2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben de sendenim 49 la hamile kaldım63 kiloyum şimdi, hatta 63.400gr

ama bazıları son 3 ayda hiç kilo almıyomuş, ya da toplamda 1-2 kilo alıyormuş, uamrım biz de öyle oluruz.
ben ilk başlarda hiç kilo alamıyordum o yüzden sevniyorum aslında kilo alabildiğime ama inaşşalh 20 kiloyu da bulmayalım tabi,
bir de ben hiç abur cubur, tatlı, hamurlu, kızartmalı falan yemeden aldım bu kadar kiloyu,onları da yesem ne olacaktım acaba.
zeytinyağı nasıl olsa diye bol katıyordum sebze yemeklerine şimdi yağı falan azalttım, birde günde 1 bardak muzlu ballı süt içiyordum onu da içmiyorum, onun yerine yağı alınmış yoğurt yiyorum bolca,
bakalım yavaşlar umarım normal doğum istiyorum çünkü...

Dikkat et canım, bu son aylar da hasta olmamamız daha sağlıklı. Rüzgarlı havalarda hırkayla çık dışarı. Dün lodos vardı ben eşofmanları çektim valla

kızlar, pazartesi günü gün boyunca düzenli ve sık aralıklarla kasılma yaşadığımı yazmıştım. ertesi gün geçmişti. çarşamba 3-5 kere oldu bebiş dönüyor diye düşünmüştüm. neyse perşembe günü işten biraz erken çıktım, sıkıntılandım. evde saat 6'ya kadar uzandım, uyudum. eksiklerim olduğu ve erken doğumdan korktuğum için eşimle çarşıya çıktık. arabayla gittik. öyle fazla yürümedik. yemek yedik, çamaşır pijama filan aldım kendime. sonra biyerde oturup dinlendik hatta. eve geldiğimizde kendimi hemen yatağa attım. dolaşırken de sıkıntılıydım biraz ağrım vardı ama ihtiyaçlarımı tamamlam lazım diye mecburen devam ettim. çünkü burada eşimden başka kimsem yok. bu defa kasılma değilde göbek deliğimin hizasında sancılar olmaya başladı. sancı geliyor, yavaş yavaş azalıp yokoluyor, hemen arkasından şiddetlenip tekrar geliyor. terlemeye filan başladım, elim ayağım kesildi bayılacak gibi oldum. eşim hastaneye gidelim dedi. bekleyelim belki geçer, yorgunluktan olmuştur dedim. ama geçmedi. midem de bulanmaya başladı sonra lavaboya gittim. kahverengi lekelenme vardı. lekeyi görünce saat da 11,30 olmuştu her zaman gittiğimiz hastanenin aciline gittik. doktorumuzu aradılar. dr. erken doğum olması durumunda hastanede bebek için yoğun bakım ünitesi olmadığını ve üniversite hastanesine gitmemizi söyledi. bulunduğum yerde sadece doğum hastanesinde ve üniversitede varmış. neyse gittik, damar yolu açıp kan idrar tahlili istediler. gittiğimiz yer tıp fakültesi ama geçen sene vertigo için gitmiştim. ne acili ne de poliklinikleri bi işe yaramaz. neyse ben onların saçmalamalarına içten içe söylenirken 3 saattir çektiğim sancıdan eser kalmadı. tansiyon bulantı hepsi normale döndü. sonra acilden doğum servisine gönderdiler. doğum yapmam durumunda yoğun bakımda yer olmadığını doğum hastanesine göndereceklerini söylediler. orada yer olup olmadığını da bilmiyorlar tabi. alttan muayene ettiler. önce olmak istemedim bi sakıncası olur diye. sonra kadın ben kadın doğum doktoruyum sakıncası olsa yapmam dedi. fakat muayene de canımı çok acıttı. sonra alttan ultrasonla baktılar ve karnımdan ultrason yaptılar. hiç nazik davranmadılar ne yatıp kalkmama yardım ettiler, ne bişey. karnım çatladı ordan oraya yatıp kalkarken. sonra nstye bağladılar. ama bi tane bile sancı gelmedi. sadece benim ve bebişin nabzı çok yüksekti. bi de odada sancı çeken bi bayan vardı. 10dk ya bi dayanamıyorum diye sancı çekiyordu. açılması yokmuş sabaha kadar sürer dediler. kötü bi tecrübeydi benim için. dr. geldi sancımın olmadığını söyledim zaten makinada da çıkmadı. rahimde de kısalma yokmuş. yorgunluktan olabileceğini, istirahat etmemi, bol su içmemi söyledi. sabaha kadar kalmam gerekiyormuş. imza atarsam eve çıkabileceğimi söyledi. yalancı sancı da olabilirmiş erken doğum da. muallakta bıraktı. imza atıp eve geldim. dün kendi doktoruma gittim. ultrasonda kanama görmedi, plesantadan ayrılma yok dedi. bol su, istirahat ve magnezyum iç dedi. içiyorum aslında ama tahlilimde de eksik çıktı. 10 gün rapor verdi. sonrasında 32. haftaya giriyoruz sen kendin değerlendirirsin çalışıp çalışamayacağını dedi. raporluyum ama şöyle ayaklarımı uzatıp rahat rahat dinlenemiyorum sancı gelirse yine nasıl bileceğiz yalancı mı gerçek mi. yine hastane muayene filan. bebişim daha çok küçük, yoğun bakımda yer yok. eşime ve kendime çaktırmamaya çalışıyorum ama sıkıntı etmişim herhalde ki, bu sabah kalktığımda dudağım uçuklamış. hiç uçuk çıkmaz ben de halbuki. bu aralar bizim maceralarımız böyle işte. bol bol dua edin hepimiz için kızlar, zamanlarını doldurup sağlıcakla kucağımıza alalım.

**dün hastane çıkışı o halde markete uğrayıp, bebek bezi, ıslak mendil, hasta bezi, ped filan aldım. eşim bilemez çünkü. artık eksiğimiz yok gibi. tabi yıkama ve ütü işleri var daha. yavaş yavaş yaparım inşallah. bir de beşiğimiz yok. alacağımız yer belli yatak, uyku seti herşey dahil satıyorlar zaten ama bu 10 gün içinde gidebilir miyim yoksa erteler miyim bilmiyorum. ben başta pek hızlıydım eşim erken deyip frenliyordu. sonra da bi anda ağırlaştım sancılar filan başladı şimdi ben almaya çıkamıyorum. erken haftalarda olan arkadaşlara tavsiyem erken merken demeyin tamamlayın alışverişinizi.

yokmuş canım çaresi malesef sürekli olduğu için de ağrı kesici falan hak getire :) üzülme sen kuzum Allah beterinden saklasın. bebeklerimiz sağlıklı çok şükür öyle düşünüp avunuyoruz napalım

kızlaaar biz az önce hastaneden geldik :) bebeğimizi gördük ama doyamadan bitti ultrason ne yazık ki
3 haftadır bu anı bekliyoruz babasıyla ama gel gör ki bizim nazlı kızımız yüzünü yine sakladı :) ilk ultrasonu açtığımızda ekrana gelen görüntüde ağzını açmış esniyordu :) öyle tatlıydı ki ağzını öpesim geldi :) babasını aldı bi gülmek :) yüzünü o kadarlık gördük sonra hemen ellerini kaldırdı kapattı yüzünü zilli :) poposu açıkta onu düşünmüyor da yüzünü saklama derdine düşmüş çok güldük yaa bide kızdık yeter artık bir yüzünü göster diye
doktor her yerine baktı çok şükür gayet sağlıklıymış yaklaşık 1kg olmuş. son günlerde ki karnımın gerginliği de anlaşılmış oldu hızlı bir büyüme sürecindeler artık... bizden haberler böyle annişler.. umarım sizlerde de herşey yolundadır... hepinizi öpüyoruzzzz

Son düzenleme:
Az once bir arkadasim aradi kizi 3yasinda bana diyo ki dun terastan gordum seni belin felan iyice dolmus bu milleti anlamiyorum sanki kiloyu tek ben almisim hamilelikte kendisi hamileyken sert etme cok almadin diyodum 62yle hamie kaldim 69kiloyum suan bide erkek bebek oldugu icin sadece karnim ve goguslerim büyüdü yoksa ben kendimimi kandiriyorum

Ay canım çok geçmiş olsun. İnşallah bebiş hızlı davranıp dünyaya gelmeye kalkmaz. Erken doğum olma durumda bahsettiği yoğunbakımı olan hastaneye direk git. Devlet hastanesine mi gittin bilmiyorum ama, devlet hastaneleri hiç kibar değil. Orada doğum yaparsam ölürüm diye düşünüyorum, çünkü çok nadir iyi doktor ve ilgilisi. Erkekler hep böyle bu şekilde yavaş olmaları can sıkıcı, halbuki doğum bu ne zaman nasıl olacağı belli değil. Ben bu hafta odasını kurduruyorum ay başında da bana dair olan ihtiyaçlarımı alıcam. Hem sıcak hem ne olacağı belli değil çıkamayabilirim. Bol bol dinlen, bak yoruluyorsun kasılmaların artıyor. Rabbim zamanında hayırlı insanların elinde doğum yapmanı nasip etsin inşaallah.

çok büyük geçmiş olsun zor bir gün geçirmişssin gerçekten de.hazırlık konusunda haklısın benimde hiç bir eksiğim kalmadı şükür kıyafetten biberon anne emzirme önlüğü park yatak uyku setine kadar herşeyini aldım işte böyle anlık sürprizler olursa kimsenin eli ayağına dolaşmasın diye. annemlere gideceğim bavuluda hazırladık eşimle Allah vakitli gelmeyi kısmet etsin bebeklerimize .

canım ben yaşadıklarını okurken bile gerildim ama çok şükür ki hayırlısıyla dönmüşsün evine..inşallah sadece kasılmalardan ibaret kalır (hatta bir daha hiç olmaz) bu durum da zamanında alırsın bebeğini kucağına.. dualarım seninle..lütfen fazla stres yapmamaya çalış hep olumlu düşün olur mu

Ayy cnm negüzel ben de odayı boyadık mobilyaları bakliyorum:) çok heycanlı çok güzel bi duygu:))) odayı kurunca da paylaş bizimle hayırlı olsun inş

Canım çok geçmiş olsun , inş vaktinde gelir bebeğin, bebeklerimiz..
Kasılmaların olduğunu nasıl anladın cnm benim bazen tam adet sancısı gbi alt karın bölgemde ağrı oluyor ama dinlenince genelde geçiyor. Yorgunluktan diyorum ama anlayamam diye de korkuyorum..

Ben tatli namina hic bisey yemiyorum canimda istemiyor ne recel ne bal...gecenlerde baklava yedim sadece :) kahvaltimu saglam yapiyorum ara ogun olarak da meyvemi yesilligi bol yiyorum yemekte canim ne isterse yiyorum sut yogurt eksik etmiyorum zaten... bakalim enaz 70le bitiririm sanirim bebegimin sagligi iyi olsunda zaten dogumdan sonra kilo falan kalmaz.

canım bi güzellik merkezine git,ben ayda bir kere gidiyorum. kasılman olduğunu ve uyuşturucu krem kulanmalarını söyle. ben doktoruma sordum yan etkisi yokmuş rahat edersin.

mayıs annelerinin sayfasına baktım da ne güzel şeyler yazmışlar doğurmuşlar hep. acep bizde de başlar mı haziran da?

canım çok çok geçmiş olsun.. Allah bir daha yaşatmasın.. sağlıcakla ve zamanında alırsın inş meleğini kucağına.. bol bol dinlen. hiç stres yapma biliyosun stres çok zararlı.. inş bi daha yaşamazsın böyle bişey. öpüyorum meleğini :)

Canım çok geçmiş olsun,gerçekten sıkıntılı şeyler geçirmişsin.inşallah hiçbirimiz ve bir daha sende böyle şeyler yaşamazsın.zaten hepimizin psikolojik yada fiziksel bir takım sıkıntıları varken inşallah bide böyle şeyler yaşamayız.havalar çok ısındı bir de hazırlıklar derken yoğun ve yorucu günler bizleri bekliyor.Allah hepimize yardım etsin.mayıs anneleri forumuna ben de şimdi göz attım ve azıcık okuyup kapattım.onlarında farklı farklı sıkıntıları var.karışan eden,sarılık,çok bilmiş komşular,süt ve meme problemleri falan....üzüldüm ve çok fazla okuyamadım.evde badana falan vardı,şükür bitti şimdide yavaş yavaş yerleştirmeye çalışıyorum.yapacak öyle çok şey var ki.eşim de işte,yarın sabah gelecek ve resmen daralıyorum şu an.önceden yalnızlığa bayılırdım ama şimdi nefret ediyorum ve kocama inanılmaz düşkün oldum.hamilelikle birlikte huyum o kadar değişti ki tanıyamıyorum kendimi.ama bu halimi çok sevmedim.inşallah hepimiz herzaman bebeklerimiz ve ailelerimizle bîrlikte çok mutlu oluruz.iyi ki varsınız arkadaşlar,gün geliyor koşturmaktan ve gerginliklerimden dolayı bebeğim olacağını bile unutuyorum,sizin yazdıklarınız beni kendime getiriyor.daha bebeğim olacağını kanıksayamadım heralde.hayat herkes için farklı anlamlarda zor işte.inşallah hepimizin gönlüne göre olur.hep mutlu olun

çok geçmiş olsun canım...

dikkat et kendine bol bol dinlen...30.haftadan sonra işimiz daha zor...

ben de bu aralar yoruyorum kendimi çok ama dikkat edicem artık...

işte alışveriş işi gerçekten bu bakımdan da sıkıntıya sokuyor beni...bir an önce başlamalıyız artık offf

redim haziran erken inş haziranda doğurmayız temmuz bile korkutuyor ya doğarsa diye vaktinde gelsin çok korkuyorum zamnaından önce gelmesinden

Son düzenleme:
Minik. Oğlumu gördüm bugun 1430 gr olmus. 2 haftada 400 gr almış koca sipam.

redim haziran erken inş haziranda doğurmayız temmuz bile korkutuyor ya doğarsa diye vaktinde gelsin çok korkuyorum zamnaından önce gelmesinden
benim kesin temmuz olacak sanırım doktorcuğum öyle buyurdular son gittiğimde
Minik. Oğlumu gördüm bugun 1430 gr olmus. 2 haftada 400 gr almış koca sipam.

canım maşallah oğulcuğuna tombik bebek allah saklasın kem gözlerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…