- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #29.781
İnş.canım güzel haberlerle gel.
İlk Nefes programının ismi değişti biliyorsunuzdur Merhaba Bebek oldu :) onu izledim yine hüngür hüngür ağladım.Çok duygusal bir anne-babaydı benide çok ağlattılar.:)
Ayrıca şifreyi sitelerinden girerek e bebek ten 40tl indirim kazandım bugüne özel.
Ana kucağı istiyorum 120tl lik beğendim bir tane 80tl geliyor bana ama benim cins kocam hayır diyor
Sırf kredi kartıyla alacağımız için istemiyor,kredi kartına kullanma yasağı getirdi.
Gitti 40 tl lik indirimim(
neydi şifre bende giriyim
uyuşturucu krem miinasıl bişeymiş o cnm bende alıp kullanayım yaa çok tırsıyorum ağdadan fln :)
emla krem canım ismi. biraz pahalı ama haberin olsun
bu arada kızlar dün doktorun verdiği vajinal fitili kullandım ama gece yatakta her döndüğümde altıma kaçırıyormuşum gibi sıvı geldi. akıntı değildi sanırım çünkü kalkıp baktığımda altımdaki günlük ped yapışkanından ayrılmıştı ıslandığı için. akıntı durumunda böyle bişey olmuyor. acaba gebelik suyu mu bu ? netten araştırdım olabilirmiş.:26:
HEE O KREMİ BİLİYORUM CNM HATTA DOKTORLAR YAZIYORDU Bİ ARA ŞİMDİ ÜCRETLİ ALIYORSUN .
kızlar bende size sormak için geldim buraya sabah adet ağrısı gibi ağrım oldu yine önemsemedim sonra geçti .. 1 saat sonra vc de baktım kilodum ıslanmış az bişey.. 1 2 saat geçmişti kahvaltımızı fln yaptık az önce baktım bu sefer daha çok ıslaklık gelmiş şimdi kilodumu değiştirdim bakayım yine olacakmı diye yine gelmeye başladı :26: sizce ne yapayım kızlar normal midir
canım bilmiyoruz ki gelen ne sıvısı(
ben kendimden şöyle anlıyorum evdeyken sorun yok mesala sadece şeffaf veya beyaz kokusuz akıntı oluyor onu biliyorum
ama dışarı çıkıp uzun süre kalınca sanırım üzerimdeki kot pantolununda sıcaklığı ile terliyorum eve geldiğimde ıslanmış şeklinde oluyor değiştiriyorum
Merhaba güzel annişler
Kızlar bişii soracam..biraz utanıyorum ama merak ettim sizlerde de oluyor mu? Benim oğlan çok hareketli,maşallah!Karnımın tepik atmadığı noktası kalmadı diyebilirimBazen aşağıya tepik atıyor sanki ordan çıkacakmış gibi Öyle olunca çok iğrençle karışık garip bir his oluyor Kızıyorum' yapma oğlum' diye..sanki hoşuna gidiyor, daha çok tepikliyor orayı
Korkma canım rahat ol.İlk hamişlik olunca ne kadar tedirgin oluyoruz değilmi belkide çok normal birşeydir.
Gün içinde takip et çok olursa ya dr.ara yada yakında bir hast.varsa nöbetçi dr.vardır ona görünebilirsin.
Ama bence korktuğun gibi bişey değildir.
Bir arkadaş ben 2012 ağustos annesiyim, ben eklettim demişti umutlanmıştım ammmmaaaaaaaaa
mevzuat . gov . tr de şunu okudum :
Mazeret izni:
Madde 104 (Değişik: 13/2/2011-6111/106 md.)
A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık
izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen
doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın
memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora
dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum
öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum
sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar
izin verilir.
B) Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi
ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir.
C) (A) ve (B) fıkralarında belirtilen hâller dışında, merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt
dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde,
mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir. Zaruret hâlinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün
daha mazeret izni verilebilir. Bu takdirde, ikinci kez verilen bu izin, yıllık izinden düşülür.
D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda
günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez
kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.
E) Yıllık izin ve mazeret izinleri sırasında fiili çalışmaya bağlı her türlü ödemeler hariç malî haklar ile sosyal
yardımlara dokunulmaz.(1)
(1) 11/10/2011 tarihli ve 666 sayılı KHKnın 5 inci maddesiyle bu fıkrada yer alan sırasında ibaresinden sonra gelmek
üzere fiili çalışmaya bağlı her türlü ödemeler hariç ibaresi eklenmiş ve metne işlenmiştir.
Yani, biz devlet memuru olsak da fiilen çalışma içinde değiliz, yani yanıyor sanki
slm kızlar bugün çok yoruldum kızımı gördüm büyümüş maşallah bugün eksiklerini aldık ama bi park yatakla uyku seti yorganmz kapı süsümüz ateş ölçerimiz ufak tefek şeylerimiz kaldı.1 park yatak 2 pamuk uyku seti veya yorgan yastık 3 kapı süsü bunları internetten alanlardan adres bekliyorum teyzoşları:) fazla gezdim sanırım kasığıma bıcak saplandı sanki çok kötü oldum hmen eve geldik bu arada 1 haftada rapor aldınm sanırım 32. haftada da ayrılacam çünkü oturmaya dayanamıorum ayaklarım çok şişio ve sıkıntılanıorum şimdiki amacım evimde yatıp kızımı 40. haftaya kadar beklemek olacak stres beni mahvedio
Sorumu da sormadım :) o sepetlerden alan veya kullanan var mı fikirlerinizi bekliyorum
Canım kullanmadım ama kullanıcam inşaallah. Kullananlar memnun ama böyle kımıldamaları olduğu zaman pek yatırılmıyormuş. Ben oda hazırlıyorum birde sepet koyucam odama. Geceleri yanımda gündüz beşiğinde uyutucam inşaallah.
ilk aylarda guzel kullaniliyr
Sekli faln da estetik
Ancak
Bebeginiz buyuyunce yani 8 aydan sonra o besikte yatmak istemiyrrrr
Kullann arkadslarm daha sonra normal besik yada park yatak aldilarrr
Bilgilerinizeee
kızlar, pazartesi günü gün boyunca düzenli ve sık aralıklarla kasılma yaşadığımı yazmıştım. ertesi gün geçmişti. çarşamba 3-5 kere oldu bebiş dönüyor diye düşünmüştüm. neyse perşembe günü işten biraz erken çıktım, sıkıntılandım. evde saat 6'ya kadar uzandım, uyudum. eksiklerim olduğu ve erken doğumdan korktuğum için eşimle çarşıya çıktık. arabayla gittik. öyle fazla yürümedik. yemek yedik, çamaşır pijama filan aldım kendime. sonra biyerde oturup dinlendik hatta. eve geldiğimizde kendimi hemen yatağa attım. dolaşırken de sıkıntılıydım biraz ağrım vardı ama ihtiyaçlarımı tamamlam lazım diye mecburen devam ettim. çünkü burada eşimden başka kimsem yok. bu defa kasılma değilde göbek deliğimin hizasında sancılar olmaya başladı. sancı geliyor, yavaş yavaş azalıp yokoluyor, hemen arkasından şiddetlenip tekrar geliyor. terlemeye filan başladım, elim ayağım kesildi bayılacak gibi oldum. eşim hastaneye gidelim dedi. bekleyelim belki geçer, yorgunluktan olmuştur dedim. ama geçmedi. midem de bulanmaya başladı sonra lavaboya gittim. kahverengi lekelenme vardı. lekeyi görünce saat da 11,30 olmuştu her zaman gittiğimiz hastanenin aciline gittik. doktorumuzu aradılar. dr. erken doğum olması durumunda hastanede bebek için yoğun bakım ünitesi olmadığını ve üniversite hastanesine gitmemizi söyledi. bulunduğum yerde sadece doğum hastanesinde ve üniversitede varmış. neyse gittik, damar yolu açıp kan idrar tahlili istediler. gittiğimiz yer tıp fakültesi ama geçen sene vertigo için gitmiştim. ne acili ne de poliklinikleri bi işe yaramaz. neyse ben onların saçmalamalarına içten içe söylenirken 3 saattir çektiğim sancıdan eser kalmadı. tansiyon bulantı hepsi normale döndü. sonra acilden doğum servisine gönderdiler. doğum yapmam durumunda yoğun bakımda yer olmadığını doğum hastanesine göndereceklerini söylediler. orada yer olup olmadığını da bilmiyorlar tabi. alttan muayene ettiler. önce olmak istemedim bi sakıncası olur diye. sonra kadın ben kadın doğum doktoruyum sakıncası olsa yapmam dedi. fakat muayene de canımı çok acıttı. sonra alttan ultrasonla baktılar ve karnımdan ultrason yaptılar. hiç nazik davranmadılar ne yatıp kalkmama yardım ettiler, ne bişey. karnım çatladı ordan oraya yatıp kalkarken. sonra nstye bağladılar. ama bi tane bile sancı gelmedi. sadece benim ve bebişin nabzı çok yüksekti. bi de odada sancı çeken bi bayan vardı. 10dk ya bi dayanamıyorum diye sancı çekiyordu. açılması yokmuş sabaha kadar sürer dediler. kötü bi tecrübeydi benim için. dr. geldi sancımın olmadığını söyledim zaten makinada da çıkmadı. rahimde de kısalma yokmuş. yorgunluktan olabileceğini, istirahat etmemi, bol su içmemi söyledi. sabaha kadar kalmam gerekiyormuş. imza atarsam eve çıkabileceğimi söyledi. yalancı sancı da olabilirmiş erken doğum da. muallakta bıraktı. imza atıp eve geldim. dün kendi doktoruma gittim. ultrasonda kanama görmedi, plesantadan ayrılma yok dedi. bol su, istirahat ve magnezyum iç dedi. içiyorum aslında ama tahlilimde de eksik çıktı. 10 gün rapor verdi. sonrasında 32. haftaya giriyoruz sen kendin değerlendirirsin çalışıp çalışamayacağını dedi. raporluyum ama şöyle ayaklarımı uzatıp rahat rahat dinlenemiyorum sancı gelirse yine nasıl bileceğiz yalancı mı gerçek mi. yine hastane muayene filan. bebişim daha çok küçük, yoğun bakımda yer yok. eşime ve kendime çaktırmamaya çalışıyorum ama sıkıntı etmişim herhalde ki, bu sabah kalktığımda dudağım uçuklamış. hiç uçuk çıkmaz ben de halbuki. bu aralar bizim maceralarımız böyle işte. bol bol dua edin hepimiz için kızlar, zamanlarını doldurup sağlıcakla kucağımıza alalım.
**dün hastane çıkışı o halde markete uğrayıp, bebek bezi, ıslak mendil, hasta bezi, ped filan aldım. eşim bilemez çünkü. artık eksiğimiz yok gibi. tabi yıkama ve ütü işleri var daha. yavaş yavaş yaparım inşallah. bir de beşiğimiz yok. alacağımız yer belli yatak, uyku seti herşey dahil satıyorlar zaten ama bu 10 gün içinde gidebilir miyim yoksa erteler miyim bilmiyorum. ben başta pek hızlıydım eşim erken deyip frenliyordu. sonra da bi anda ağırlaştım sancılar filan başladı şimdi ben almaya çıkamıyorum. erken haftalarda olan arkadaşlara tavsiyem erken merken demeyin tamamlayın alışverişinizi.
Merhaba kizlar, umarim heoiniz saglikla mutlu bir hamilelik suruyorsunuzdur.bizim durumlar malum yatiyoruz.Benim bi sikintim var soracakta kimsem olmayinca yine size kostum.malum erken dogum kasilmalarimi durdurmak icin igne oluyorum ve surekli yatiyorum.dr a hastanenin telasindan bide erkek olusundan cekindim soramadim.simdi ben agda yapmaya devam edebilirmiyim acaba..2_3 gunde bir dr dayiz ve bazen ki bu durumla beraber genellikke vajinal ultrasin yapiyo temizlik cok onemli ne zaman doguracagimda belli degil.kasilmasi yada erken dogum suphesi olanlariniz ne yapiyo yada bi gordugu duydugu olan varsa Allah rizasi icin bana bi yol gosterin....hepinizi opuyorum iyiki varsiniz
kızlar bende size sormak için geldim buraya sabah adet ağrısı gibi ağrım oldu yine önemsemedim sonra geçti .. 1 saat sonra vc de baktım kilodum ıslanmış az bişey.. 1 2 saat geçmişti kahvaltımızı fln yaptık az önce baktım bu sefer daha çok ıslaklık gelmiş şimdi kilodumu değiştirdim bakayım yine olacakmı diye yine gelmeye başladı :26: sizce ne yapayım kızlar normal midir
Endişe etme herşey Allah'tan ona sığın duanı et vakti zamanında,sağlıkla gelsin kuzularımız.Evet benimde ilk 6.yıl hediyemiz olacak bizim kuzumuz :)
Buarade ben kocişi ikna ettim.E bebekten indirimli ev tipi anakucağımı aldım:) çok mutluyum.
Linkini atayım size bakalım beğenecekmisiniz?
Joymaker İcy Ev Tipi Ana Kucağı - e-bebek.com
merhababebek indirimi ile 74tl ye geldi :)
ı
durusel limangodan aldım ben. dün siparişini verdim yani uyku setimizin. yattığım için habire netten alıyorum birşeyleri. 280 lira filan normalde setler limangodan hello kitty desenli bir uyku seti aldım 140 lira. googleda bir arattır bak istersen..
ben de aynı senin gibi yaptım yatak odası + yatak odama ilk 7-8 ay sepet çokta şık bişey ananesi almışş:)) cibinliğini filan kendi dikiyor el emeği göz nuru.....park yatağa ısınamayanlardanım ben de...
uzmanlar zaten 6 aydan sonra yanınızda yatırmayın diyorlar ben odasına geçirmeyi düşünüyorum.inş huzurlu birbebeğim olur da...
çok geçmiş olsunn.... inş şöyle iki hafta daha dayanırda için rahat eder...32 yi geçtiler mi daha az risk oluyor nispeten ben de dursun diye dua edenlerdenim...
her hafta dr a gıdıyorum. iki ayrı takip eden dr.um var bir hafta bırıne bir hafta diğerine gidiyorum. ve çok sıkıntılı dönemler geçirdim. kanamalar filan.... ağdayla uğraşamadım ve 2 senedir yaptığım uğraşılarım boşa gitti malesef. 2 senedir her ay ağdaya gidyordum okadar incelip azalmıştırlarki... ağda bile acı vermiyordu... şimdi sürekli jilet vuruyorum
yazık emeklerime
ama bu kasılmalarım
filan varken asla ağdayı aklıma bile getirmiyorumm.....getiremem de...
ahhh canım bu sabah benimde adet ağrısı gibi ağrım oldu halada ara ara gelip gidiyor ağrı internette doğuma hazırlık için bu haftalarda olurmuş yazıyor ama yinede tedbirli olmak lazım yarın doktora sorucam
yaa sendede mi oluyor ayy normaldir belkide yaa
netten araştırmadım ağrının sebebini direk size sordum :) bu kadar deneyimli Anneler varkensor bakalım neymiş belinde ağrıyormu o anda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?