm 3. kız toruna da verilmezse iyice can sıkacak. yüz göz olmasam mı diyorum. isterse kızım 18ine girince sultan kısmını değiştirsin

Ben Mehmet Kerem düşünüyorum. Eşim de çok beğendi. Oldumolası Mehmet ismini severim. Kerem in de manası çok hoşuma gitti. İkinci oğlum Yusuf Atilla, kızım da Duru İpek olur inşallah. Kulağa komik geliyor ama 3 çocuğun ismi de hazır şimdiden. Atilla eşimin fikriydi. Yusuf u gene ben buldum. Güzel bi oğlum olsun diye. Kızın ismi de bana ait. Ama birazcık Duru dan hoşlanmıyo gibi babamız. Neyse hele bi kıza hamile kalayım da Daha da önemlisi önce şu oğlanı bi doğuriimm

esimde sen gibi turkan demişti ama ben pek istemedim sebebide yok yani ne bileyim hem teyzesi benim tızımı cok seversin ya cok tatlı cunku

Bizde bir ara erkek olursa Türker (abimin adı bu arada) kiz olursa Türkan koyalım demiştik.

Rumeysanin diğer anlamı takımyıldızlarından birinin ismi diye biliyorum ben.

Kızlar bizim bu meşhur listeyi de epeydir yayınlayamıyorum, sanırım şirketten kısıtlama yaptılar yine bazı dosyalar eklenmiyor vede kopyalanmıyor. Orda da ne güzel isimler var, kararsızlara fkir olurdu ama ekleyemiyorum.

Ekleyebilecek biri varmı ? özelden bana mail adresini verirseniz dosyayı mail atabilirim.

bence Ayşe ismi sade çok güzelll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…