2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım buglem bence de zor bir isim gibi ilerde sorun yaşayablir kızın.. ben daha çok kısa isimleri severim mesela duru,ada,ela,rüya..gibi. kısmet olursa böceğimin ismini de ARDA koymayı düşünüyoruz. bakalım

Canım hilal islamiyetin en belirgin simgesidir. İlla dini anlamda da güzel olsun istiyorsanız hilal şıkmış bence :) Yine nerde okudum hatırlamıyorum ama buğlem ismi de sakıncalı isimler arasındaydı :)

evet canım özeliikle osmanlıdan sonra sige olmus cami minarelrn tepesinde de hilal resmi var bakara suresinde de geciyormus babamız milliyetcidr ozellikle onada uygun bana da garip gelmedi telaffuzu nasıl sence bide a da sapka olması lazım normalde nufusda istersen koyuyomusn ama sapkalıda zor olur

Arda benim memleketimin nehri ve çok severim o ismi. Edirne'de çok sık konulan bir isimdir. Bir de Tunca ve Meriç nehirleri var aslında bu isimler de güzel ama tunca ismini pek koymuyorlar nedense. İlerde bir de oğlum olursa Tunca düşünebilirim :))

evet bana da oyle geldi ela guzel ama esimle pek anlasamyz sanırım isim konusunda allahtn tek isim konusunda ikna ettm arda ismide cok guzel kısa ve net istediğin gibi hadi bakalım yakısıklı bi arda gelsin demi annesi:)

eşimin sülalesi ve kendi sülalem hepimiz milliyetciyiz hatta amcam hilal koyun demişti olabilir deyip geçiştirmiştim ama şimdi hoşuma gitmeye başladı olabilir

Şapka koydurmayın yaa. Hem Türkçeden şapka kalktı. Kimse kalın a ile okumuyor zaten , şapkalıymış gibi okuyor herkes Hayırlı olsun güzel Hilal'in ismi :))

kızlar kızıma ecrin ismini koymayı karar verdik sizce nasıl bana kulağa hoş geldi anlamıda araştırdığım kadarıyla allahın hediyesi demekmiş çevrenizde bu ismi koyan varmı
Canım ben yazana kadar çok kişi açıklamış, benimde düşüncelerim aynı yönde. Ecrin kulağa hoş geliyor, ama anlamı hoş olmadıktan sonra koymamak gerekir bence. Çünkü bizler aile olarak çocuklarımıza koyduğumuz isimlerle ilgili hesap vereceğiz allahın huzurunda....
sayfa 2890 da isimlerle ilgili birşey paylaşmıştım, onu da oku istersen çok uzun idye buraya taşımadım tekrar.

Mesela bir tanıdığımız kızına BADE ismini koymuş, şarap demekmiş ve koyulmaması gereken bir isimmiş. Ama bu kişiler doğumdan önce bunu öğrenmiş olmalarına rağmen, odasına kapısına çikolatalarına bu ismi yazdırdık deyip inatla koymuşlar. Ben doğru bulmuyorum. Bile bile kötü anlam taşıyan ve ya anlamsız isimler konulmamalı çocuklara.
Bende EFSUN çok istiyordum ama BÜYÜ anlamına geldiği ve en büyük günahlardan biri anlamında olduğu için vazgeçtim....

Bence insanlar aklıbali yaşa geldiklerinde isimlerinin anlamı kötü ise değiştirmeliler. Ailem koymuş deyip kötü isimle yaşamak istemem asla....

HImmm bu kötü bir örnek oldu, hem yağmur hem aslan can evimden vurdu beni Kibirli, kendini beğenmiş insanlardan nefret ederim. Vede onların iyi niyetli olduklarına pek inanmam, hele de sürekli kötü söz söyleyene hiç tahammülüm olamaz. Allahım böyle bir evlatla imtihan etmesin inşallah....

Ben evladımın herşeyden once merhametli, vicdan sahiibi olmasını istiyorum....

Bu arada MASAL ismi çok güzel... BUĞLEM de; TUĞSEM koymuş adını dediğim arkadaşın büyük kızının adı. Bu isimlerden hiç haz etmedim ne yalan söyleeyim.

eşimin sülalesi ve kendi sülalem hepimiz milliyetciyiz hatta amcam hilal koyun demişti olabilir deyip geçiştirmiştim ama şimdi hoşuma gitmeye başladı olabilir

evet canım hem milliyetci kesim hemde muhafazakar kesimin tercih ettiği isimmiş baya arastrdım cunku bana da ilk once garip geldi eşim surekli oyle diyo bana da fena gelmiyor artk sadeceyazılışı sıkıntı gibi cunku sapkalı a olmalı

merhabalar, inşallah keyifler yerindedir. bu ara çok mu yazıyorsunuz bana mı öyle geliyor bilmiyorum
havalar ısındı ve artık bu göbüş rahatsızlık vermeye başladı, 37. haftaya kadar dayanma hayalim zor galiba. sizler kaçıncı haftaya kadar çalışmayı düşünüyorsunuz? gerçi ben pek bebeğimle ağustosta kavuşacağımızı sanmıyorum, annesi gibi randevularına erken giden biri olacak ve temmuzda gelecek gibi hissediyorum :) ne güzel isimler konulmaya başlanmış, ben çok kararsızım eşimin benim pek hoşuma gitmeyen fikirleri var sadece.

tunca da güzelmiş canım ilginç ama benim bir diğer favori ismim de MERİÇ tir.. şimdi farkediyorum sanırım nehir isimlerine bir meyilim varmış
evet bana da oyle geldi ela guzel ama esimle pek anlasamyz sanırım isim konusunda allahtn tek isim konusunda ikna ettm arda ismide cok guzel kısa ve net istediğin gibi hadi bakalım yakısıklı bi arda gelsin demi annesi:)
ayy inşallah teyzesi :) anası güzel babası yakışıklı ee sanırım bizim böcek de bize çekerse tadından yenmez

Ama neden kimse yorum yapmıyor

tunca da güzelmiş canım ilginç ama benim bir diğer favori ismim de MERİÇ tir.. şimdi farkediyorum sanırım nehir isimlerine bir meyilim varmış

Canım Meriç unisex bi isimdir ve Arda nehri Meriç nehrine dökülür çift isim düşünürsen Arda Meriç de koyabilirsin :) Ya da ilerde 2.ye koyabilirsin :))

Canım isimlerin Kuran da geçiyor olma şartı yokki, sizin için anlamlı birşey koyabilirsiniz anlamı zararlı olmadığı sürece. Açıkcası ben arapça isim koymak istemiyordum kızıma, Türkçe kökenli isim olursa daha memnun olurum diyordum ancak dilimiz arapçadan beslenmiş maalsef safi Türkçe isim pek yok, olanlarda koyulması zor isimler. Türkan koymayı da düşünmüştüm, özellikle son zamanlarda yaşananlardan sonra, kızım dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın Türk adı telafuz edilsin diye ancak şimdilik koymuyoruz onu. Hilal ismi de çok güzel, 2 tane Hilal tanıyorum 1 tanesinin karakterini sevmem diğerininkinide çook severim :)

Kızlar hazır isim konusu açılmışken bizde araya sığışalım ben evlenmeden önce de oğlum olursa Ayaz kızım olursa Erva istiyordum. Ayaz çok karizmatik gelio ama anlamı kuru soğuk demek ve soyisimle birleşince çok hoş olmadı bizde iki isim arasında kaldık Kaan veya Tuna. Yaklaşık iki aydır Kaan die seviyoruz oğluşu ama adını ne koyacaksınız dediklerinde Kaan diyince yumuşak g limi diolar sinirim kalkıo acaba yarın öbür gün yavruşum da rahatsız olurmu bilemedim ben aslında iki isim çok istiyorum ama eşimin iki ismi var ve kesinlikle karşı iki isime çok zorluğunu çektim oğluma çektirmem Dio insanın bi ismi olur Dio siz ne dersiniz kıslar Kaan mı Tuna mı :)))

eee bu arada kızlar da tadından yenmez derse kıskanma bakalım o zaman böcegını

off sıcaklar beni bayıltıo klimayı açınca da hasta olurum die korkuorum sanki dünyada oksijen kalmamış daralıorum çalışmak ne zor öğleden sonra bari evimde olmak için neler vermezdim koltuk batıo çatım ağrıo belim ağrıo ne çok şikayetlendim demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…