- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #28.921
sta cım tek bir parça bir şey bile alamadım bebişime henüz işler güçler yüzünden,
kendi adımada hiç bir şeyim yok, hastanede giyecek gecelliğim pijamam bile.
telaşlanıyorum arada ama inşallah vaktinde doğar bebilerimizde herşeyini yetiştiririz,
ha bak ikinci el eski bi bebek yatağı aldık 75 liraya:):) unuttum onu söylemeyi, 6 ay-1 yıl sonra atıcaz nasıl olsa diye,
biraz içim burkuldu bebeğime ilk aldığım eşya eski bir eşya,
ama gayet kullanışlı sağlam iyi kullanılmış bir yatak,
yan tarafını açıp benim yatağıma bitişik olarak kullanıcaz,
birde herkes ne güzel döşüyor bebeklerinin odasını, insanın içi gidiyor,
kısmet artık ben de yeni gittiğm ülkede yaparım güzel bi oda inşallah.
kızlar kızıma ecrin ismini koymayı karar verdik sizce nasıl bana kulağa hoş geldi anlamıda araştırdığım kadarıyla allahın hediyesi demekmiş çevrenizde bu ismi koyan varmı
kızlar kızıma ecrin ismini koymayı karar verdik sizce nasıl bana kulağa hoş geldi anlamıda araştırdığım kadarıyla allahın hediyesi demekmiş çevrenizde bu ismi koyan varmı
canımECRİN isminin anlamı ücret demek. sanıldığının aksine çok anlamlı değil. çoğu yerde Allahın hediyesi olarak geçiyor. Fakat Ecrinin anlamı Allahın hediyesi değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ecr kelimesinden gelir. Ecr ücur, ücret demektir, ve Ecrin de ücret demektir.
Ücret kelimesini ecret olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.
Ecrinin Kuranda geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ eselukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçede anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.
sen bilirsin yine de.:44:
malum benim de kızımın adı Yağmur olacak...
çok içime sinen bir isim oldu bu...hem anlamını seviyorum hem tınısını hem de yağmurun kendini çok severim,huzur verir bana :)
demek 5.sıradaymış :)) isimleriyle yaşasın kızlarımız çekirgecim:)
yalnız ben yanına Ada eklemek istiyorum bir de ama eşimi ikna edemedim bi türlütutturdu 2 isim olmazmış,ne gerek varmış ...
konuşucam bi ara yine,bi anne olarak içimde kalacak diycemYağmur Ada ...sizce de güzel değil mi?
sonuçta Yağmur kullanılacak sadece ama böyle olsun istiyorum çokk
aynı fikirdeyim...modern isimmiş,kimsede olmasınmış...amaaan boş işler...
bi isim herkeste de olabilir ama önemli olan içe sinmesi,güzel gelmesi....
şu abidik gubidik isimlere sırf "değişik" olsun zihniyetiyle konan isimlere ayar oluyorum bende...
tuğsem de saçmaymış gerçekten...
kuzum internette buldum bunu...:44:
Yağmur İsminin Analizi ve Anlamı
İsmin Analizi:
Geçmişte yaşadığı üzüntü ve sıkıntıları unutamayan, tekrar tekrar yaşayan, algılaması yüksek, mantıklı karar veren, bazı konularda inatçı ve ısrarcı olan, ticarete yatkın bir zekaya sahip olan, bolluk enerjisine sahip olan, işlerini ağır yapan, bir kişilik enerjisine sahiptir.
ee babası ticaret yaptığı için o da ticarete yatkın olacak demek
İnşallah canım rabbim korusun miniklerimizi ilk defa duyunca kontrolde diğer kontrollerimizde hiç böyle dememişti diğer doktorlar bide netten okuyunca panik oldum çok burdaki arkadaşların ve senin yorumalrınız içimi rahatlattı biraz tabi mevlaya sığındım o hakkımızda hayırlısını versin
canım biz sadece masal koyucaktık ama annem illa ecrin koyun dedi. koymazsanız da ben ecrin dicem haberiniz olsun diye emri vaki yaptı. güzel bir isim sadece 2 isimli olmasını istemedik. annem galip geldi kızımızın ismi ECRİN MASAL olacak.. masal a biz eşimle henüz nişanlıyken karar verdik vazgeçemiyoruz :)
benim kardeşimin adı YAĞMUR.. yani kardeşimi severim yermek gibi olmasın çok çok dik kafalıdır. ailemizde küfreden kimse yokken ağzından kötü laf eksik olmaz. he kalbi temizdir. kendini çok çok beğenir. bişeye hayır diyosa o asla evet olmaz. illa onun istediği olur. küçükken istediğini yapmadığımızda yolun ortasına arabaların önüne yatardı hayır o alınacak diye. merhametide vardır tabi bu huylar aslan burcu olmasından da kaynaklanıyor. gerçi çoğumuzun bebeği aslan olacak :) şahsen kardeşimi tanıyan biri olarak bebeğimin aslan olmasını asla istemezdim
canım biz sadece masal koyucaktık ama annem illa ecrin koyun dedi. koymazsanız da ben ecrin dicem haberiniz olsun diye emri vaki yaptı. güzel bir isim sadece 2 isimli olmasını istemedik. annem galip geldi kızımızın ismi ECRİN MASAL olacak.. masal a biz eşimle henüz nişanlıyken karar verdik vazgeçemiyoruz :)
hadi yaaa bu ismi çok beğenmiştim ama ben ya şimdi çok kararsız kaldım nihat hatipoğluna güvenirim o diyosa doğrudur
canımECRİN isminin anlamı ücret demek. sanıldığının aksine çok anlamlı değil. çoğu yerde Allahın hediyesi olarak geçiyor. Fakat Ecrinin anlamı Allahın hediyesi değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ecr kelimesinden gelir. Ecr ücur, ücret demektir, ve Ecrin de ücret demektir.
Ücret kelimesini ecret olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.
Ecrinin Kuranda geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ eselukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçede anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.
sen bilirsin yine de.:44:
Canım bende kızımın adını Zehra koyacağım, banada birkaç kişi keşke yanına birde modern isim eklesen koysan dedi :) Tabii bunu söyleyenler pek dikkate alınacak kişiler değillerdi ama yinede biran düşündürmüştü beni:) Bebeklerimiz hep kucaklarımızda agucuk agucuk yaşayacak değiller, büyüyüp birer birey olacak ve bizlerin onlara atadığımız isimlerle toplumda yer edinecekler. Anlamı güçlü ve anne baba gözünden yakıştırılan isimler konulması bence daha önemli... Eğer seninle kızlarımız adaş olacaksa, yüzleri hep ak olsun, bahtları güzel olsunlar diyelim inşallah :)
Arkadaşlar çok moralim bozuk dün doktora gittik özele ilk defa gittim o doktora dediki karın çevresi 3 hafta geriden geliyor kafası haftasıyla uyumlu bisürü şeyler söyledi daha önce devlet hastanesinde bisürü doktoa gittim kimse böyle bişey söylemedi dedim.ama bugun internete girip araştırdığımda hamileliğin son üç ayında bebeğin gelişiminin durup gerileyeceğinden bahsediyo karın çvresi diğer ölçümlerle uyumsuz olması riskliymiş 2 hafta sonra bidaha gitcez bebek kordonundan oksijen ve besin geçişi azlığından jkaynaklanbabilir diyor nette çok kafam karışık.beslenmeme okadar çok dikkat edioyrumki çok şaşırdım dokotr böyle söyleyince
arkadaşlar gece şiddetli bir kol ağrısıyla uyandım,
sol tarafıma yatıyordum her zamanki gibi ve sağ kolum serbestti üzerine de hiç birşey gelmemişti,
ama uyandığımda sağ koluma felç girdi sandım, o kadar çok uyuşmuştuki iki parmağımda havaya kalkmıştı, zorla hareket ettirmeye çalıştım, yaklaşık yarım saat sonra kendiliğinden açıldı, o kadar korktumki,
geçenlerdede aynı şey sağ bacağıma olmuştu,
benim gibi olan var mı,
çok kabus görüyorum bu arlar ve kendimi çok kasıyorum sanki uyurken ondan mıdır ki?
bu arada mulberrycim nerelerdesin????
kzlar gunaydn..bu sislik ve gaz bni olduruyo..gece bi uyandm karnm tas gbi ve alt kismi oyle geriliyoduki nefes alamadm acidan..bnm bu bagrsak durumum nolucak suan hala sisim ve acayip sinirm bozuk bu yuzdn
İnşallah canım rabbim korusun miniklerimizi ilk defa duyunca kontrolde diğer kontrollerimizde hiç böyle dememişti diğer doktorlar bide netten okuyunca panik oldum çok burdaki arkadaşların ve senin yorumalrınız içimi rahatlattı biraz tabi mevlaya sığındım o hakkımızda hayırlısını versin
Bende kızıma Feyza Betül ismini vermek istiyorum. Feyza bolluk, bereket, ilim, irfan sahibi anlamlarına geliyor, Betül'de Erkeğe şehveti, rağbeti olmayan namuslu, temiz kadın ve bakire anlamlarına gelir.
kızlar sanki beynim durdu isim bulamıyorum illakuranda gecsin diye ısrarımız yok onemli olan anlamı bide klasik de istemiyrum fatma vs gibi ama modern olsun diye soylemnesi zor isimde istemyrom esim de hilal diyor sizce nasıllllllllllll ben buglem diyodum ama zamanla telaffuzu zor gibi geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?