- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #28.961
kesinlikle koyardım canım düşündüm de hatta ama kuzenim koydu bu ismi oğluna :/ yoksa süper bir isim kombinasyonu olurdu Arda Meriç ya da Meriç ArdaCanım Meriç unisex bi isimdir ve Arda nehri Meriç nehrine dökülür çift isim düşünürsen Arda Meriç de koyabilirsin :) Ya da ilerde 2.ye koyabilirsin :))
Ama neden kimse yorum yapmıyor
Canım isimlerin Kuran da geçiyor olma şartı yokki, sizin için anlamlı birşey koyabilirsiniz anlamı zararlı olmadığı sürece. Açıkcası ben arapça isim koymak istemiyordum kızıma, Türkçe kökenli isim olursa daha memnun olurum diyordum ancak dilimiz arapçadan beslenmiş maalsef safi Türkçe isim pek yok, olanlarda koyulması zor isimler. Türkan koymayı da düşünmüştüm, özellikle son zamanlarda yaşananlardan sonra, kızım dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın Türk adı telafuz edilsin diye ancak şimdilik koymuyoruz onu. Hilal ismi de çok güzel, 2 tane Hilal tanıyorum 1 tanesinin karakterini sevmem diğerininkinide çook severim :)
canım evt sahabe ismi ama bak googleda araştırınca gözü çapaklı kadın diye de çıkıyor ilerde çocuklar arasında dalga konusu falan olursa diye düşündüm ben çok fenalar çünkü o duruma düşmesin kızın annesi sen bilirsin yine de:26:
Tatlım ismini koymayı düşündüğün kişi çok mübarek bir insan olsa da bu isminin güzel olduğu anlamına gelmez ki anlamı güzel değilse koymamanı öneririm. Mesela Abdullah Allah'ın kulu demek ama bu isimde bir bebek katili imralıda yatıyor biliyorsun. Ben bu yüzden kişilerin adlarının kişileri olumlu yönde etkilediğini düşünmüyorum. Sen bilirsin tabi yine :)
Ama neden kimse yorum yapmıyor
Bende ondan korkuyorum miniğimle dalga geçmesinler. Ne yapcam ben yaaa 6 aydır kızımı böyle sevdim.
Eşimde ben Rumeysaya çok alıştım diyor
anaaammmm :26: çok kıskanırım hem deee yedirmem kimseye böceğimieee bu arada kızlar da tadından yenmez derse kıskanma bakalım o zaman böcegını
Anlamı kötü ise düşünecek birşey yok bence, ben asla koymam...
Ama sen biraz daha araştırıp emin ol istersen anlamından. İnternette yazan her bilgi doğru değil sonuçta.
Bakın birde bunu buldum : Samet koymayın diyor diyor mesala, şaşırdım, daha önce hiç duymamıştım.
O zaman şu sonuca varabilirim bende; Allahın isimlerini koymak ta doğru değil. :26:
MEKRUH İSİMLER
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır."
'İSİM HER DİLDEN OLABİLİR'
Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın" dedi.
Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah'a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi.
anaaammmm :26: çok kıskanırım hem deee yedirmem kimseye böceğimiçok fena kaynana olur benden valla düşündüm de şimdi
kızlarr evinde klıma kullanan varmııı Vestel bu modelle INVERTER 18 A ENERJI INVERTER KLIMA R410A | Split Tipi Klimalar | VESTEL
Arçelik bu model arasında kaldık 18040 Klima - Arçelik - Active Plasma Plus Serisi hangısını alçağımıza karar veremedik vestelın fıyatı ınverter dıe pahalıı ooff napcagımızı sartık kızlarr fıkır verebılrımısınızz esım açıl sıparıs verecek ona gore yoksa ben bu evde öleceğim sıcaktan ...
ayyy bu isim konusu beni öldürecekk.. Daha önce de bahsetmiştim gerçi ilk oğluşumun adı Mustafa Hazar, ikinci oğluşa da Hasan Ilgaz diye karar verdik ama Ilgaz ismini sevmeme rağmen 1. Aygazz diye dalga geçerler diye düşünüyorum halen.. 2. anlamı atın 4 nala koşması, hücum, akın demek.. O zaman fişek gibi bi çocuk olur bu :S
o büyüyene kadar aygaz maygaz kalmaz..o nesil çocukları bilmez aygazın ne olduğunu:)
esimde sen gibi turkan demişti ama ben pek istemedim sebebide yok yani ne bileyim hem teyzesi benim tızımı cok seversin ya cok tatlı cunku
kıslar ya bizde hala ismi sabitleyemedik ben ayşe ismine çok ısındım peygamber efendimizin en sevdiklerinden birisinin adı belki benim kızımıda eşimin adı diye çok sever :) ama eşim mihrimah diyor. buarada ayşe de olsa mihrimah da olsa sultan eki olacak sanırım. k.babanın ısrarı üzerine. bana da yardımcı olun ayşe sultan mı mihrimah sultan mı? bana kalsa sultansız tek isim istiyorum ama kaynbabm 3. kız toruna da verilmezse iyice can sıkacak. yüz göz olmasam mı diyorum. isterse kızım 18ine girince sultan kısmını değiştirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?