2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kızıma ecrin ismini koymayı karar verdik sizce nasıl bana kulağa hoş geldi anlamıda araştırdığım kadarıyla allahın hediyesi demekmiş çevrenizde bu ismi koyan varmı

canım benimde çok bişey aldığım söylenemez ama durumumu biliyorsun şimdilik erken doğum riskim yok ama bizim gibilerin her daim böyle riski olduğu için artık çantamı hazırlamayı düşünüyorum. beşik vs. haziran sonu gibi alırım diyorum en azından hastaneden eve getirecek kadar eşyamız bulunsun diye düşündük bir onlu birde beşli iki hastane çıkışı bir cam biberon ve emzik birde şampuan aldık kendim için henüz hiç birşey almadım ama ufak ufak almaya başlayacağım. zaten çok fazla eşya alma taraftarı değilim bende oda yapamayacağım kiracıyım bir beşik birde şifonyer alıcam onlarıda haziran temmuz gibi alırız bu arada senin miniğin gelişimi nasıl gidiyor kilosu vs.

benim kardeşimin adı YAĞMUR.. yani kardeşimi severim yermek gibi olmasın çok çok dik kafalıdır. ailemizde küfreden kimse yokken ağzından kötü laf eksik olmaz. he kalbi temizdir. kendini çok çok beğenir. bişeye hayır diyosa o asla evet olmaz. illa onun istediği olur. küçükken istediğini yapmadığımızda yolun ortasına arabaların önüne yatardı hayır o alınacak diye. merhametide vardır tabi bu huylar aslan burcu olmasından da kaynaklanıyor. gerçi çoğumuzun bebeği aslan olacak :) şahsen kardeşimi tanıyan biri olarak bebeğimin aslan olmasını asla istemezdim

kızlar kızıma ecrin ismini koymayı karar verdik sizce nasıl bana kulağa hoş geldi anlamıda araştırdığım kadarıyla allahın hediyesi demekmiş çevrenizde bu ismi koyan varmı

canımECRİN isminin anlamı ücret demek. sanıldığının aksine çok anlamlı değil. çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.
sen bilirsin yine de.:44:

canım biz sadece masal koyucaktık ama annem illa ecrin koyun dedi. koymazsanız da ben ecrin dicem haberiniz olsun diye emri vaki yaptı. güzel bir isim sadece 2 isimli olmasını istemedik. annem galip geldi kızımızın ismi ECRİN MASAL olacak.. masal a biz eşimle henüz nişanlıyken karar verdik vazgeçemiyoruz :)

hadi yaaa bu ismi çok beğenmiştim ama ben ya şimdi çok kararsız kaldım nihat hatipoğluna güvenirim o diyosa doğrudur

Bende kızlara tek isim koyma düşüncesindeyim. Eşimde iki isim olsun istiyordu ama ben tek olsun dedim. Çünkü kızlar evlendikten sonra kendi soyadlarını kullanmak isteyebilirler. 2 isim 2 soyisim derken 4 tane isim söylerken bile insanlar tuhaf tuhaf bakacaklar, o ne öyle destan gibi yada kızımız kullanmaktan vazgeçecek mecburen.
Şahsen ben kendi soyadımı kullanmayı hiç düşünmüyordum, ama babam kullanmamı isteyince onu kıramadı.
ablam eşlerininki ile uyumlu olmuyor diye kullanmamıştı. Bari sen kullan deyince babam mecbur kaldım. O bile zor geliyor ya

Ama çok çok istiyorsan yinede birşey diyemem canım

Bunu bende okudum canım Benim merak ettiğim bu ismi taşıyan insanların karakteri nasıl :44:

Amin canım... Senin msjlar arada kaynadı, malum çok konuşmaktan herkese yetişemiyoruz bazen. Ama üzülme moralini bozma sakın. Birçok arkadaşımızn dediği gibi önemli birşey olsa dr. ilaca da başlardı hemen... Belki de luboyf un dediği gibi ince bellidir :)
Sen içini ferah tut, dualarını eksik etme canım. Minnaklarımızı sağ sağlim doğuracağız hepimiz inşallah

ben çok beğeniyorum ecrin ismini fakat anlamı ücret demekmiş şimdi çok kararsız kaldım 2 isim zaten bende istemiyorum

ovvv ben de yağmur koyucam ve aslan burcu olucak...yandık desene :))
ama biz özellikle aslan olmasını istedik,başak burcu olmasını hiç istemiyoruz :)

biz de nişanlıyken masal koyucaz diyoduk kız olursa ama dayımın kızının kızı oldu ,biz nişanlıyken o evlenmişti ve masal koydu kızının ismini :)

hadi yaaa bu ismi çok beğenmiştim ama ben ya şimdi çok kararsız kaldım nihat hatipoğluna güvenirim o diyosa doğrudur

canım Nihat Hoca açıkladı evet hatta bende ecrin düşünüyordum ama soğudum ne yalan söyleyeyim ADA SARE olacak kısmetse adı. bende kur'an okurum ama meal bilmediğim için dikkat etmemiştim araştırınca doğru olduğunu öğrendim.

Diyanet de ecrin ismine karşı olduğunu açıklamıştı yanına da kuranda geçiyo diye çocuklara saçma sapan isimler koymayın tarzında bişeyler yazıyodu ben de okumuştum.Şeytan da kuranda geçiyo yakında onu bile koyacaklarından korkuyorum

Bende kızıma Feyza Betül ismini vermek istiyorum. Feyza bolluk, bereket, ilim, irfan sahibi anlamlarına geliyor, Betül'de “Erkeğe şehveti, rağbeti olmayan namuslu, temiz kadın ve bakire” anlamlarına gelir.

amin canım inşallah evt son kararım Zehra olacak inşallah.

ya iki hafta bekleyene kadar keşke doblerle damarlara bakılsaydı atardamarlarda bı sıkıntı varsa önlemi alınırdı hiç değilse...

kramp giriyor cnm demek kollarına....allah yardımcımız olsun çeşit çeşit şeyler yaşıyoruz habire birimize bişeyler oluyor bilmemek ne kötü hangisi normal hangisi önemli....:18:
mulberyy i ben de merak ettim:26:

kzlar gunaydn..bu sislik ve gaz bni olduruyo..gece bi uyandm karnm tas gbi ve alt kismi oyle geriliyoduki nefes alamadm acidan..bnm bu bagrsak durumum nolucak suan hala sisim ve acayip sinirm bozuk bu yuzdn

arkadaşım erik ye bol bol nasıl gaz çıkarttırıyor... yanındakiler rahatsız olabilir ama

dün gecede ben çokk kasıldımmm allahım yavrum bıldıgnız sag tarafımdan cıkıcak gıbı karnım yamuk ama nasılll.....ödüm koptu. nolur 32yi çıkaralım:18:

son muayenede de tansiyonum yukselıyor duıye hoca tansıyon ılacına basladı bana. cok sık oynuyor bı dusuyor bı yukselıyor. yavrum nasıl etkileniyor acaba.........

''Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur'' mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur'an'da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın', Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.''

kızlar sanki beynim durdu isim bulamıyorum illakuranda gecsin diye ısrarımız yok onemli olan anlamı bide klasik de istemiyrum fatma vs gibi ama modern olsun diye soylemnesi zor isimde istemyrom esim de hilal diyor sizce nasıllllllllllll ben buglem diyodum ama zamanla telaffuzu zor gibi geldi

Amin canım amin bende bozmamaya çalışıyorum moralimi 22. hafta kontrole gittiğimde ilk kez geride olduğunu öğrendim o zamana kadar hep 1 hafta öndeydi herşeyi. Boyu hala uzun ama göbişi küçük napalım sağlığı yerinde olsun hayırlısıyla alalım kucağımıza.

Bende kızıma Feyza Betül ismini vermek istiyorum. Feyza bolluk, bereket, ilim, irfan sahibi anlamlarına geliyor, Betül'de “Erkeğe şehveti, rağbeti olmayan namuslu, temiz kadın ve bakire” anlamlarına gelir.

Feyza ve beyza isimlerini seviyorum anlamlarını bilmiyorum ama tınısı çok hoş geliyor :)

İsim konusunda bizde anlamı güzel olsun diyerek "Ayça" da karar kıldık kızlar.
Ben en çok " Aslı" ismini beğeniyordum. İlerde de rahat kullanır diye. Anlam olarak çok bi anlamı yok gibi. Bir şeyin kendisi demek kısaca. O yüzden vazgeçtim üzülerek. Ayça ismini de ezelden beri severim. Hatta ilk hamile kaldığımda kızım olursa ayça koyarım ayçam,ay parçam diye severim diye düşünüyordum :)))
Ayça isminin anlamı: hilal, ay gibi güzel parlak aydınlık olarak geçiyor bir çok yerde. Ay gibi güzel parlak anlamı ayca kelimesinden geliyormuş ama olsun. Başka da bi isim beğendiremedim kocama malesef.

Canım hilal islamiyetin en belirgin simgesidir. İlla dini anlamda da güzel olsun istiyorsanız hilal şıkmış bence :) Yine nerde okudum hatırlamıyorum ama buğlem ismi de sakıncalı isimler arasındaydı :)

Kızlarrr biz de kızımızın ismini Rumeysa koymak istiyoruz. Sahabe ismi olduğu için ve hayatını oluduğum çok etkilendiğim için.
Her yerde anlamına gözü çapaklı kadın yazıyor sinir oluyorum. :44:
Oysa Rumeysa(Ümmü Süleym) çok mübarek bir sahabe. Sırf o yüzden koymak istiyoruz. Ve hamileliğimden beri kızımıza hep ismiyle hitap ediyoruz. :26:
Eşimde çok seviyor napalım sizce...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…