- 26 Eylül 2011
- 2.325
- 528
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #28.981
kıslar ya bizde hala ismi sabitleyemedik ben ayşe ismine çok ısındım peygamber efendimizin en sevdiklerinden birisinin adı belki benim kızımıda eşimin adı diye çok sever :) ama eşim mihrimah diyor. buarada ayşe de olsa mihrimah da olsa sultan eki olacak sanırım. k.babanın ısrarı üzerine. bana da yardımcı olun ayşe sultan mı mihrimah sultan mı? bana kalsa sultansız tek isim istiyorum ama kaynbabm 3. kız toruna da verilmezse iyice can sıkacak. yüz göz olmasam mı diyorum. isterse kızım 18ine girince sultan kısmını değiştirsin
iki isim kullanan biri olarak 2 isme sonuna kadar karşıyım ki eşimde 2 isim olsun istio ilkokulda çok ağladım satıra sığdıramadım die o yüzden hiç istemem 2 isimli koymak
o büyüyene kadar aygaz maygaz kalmaz..o nesil çocukları bilmez aygazın ne olduğunu:)
Süper mantık yürütmüşsün harbiden de kalmaz aygaz filan Aman buluncak olduktan sonra gerçi herşeye bir şey buluyorlar isimde yoksa vücudunda buluyolarlar kusuru çocuklar çok incelememek lazım
kıslar ya bizde hala ismi sabitleyemedik ben ayşe ismine çok ısındım peygamber efendimizin en sevdiklerinden birisinin adı belki benim kızımıda eşimin adı diye çok sever :) ama eşim mihrimah diyor. buarada ayşe de olsa mihrimah da olsa sultan eki olacak sanırım. k.babanın ısrarı üzerine. bana da yardımcı olun ayşe sultan mı mihrimah sultan mı? bana kalsa sultansız tek isim istiyorum ama kaynbabm 3. kız toruna da verilmezse iyice can sıkacak. yüz göz olmasam mı diyorum. isterse kızım 18ine girince sultan kısmını değiştirsin
benim bir arkadaşımın felsefe öğretmeni oğluna şu ismi koymuş vakti zamanında ; "UFUK TAN DOĞAN GÜNEŞ"KizLar benim bir tanıdığım vardı 3 kardesler . İsimlerini sıra ile söylüyorum :)
Rüzgar Serin Eser
Yaa bu modern isim de ne demek onu hiç anlamıyorum.
Neye göre kime göre modern yada demode.
Nerden anlaşılıyor modern olduğu
Mesela ECRİN ismi bir zamanlar ne kadar moda ve moderndi güya ,
herkes onu koydu bebeğine şimdi çok demode vede anlamsızmış meğer.
Ve bunun gibi birçok isim var, insanlar yeni duyduğu birşeyi modern sanıyor hemen, çok saçma. Biraz kullanılınca demode oluyor...
o zaman hepimiz belli bir yaştan sonra isimlerimizi değiştirelim modası geçti diye
Bir arkadaşım ilginçlik olsun, kimsede olmasın diye TUĞSEM koymuş kızının adını, anlamını bilmiyorum ama ben hiç sevmedim.
Ne o öyle TUUU SANA der gibi.
Ama onlar beğenmiş ne yapcannn
Canım ya Kıyamam. Benim eşimde senin gibi düşünüyor iki isime kesinlikle karşı mesela ailesi ilk ismi ile hitap ediyor ben ikinci ismi ile ilk ismini söylediklerinde sanki kocamdan bahsetmiolarda başka birinden bahsediyorlar gibi geliyor bende o yüzden ısrar etmedim tek ismi olucak bu zamana kadar Kaan dı ama şimdi Tuna mı olsa diyorum daha eşime bişi demedim tabi ama bu hormonlardan sanırım normalde çok çabuk karar veren ve çok kararlı olan ben çok kararsızım
benim bir arkadaşımın felsefe öğretmeni oğluna şu ismi koymuş vakti zamanında ; "UFUK TAN DOĞAN GÜNEŞ"güneş soy isimleriymiş..
liste çok büyük geliyo kuzu yaa sen nasıl yüklüyodun önce boyutu büyük geliyo
neeeyyyyyyCihandabir Biricik Birtane Birleşik Meltem bu ismi koymuş babası kızına yaaaa şaka gibi gerçek ama
İsim konusunda bizde anlamı güzel olsun diyerek "Ayça" da karar kıldık kızlar.
Ben en çok " Aslı" ismini beğeniyordum. İlerde de rahat kullanır diye. Anlam olarak çok bi anlamı yok gibi. Bir şeyin kendisi demek kısaca. O yüzden vazgeçtim üzülerek. Ayça ismini de ezelden beri severim. Hatta ilk hamile kaldığımda kızım olursa ayça koyarım ayçam,ay parçam diye severim diye düşünüyordum :)))
Ayça isminin anlamı: hilal, ay gibi güzel parlak aydınlık olarak geçiyor bir çok yerde. Ay gibi güzel parlak anlamı ayca kelimesinden geliyormuş ama olsun. Başka da bi isim beğendiremedim kocama malesef.
Diyanet de ecrin ismine karşı olduğunu açıklamıştı yanına da kuranda geçiyo diye çocuklara saçma sapan isimler koymayın tarzında bişeyler yazıyodu ben de okumuştum.Şeytan da kuranda geçiyo yakında onu bile koyacaklarından korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?